13 Ocak 2014 Pazartesi

GEÇEN HAFTANIN BİLANÇOSU....

Hastalık da neymiş yaaa, vız gelir tırıs gider sevgili okur :))) (Böyle yazıyorum ki ondan korktuğumu, tekrar gelecek olma ihtimalinden ödümün koptuğunu anlamasın diye!)
İyiyim şükür, anlatmayacağım ne beter birşey olduğunu eminim yakın çevrenizden şahit olmuşsunuzdur. 
Ben size güzel şeylerden bahsedeyim, kırmızılardan, boncuklardan, keçeden, etaminden, tadına doyum olmaz bir çatal çörekten mesela :)
E buyur öyleyse sevgili okur, özlemişim hem seni, hem sana anlatmayı :)

KEÇE NAZARLIK
Nazarlık konusundaki yeni model arayışlarım sürüyor. Bunun için hastayken beyin jimnastiği yaptırdım kendime, ortaya çıkan şu nal oldu, hastalığın bir faydası var şükür, yattığın yerde, öksürürken bir yandan da beynine birşeyler hücum edebiliyor zaman zaman, benim payıma düşen de bu oldu işte :)
İlk karedeki nazarlığı bizim çok tatlı bir Aile Hekimimiz var, İsmail Bey, dur adını tam yazayım da herkes bilsin, Dr. İsmail Atağ ;) Çok sık ziyaret ediyorum sağlık ocağını çünkü, bir türlü rutine girmeyen bir troidim var benim, yaklaşık iki yıldır bazen her ay, bazen birkaç ayda bir tahlil yaptırmam gerekiyor. Doktorumuz da çok tatlı, çok ilgili bir doktor, ona hediye götürdüm bu nazarlığı ;)

KEÇEDEN AT NALI ŞEKLİNDE NAZARLIK
Şu aralardaki ince kum boncuklar var ya sevgili okur, ben onları bir türlü ayarlayamıyorum. Hep fazla fazla oluyor :( Serpiştiremiyorum yani, neyse öyle olunca işte o boncuklar, sık sık yani, e o zaman daha fazla süse de çok gerek kalmadı. Ortasına bir sıra boncuklu süs yetti gibi sanki :) Bu sefer keçeleri, dikerek ekledim, top gibi oldular, çok şeker oldular :) 

KEÇE NAZARLIKLAR
Bunlar da son dönemdeki nazarlık çalışmalarımın tamamı, öbür şekil yani bildiğin klasik muska (nuska??) şekli de var elbet, ondan da yapacağım yine ama azcık değişiklik iyidir sevgili okur, sanatsal, çalışmalarım, arayışlarım, tasarımlarım devam edecek inşallah bakalım :)
Bu yaptıklarımın hepsi hediye, umarım şans getirirler gittikleri eve, nazarsavar olurlar haneye :)



KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Sonra bir de Elife cüzdan yaptım :) Kuşu itinayla çizdim kurşun kalemle keçe üzerine, kafama göre işledim. (Yalnız bu çizim konusunda benim bilmediğim senin bildiğin fazla iz bırakmayan bi kalem, karbon kağıdı vs, varsa vallahi gücenirim, bana da söyle e mi yöntemini?  Mehtap Abla ketene, etamine çizmeyi anlattı ama keçeye olmuyor :(
Kuşun ağzındaki daldaki boncuklar beni hasta etti :)) Yok mecaz anlamda, çok sevdim manasında :))

Pinterest'te görmüştüm bu tavukları, ama çok minik karelerde şablonu ve ben çok zor görebiliyorum. Dolayısıyla baştan niyet ettiğim gibi üç tavuğu birden yapamayacağım :( Şu bi tanenin hakkından gelebilirsem ne ala ;)  (Yok ala değil, TDK'ya inat âlâ) :))

Bu da benim Jamie'm :)) Görüyorsunuz di mi hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Çocuğum bir elinde not defteri, bir elinde büyüteç, nasıl da titiz  yemek konusunda :) Fırın makarna bu boru mu yani, inceleyecek, notlar alacak, hakkını verecek yemeğin :)) 

ÇATAL
Bu tarifi Muhabbet Sofrası'ndan aldım. Reyyan'ın orjinal tarifiyle ("ÇATAL" yazan başlığa tıklarsanız önünüze gelecektir)  12 adet çatal çıktığını belirtmesi üzerine malzemeleri aşağıdaki şekilde azcık arttırdım, zira Ali Deniz'in sınıfı 13 kişilik, e  bir de öğretmen ;) Kalan iki taneyi de müsaadenle biz yedik sevgili okur, yok yani sadece ne gönderdiğimi bileyim diye, test manasında, kalite testi :)) Çok güzel bir tadı var, çok sevdim ben, yine yapacağım :)
Çok teşekkürler Reyyancım, güzel bir tarifim daha oldu sayende :)

150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un

Üzeri için
1 yumurta sarısı, çörekotu, susam

Önce, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri mikserle çırpıyoruz. Sonra Un ve kabartma tozunu eleyerek, az az ekliyoruz. Sert bir hamur yapıyoruz. 16 parçaya bölüyoruz ve ince rulo yapıyoruz, birleştiriyoruz uçlarını, tepsiye diziyoruz, üstlerine yumurta sarısı, çatalla azcık çizik atıp, çörek otu, susam serpiyoruz.


*********
Bak bir hafta görüşemedik neler neler oldu sevgili okur, geçen haftadan bu yana olan bitenin özeti budur bizde :)
HEPİMİZE MUSMUTLU AMA EN ÇOK SAĞLIKLI, VİRÜSTEN UZAK BİR HAFTA DİLEĞİYLE :) 



18 yorum:

  1. Nazarlıklar ayrı güzel, mutfaktaki ajan daha güzel :)
    Bende mi evime nazarsavar yapsam :) Hayır ben bile "hasta olmuyoruz" diyorum hasta yatıyoruz. Ağzıma yapıştırayım hatta nazarlığı :)
    Bu hafta böyle geçmiş öbür hafta daha da güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurten Şenkul :) Ajan hepsinden güzel inan :) Çok tatlı bir yamak o çoook :))
      Sen de yap mutlaka bu nazarlıklardan ve lütfen söyleyip de kendine nazar etme, ben de aynı şeyi yapıyorum hep, ne zaman grip olmam ben desem ertesi gün hastayım, tecrübeyle sabit yani :)
      Aminn, inşallah hepimiz için çok güzel ve sağlıklı bir hafta olsun, teşekkürler :)

      Sil
  2. canım benim gitsin gelmesin bir daha ne meret bir şeydir ki hala daha öksürük atılamadı bende de.
    Nazarlıklarına bayılıyorum senin. Bunlarda pek şık olmuşlar aman nazarlardan kem gözlerden korusunlar.
    hadi yeni hafta yeni enerjilerle yeni güzel çalışmalarını bekliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn şekercim, inşallah, ben de çok bıktım yeminle :(( Sana da çok geçmiş olsun bir kez daha, çabucak geçip gitsin kalan öksürük de...
      Çok teşekkürler Juliette'cim, ben de öyle çok seviyorum ki nazarlık yapmayı, benim enerjimi yükseltiyor :) Nazar boncuklarını çok seviyorum diye belki de :)
      İnşallah canım, inşallah hepimiz için çok güzel bir hafta olsun :)
      öperim

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun Esencim, bir daha evlerimize uğramasın inşallah bu hastalık. Keçe nazarlıkların çok tatlı pembiş pembiş :) Hediye edeceğin arkadaşların güle güle kullansınlar. Sağlıklı günler hepimize :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Hülyacım, aminn, inşallah, sana da çok geçmiş olsun...
      İnşallah sever sahipleri bu nazarlıkları ve inşallah nazarları savarlar gittikleri evlerde :)
      Sevgiler, çok teşekkürler.....

      Sil
  4. herşey bir yana şu nazarlıklara bitiyorum. rengarenk, cıvıl cıvıl duruşundan mı ne:)) enerjin işine de yansıyor canım, bu kesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, ben de aynen senin gibi düşünüyorum molacım, herşey bütün keçeler bir yana, nazarlıklarım bir yana :) daha da pek çok yapmak istiyorum küçüklü büyüklü :)
      Yapayım mı sana da, malum sen ahşapcısın, dekupajcı ;)
      Enerjim yüksek olduğunda tutmayın beni (ki çok şükür genelde de yüksek, bu hastalık vs. olmasa daha bi iyi olacak ama buna şükür!)

      Sil
  5. Ayırmak mümkün değil,ayırırsamda küserler zaten:)Çünki hepsi birbirinden güzel olmuş Esen'cim,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bağnucum yaaa, çok tatlısın, beğenmene çok sevindim :)
      Senin yaptıklarına da ben bayılıyorum :)
      Sevgiler çok....

      Sil
  6. Esencim iyi olmana cok sevindim , insallah bi daha hic hasta olmazsin!

    Akima ne geldi bak,biz Zeynep`le kece kursuna gitmistik ve orda keceleri sabunla ciziyorlardi,bir dene istersene minim isine yarar.Bu arada nazarliklar her zamanki gibi süper!

    Sevgiyle kal canim,benim takim uykuda ! cok fazla yazamiyorum,öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilcim, aminn, inşallah hiçbirimize uğramasın hastalık :(
      Zaten sabunla çiziyorum ama böyle girintili çıkıntılı, yani ayrıntılı desenlerde sabun kalın kalıyor, ince uçlu bişey lazım bana, sağol ama yine de söylediğin için :)
      Nazarlıklarımı çok seviyorum yaa, bakmalara doyamıyorum vallahi :)
      Sağol arkadaşım, sen oku yeter ki beni, sadece oku, yazamasan da hiç mühim değil ki :)
      Öperim çok....

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun ne beter birşeydir bilirim, çünkü aynı dönemlerde ikimizde yatak döşek modundaymışız:) Hastalık bile hızından birşey kaybettirmiyor sana maşallah, hepsi birbirinden cici olmuş yine, at nalı şeklinde olanları ayrı bir beğendim sanki;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇokoPrensin Annesi, sen de mi bürütüssss :)) Geçmiş olsun sana da çok canım, iyisin de mi şimdi, iyiyiz iyiyiz çok şükür :)
      Hastalık öncesi ve sonrası yaptıklarım bunlar, bir haftaya ne çok şey sığabiliyor bunun kanıtı gibi ama aslında pek çok şey daha var yapmak istediğim, dur bakalım :)
      At nalı benim de favorilerimden oldu ;)
      Öperim çok.....

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun.. Fırın makarnanın yanındaki fıstığı da ısırmak istedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür geçti Esracım, çok sağol :)
      O yamağım var ya, öyle bir tatlı ki mutfakta, elinde büyüteç, not defteri, bir yandan da karıştırmaya uğraşan bir bücür adam :) Koşa koşa geliyor ben mutfaktaysam, ille bir el atacak :) Dur bakalım adım adım yaklaşırız belki hedefe :))
      Sevgiler, teşekkürler

      Sil
  9. Yaaaa, ben o işlemenin bitmiş halini görmeyi çok istiyorum Eseeen :) Eğer ben kaçırırsam fotoğrafını bana mutlaka gönder olur mu ? Çok beğendim, çok cici :)

    Nazarlıklar ayrı güzel olmuş,elcazların dert görmesin. Bir daha da hastalık gelmesin :) Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Tavuğu diyosun sen, ya da horoz galiba :) Tabii ki paylaşırım, sen hiç gördün mü benim yarım ya da tam yaptığım bişeyi pas geçtiğimi :)))) Yalnız şablon küçük diye azcık rafa kaldırdım, dur bakalım, yakında nihayete erdirir ve gösteririm sana Leylacım :)
      Sağol, hiçbirimizin elleri dert görmesin canım :) Aminnn, hastalık da gelmesin ve ben de öperim çok... (Ne heyecanlısındır Leylacım şimdi sen, ne az kaldı Yahya'ya) Hadi hayırlısı bakalım ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.