3 Ocak 2014 Cuma

KALP KALBE KARŞIYMIŞ...

2013'te yaptıklarıma bakınca yani sanatsal anlamda! :))) en çok kalplere takmışım, en çok aşka, en çok aşktan gelen figürlere, sözlere... Aşk yazmışım, süslemişim, kalpler yapmışım, yapmalara doyamamışım, yılbaşı temasına dair yaptığım süsleri hep kalplere kondurmuşum, şablonlar kesmişim kartonlardan, boy boy kalpler, o şablonlarla rengarenk keçeler, o keçelere uygun rengarenk boy boy kumaş kalpler... Hayrolsun ;) Bakalım 2014'de en çok takıldığın ne olacak-ki yılın te en başında yaptığım bu cüzdana bakacak olursak!!!


Keçe Cüzdan

Keçe bozuk para cüzdanı
************

Dün gece bizim ev: yemek yenmiş, sofra toplanmış, toplanılanların bulaşık makinasına dizilmesinden hemen önce iki arada bir derede çocuklar yıkanmış. Ali Deniz'i yıkanmaya ikna etmenin verdiği haklı gururu ve mutluluğu yorgunluğu azcık azaltır gibi olmuş, tekrar mutfağa çark edilmiş  kalan işi tamam etmek üzere. Tam o esnada tezgahta bir büyük kağıt görülmüş. Kağıt dediysem amatörce yapıştırılmış, arkalı önlü 4 sayfalık bir "şey" günlüğümsü bişey yani. Nehir yazmış, resimlemiş, muhtemelen bunları okulda büyük teneffüste yapmış ve bana sürpriz için de hiç çaktırmadan, hiç sözünü etmeden (nasıl durabildiyse artık!) bırakıvermiş tezgaha... Hislerini anlatmış, yılbaşına dair. Babası her yıl noelbaba olup gelirken, Ali Deniz'den önce Nehir'e, sonrasında iki çocuğuna da hediyeleri gece boyunca başına geçirdiği şapkasıyla tek tek  verirken, bu sene bunun olmayacağını söylemiş çünkü Nehir'e, demiş ki "Bu yıl hediye alamayacağım sana Nehir, üzülme sakın olur mu?" Nehir çaktırmamış, üçkağıtçı kızım üzülmüş ama "Olsun babacım, sen bana kocaman sarılırsın o olur hediyem" demiş. Bir yandan da durmadan annesine sormuş "Sahi mi anne, sahiden hediye yok mu?" Annesi kızına kıyamamış, "Var kızım ama sen çaktırma babaya e mi?" demiş. 
Nehir ne mi yazmış peki: Demiş ki; 
YIL BAŞI
"Yılbaşı gününe bir gün kala Nehir çok heyecanlıydı Ağaçları hazırdı bile. Nehir babasının hiçbirşey almıyacağını biliyordu. 



Nehir bu durumda biraz naz yaptı. O gece rüyasında babasının onun eşyalarını aldığını gördü. Sabah uyandığında noel sabahı olduğunu gördü.



Okula gittikten sonra akşam oldu. Yılbaşı partisine hazırdılar. Nehir'in annesi onlara robo fish, betiboplu günlük, geğikli giysi almış. Ama Noel annenin kocası hiç beklenmedik bir an ortaya çıktı ve onlara oyuncak köpek almış. Draculara bebeği, thomas tren, tahta pazıl ve daha fazlası. Sonra uykuları gelip uyumuşlar. O gece Nehir güzelce uyumuş."



 Şimdi sevgili okur :))) Ben bu kağıdı okuyunca bi gül, bi eğlen, bi mutlu ol, bi yorgunluk morgunluk kalmasın. :)))) Çok güldüm yahuuu!!! Ama bir yandan da kim sokuyor bu kızın aklına bu Noelleri, noel anneleri, "noel annenin kocası" laflarını bilmem. Gayet klasik, mazbut bir Türk ailesi iken,  o gün ben yılbaşı sabahına uyanan (hasta) bir anne iken, bu kız nasıl oluyor da Noel sabahına uyanıyor bilmem :))) Güldüm vallahi çok güldüm, hep böyle kal sen Nehir'im yaa, hep böyle kal inşallah e mi güzel kızım benim :))

BUGÜN CUMA, BUGÜN GÜZEL GÜN, BUGÜN EN TATLI GÜN, BUGÜN KEYFİ EN ÇOK ÇIKARILASI GÜN :) KUTLU VE MUTLU OLSUN CUMAMIZ EY OKUR :)
HAFTA SONUN ŞAPŞAHANE GEÇSİN :)

Not:
Buzdolabının üstündeki saati düşüren Ali Deniz, çıkan gürültüden, ayrılan camının verdiği  heyecandan "PAYDONNNN" diyen Ali Deniz, düşsün oğlum, bilsem ki o saat düşünce sen PAYDON diyeceksin, ben çok daha önce fırsat verirdim sana :))

16 yorum:

  1. Aferin Nehir'e, ne güzel bir meziyet duygu ve düşüncelerini yazıyla ya da resimle anlatmak, bir çok yetişkin bile başaramazken... Ali Deniz'e de aferin. Ama bu keçe cüzdanlar için en çok sana aferin :)) Çok şeker oluyor bu cüzdanlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir'in böyle sürprizleri çok Esracım, durmadan bize mektup yazar, notlar çıkarır verir :) Çok isterim yazıya, edebiyata hem düşkünlüğü hem yeteneği olsun ama dur bakalım zaman ne gösterecek...
      Yılbaşı geçti ya, o bakımdan daha serbestim cüzdan üstü desenler, modeller konusunda çok şükür :) Beğenmene çok sevindim, senin gibi zevkli bir kadından böyle iltifat, çok sağol :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Nehirin anlattigi sey kucukken beninde yaptigim biseydi...
    cocuklukta yilbasi ne kadar onemliymis onu tekrar animsadim sagol Nehir:)
    Ali Deniz alem cocuk ugrassan pardon dedirtmeye demez ama ummadigin anda yapiyor yapacagini minik canavay :)
    Abla yine guzel bir cuzdan sevginin ne kadar buyuk oldugunu anlatiyor yaptiklarin
    emegine ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluk böyle birşey Burcucum, ne kadar kolaycacık, çabucacık mutlu oluyorlar :)
      Ali Deniz de çok şaşırtıyor beni, her gün hem de, yeni yeni kelimeleri söyledikçe, çok mutlu oluyorum aynı zamanda da :)
      Çok teşekkürler canım, sağol.....

      Sil
  3. Keçe cüzdan çok güzle olmuş Esen'cim,anlaşılan o ki 2014 te de sen kalplere devam edeceksin:)
    Çocukların hayal dünyaları o kadar geniş ki,bizim asla tahmin edemeceğimiz ,aklımızdan geçirmediğimiz şeyleri düşünüyorlar..Nehir'de hayal dünyası çok geniş bir çocuk..Sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bağnucum, elim ve aklım sürekli kalplerde :) Ama bak bir sonrakinde kalp olmadı :)
      Gerçekten de hayal dünyası çok geniş Nehir'in, her seferinde hem şaşırtıyor hem de çok güldürüyor ;) Gülünce de kızıyor ama bakma sen bir yandan da hoşuna gidiyor :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. Gercektende cok hos bisi olmus Nehirìnki! Bizimkilerde burda canli canli görüp duyduklarindan,daha dogrusu okulda ögretildiginden herseylerden haberdarlar,ama büyüdükce inanmiyorlar tabiii...Bu arada Nehir kac yasinda Esen,ben kacirdim galiba,ama sanirim Zeynep`ten kücük olmali...

    Cocuklarimizin en güzel zamanlari simid,tadini cikar,banada bir büyügüm söylemisti,ben hemen büyüsünler derken!

    Onur`da bazen cok hos konusuyor,insan cocuk gibi seviniyor...

    öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir her sene yılbaşında ısrarla hediyeler bekliyor, babası iyi bir noel baba, hiç hayal kırıklığına uğratmıyor kızını :) Büyüdükçe elbet akılları erdikçe daha az şeye inanır oluyorlar ama umuyorum çok geç olsun bu dediğimiz...
      Nehir tam 8 yaşında, 2005 kasım doğumlu, Zeynep daha büyük sanırım...
      Ben de korkuyorum biliyor musun, büyüdükçe ergenlikleri, bunalımları...Umarım kolaycacık atlatırız o devreleri de...
      Onur'un söylediklerini yazsana sen de, okuyalım biz de :)
      Öperim çokkk Serpilcim.....

      Sil
  5. Szin ev bayağı eğlenceliye benziyor:)))) Paydooon :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceli yaa Banu Abla, özellikle hafta sonları görsen ne bombalar :)) Paydon yani bekleriz sizi de ;)

      Sil
  6. Nehir duygularını ne güzel kağıda dökmüş annesi:)))
    Keçelerinde çok güzeller emeklerine sağlık ,devamını bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nuraycım, bu yazdığı, bize hazırladığı notları, mektupları saklıyorum :) İlerisi için güzel bir anı olacak Nehirime :)
      Keçelerimi beğenmene sevindim, kafama göre takılıyorum, sizler beğenince de seviniyorum :)
      Sağol.....

      Sil
  7. merhaba,
    hobi etkinlik son durumunu paylaşmak isterim
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.707013899332594.1073741825.481468248553828&type=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mügecim, çok güzel bir etkinlik oldu :)

      Sil
  8. Maşallah diyorum;)evinizin neşesi daha da artsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn tuğba canyurt, ne güzel bir dilek bu :) Hepimizin inşallah...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.