26 Aralık 2013 Perşembe

ROMANTİK BİR KEÇE İSİMLİK, BİTEN KEÇE CÜZDANLAR, NAR-I YILBAŞI VE SALEPLİ KURABİYE EŞLİĞİNDE :)

 Geldim yahu, burdayım işte ;) Merak ettin de mi beni sevgili okur, bana ters bir şekilde  yazmaya üç gün ara verdiğim için endişelendin ;p İyiyim şükür, nazar mı dersin, lodos mu dersin, ne  dersin bilmem ama sadece kafamda bir sersemlik, başka alemlerden bildiriyor gibiyim şu anda, o kadar uzaktayım yani kafa olarak. Dur bakalım, yazdıkça açılırım belki ;)
Az kaldı yeni yıla, ne çok şey yaptım bu yıl yılbaşına dair, aferin bana :) Yapmak istediklerimin pek az bir kısmı olsa da yeküne bakınca epey bişey ortaya çıkardım. Nelerde mi aklım kaldı peki? Mesela etamin yapmak istiyorum, sakin sakin, akşamdaaaan akşama, oturup arşivlediğim pek çok deseni işlemek istiyorum. Sonra bu keçe cüzdanların değişik versiyonlarını da yapmak istiyorum. 10marifet yarışması için hazırladığım eserimin makus talihini değiştirip, yenileyip, ekleyip, değiştirip tekrar vücuda getirmek istiyorum (eserimi!) 
Bak şimdi sevgili okur, şükür sen beni anlıyorsun, dinliyorsun, e okuduğuna göre seviyorsun da yazdıklarımı ama ben seninle konuşur gibi yazdığım için, cümleler bi devrik devrik, bi parantezli parantezli,  bi dolambaşık dolambaşık,  bu cümleden de anlaşıldığı üzere bi ikilemeli ikilemeli :))))) Neyse işte sevgili okur, bu cümleleri döne döne düzeltebilirim, düzgün, kurallı cümleler haline getirebilirim, bunun için muhtaç olduğum kudret de damarlarımdaki kanda mevcut ama öyle istemiyorum, bi sorayım sana dedim, sen ne istiyorsun? Razı mısın böyle abuk subuk cümleleri okumaya, yine böyle konuşmaya devam edeyim mi sana, yoksa kibar kibar, düzgünce, seviyeli mi yazayım (ki beceremeyeceğimi sen de tahmin ediyorsun değil mi?)

KEÇE İSİMLİK
Keçe kariyerimin başlangıcı Keçe İsimlik'tir. İlk kurbanlarım (kurban diyorum çünkü çok rezaletti ilk yaptıklarım ama çok kıymetliler, çünkü bugünün temelleri o isimliklerle atıldı) Nehir ve Ali Deniz'dir. Sonrasında de pek çok çocuğa, bebeğe isimlik yaptım. Bir müddettir ara vermiştim, şimdi fırsat doğdu ve ben bir minik Sofia için isimlik hazırladım. Renkleri itinayla seçtim (ki keçede renk seçeneği çok fazla yok) sonra kalpli kalıplarımın orta boy olanıyla kestim ikişerli, sonra harfleri kestim dikkatlice ve keçelere yapıştırdım. Her keçenin üstüne bir minik çiçek koydum. Sonra diktim battaniye dikişi marifetiyle ve dikerken de bir yandan iki dikişte bir inci koydum, içlerine de boncuk silikon, hepsi bu :) 

KEÇE İSİMLİK
Yanyana mı, yukarıdan aşağıya mı derken.
..


KEÇE İSİMLİK
Ortaya çıkan böyle bir isimlik oldu :)  Misinayla birleştirdim kalpleri, asmak için de zarif bir incili askı diktim. (Hediyeleşme etkinliğinden gelen hediyelerimden biriydi bu da, teşekkürler tekrar Sevgili Selma'ya :) Ne diyosun şimdi, oldurabilmiş miyim bu isimliği ;)
 

KEÇE CÜZDAN
Biten keçe cüzdanlarım, toplamda 20'yi buldu sanırım yaptıklarım...

KEÇE CÜZDAN
Düğme yerine boncuk daha güzel oldu sanki :) Bir de bu minik cüzdana sap yaptım ki, bir güzel kız omzuna çarpraz asabilsin ;) 
*******

Nehir "Anne "Bana Herşey Yakışır oynayalım mı, ben giyinip geleyim, sen puan ver."
""Bana Herşey Yakışır" finalisti Nehir Can ;) Üzgünüm Nehir Can "Bizımla değilsınnn!"
O taytın yüzünden, o takıp takıştırdıkların yüzünden, kolundaki şiyah çantayla uyumsuz pembe ayakkabın yüzünden maalesef elendin... "Anne yaaa, o taytı görme demiştim sana, yokmuş gibi davransana!" :))) Kızımda maalesef modaya dair bir ışık göremiyorum.  Kime çekti bu rüküş bilmem :)) 

***************

SALEPLİ KURABİYE
(Tarif için buyrun)
Tarifi Elif'ten aldım, Hobilemece Elif'ten, o da bir başkasından. Nehir'in okulundaki kermes için yaptım dün akşam, koydum kutuya bu sabah götürdü. E bu bir tepsiden de bize bir kaç tane düşmesin mi sevgili okur, göz hakkı diye bişey yok mu, canımız çekti aldık azcık ;) Çok güzel bir kurabiye oldu bu salepli kurabiye (ki ben dünden beri, salep mi sahlep mi diye düşünüyorum, ama bakmayacağım doğrusuna, ömür boyu bu ikilemle yaşayacağım  :))))))
***********
NAR SEZONUMUZ AÇILMIŞTIR SEVGİLİ OKUR, İKİ YILDIR BEN BUNU HEP YAPIYORUM,  NARLARI ALLAYIP PULLAYIP HEDİYE EDİYORUM ;)
SEN DE BİLİYORSUN ZATEN AMA YILBAŞINA BU KADAR AZ ZAMAN KALMIŞKEN BİLMEYENLERE BİLDİRİP, UNUTANLARA HATIRLATAYIM MI TEKRAR :) 
Nar, biraz çuval ipi ya da kurdele, kırmızı tül (mümkünse parıltılısından) ve süs :) 

Sar narı güzelce, bağla kurdeleyi, ucuna da bir minik süs :)
Al sana şahane bir yılbaşı hediyesi, bereket getirsin diye yılbaşı gecesi patlatılmak üzere :))


Not:
Sofia'ya yaptığım isimliği gören Nehir "Arne Sofia yabancı isim di mi", "Evet kızım yabancı" "Sarışın mı acaba?" "Bilmem, niye sordun" " E çünkü hep sarışınlara yabancı isim koyuyorlar" :)))) Niye acaba???

Dipnot:
Ali Deniz akşamları çok zor uyuyor, ben yanına yatmayınca uyumuyor, yatınca da uyumuyor aslında, uzuuun uzun direniyor uykuya. Bana ninni için sufle veriyor,
Ali Deniz: "Eeee, eeeee"
Ben "Eeee, eeee"
Ali Deniz: "Pişşş, pişşş"
Ben: "Pişş, pişşş"
Ali Deniz "Biii, biiii"
Ben: Uydurma Ali Deniz, yeter artık, ninni söylemenin de bi adabı var, uyu çabuk!"

Böyleyken böyle geçip gider günler.....
Kal sağlıcakla, sevgiyle....

32 yorum:

  1. ben senin o romantik kece kalplerine bayilmazmiyimmm:))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzeller di mi Cihan Abla, ne romantik :)) Teşekkürler, öperim çok...

      Sil
  2. Esen'ciğim gülmekten karnıma ağrılar girdi Nehir'le oynadığınız oyuna bittim.Sen hep böyle yazmaya devam et ben bu tarzına bayılıyorum.
    Yaptığın keçe çalışmalar için söyleyecek bir söz kalmadı artık yola devam:))
    Bana göre cüzdanda düğme daha şık duruyor ama yinede sen bilirsin..
    Hepinizi çok öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir komik kız valla Mehtap Abla, beni de çok güldürüyor ama bir yandan da gülmeme sinirleniyor :)
      Keçeleri ben de çok seviyorum ama bu sıralar pek üstüste yapınca hafiften bir darallar gelmedi değil, azcık ara verip özlemeli galiba :)
      Düğme de yaptım, boncuk da, son yaptıklarım daha çok düğmeli :) İçime sinen düğme olunca kullanıyorum :)
      Öperiz çok....

      Sil
  3. Ali Deniz'in koparan ninnisiyle yazıyı çok güzel bağlamışsın, harikasın yine döktürmüşsün maaşallah diyorum, Nehir sizınla değilsa bizimle olabilir, benim kızla rüküşlük konusunda yarışırlar sanırsam
    Kurabiyelerden canım çekmedi merak etme tatlıyla pek aram yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz dalga geçiyor benimle resmen,çok da tatlı ama şu uyku meselesini ne yapacağız bilmiyorum gonca yaaa, çok daraltıyor beni, bin türlü ritüel uyumadan önce :((
      Nehir olsun sizınla be yaaa :) Bu rüküşlükle ne yaparsınız bilmem, senin kızla iyi ekip olurlar belki :)
      Sevindim kurabiyelerden canının çekmesine, hiç güzel değildi zaten :)))

      Sil
  4. Nehir o siyah çantasını bluzundaki desen ve renkle uydurmuş annesi. bence gayet de güzel olmuş bence bizımlaa..
    keçe çalışmalarına bayılıyorum senin. sofia da gayet güzel olmuş ellerine sağlık..
    böyle yaz ben seni böyle sevdim..
    sevgier...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi yapmış acaba Sevgili Juliette, bak hiç o açıdan düşünmemiştim :)) Sizınla olsun ama kıyafet ve moda konusunda kesinlikle benimla değil :)))
      Keçeye başla dıyorum sana, gör bak neler yapacaksın ;)
      Peki şekerim, ben böyle yazayım hep o vakit ;)

      Sil
  5. mahizer hancıoğlu26 Aralık 2013 10:31

    Esencim cümlelerin devrik olabilir ama abuk sabuk asla...İçinden geldiği gibi abartısız ve samimi.Devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne devrik değil mi Mahizer hanımcım :) Böyle düşünmenize sevindim çünkü düşünceleriniz ve desteğiniz benim için çok kıymetli :)
      Güzel ve zarif hediyenize çok teşekkür ederim, her gün takıyorum kolyemi :))
      Öperim çok...

      Sil
  6. Sen nasıl tatlı bir kadınsın yaw. Keyifsiz başladım okumaya gülerek geldim yazmaya. Hep böyle yaz, devrik devrik; konuşur dertleşir gibi.
    Çalışkanlığın ve hamaratlığın için söyleyecek söz bulamıyorum ama gıcık Olmamaya çalışıyorum. Tatlı Nehiri ve hınzır Ali Denizi de öpüyorum sergiyle. Şimdiden kutlarım yeni yılını ve merakla bekliyorum yeni harikalarını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öylesin ki :))
      Niye keyifsiz başladın, hayırdır Ülkercim, umarım önemli birşey yoktur :) Hem ben zaten bunun için yazıyorum ki, keyifsizleri güldürmek için, kısacık bir an da olsa "boşver" dedirtip neşelendirmek için :)
      Çalışkanlığım bu sıralar tavan yaptı haklısın, gıcık olabilirsin de :))) Kızmam ki, ben olsam ben de sinir olurdum böyle bir tipe :)) ama yılbaşından sonra duracağım bi, tembel tembel takılacağım (inşallah!)
      Kutluyorum ben de sizin yeni yılınızı, öpüyorum da çok, ben de senden bir şeyler bekliyorum merakla :)

      Sil
  7. Bence olduğun gibi kal şekerim,cümlelerin çok tatlı,su gibi akıp gidiyor:)İsimlik çok şeker olmuş,ellerine sağlık:)Cüzdanlar desen tam bereket getirecek cinsinden:)Nehircim sen bakma annene,moda şimdi böyle her telden giyinmek,eskidendi öyle herşey uyumlu falan:)Bizimlasın,öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır şekerim, hep böyle kalmaya gayret ederim :)
      İnşallah dediğin gibi bereket getirirler sahiplerine Tubacım :)
      Nehir bütün sevgili okurlarla demek ki, herkes hemfikir bu konuda :)) O zaman kasmiyim yani, kıza moda konusunda karışmiyim diyosun :)
      Öpüyoruz çok.....

      Sil
  8. Harika olmuş keçe isimlik Esen. Hepimizim keçe geçmişinde bir iki isimlik var sanırım :)) Cüzdanlar yıkılıyor walla. Ben de yaptım 2 tane ama seninkiler gibi güzel olmadı :( belki zamanla düzelirler :)) öpüyorum kocaman. Not : Kızına bayıldım kendince tarz yapmış süper :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ilk yaptığım iki isimliği gördün mü semoş, yarabbim ne korkunç, ne beter, ne çirkin dikişli :(( ama değiştirmedim hala, çocukların kapılarında asılı duruyorlar, dursunlar, onlar benim gelişimimi gösteren en büyük kanıtlar :) Sen ne yapmıştın ki???
      Cüzdanlarını gördüm ve haksızlık ettiğini düşünüyorum, bence gayet güzeller ve gittikçe daha güzel olacaklar eminim :)
      Öpüyoruz çok... Nehir bu yorumları okusa bayılırdı heralde :)

      Sil
  9. Esen'cim,senin yazım tarzına bayılıyorum,okumaktan çok zevk alıyorum sakın ha bu tarzını bozma:)) Keçe isimlik,cüzdanlar hepsi çok güzel olmuş,ellerine sağlık..Herkesin bir tarzı olmalı,rüküşte olsa,güzelde olsa bence bu böyle..Kızına sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bağnucum, şevk veriyor güzel yorumlarınız, bozmam merak etme :)
      Çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim, aklımda pek çok başka şey var ama yavaş yavaş bakalım :)
      Kızım rüküş güzel :))
      Sevgiler

      Sil
  10. Esenim her şey ama her şey öyle güzel ki. Yazının samimiyeti, yaptıklarının güzelliği, çocuklarının sözleri ve kızının tarzı :) çok şeker çok :) artık çocuklar kendi tarzlarını kendileri belirliyor.
    Öpüyorum çok seni ve çocukları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de çok güzelsiniz ama bütün sevgili okurlar, güzel güzel yorum yazanlar çok ama çok güzelsiniz ki :)
      Yeni nesil bi acayip di mi, biz bakardık renkler uyumlu mu, desenli, düz ayrımı yaparak giyinirdik ama bunlar Allah ne verdiyse :)))
      Öpüyoruz biz de Aslı Aslım :)

      Sil
  11. Nar hediyesi gercekten süper fikir,hic yapmadim ve bilmyordum da!Merakla yilbasi kartimi bekliyorum,yani utanmadan desem daha dogru olur! Bende sana yazmak isterdim...Ali Deniz pek tali,Nehir de öyle,neyseki Esen uykuyla bir sorun yok,hep beraber cumba yatak bizim evde,gerci suan tatildeyiz gec yatiliyor ama oda biter,günler aylar ne cabuk geciyor yaa artik ben gercekten korkmaya basladim...öptüm seni canim,insallah iyisindir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar hediyesini ben uydurdum iki yıl önce :) Çok zarif bir hediye bence, tüllerle de çok güzel :)
      Yılbaşı kartı gitmedi heralde hala kimseye :(( PTT nasıl hızlı çalışıyorsa artık :(
      Nasıl geçiyor zaman değil mi, koşa koşa, peşinden atlı kovalar gibi... Okul başlasın derken, nerdeyse sömestr geldi burda da...
      Size iyi tatiller şekerim, öperim çok, çocuklarını ve seni..
      İyiyim şükür, çok iyiyim, sağol Serpilcim :)

      Sil
    2. Geldi geldi kartim geldiii! Cok ama cok tesekkür ederim sana ve emegine,bende seni ve cocuklarini cok öpüyorum,insallah dedigin gibi 2014 yilinda yüz yüze tanismak konusmak dilegiyle,cok sagol,.cok güzel bir nostalji yasattin bana,yeni yilin kutlu olsun canim..

      Sil
    3. :)) Çook sevindim Serpilcim :) Ne mutlu bana :) Yine yazarım ki, seneye yine yollarım sana, sen hiiç merak etme :)
      Yeni yılınız kutlu olsun sizin de, nice mutlu, aydınlık, pırıl pırıl yıllarımız, ömürlerimiz olsun :)
      Öperim çok....

      Sil
  12. Cüzdanlara, kalplere, özellikle cüzdanların renkliliğine ve battaniye dikişi denilen o dikişin güzelliğine bayıldım! Ama en çok kızına bayıldım. Maaşallah annesi niye öyle diyorsun, ben çok beğendim onun tarzını! Samimiyetle söylüyorum. Kıyamam ben o şirineye, üzme annesi onu. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cüzdanların değiik versiyonları kafamın içinde dönüp durmakta Ehil Keyif :)) çok sevdiğim ama birazcık da sürekli aynı modeli yapmaktan sıkıldığım kokinalardan sonra yeni modellere başladım bile :)) İnşallah onları da seversiniz :)
      Nehir komik kız, dün de yine aynı yarışmayı oynadık ama bu sefer daha iyiydi sanki (yok bu sefer çekmedim resimlerini :) Yani üzülmek bir yana bizimki kamçılanıyor bu "bizımla değilsın"larla :))) Teşekkürler, mutlu seneler...

      Sil
  13. haha:) Allah ,iyiliğini versin pek komik bir yazı olmuş :) Senin karmaşık ,devrik cümlelerini okuyacak ve anlayacak güç, neyseki damarlarımdaki kanda mevcut :)
    isimlik başarılı olmuş , ismi okuyabildiğime göre :) yalnız cüzdanlar harika olmuş .ellerine sağlık, seri üretim diye buna denir.
    Yeni yıl gönlünce geçsin inşallah . Yeni yıl ,sağlıklı,huzurlu ve şanslı geçsin senin ve tüm sevdiklerin için.
    Hayırlı yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum ben senin damarlarındaki kanda ne cevherler olduğunu ama sen pek farkında değilsin şekerim, bir kez daha burdan yazayım, inşallah yeni yılda farkına varırsın yeteneklerinin :)
      Yaa gerçekten de seri üretim oldu cüzdanlar, toplamda 30 falan yapmışımdır heralde :)
      Aminn, inşallah Filizcim, bütün güzel dileklerin hepimiz için olsun :) Öperim çok.....

      Sil
  14. Esenim tüm sevdiklerinle birlikte mutlu, sağlıklı ve sevginin hep olduğu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlısın Aslı Aslım :) aminn, inşallah, hep birlikte yaşayalım o güzel yılları :) öperim ;)

      Sil
  15. Hepsi çok güzel şeyler. Kurabiyeler nefis. Ama en güzeli küçük hanımın pozu. :)) Mutlu, sağlıklı, şanslı bir yeni yıl olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir hanım rol çaldı bu postta :)) En güzeli o bence de, her ne kadar rüküş olsa da dünya güzeli benim kızım :) Çok teşekkürler İlhan Bey, inşallah hepimiz için güzel bir yıl olsun 2014 :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.