17 Ocak 2014 Cuma

KEÇE ÇANTALARIM...

Bak gördün mü senin minicik evler ne oldu :) Çanta oldular çantaaa :)) Çok da güzel olmadılar mı yahu? Tamam peki düzeltiyorum, çok da şeker olmadılar mı yahu??? Nasıl güzel di mi renkleri, nasıl tatlı di mi kedisi, ağacı, bulutu ile benim çantalarım. Peki haklısın bence de bunları benim değil senin söylemen lazım ama inan kendime mani olamadım sevgili okur, hele böyle gün ışığında renkler böyle capcanlıyken, yazmadan edemedim ;) Sence ben çantacı mı olsam? Durmadan böyle hikayeli çantalar mı yapsam??? Sen söyle okur, milyonuncu kez soruyorum ama ben kariyerime ne yönde devam edeyim, nazar boncukçu mu olsam, cüzdancı mı, çantacı mı??? Çocuk çantalarına benzedi ama büyük çantası bunlar aslında, neşeli, enerjik, kocaman kadın çantaları :) 

KEÇE ÇANTA
Nasıl anlatayım ki sana bunları nasıl yaptığımı, yani istiyorum ki sen de yap ama nasıl anlatılır tam bilemedim.
Önce iki yan, bir taban, iki de ön ve arka yüz kesiyorsun. Boyutlarını tamamen kafana göre belirliyorsun çantanın. Ben evdeki karton çantalardan ya da boyutunu kendim katlayarak oluşturduğum broşürlerden faydalanıyorum çünkü ben düzgün kesemiyorum hiç bir şeyi, evet evet, cetvelle bile yamuk kesebiliyorum. Sonra ön yüzü için aklına gelenleri bir bir yapıyorsun, dikiyorsun, süslüyorsun ve sıcak silikonla yapıştırıyorsun. Aslında senin görevin ön yüzünü süslemekle bitti sevgili okur, bu kadar yani bu çantanın özü :) Ben en çok bu süsleme, tasarlama, yaptıklarımı bir araya getirip bir kompozisyon yaratma işine meftunum, gerisi benim için teferruat :)
Battaniye dikişiyle (8 numara Domino ipi kullanıyorum ben) itinayla dikiyorsun parçaları birbirine. Ön yüzünden dikiyorsun ki dikişin en düzgün olduğu kısım orda kalsın. Yan ve alt parçaları ön yüze göre kesiyorsun ve alt ve yan parçaların genişliklerinin eşit olmasına dikkat ediyorsun. Birkaç milim uzun bırak ki bazen eksik kalabiliyor parçalar, fazlasını sonra kesiver gitsin :)
Son aşamada da incecik şeritler halinde saplarını yapıştırıyorsun silikonla, hepsi bu, al sana misler gibi bir çantan oldu işte. 


KEÇE ÇANTA
(Anten nasıl ama ;)

KEÇE ÇANTA


KEÇE ÇANTA
Zeynep hanımlarla Ayşe hanımların ortak ağacı o, iki evin bahçesinin tam ortasında, Allahtan ki iki çeşit meyve veren bir güzel ağaç, birlikte bakarlar, büyütürler, meyvelerini de her sene dönüşümlü yerler :) Sıcak yaz öğleden sonraları,  ağacın altında püfür püfür içerler beş çaylarını :)
Kedi dersen o zaten mahallenin kedisi, öyle şanslı ki, karavanası bol bir kedi  kendileri :) Şansına nazar değmesin diye de bir nazar boncuğu boynunda :) 

KEÇE ÇANTA

KEÇE ÇANTA
Bu ağacın gerçeğini Yalova'dan dönüşte Çiftlikköy'ün ordaki seralarda görmüştüm geçen sene. Top top böyle, hatta üç toplusu bile vardı. O vakit dedim ki kendime, ben bunu keçeden yapayım. Günü geldi yaptım :)
Kediciğin gözleri neden kırmızı dersen, gece de ondan, gece gece fotoğraf çekmeye kalkınca, flaştan böyle kıpkırmızı oldu gözleri :)
 

KEÇE ÇANTA
Yan tarafları kırımız böyle :)

KEÇE ÇANTA
Bir de arkayı göstereyim ;)
Bunca ayrıntılı fotoğrafa, anlatmaya, bütün sırlarımı vermeme karşılık , sen de bir çanta yap artık sevgili okur :) Yapamam, edemem, beceremem yok, bak ben becerdim işte, sen hayli hayli yaparsın ki, hem de alasını (a'lara şapka varmış gibi muamele edelim lütfen :)
Önceki çantalarımı görmek ve onlardan ilham almak istersen eğer böyle buyur :)

BONUS

Misler gibi bir hafta sonu diliyorum sevgili okur, keyif içinde, ev işlerinden azade, sağlıkla, mutlulukla, misler gibi olsun hafta sonun :)

28 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın Esencim, ellerine emeğine sağlık, bir de iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Baharcım, yapmak etmek, göstermek kısmından çok beni keyiflendiren kısmı anlatmak :) Demek ki başarabilmişim :)
      iyi haftalar ;)

      Sil
  2. Vallaha da süper olmuş, ellerine sağlık. Çok da güzel anlatmışsın. Ben de bir iki deneme yaptım keçelerle ama şu battaniye dikişini hiç düzgün yapamıyorum ben. El içine çıkacak gibi değil yani benim yaptıklarım, blogta yayınlamıyorum o yüzden. :) Olsun senin yaptıklarına bakar keyiflenirim o zaman ben de :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Vallahi de çok sevindim yorumuna :) Çok sağol canım ;)
      Sen o bloğa koymadıklarını bi göstersene bana, benim ilk yaptıklarımın yanında şaheserdir sanırım :) Çok rezil gibiydi yaptıklarım ama koydum ki yine de bloğa :))
      Battaniye dikişi yaptıkça düzgünleşen bir dikiş, senin mixed lerin şahane zaten ama bu konuda da çok güzel şeyler yapabilirsin, yardım istersen, burdayım :)

      Sil
  3. Insallah birgün bende kece isiyle ugrasacagim Esencim,biz Zeynep le kursuna da gitmistik, yünlerin nasil kecelestigini ögrenmistik,hatta bir kitap cikardilar orda Zeyneple benim resmimiz bile var,! Epey ugrastiriyor,islatiyorsun elinle sabunu sürtüpsürtüp sertlestiriyorsun,kurumasini bekliyorsun filan,aklimda kalan bunlar,yaklasik üc dört yil oldu!

    Cok neselisin,nesen cizimlerinede yansiyor tabiki,cok sirin seyler bunlar,o kedicigi yerim ben:))

    Esimin tek sanatci dedigi insan" Erkan Ogur ve ekibi." Evde bir cok cd si mevcut ve ilk tanistigimizda bana doldurdugu Cd den bu parcayi cok sevmistim,o günleri hatirladim,iyi oldu,bosluklari doldurdu. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep söylüyorum sana Serpilcim, mutlaka keçeye başla ve sana ne kadar iyi gelecek gör :)
      Bu neşeli olmam konusuyla ilgili son postum :)
      Sen de neşelen ama, lütfen sıkma canını, üzme kendini e mi :)
      Erkan Oğur'un sesi bana huzur verir :) Sevindim bak şimdi, öperim çok.....

      Sil
  4. Çook güzel olmuşlur,çok eğlenceli,çok neşeli..Çokta güzel anlatmışsın Esen'cim,Ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook sağol Bağnucuğum :) Nasıl anlatacağımı çok bilemedim ama umarım faydalı olmuştur yapmak isteyenlere...
      Sevgiler

      Sil
  5. hakikaten ne güzel anlatmışsın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim bu "güzel anlatmışsın" yorumlarına, e devam edeyim öyleyse ben anlatmaya :)Sevgiler, teşekkürler

      Sil
  6. Güp güzel bir haftasonu postu olmuş ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Goncacım, çok teşekkürler, güpgüzel bir hafta olsun o zaman sana :)

      Sil
  7. Yürekten bir teşekkür bırakmak için uğradım. Geç kaldım ama unutmadım :) Günümü güzelleştiren, hala aynamın önünde duran, içinde iyi dilekleri ve sevgiyi taşıyan kartımı çok sevdim. Siz de hep sevinin. 2014 çok ama çok güzel geçsin ve dahi tüm hayatınız.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo, çok sevindim bu yoruma :) Demek sonunda ulaştırdı ptt kartınızı, geç oldu ama buna şükür diyelim :)
      İnşallah hepimiz için çok güzel olsun Tülin hanım 2014 :)
      Çok teşekkürler

      Sil
  8. Bunları yazıp , çantaları ne kadar beğendiğimi yazmasam olmaz. Çok güzel ve özenli çalışılmış. Böyle net işlere zaten bayılırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum çantalarımı :) Beğenmenize sevindim ;)

      Sil
  9. Renkli kişiliğinin yansıması renkli ve enerji dolu çantalar... Nefis olmuş canısı, ellerine sağlık:)) Not: Çantaların teras keyfini acayip kıskandım, beni de koysana oraya, bir kare de beni çeksene boğaza doğru....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen molacım, çok neşeli çantalar oldu bunlar :)
      Çok teşekkür ederim güzel yorumuna, teras senindir, ne zaman dilersen beklerim :) Fotoğraf çekmek bir yana kahve ısmarlarım sana manzaraya karşı :)

      Sil
  10. Nasıl güzel olmuşlar yahu, bayıldım bu çantalara ben. Herşeyin en renklisini hep çocuklar kullanacak değil ya, elbetteki bizim gibi koca koca kadınlarda kullabilir :)) Kocaman kadınız ama ruhumuz genç bizim di mi? :)) Ellerine sağlık canım, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım :)) Elbette bunlar bizim için, hem biliyor musun bunları kullandığın anda yaşın 10 yaş geri gidiyor :)))

      Sil
  11. Çok renkli ,neşeli çantalar.Anlatım da öyle :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ve hoşgeldiniz Çiğdem Onur :)
      Çok sevindim çantalarımı ama ondan da ziyade anlatımımı beğenmenize :)

      Sil
  12. satıyosunuz inşallah harika tam benlik çantalar bunlar bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıyorum Tuba Yazıcı, yani yeni başladım ama şu bloğa bir dükkan ekleyebilirsem, yaptıkça oraya koymak niyetim ;)
      tutastesen66@gmail.com a yazabilirsiniz :)
      Beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  13. Valla Esenim bu çantalar üzerine ne kadar yazsan az bence. Gerçekten her ayrıntısı, renkleri ve biçimleriyle çok güzel olmuşlar. Ominik bulut, evler, ağaçlar heleki o kedinin flaştan kırmızı olan gözlerine bayıldım ben :) ne şeker bir anlatım bu ya :)
    Ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı Aslım :) Yenilerini de yaptım, onları da bugün koydum bloğa :) Bakalım onlar da bu kadar beğenilecek mi :)
      Çok zevkli çook bunları yapmak :)
      Niye yapmıyosun ki :)
      Hadisene :)

      Sil
  14. Ellerine sağlık canım benim senin kariyerin keçe üzerinde ilerleyecek bence. Çeşidi farketmez :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol semoşcum, bence de keçe kariyerime devam edeceğim gibi. Kah çantayla kah nazarlıklarla :)
      Teşekkürler canım arkadaşım :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.