23 Aralık 2013 Pazartesi

KÜÇÜKLERE KEÇE ÇANTALAR, BÜYÜKLERE KEÇE CÜZDANLAR, DİLEYENE PULLU NOSTALJİK KARTLAR :)

Başını döndürmeye geldim yine sevgili okur, yaptıklarımla, ettiklerimle, ortaya çıkan yeni işlerle seni serseme çevirmeye yeminliyim :))) Sen de razıysan buyur bakalım :)
Önce Kahramanmaraş'taki küçühanım Ela'ya hediye bir çanta yaptım. Pembeler içinde, pek şeker, pamuk şeker gibi bir çanta, bakmayın böyle büyük durduğuna, küçücük aslında bu çanta, neredeyse A4 kağıdının yarısı kadar :) O gördüğünüz evi daha önceden kesmiştim, arkasına keçeyle birleştirmiştim. O dönemde kullanamadım bir türlü, meğer bu çantayı beklermiş bu şirin ev :) Balonları kumaştan kestim, içlerine silikon doldurarak diktim, sapları da bu sıralar takmış olduğum iğne artı ile yapıp, fiyongunu da sutaşı, ortaya bir nazar boncuğu :) 


ÇOCUKLAR İÇİN KÜÇÜK KEÇE ÇANTA


KEÇE ÇANTA

Yapım aşamalarını da fotoğrafladım sizin için... Balonlardan birini fazla olduğunu düşünerek dikmedim. 

KEÇE ÇOCUK ÇANTASI
(Gün ışığı ve gece arasındaki ton farkı ne kadar net değil mi fotoğraflarda, içi açılıyor insanın gün ışığında çekilen fotoğraflarda, ki ben ne fotoğraf cahiliyim bilirsiniz, çoğu zaman oturduğum koltuktan kalkmadan çekiyorum fotoğrafları, yanı başımdaki sehpanın üzerinden :) 



KEÇE ÇOCUK ÇANTASI
Bu da bir diğer yaptığım keçe çanta, arkasına da yılbaşı niyetine bir kar tanesi ekledim. Sence o bulut uyuyor mu, utanıyor mu, yoksa  "Hı, hııı, aynen öyle!" mi diyor, rivayetler çeşitli de face'de :)

Bu da gün ışığında çekilmiş hali çantamızın, nasıl parlak, nasıl güzel değil mi ;)
Bilmiyorum sevgili okur, bu minik çocuk çantalarından sonra kafam karıştı, acaba keçe kariyerime çocuk çantacısı olarak mı devam etsem??? :))) Ama çoook zevkli, çoook eğlenceli ;)
***************
Sonra yılbaşı temama dönerek bu minik cüzdanları yaptım.

KEÇE CÜZDANLAR
Bakmayın böyle gözüktüklerine bunlar da bitmek üzere :) 


***********
Ve sonra da yılbaşı kartları hazırlığına başladım. Pinterestten bulduğum güzelim eski usül  (ki bu kelimeyle ilgili çok muallaktayım, u yazdım olmadı, ü yazdım olmadı, u üstüne şapka yaptım olmadı,  ikinci sesli harfle ilgili bir problem var bu kelimede, edebiyat hocalarım ne dersiniz?) kartları pulladım itinayla, belli yerlerine koydum pulları, canımın çektiği yerlere, kah kuşların göbeklerine, kah evlerin çatılarına, kah kapılara ;) Sonra bekledim ki kurusun pullar. Sonra kartlara uygun kartonlar kestim, teeek tek... Yapıştırdım güzelce, itinayla. Ki bu işleme başladığımda yani Cumartesi gecesi saat 10 sıralarında Ali Deniz bücürü henüz uyumamıştı. Baktı ki masada bişeylerle meşgulüm, çıktı oturduğum sandalyeye, yapıştı enseme, ama vantuz gibi, dedim "Yok arkadaş, sen bu işleri bırak, akıl ve beden sağlığın için derhal bırak!" dedim ve kaldırdım hepsini ama sonra ne oldu, çocuklar uyudu, ben tek tek önüme aldım malzemelerimi ve güzelce hazırladım ;)

PULLU YILBAŞI KARTI

PULLU YILBAŞI KARTI


PULLU YILBAŞI KARTI


PULLU YILBAŞI KARTI
Ortadaki kartı Ali Deniz zaptetti :) Yani tam olarak şöyle oldu, Nehir benden Şevval arkadaşına vermek için bir kart istedi, verdim elbet en beğendiğini, bunu gören Ali Deniz de atladı tabii hemen, ona da verdim ve sordum "Sen kime vereceksin bu kartı" Almina'ya verecekmiş, yılbaşı çekilişinde ona çıkan arkadaşına. Şimdi Ali Deniz bu ismi öyle bi tuhaf ama öyle bir tatlı söylüyor ki, e bunu duyunca değil bir kartı bütün kartları veresim geldi. :)) Resim yaptı içine, karaladı da güzelce ama o kabiliyetle ne kadar etkilenir zor isimli Almina bilmem :)))


Yarın bilemedin öbür gün (e böyle temkinli konuşuyorum çünkü söz verince ille bişey çıkıyor ve ben sana hep mahçup oluyorum sevgili okur!)  postaya vereceğim inşallah :) İçlerini yazmak kaldı. Ama çok korkuyorum yanlış yazarım diye, ayrı kağıtlara yazıp yapıştırsam içlerine??? Olur di mi? Düz de yazamıyorum ama dur bakalım ;) O son karedeki kartlar bana Semoş'tan ve İki Balık Bir Kedi'den, çok özenle hazırlanmış, sevgiyle yazılmış yılbaşı kartlarım :) Sağolsunlar, çok mutlu ettiler beni :) 

Yeni Kalıpçı buldum kendime, en sıkıntılı olduğu alanda bir çırağım var artık :))Yaprak çiziyor kendisi şu anda, lütfen rahatsız etmeyin :)  Yahu, sakın bu çocuğun aşcılıktan çok böyle resim-çizim alanına, sanatsal alana yani yeteneği olmasın???? Sakın ben çocuğumu yanlış yönlendiriyor olmayayım, Allahım sen koru yarabbim :)))

Nurtaç yaptı bu güzel kavanozu bana, kurabiye koymak için :) Nasıl romantik, nasıl sevilesi :))  Çok güzel işler çıkarıyor arkadaşım, çok soft renklerle çok güzel desenleri biraraya getirip şahane kavanozlar yapıyor :) 
BONUS
(İnsanın içine işleyen bir ses ve güzel sözler)

Not: Bütün bu gördüğün işleri 4 güne sığdırdım, bunların yanında da mutfak faaliyetleri çerçevesinde  kuru fasulye, bulgur pilavı, pırasa falan pişirdim. Cumartesi dedim ki koca kişisine "İstersen süper fireşin böreğinden al da onu yapalım çocuklara, Ali Deniz çok seviyo ya" dedim ne dese beğenirsiniz "Sen de iyi alıştın bu sıralar hazır şeyler pişirmeye" "Yuh dedim yaaa, dolaptaki yemeklere bak ve utan bu söylediğinden!" Utanmadı :)) Bu arada mutlaka peynirlisini deneyin Super Fresh'in tepsi böreğinin, mis, missss :))
KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR, KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN, BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN....

36 yorum:

  1. Elinize sağlık, çok güzel ürünler. Resimlere baktıkça içim bir hoş oldu. Nedense çocukluk yıllarına götürdü. Sanırım eskiden yılbaşında gönderdiğimiz ve aldığımız ışıl ışıl parlayan kartpostalları hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ev Atolyem :) Zevkle yapıyorum ben de, beğeniyorsanız ne mutlu bana :)
      Pullu kartlar herkesin çocukluk anısı sanırım, yani bizim neslin :) Bu yılbaşı ben de pullu kart atmak istedim sevdiklerime, çok da keyif aldım hazırlarken, yazarken :) Bundan sonra da devam ettirebilirim inşallah, her yılbaşı pullu kartlar gönderirim ;)

      Sil
  2. Kartpostallarını çoook sevdiiim :) Heeepsini bana yolla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Oooo, Banu Abla, hepsi sahiplerine postalandı bile, sana da bi tane gönderdim, umarım seversin kartını ;)

      Sil
  3. çocuk çantaları ne kadannnn da tatlı öyle yaa :):) kesinlikle çocuklar için bir şeyler yapmak daha eğlenceli :) ellerine sağlık şekerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk kurabiyecisi ve de pastacısı Tuba :) Bence de sence, gel biz seninle çocuklar için çalışalım bundan gayrı :) Oyuncaklı, eğlenceli şeyler yapalım :)
      Senin de yorum yazan ellerine sağlık şekerim :)

      Sil
  4. herzaman ki gibi hepsi birbirinden güzel. Emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de her zamanki gibi çok tatlısın Şafakcım, sağol çok...

      Sil
  5. Hepsi ayrı bir güzel ayrı bir şeker. Anlatım süper bir kere. Ellerine, ağzına (ağzına diyorum, okurken konuşuyorsun gibi hissediyorum) sağlık... Bir de kalemine sağlık demeli ama kalemle de yazmıyorsun ki, klavyene sağlık o zaman. Yine keyifliydi seni okumak... Bu arada şu enseye vantuz olayının değişik versiyonları bizde de oluyor. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Esracım, ne güzel yazmışsın, tam da benim yapmak istediğimin ispatı yazdıkların, demek ki doğru yoldayım :) senin de yorum yazan ellerine sağlık :)
      Ben size yazmıyorum ki zaten, konuşuyorum sizinle, anlatıyorum bir bir :) Şükür ki dinleyen güzide sevgili okurlarım var, senin gibi :)
      O enseye vantuz zamanlarında sana da darallar geliyor mu, içinden içinden "Sakin!, geçti, geçecek" diyor musun, bunları da en çok o tutturma, ağlama krizlerinde yaşıyor musun, lüften "Evet" der misin :)

      Sil
  6. Bence de Ali Deniz'i aşçılıktan ziyade keçe kariyerinde bir yerlere konumlandırmalısın. Zamanla çıraklıktan yetişmiş birilerine ihtaycın artabilir ;)
    çantalar çok şık olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yani çocuğun kalıpçı olsun diyosun Sevgili Juliette, dur bakalım belki de son ütücü yaparım ben onu, ütü yeteneğini test etmedim henüz :)
      Sağol şekerim, öperim....

      Sil
  7. Ben güzel güzel yazıyı okurken bir anda tanıdık bir karta rastladım, meğerse bizden bahsetmişsin :) Utandım, çok teşekkürler ve yeniden mutlu yıllar.
    Sizin yaptıklarınız çok çok daha güzelmiş ama kıskandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürlek İki Balık Bir Kedicim, kartın çok mutlu etti beni, o yüzden de bloğa koymak istedim :)
      Benim yaptıklarım çok daha güzel değil, çünkü ben internetten aldığım resimlere pul ekledim sadece, bir de karton kestim, bir de yapıştırdım resimleri, bir de içlerini yazdım, e azcık haklısın galiba ben de uğraşmışım epey bi :)
      Sana da musmutlu yıllar Esracım :)

      Sil
  8. Kartlar cok güzeell! Ellerine kollarina saglik,tabi Ali Denizìnde,aferin ona! Bugün ikea daydik yine makinami unuttum,daha dogrusu son dakika aklima geldi,bulamadim bir türlü,Onur`dan saklamaktan kimbilir nereye sokusturmusum,hala yok!Cok güzel yeni yil fikirleri vardi,belki sizde birgün gidersiniz,eger Türkiye`de kilerde ayniysa,burdakiler epeyce fazla...
    ben yine yorgunluktan uyuyamadim ve sana yaziyorum:))
    Inanmicaksin ama iki gündür postunu göremedim nasil daraldigimi anlatamam! Öyle alismisimki,seni okumadan kendime gelemiyorum! Bugünde hep aklima düstün,bir ara telefon acayim dedim,araya yemek fasli,kitap dizme v.s. isi cikti,aldim basimi gittim senin anlican,Esen`cim bu esler ne kadar acimasiz oluyor,bende birgün evi toplamayayim(sebeplerim oldugu halde) bizimki hemen söylenir,bi de ,taaa bir haftadir su surda bu burda demezmi! Cok kiziyorum o zaman!

    Masaallah yine yeni yeniden,hem elisleri hem ev isleri,cocuklar,nazar degmesin,cok öptüm seni,kolay gelsin canim benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliyor seninki de Serpilcim, belki biraz uzun sürer ama umarım eline ulaşır. Bu arada ne acayip bi adres o Serpil yahu, yoksa sen çok meşhursun da o yüzden Barış Manço-Moda gibi mi senin adresin de :)))
      Boşver İkea'yı, bak zaten halime, yeni bişeylere bakacak halim bile kalmadı, çok şey yaptım bu yılbaşı için, o yüzden boşver arkadaşım, sıkma canını. Bu arada koca kişisinin bana doğum günü hediyesi aldığı fotoğraf makinası da küflenecek saklandığı yerde, Ali Deniz katletmesin diye kullanamıyorum bile :( Aynı durumdayız yani :)
      Arasaydın ya keşke, post yapmak istiyorum ama çok yoğun geçiyor bugünler, bir tane yeni post hazırladım, bitti gibi, öğleden sonra koyarım, sen daralma sakın :)
      Kızma boşver, salla gitsin :)
      Nazar değecek diye ben de korkuyorum aslında Serpil, yani benden çok daha hamarat, becerikli, pek çok işi birarada yapan kadınlar da var ama ben de enerji olarak fena değilim, bunun farkına da çok yakın zamanda vardım :) Allah hepimizi nazarlardan saklasın :)

      Sil
  9. her sey cok neseli esencancim:)sevgiler yolluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Cihan Ablacım, senin kuşevlerin, kalplerin, minik bebeklerin kadar olamazlar ama :)
      Çok sevgiler, selamlar

      Sil
  10. Çok şey yazasım var da halim ve keyfim müsait değil , öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşver ayamaya kumpanyacım, bu sefer de yazma, okumak da yeter ;) Keyfin tez vakitte yerine gelsin inşallah..

      Sil
  11. Canım benim hepsi birbirinden güzel olmuş, hele kartlara bayıldım. Heyecanla bekliyorum :)) Çocuklarımı da öpüyorum kocaman. Koca kişilerinin bu tür eleştirilerini duymıycan naaapcan mecbuuuur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semoşcum, çok sağol canım arkadaşım, kartın bugün yarın ulaşır eline, umarım beğenirsin ;)
      Biz de seni öptük çok :)

      Sil
  12. ay kartpostallar harika bayıldım...
    keçe çantalarda süpper ötesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostalları ben de çok sevdim, çok güzel oldular, tam da eski zamanlardaki gibi :)
      Teşekkürler çok sadecenaciye :)

      Sil
  13. Süperfresh den başlayalım;gerçekteen süper...
    Senin işler zaten yoruma gerek yok...
    Post desen yine yüzümde koca bir gülücükle okudum..
    Kavanoz için arkadaşına benden bir ''eline sağlık'' .çok güzel olmuş
    Ali Deniz çok tatlı..
    Çantadaki ev on numara..
    Kartlar en süperi de kart fikri.Hemen yarın kart işine el atıyorum sayende....
    En son kart atışımın üzerinden 10 -15 sene geçti mi ki acaba....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel bi börek di mi Serpilcim, evde uğraşmaya değmeyecek kadar hem de :)
      Ne mutlu bana, ben de sizin yorumlarınızı kocaman bir gülümseme ile okuyorum, inan :)
      Arkadaşıma ilettim, sevgiler yolluyor sana :)
      Kartlardan yaparsan bize de göster ama e mi :)
      Öperim çok...

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. :)) Çok teekkürler Mehtap AĞCA, harika olduklarını söyleyenlere de benim ihtiyacım var :)

      Sil
  15. Esenciğim gerçekten başımı döndürdün sana nazar değecek diye korkuyorum.Maşallah, enerjine hayran olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim.Kalıp ustası banada yardıma gelirmi...
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de başım dönüyor bazen Mehtap Abla, dur bi diyorum, dinlen bi ama yok, unutuyorum çabucak dediklerimi )
      Sağol çok, zevkle yapıyorum hepsini, görev gibi olsa, yani işim bu olsa belki de sıkılırdım ama şimdilik şükür ki keyif alıyorum...
      Kalıp ustasını hafta sonu yolluyorum sana, "Eti senin, kemiği benim"
      Öperim çok

      Sil
  16. Hepsi sahane ama en çok cüzdanı begendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Cüzdanları ben de çok seviyorum, tam yılbaşına uygun oldular :) 20 kadar yaptım ve daha da yapacağım inşallah...
      Bak Bu Harika, çok teşekkürler :)

      Sil
  17. Esenim daha ilk fotoğraf beni deli etti :) nasıl güzel bir pembe bu, nasıl güzel, sevimli ve şık bir çanta. İnan bana çocuk olasım geldi, o üzerindeki ev, balonlar harika olmuş. Çok beğendim Minik Ela güle güle kullansın :)
    Cüzdanlar, yaptığın işler, bayılıyorum sendeki bu enerjiye, anlatıma.
    Hele kartpostallar ayrı bir dünya ne diyeyim, çok güzeller.
    Ellerine zevkine emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Aslım, ilk fotoğraf beni de deli etti biliyor musun, güzel bir ışıkta çekince ne kadar fark ediyor di mi, bizim üniversitenin terasında çektim, bundan sonra da orayı kullanacağım mekan olarak :)
      Yapayım sana da bi çanta, sen de çocuklar gibi mutlu ol :)
      Çok sağol şekerim güzel ve motive edici yorumun için :)
      Çok tavanda enerjim normalde ama bak bugün kafamı kaldıramıyorum, lodostan sanırım, sersem gibiyim :(
      Kartpostal için keşke adres yazsaydın sen de, gönderirdim sana da, olsun seneye yazarsın :)

      Sil
  18. Merhaba, ne kadar cıvıl cıvıl enerji veren çalışmalar. Ellerinize sağlık, asistanınız da işi çok iyi biliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Günnur Onak bence de anahtar kelime galiba Enerji :) içimden taşan enerjiyi sizlere de yansıtabilmeye çalışıyorum her daim :)
      Asistanım süper, lazım olursa arada yollayayım :)))
      Teşekkürler güzel yorum için, sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.