6 Aralık 2013 Cuma

SONBAHAR'A VEDA SERAMONİSİ VE AKLI BİR KARIŞ HAVADA BİR POST ;)

Geçen hafta Yalova'dayken çektim bu fotoğrafları, köyde, bizim bahçede ;) Hava çok güzeldi, hani hem güneş olur hem yüzünüze hafiften bir soğuk hava çarpar ya, işte tam öyle bir havaydı. Sonbaharın son günlerinden pırıl pırıl bir hava. Kuzularla bahçede biraz vakit geçirdik. Nehir, dedesinin onlar için hazırladığı mermer masaya topladığı yaprakları koydu itinayla. Bakar mısınız yaprakların renklerine, tek tek ama...
Sonbaharın bize armağanı mıdır bu renk skalası? Nasıl sıcak renkler, sayayım bakalım becerebilecek miyim? Kızıl, taba, kavuniçi, şarabi, sarı, kahverengi, kızıl-kahve, soğan kabuğu rengi, bakır rengi, açık kahve, yeşil ama yeşilin bin tonu bize armağan sonbahardan... Ana renkler dışında bu aralarda renkleri, iki rengin karışımı "özel" renkleri çok seviyorum. Düşün şimdi sen bir güzel devetüyü rengi manto, upuzun, nasıl zarif, yumuşacık ;) 
Bahçeyi gezdireyim sana şimdi sevgili okur, sanma ki havaların soğumasıyla tarumar olmuş, bomboş bir zavallı bahçe! Sonbahar'ın bütün armağanlarını, sürprizlerini saklayan bir bahçedir bu ve sana bu güzelim cumanın armağanıdır bu post, kıymetini bil demiyorum zira herşeyin olduğu gibi bu güzelim sonbaharın renklerinin de kıymetini senden iyi bilen yoktur! 

Tam resim çekecek oluyorum Nehir'in eli, bir kez daha denemeye kalkıyorum bu sefer hooop Ali Deniz'in minicik parmakları ;) E güzel oldu sanki çocukların elleriyle de :) 


Bak işte, bu da sonbaharın bütün renklerine inat bir lila! 

Hurmalar, Trabzon Hurmaları, Karadeniz coğrafyasına benzer bizim köy, hurmalar da buna hürmeten mi bu kadar güzel, bu kadar turuncu, bu kadar iştah açıcı ;) (Ki, bi de bunların minicik olanları da vardı bir başka ağaçta ama çekemedim onları, yedim elbet ;) Sonra bir de son salkımlarını veren kokulu üzümlerden yedim

Nedir bu güzelim renklerin adı, var mıdır Türkçe'de bu rengin tam karşılığı???

Nehir'in Leylak ağacı, güzel havalara aldanıp da bu mevsim açmış, bize sürpriz yapmış ;)

Mandalina-Akdeniz Meyvesi, tropikal iklim meyvesi. "Sen öyle zannet" mi dedi bana bu bodur???

Çilli bu yahu, bildiğin bir güzel çilli yaprak :) 


Parlak ama çok parlaksın güzel çiçek, güneş kadar parlaksın, Kasım sonunda sen de bir hediye değilsen nesin?

Yazın pembeli, lilalı, morlu açan ortancaların renkleri solgun da olsa, begonvilin ışığıyla güzelleşmişler sanki..

Şaşkın mısınız siz biraz ;)

Bu salıncağın yerini çok güzel seçmiş babam, kim sallanırsa sallansın çekilen fotoğraflar hep şahane, arka manzara, fotoğraf öznesini bir güzel yapıyor ki sormayın ;) İnanmazsanız bundan böyle paylaştığım bütün salıncak fotoğraflarına o gözle bakın :)
Not: Nedir bu resim altı yazma sevdası kuzum? Şair mi zannettin kendini, kelime oyuncusu mu, sihirbaz mı sandın, ne zannettin kendini de bu kadar kaptırdın böyle bilmem! Bi dur, bi sakin ol, bi havaya girme yaaa!

Dr. Nehir hanımın hastasına yazdığı reçete :))))
Yalova'da kızlarla buluşunca, liseden Hülya ve Nurcanımla masamıza gelen güzellikler bunlar da, o suflenin zarafetini gördün mü sevgili okur ;) Nurcan tadını da çok beğendi ama insan zor kıyar bu güzelliği bozmaya ;))
Hamburger tabağı benim :) Ben işte tam da böyle seviyorum hamburgeri,  ilkgençliğimdeki gibi, eti tombul, ketçap ve mayonezi bol, içinde kıvırcık, domates, turşu ;)) Ne kıymeti var ki öbür börgır'ların bu hamburgerin yanında...
HÜLYA-ESEN-NURCAN
Planlar yaptık, hayaller kurduk, dur bakalım sen bize neler getireceksin ey güzel "ZAMAN"

Bu kaprisli, bu huysuz, bu suratsız kuşları geçen posta koymayı unutmuşum diye demediklerini bırakmadılar bana :)) Kendileri benim iğnedenliğim, iğnedanlığım ya da kestirmeden iğneliğim olurlar :) Tanıştırayım, bakmayın suratsızlıklarına, aslında çoook da şekerdirler, ihtiyaçları sadece azcık iltifat, sizden gelecek küçücük bir iltifat bakın onların yüzlerini nasıl da güldürecek :))))

Son süsler :)))

Bu karede iki kampanya var sevgili okur, biri şemsiyelerden mütevellit Sosyalben kampanyası, diğeri ise kan bağışı.
Kan vermeye gittim ama maalesef yapılan ölçüm sonucu kan değerim azcık düşük çıktığı için almadılar :( Sağlık olsun, bir dahaki sefere :( 


Not:
1) Bu arada Sevgili Müge'nin yani  O Bir Anne'nin etkinliğine katılmıştım. Hediyeleşme Etkinliği, eşleştiğim Rengarenk Hobiler'in  hediyesini hazırladım ve bugün kargoya veriyorum, sahibine ulaşınca gösteririm size de ;)
2) Şurda size duyurduğum Meleğim Olur musun Kampanyası için de hediyelerimi dün kargoya verdim.
Ve bu önemli iki işi bitirmenin rahatlığı ile huzurlarınızdan çekiliyorum sevgili okur :)
MUTLU AMA ÇOK MUTLU CUMALAR OLSUN, ARDINDAN GELEN HAFTA SONU DA EN AZ BU CUMA KADAR GÜZEL OLSUN :)

BONUS ;) 
(Hovarda geçsin azcık bu hafta sonumuz, n'olur ki)

18 yorum:

  1. resimler çok güzel. Bu hurmalardan bizim bahçede de var. Uzaktan çiçek gibi görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunları yiyemiyorum Şafak yaa, çok buruşturuyor ağzımı :(( Bak yazarken bile fena oldum...
      Görüntüleri süper ama :)
      sağol canım...

      Sil
  2. Bahçe sonbahara inat çok güzel..Çiçeklerin renkleri yapraklar harika..Arkadaşlarla geçirilen zamana ise doyum olmaz..Çok güzel bir post Esen'cim ,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, şaşkın bir bahçe bu :) Ben de bayıldım bu sonbahar renklerine :) Her Yalova ziyaretinde kızlarla buluşuyoruz, gelenek oldu artık, çok güzel zaman geçiriyoruz :)
      Sağol Bağnucum, sen de çok güzelsin :)

      Sil
  3. Sonbahar için ne kadar güzel ve renkli bir bahçe böyle. Hurmaya bayılırım, ağaçta görmek ne güzel.
    Bu güzel görüntüler için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyif olsun, ben teşekkür ederim bu güzel yorum için, keyif aldıysanız ne mutlu bana :)
      Bahçe yazın ayrı, kışın ayrı güzel :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Ah ne kadar güzel bir yayın olmuş inanın gözüm gönlüm açıldı. O çiçeklerin bahçelerin güzelliğine maşallah.. Bu arada kuzucukları da öpüyorum..
    Upuzuuuun ömürler diliyorum inşallah..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler miyavkedicik :) Beğenmenize çok sevindim, bahçe her daim güzel ama bu sefer kışa inat renklere ben de bayıldım :)
      Kuzularım için güzel dileklerinize ayrıca bir teşekkür :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Emekli olduktan sonra Yalova'da neden yaşamak istediğini daha iyi anladım Esen'ciğim.Resimler harika içinde dostlar olunca dahada güzelleşmiş.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova'yı çok seviyorum Mehtap Abla, önceden sıkılırdım biraz ama şimdilerde daha da gelişti ve güzelleşti, inşallah kısmet olursa niyetimiz öyle bakalım :)
      Yalova benim için akraba, dost demek aynı zamanda :)
      Öpüyorum kocaman seni

      Sil
  6. bahçeye bayıldım sonbahar değil de sanki ilkbahardayız hala daha çiçekler dallarında. salıncakta bende sallanmak istiyorum hadi Nehirrr sıra bende :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe şaşırmış kendini sevgili Juliette :) Havalara aldanmış biraz :)
      Salıncak boş, ne zaman dilersen, zevkle :))
      Öpüyorum çok, sağol

      Sil
  7. Bahçe ve salıncak manzarası harikaymış :) Ne güzel bir köymüş orası..Bu hafta sonu da hovarda geçsin cidden ne olur ki :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki Balık Bir Kedi, yazıda da söylediğim gibi bizim köy bildiğin Karadeniz coğrafyası, yemşeyil ve pırıl pırıl da bir hava :) Dağ köyü o yüzden de yüksekte, bayırlarla çıkılan bir güzel köy :)
      Sağol, keşke geçebilseydi ama benim için hovarda geçemedi maalesef, mutfak esaretinde bir hafta sonuydu, senin nasıl geçti?

      Sil
  8. Ben şimdi hangi fotoğrafa ne yazayım Esen ya :) öyle güzellerki her biri. En baştaki o minik ellerden, rengini Koyu pembe diyeceğim çiçeğe, mandalina, ortanca hepsi şahane :) Nehir ve Deniz'in güzelliği, sizin arkadaş buluşmanız ne güzel kareler. Hele o kalpler, o etamin harika olmuş.
    Ve inşallah her günümüz-her günün çok mutlu geçsin. Öpüyorum çok, seni ve çocukları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Aslı Aslı, yazmışsın ya işte güzel güzel tek tek :))
      Çok güzel bir minik tatil oldu bize, çocuklar da azcık oksijen aldılar :)
      Sağol canım, çok sağol güzel yorumların için :)
      Öpüyoruz biz de kuzularla birlikte seni :)

      Sil
  9. Esencim senin ve de özellikle çocuklar için ne büyük bir nimet böyle doğanın içinde bulunabileceğiniz bir yerin olması. Emin ol çok farklı olacak çocukların, onlar da senin gibi doğanın farkında büyüecekler ve daha bilinçli olacaklar. Ben de senden duymuştum geçen hafta birilerinin meleği olmak için kargomu yolladım :)) Vesile olduğun için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook, gerçekten de öyle vallahi semoş, ben büyükşehirde yaşayıp da memleketi olmayanlara, ya da sık sık gidemeyecek kadar uzakta olanlara üzülüyorum :(
      İnşallah dediğin gibi olsunlar kuzularım, çok isterim :)
      En güzel haberi sona saklamışsın, vesile olduğum için çok mutlu oldum ve ben teşekkür ederim sana asıl :) Sağol güzel yürekli arkadaşım :)
      Öperim kocaman....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.