15 Ocak 2014 Çarşamba

BENİM KEÇEDEN MİNİCİK EVLERİM...

Boşluktaymışım gibi hissettim dün akşam kendimi! Upuzun bir zamandır böyle olmamıştı hiç. E çünkü yılbaşı vardı, hediyeler, siparişler, yetiştirilecekler, sıradakiler vs. Ama dün akşam bi durdum, hazır hastalığın -çok şükür-geçmiş olmasının verdiği huzurla, "Neydi yahu, ne vardı sırada?" diye düşündüm. Nazarlıkların gönlünü hazır yeni almışım, baykuşlar milyon tane olmuş, kalp dersen, bin yıl yapmasam olur, o derece çok yapmışım... E dur ben bi ev yapayım bir kaç tane dedim. Şu minik magnet evlerimden ama bu sefer magnet olmasınlar, başka bir amaca hizmet etsinler istedim. Kalmış keçelerimi döktüm ortaya, renklerimi seçtim gönlümce, çok titizlenmeden, azcık hovardaca, dikişine falan da dikkat etmeden dört ev inşaa ettim ben dün akşam... Bunları böyle sıra sıra dizip, eski zaman sokaklarındaki evler gibi küçük bir mahalle kurayım istedim. Bunlar bir çantanın yüzünden baksınlar dünyaya, seyreylesinler İstanbul'u, ya da atıyorum Yalova'yı istedim. İçimden geldiği gibi oldurdum evlerimi, azcık allayıp pulladım (ki sen bana fırsat ver sevgili okur, yani bütün o hobi dolabımı salona taşıyıp, önüme dökmeme izin ver, bütün süslerim, kurdele, fisto, düğme, boncuk, kumaş vs. bütün bütün malzemelerim önümde hizmete hazır beklesinler, gör sen o zaman ben daha ne harikalar yapıyorum!) ...
Aslında sana bunları çanta olmuş haliyle göstereyim isterdim ama dayanamadım, önce böyle tek tek bi gör istedim. Peki sence de bu dördü birden bir keçe çantaya fazla mı??? Ben bunları iki çantaya bölüştüreyim mi, peki o zaman bunların yanına yeni yeni saz arkadaşları ekleyeyim mi, bu akşamın ödevi de bu olsun mu ;)
Sen ne yapıyorsun peki sevgili okur böyle zamanlarda, yani kendini bi boşlukta gibi hissettiğin zamanlarda. Sükunetle keyfini mi çıkarıyorsun, dibine kadar boşlukta keyif mi yapıyorsun,  yoksa benim gibi hemmencecik kendine yeni bir meşgale mi buluyorsun???


KEÇE EV
Bak sen evlerime şimdi ve bana söyle senin evin hangisi bunlardan???

KEÇE EV 1



KEÇE EV 2

KEÇE EV 3


KEÇE EV 4

KEÇE EV
TEKMİL-İ BİRDEN
Daha önceki evlerim için şöyle alayım seni sevgili okur :)



BONUS

Not: Sahiden bitiyor mu Vicdan dizisi :(( Lütfen biri bana bunun asparagas olduğunu söylesin. Lütfen 5 sene daha sürsün, lütfen ben Timuçin Esen'e biraz daha doyayım :)))
Dipnot: Bu sıralar Ali Deniz okumaya başladı, yaaa, şaşırdın di mi, konuşmayan çocuk resmen okuyor :))) Ne görse iki satır yazılı, kitap, kağıt, gazete, hemen başlıyor okumaya "Alidesisdehirannebaba" :))
Enbidipnot: AÖF sınavları haftaya, ben çok dua ediyorum bu tembel tenekeliğime rağmen geçebiyelim, geçer not alabileyim diye ama yüzsüzlük addetmezsen sen de bi "İnşallah" desen içinden, belki olur he sevgili okur, belki yine geçen seneki gibi olur, olsun lütfen, hadi birlikte olduralım :))))

33 yorum:

  1. Boşluklar doldurulmak içindir Esencim, ben de senin gibi hemen bir meşguliyet buluveririm kendime :) Benim evim şu yeşil çatılı olan ev, ben onu seçtim, hepsi çok güzel ama nedense ona daha bir içim ısındı. :)) İNŞALLAH sınavların iyi geçer, bol şans diliyorum. Ali Denizin okumaya başlamasına sevindim, yakında okuma bayramı yapacaklar demekki :)) Kocaman sevgilerimi göderiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın galiba Hülyacım, ben de zaten dolduruverdim o boşluğu :) Yeşil çatılı olanı sana verdim gitti :) Yenilerini yapacağım bunların, daha güzellerini, onlardan da seçersin e mi?
      Sınav temennin için çok teşekkürler zira çook ihtiyacım var :)
      Ali Deniz okuyor ama hep bildiğini :)))
      Sevgiler çok ;)
      Bir de ben senin bloğuna iki gündür erişemiyorum, niye ki acaba???

      Sil
  2. öncelikle benimki 2 numaralı ev. sonraki cevap boş hissetmeye gelmiyor mutlaka daha yorucu birşey çıkartıyorum kendime. şu anki uğraşım gibi (yayınlarım bitince) ayrıca bu evleri yanyana görmek bir mahalledeymişim havası yarattı bende. eskiye özlem mi ne? sitelerden daraldım sanırım. bence ayırma onları, büyük birşey olsun, dolu dolu olsun, bir iki ağaç falan da eklersin belki. ip atlayan çocuklarda olsun. ooooooo koptum gittim:)) yorum değil mektuba döndü:)) sen en iyisi içinden geleni yap. kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki numara senindir canım :)
      Demek ki bize boşluk haram he molacım??? Yaptığın işi merak ettim, bakıyorum arada bloğuna ama daha koymamışsın...
      Mahalle benim de içimden geçen, hepsi birarada, araya ağaçlar, lambalar, kediler vs. ile ama dur bakalım, becerebilecek miyim? Siteler nasıl da cazipti di mi baştan, izole bir hayat, yeşil alan da var içinde, güvenliği de ama sonra ruhu olmadığı anlaşıldı bu sitelerin. Ya da ben öyle düşünüyorum. Ben mahalle seviyorum, camisi, bakkalı, kırtasiyesi, tüm küçük esnağı ile eski mahalleleri ;)
      İçimden geleni yapıyorum hep zaten ama sizin bu yorumlarınız da ilham veriyor feci şekilde, o bakımdan lütfen hep yaz e mi :)
      Öperim....

      Sil
  3. bu keçeden yaptığın minicik evlerin var ya, saraylar kadar güzel görünüyor, bence çok ama çok başarılı hepsini ayrı ayrı beğendim, senin o marifetli parmaklarını tek geçiyorum. lütfen bu işi bırakma . tekrar tebrik ediyorum
    ......



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu yorum beni gülümsetti, hoşuma gitti çok ama bilemedim ki kimsin sen "Adsız" ;) Bağışlar mısın adını? Muhtemelen unuttun yazmayı, her ne ise çok teşekkürler bu güzel yoruma :) Bu işi bırakmayı şimdilik düşünmüyorum hiç, sonrasını bilmiyorum, hercaiyim çünkü biraz, bakarsın bir başka güzel meşgale bulmuşum kendime, bunları kat kat aşabilmişim...
      Sevgiler ve tekrar çok teşekkürler...

      Sil
  4. Boşluğum olduğu zamanlarda ki dün gece öyle bir zamandı,erkenden uyurum Esen'cim ki vücudumu,beynimi dinlendirir,enerji depolarım:) AÖF den inşAllah geçer not alırsın..Unutmadan benim evim 4 numara,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de öyle yapıyorum ama çok ender zamanlarda Bağnucum, sonra dürtüyor birşey beni... Sen haklısın çünkü yaptıklarını gördükçe "Ne çok emek, ne çok sabır" diyorum, sen sık sık molalalar ver ki dediğin gibi enerjin yükselsin..
      Çok teşekkürler, amin, inşallah bakalım, ne çıkacak sınav sonuçları :(
      4 numara senindir, güle güle otur :)
      Sevgiler

      Sil
  5. kırmızı çatılı bacasından aşk tüten ev benim olsun. onu en çok beğendim sanki. diğerleri de güzel elbet ama favorim o oldu:)) ben kendimi boşlukta hissettiğimde ne mi yapıyorum? ayaklarımı uzatıp gözlerimi kapatıp şööööyle bir dinliyorum, hayal dünyama dalıyorum. arka fonda güzel bir müzik olursa oda iyi olur...
    keyifli akşamlar canım. çantanın resmini çekip yayınlıyorum birazdan face den :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni Aşk kadını seni :) Verdim gitti bacasından aşk tüten evi sana :)
      Sen en iyisini yapıyorsun, öyle de keyif lazım insana ara ara, durmak bi soluklanmak...
      Çantayı gördüm ve çok da sevdim, ne güzel işler çıkarıyorsun Juliette, gönülden tebrikler...
      ;) Öperim ki....

      Sil
  6. hepside çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nebby Craft, ben de öyle düşünüyorum, ayıramıyorum birbirinden bu evleri ;)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  7. Hiiii o yamuk çatılı var ya o yamuk çatılı hani 1 numara o benim 1 numaram olsun. Bence sen bunlardan bir polar battaniye yap, ne şirin olur, şöyle siyah üzerine dizi dizi evler, sanki geceymiş de evler ışıl ışıl... Sonra istersen çanta da yap. Ben hiç boş duramam yapmak istediğim ve öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki zaman bana yetmiyor. :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yamuk çatılı benim de favorim :) Böyle azcık deforme evleri seviyorum ben de en çok Esracım, 1 numara senindir :)
      Dediğin fikri çok tuttum, ne güzel olur sahiden, hem işlevsel olur hem de seyreder neşeleniriz ailecek :)
      Biliyorum senin öğrenme ve öğretme azmini ve bir kez de burdan kutluyorum seni güzel mixed kadını :)
      Sevgiler çok

      Sil
  8. Offf çok kararsızın Esen ya, 1mi olsun 3mü olsun, 1mi olsun 3mü olsun, ikisi de benim olsun:) Ben çok fazla boşlukta kalacağını düşünmüyorum, o boşluk kısa sürede yoğunluğa döner gibime geliyor:) Bu arada içten bir inşallah gönderiyorum, AÖF den alnının akıyla yüksek yüksek notlar al inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert ettiğin şeye bak ÇokoPrensin Annesi, al ikisini birden, güle güle otur, sıkıldıkça da değiştir evleri :) Dediğin gibi oluyor vallahi, boşlukta kaldığım anda yeni bişeyler çıkarıyorum-ki gönül isterdi ki her boşlukta ders çalışayım :(-
      Aminn, çok ihiyacım var şekerim, sağol çok, öperim....

      Sil
  9. Bu evler konusunda doktoranı verdin artık doçentliğini bekliyoruz Esen :) Kırmızı çatılı, bacasından kalp duman çıkan ev benim olsun :))) Boşluk mu???? o nasıl bir duygu esen bazen öyle çok istiyorum ki şöyle booooooomboş oturmayı. Hani boşluğum olursa oturabilirmiyim bilmiyorum ama istiyorum işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok semoşcum yaaa, henüz araştırma görevlisiyim bu konularda :) Keçede çırağım henüz, bakma sen böyle bazen bilmiş bilmiş konuştuğuma ;)
      Kırmızı çatılı ev senindir şekerim, güle güle otur içinde, huzurla, sağlıkla, neşeyle, sesindeki güzel cıvıltılarla :)
      Haftada bir akşam bomboş otursak mı acaba semoş, öyle bir kural koysak mı kendimize, hani yan gelip tv seyreden insanlar vardır ya, onlardan mı olsak? Bilemedim vallahi ;)
      öperim çok

      Sil
  10. I am sure this paraggraph has touched all the internet viewers,
    iits really really good piece of writing on building up new weblog.


    Stop by my site ... ets 2 download

    YanıtlaSil
  11. Merhaba
    Evler çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. keçe çalışmasında ben çok acemiyim ama evde rengarenk keçelerim var birşeyler yapmak için:=)
    Blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim, sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu ben de çok acemiyim zaten :) Aynı durumdayız demek ki ;) Keçe zevkli, keçe kolay, keçe çooook da sevilesi :)
      Hoşgeldin Necla Şölen :)
      Takibe aldım bloğunu, sevgiler :)

      Sil
  12. Esenciimm ben de yorum yazmıştım gelmedi miii

    YanıtlaSil
  13. Bilmiyorum ne güzel de yazmıştım,evleri ne çok beğendiğimi.Heralde acleci tavrım yayınla butonunu basmak yerine enter yapıp gitti sanıyorum,sonrada sayfayı kapatıyorum.Neyse süper bu evler,yamuklu yumuklu çok çokkk beendim hemen sınıftakilere göstericam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun Serpilcim, bak bir daha yazmışsın ya :) Sağol...
      Beğenmene çok sevindim, demek öğrencilere göstereceksin, inşallah onlar da severler evlerimi :)

      Sil
    2. Sevmezler mi bayılırlar: hem kuşları da yapıcaz:))

      Sil
    3. :)) Çok sevindim, yapsınlar tabii, ne diyeceğim sana bak, benim pinterestte pinlediğim resimlere baksana bi, ordan pek çok fikir çıkarabilirsin çocuklara :)) (Çocuk derken, öğrenci manasında :)))

      Sil
  14. Benim evim catisi yesil kendi pembe olan tombis ev! bayildim ona!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O evi sana verdim gitti Serpilcim :) Güle güle otur ama lütfen bana komşu ol o evde olur mu ;:)

      Sil
  15. Ev temasına her şekilde bayılırım. Keçede ayrı bir güzel olmuş. Bu keçe işine bende çok hevesleniyorumda hangi birini yapacağımı şaşırdım. Bende yılbaşı süslerini lehçeden yaptım yayınlarım en kısa zamanda ama hepsi hazır kit şimdilik bu kadarını yapabildim aama azimliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mycolourfullife (ne zor oldu yazmak ;)
      Ev yapmalara ben de doyamıyorum. Çeşit çeşit, renk renk ev yapıp, süsleyesim var.
      Keçe çok zevkli, eğlenceli, mutlaka yapın siz de :)
      Eminim çok güzel şeyler çıkacaktır ortaya, yaptıkça bize de gösterin ama olur mu?

      Sil
  16. Post wriing is also a excitement,if yyou be familiar wirh tɦen you can write οtherwise it
    is complex to write.

    Feel free tо visit my blog ... heroes 3

    YanıtlaSil
  17. Yοur mode of describing еverything iո thіs paragraph
    iss trսly good, all ƅе able tߋ withօut difficulty bee
    aware of it, Thanks a lot.

    Also visit mү blog splinter cell

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.