12 Aralık 2013 Perşembe

HEDİYELEŞME ETKİNLİĞİ'NDEN GELEN GANİMETLERİM :)) KEÇE CÜZDAN VE HADSİZ BİR KEK KALIBI ;)

Karlı bir İstanbul gününden sesleniyorum, tahminlere oranla az yağan karın verdiği hayal kırıklığı içerisinde :( Sevgili Belediye Başkanımızın yanlış bilgilendirmesi neticesinde, boş hayallere kapılıp, hayallerine sonuna kadar da iman etmiş ancak  an itibariyle hayalleri suya düşmüş bir kadın olarak yazıyorum size. Peki bu içinde bulunduğum ruh halimden beni çekip çıkaranı biliyor musun Sevgili Okur :)))
Bak aşağıya da gör ;)) O Bir Anne- Müge'nin düzenlediği Hediyeleşme Etkinliği'ne ikinci kez katılmıştım. Kahramanmaraş'tan Sevgili Selma Bülbül, ki bloğu Rengarenk Hobiler ile eşleşmiştim ;) Ben hediyelerimi hazırladım ama göstermeyeceğim burdan. Rengarenk Hobiler'den bakın ;) Zaten göstermemek daha iyi bence çünkü gösterirsem sen bana diyeceksin ki "Yuh Esen, ayıp değil mi, utanmadın mı gönderdiğin hediyelerin azlığından!" haklısın, ben de çok mahçup oldum ama telafi edeceğim sevgili okur, söz :) 

Bütün bu gördüğünüz hediyeler benim :)) Yastık kılıfı, banyo lifi, patik, kalem kutusu, bere, etamin kelebek, kelebekli perde süsleri (ki bu saydıklarım hep el emeği) kalpli çerçeve, hikaye kitapları, şekerlik, kalem kutusu ve  içindeki kırtasiye malzemesi, , iki adet minik çerçeve, say say bitmedi di mi :) Paketi açtıkça tek tek çıkardığım hediyelere inamamadım. Kesene bereket, ellerine sağlık Selmacım, çok ama çok makbule geçti hediyelerin, hem beni hem de çocuklarımı çok mutlu ettin :) 
Nasıl da güzel, içten bir not yazmış Selma, bir güzel blog arkadaşım daha oldu :)

Bu da hediyesiyle mutlu mesut poz veren kuzu :)

Bu güzel etamin kelebeği işlemiş Selma, nasıl zarif, nasıl güzel :) Ben de onu çerçeveledim :) Buzdolabıma magnet yaptım :) Yastık kılıfını da kullanıma hazır hale getirdim dün akşam :) 

**********

Keçe cüzdan denemeyi düşünüyordum epeydir. Dün akşam yaptım bu cüzdanı. Minicik bir bozuk para cüzdanı. Nakış yaptım, boncuk ekledim, oldu bitti, bilmem sen ne dersin? (Ne dersin sahi, yapayım mı yeni cüzdanlar ama yeni yaptıklarımın üst kısmına o beyaz boncuklardan eklemeyeyim mi peki?)
KEÇE CÜZDAN

 
KEÇE ÇÜZDAN NASIL YAPILIR?
1- Öncelikle istediğin renkte iki adet 10 cm'e 7 cm (ya da istediğin ölçülerde) dikdörtgen  kalın keçe kesiyorsun. Kapak kısmı için de 10 cm'e 5 cm (ya da istediğin ölçüde) iki adet ince keçe kesiyorsun. İki katlı yaptım ben ama kenarlarını dikerken potluk yapmasın diye katlayıp bi ayar yaptım, fazlalık kısmı kesip öyle diktim.
2- Kapak kısmını makina dikişiyle üçüncü resimde gördüğün gibi dikiverdim azcık içerden pay bırakarak. Kapak kısmını battaniye dikişiyle ve boncuk da ekleyerek (sadece ön kısmına) hazırladım. (Ama boncuksuz daha kullanışlı olacak sanki)
3- Bitmek bilmeyen yılbaşı temam nedeniyle bu cüzdana da kokina yaptım. Önce kurşun kalemle ve bir minik yaprak kalıbıyla çizdim keçeyi. Sonra iğne ardıyla yeşil iplikle geçtim üstünden. En son aralara şeffaf ve renkli boncukları ekledim.
3- Çıtçıtın yerini ayarladım ve onu da çok sağlam bir şekilde diktim.
4- En son aşamada da yine battaniye dikişiyle birleştirdim iki parçayı.
Bu konuda yani keçe cüzdan dikimi konusunda bir araştırma yapmadım, başka yöntemleri de vardır elbet, misal arka parçayı önden daha uzun tutup da, kapama yerini öylece öne döndürmek gibi, ya da çıtçıt yerine fermuar gibi
Al sana keçe çüzdan, süper kolay, süper zevkli, o kadar diyim sana :))
YAPSANA Bİ SEN DE BAKALIM :) BANA DA GÖSTERSENE SONRA :)
*********

Bu resim de ne dersen, senin için değil aslında bu, sözüm vardı bu kek kalıbına, "Bi daha yaparsan seni cümle aleme rezil ederim" demiştim. Ve yine yaptı. Yine caaanım kekimi parçaladı, bir kısmını kendine sakladı. Kolaycacık çıkarıp vermedi bana kekimi. Görüldüğü üzere onca yağlamama, unlamama rağmen yine edepsizlik yaptı.
REZİLSİN KEK KALIBI, GAYET REZİL, GAYET HADSİZ, GAYET İŞLEVSİZ.... DUR BEN SENİ SAKSI YAPAYIM DA GÖR SEN!
(Yeterince rezil oldu mu bilmem, cezasını verdim işte!)
Yoooo, sen de sakın acıma şimdi bu uyuza, beter olsun :((

********

KEÇE BAYKUŞLAR
Bunlar da son baykuşlarım :) Gözlerine dikkat yalnız, pek fena bunlar yahu :))

Bu da bizim Üniversitenin Terası :)) Dün güneş açmışken, kar topluyorken çekindim, senin için :)))
BONUS-NAZAN ÖNCEL
En güzel şarkıların kadını, demiş ki "Bu Havada Gidilmez" Keşke hiçbir havada gidilmese....

NOT: Çekiliş için vakit daralıyor sevgili okur :) Katılmadıysan buyur :)
http://www.hobicigeldihanim.com/2013/12/cekilis-vakti-dilerim-sen-kazanirsin.html

24 yorum:

  1. İlahi esencim blogunu keşfettiğimden beri elişlerine hayranım ama yazdıklarına daha çok :))). Hediyelerimi de beğenmenize sevindim Üstelik araryıp teşekkür etmende ayrı bir ineclikti bu arada senin hediyen de bende paha biçilmez. Kızımla kavga halindeyiz senindi benimdi diye:))) Bende seni tanıdığıma çok memnun oldum. Bu arada ufak bir düzeltmede yapmak istiyorum izninle ismimle ilgili:))) Okuldada hep böyle olurdu bende ortadaki M derdim yani selma:)))) tekrar teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah beni bildiği gibi yapsın :)) Selma tabii, Selma Bülbül! E biliyorum ama inatla da yanlış yazmışım hem de tam 3 kere :)) Özür dilerim, düzelttim hepsini tek tek, ceza olarak da kağıda 50 kere Selma yazıcam ;)
      Sen Ela'ya (doğru yazdım di mi?) söyle ben ona daha güzelini yapıcam, sen kıskanacaksın bu sefer :))
      Sağol tekrar, çok sağol Selmacım :)
      Sevgiler çok....

      Sil
  2. Noel babanın çuvalında bile bu kadar çok hediye yoktur beee hepsi şahane hediyeler.
    Güle güle kullan hediyelerini.
    Cüzdanın yapılış aşamalarını faceden canlı takip ettik neredeyse.
    cüzdan hazır içine de bol para doldumu tamam :)
    bence de bu baykuşların gözleri çok güzel.
    ellerine sağlık.
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim, daha iyileri sana olsun :) Ben de çok sevdim hepsini, ayrı ayrı çok da beğendim ;) Cüzdanı Nehir hanım istedi, o doldursun artık babasından aldığı harçlıklarıyla :))
      Baykuşları bu sefer böyle oynak gözlü yapmışlar, ben de çok beğendim, yenilerini de yapıcam inşallah, önce şu uyuz AÖF sınavlarını atlatayım da bu hafta sonu :)
      Öpüyorum canım, sağol çok

      Sil
  3. Esenim hediyelerini iyi günlerde kullan, keçe cüzdanın çok hoş olmuş, kek kalıbına da hiiiç acıma, kesinlikle haketmiş...baykuşlardan soldaki en fena olanı sanırım. ayrıca o teras muhteşemdir gerçekten. annem bu ne yaa ne çok konu var yorumlanacak:)) elcağzına sağlık, yine dolu dolu bir post çıkarmışsın. kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cafemola molacımçok teşekkürler, cüzdanın yeni bir modelini yaptım dün akşam, aklımda başka başka cüzdanlar da var, bakalım, yeni posta koyarız inşallah, onları da beğenirsiniz inşallah :))
      Acımıyorum zaten uyuza, ben onun tek yön biletini kestim gitti, gayrı kendi düşünsün :)
      Sen bizim terası biliyor musun yoksa??? Manzara süper ;)
      Yaa ben de sinir oluyorum kendime, bi tema seç, konu bul onun üstünden git ama nerdeeeee :))
      Teşekkürler güzel yorumun için :)
      Sevgiler

      Sil
  4. İnanmıyorum ne kadar güzel hediyeler bunlar Esenim, gerçekten özenle sevgiyle gönderildikleri belli. Hepsini mutlulukla kullan-kullanın :) kızının yüzündeki o tebessüm her şeye değer inan.
    Keçe cüzdanını çok beğendim ayrıca yapılışını yayınlaman benim gibi bilmeyenler için çok iyi olmuş :)
    ve evet sanırım o boncuklar olmasa ( sen sorduğun için söylüyorum, nolur yanlış anlama haddim değil ) çok daha klas olucak dimi? gerçi böyle de çok güzel. Rengide tam yeni yıl ruhuna uygun, ellerine sağlık.
    Ayrıca lütfen o kalıba söyle bir daha böyle yaparsa cezalandırıcaz onu, ona göre davransın :)
    Birde keçe baykuşlarına bayılıyorum ya, her ayrıntısı ile çok şekerler :)
    Ayrıca çok güzel görünüyorsun ama nolur üşütme ben çok kötü üşütmüşüm ve şu an bir yandan yazıp bir yandan hapşırıyorum :)
    Öpüyorum seni ve çocukları çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanamadım vallahi Aslı Aslı :) Çok da utandım kendimden, dur ama bak neler yapacağım Selma'ya :) Nehir hanım hepsine tek tek el koydu zaten, zor kurtardım elinden, bi de okula götürmüş o minik kelebekleri arkadaşlarına hava atmaya :)))
      Niye yanlış anlayayım kuzum, size soruyorum di daha iyiye birlikte ulaşalım :))) Boncuk yapmadım sonrakinde, gösteririm size de :)
      Kalıbın işini bitirdim merak etme sen :) Bundan sonra derdine yansın :)))
      O senin güzelliğin kuzum, üşütmedim bak, iyiyim çok şükür :)
      Baykuşlar çok basit ;) Hani senin kalplerin nerde peki???
      Geçmiş olsun sana çok, tez vakitte iyileşirsin inşallah :)
      Öpüyorum ben de çok

      Sil
  5. Hediyelerini güzel günlerde keyifli kullanasın canım. keçe çalışmalarına devam hepsi birbirinden güzel. bu cüzdan da yine çok şık olmuş. ama kek kalıbının yeni halini daha çok merak ediyorum. ben bayılırım eskiyen mutfak eşyalarının saksı olarak kullanılmasına. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevgili Juliette :) Keçeleri bırakamıyorum zaten, feci bağımlılık yapıyor, darısı başına :))
      Kek kalıbını boşver, ben onu Allaha havale ettim :)
      öperim şekerim :)

      Sil
  6. çok güzelsin şekerimm:) Hediyelerin süpermiş,insanın bu denli bonlör olabilmesi çok güzel birşey:)baykuşların harika,korkuyorum ayol bAykuştan ben:)Tüh senin kalıbına kek kalıbııı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tubacım, sensin güzel olan :)
      Hediyeler süper vallahi, çok mahçup oldum ama :( Telafi ediciiim :))
      Baykuştan korkulur mu hiç kuzum, baksana ne sevimliler :))
      Kek kalıbını fırçaladığın iyi oldu, terbiyesizi :))
      Öperim çok :;)

      Sil
  7. buradayım, iyiyim :):) hiçbir şeyi kaçırmıyorum şekerim :) o cüzdanlardan kesin yapmalısın. bozuk paralar dökülmesin diye "çıt çıt" yerine "cırt cırt" yapabilirsin bence :):) baykuşlar şahane, sen şahanesin. o kek kalıbı da kalıbından utansın. saksı olmayı bile hak etmiyor ama ne şanslı ki senin eline düşmüş :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ses verdiğine sevindim, sağol LaSangria'cım :)) Cüzdanlara devam ediyorum şekerim ama biri bana bırak cüzdanlarla uğraşmayı da sınavlara çalış dese çok iyi olacak :)
      Cırt cırt yerine düğme yaptım, dur bakalım, geliştireyim ben bu cüzdan işini :))
      Kek kalıbı hüngür hüngür ağlıyor evde :)))
      Öperim şekerim :)

      Sil
  8. Günaydııııııııın YABUCUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU (yaşasın bugün cuma :)) ya Esen bende de var o kalıbın aynısından benimki de öyle eskidi ama ondan vazgeçemiyorum en düzgün çıkan kalıbım o :) sana neden sorun çıkarıyo karektersiz anlamadım :) Ben de silikonlarla anlaşamıyorum hep çoğunu kendinde bırakıyor daha tamamen bana verdiği olmadı :) Walla hediyeler süper ama senin hediyen de yabana atılır cinsten değilmiş eline sağlık. Cüzdan için yorumlarımı zaten yapmıştım tekrar etmiyorum. Çoook güzel bir haftasonu diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar YABUCUUUUUU :)))
      Bak işte, aynı kalıp ama sende başka türlü demek ki, belki de yıldızımız barışmadı he semoş???
      Silikon da denedim o da olmadı...
      Hediyeler anlatmakla bitmez, süper, süperrr :)
      Teşekkürler güzel ve motive edici yorumların için, öperim çok, iyi tatiller :)

      Sil
  9. E bu hedfiye paketi değil, hazine sandığıymış yani desene..Güle güle kullan...Cüzdan da çok güzel, içine nasıl para doluyor, onu da rica etsek bi ara :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, hediyelerim çoook güzel ve özel :) Sağol canım
      Cüzdanın içine eşin koyacak eve her girişte ya da çıkışta 1 tl'yi, bak gör o zaman nasıl da dolacak bozuk paralarla :))
      Ki ben de hiç anlamam para biriktirmekten ama harcamak dersen 10 numara :)))

      Sil
  10. Esencim hediyelerin harika. İnce ince düşünülüp hazırlanmış belli ki. Eminim sen de çok güzel bir hediye gondermissindir. Hediyenin azı çoğu olmaz ki hem.
    Cüzdan konusunda da oldun sen, deneyip yapamadığın bir şey olamaz ki zaten eminim. Hayır kiskanmiyorum imreniyorum :))
    Kek kalibinin da dersini vermissin helal olsun. Herkes haddini bilsin dimi? Bu arada şu yarışmaya neyle katılacağını deli gibi merak ettim demiş miydim? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Ülkercim :) Daha da yapacağım Selma'ya daha doğrusu kızına hediye :)
      Cüzdan yapmak da çok hoşuma gitti, nolucak bu benim halim Ülker yaaa, her şeye saldırıp duruyorum :) Sen alasını yaparsın ki bunların :)
      Silikon kek kalıbıyla yaptım dün, risk yok, kötü sürpriz yok, misler gibi çıktı kekim :)
      Yarışmaya ne ile katılacağıma sonunda karar verdim, gel faceden yazayım sana şekerim :))
      öperim

      Sil
  11. Hediyelerini güle gle kullan, gerçekten çok sevimli ve güzeller. Para cüzdanı da çok güzel. O yaprak desenini çok sevdim. Benim de o kek kalıbından var ama kuşllanmıyorum o dediğin sebepten, yani kek yapışıyor. Kabahat sende değil, üzülme. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ehil Keyif :) Ben de bayıldım hepsine ayrı ayrı :) Ben de çok seviyorum bu modeli, yani böyle yapraklı kokina yapmayı, gördüğünüz gibi de aylardır aynı deseni pek çok şeye yapıp duruyorum :)
      Demek bu kek kalıbının versiyonu böyle :) Kurtuldum ben ondan :)
      Bu güzel yorum için çok teşekkürler, sevgiler :))

      Sil
  12. Tüm hediyelerini güle güle kullan canim,hepsi el emegi göz nuru,ne kadar degerli...Bu arada kek kalibin bence artik utancindan yerin dibine girmistir, alemsin,bayiliyorum yazilarina,el islerinde renkli tam benlik,bak aklima ne geldi anlatayinda anla!
    Yeni evliyim,on iki yil önce,ilk alisverisimiz,hemen evin yakininda bujiteri gibi bir dükkana girdik,lazim olan seyleri alacakmisiz,ben degil tabi,esim,benim derdim o siralar kesfetmek,esim sinirlendi,ama caktirmiyor,e daha iki gün olmus,tam cikarken bir canta gördüm,yok orda canta satilmiyor,keceden, üzerinde cicekler var yemyesil,beyazlar sarilar! aa ne güzel bi canta bakayim diye elimi uzattim,esim bu sefer gercekten kizdi ve cikti dükkandan! "kocaman olmusum ne isim olurmus öyle seylerle"!bisey diyemedim,sonra mecburen büyüdük! hala aklimda o canta,simdi ise sende görüyorum ve cok seviyorum!

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler Serpilcim, dediğin gibi el emeği olmaları ayrıca kıymetlendiriyor hediyelerimi :)
    Kek kalıbını sonsuzluğa uğurladım :))) Yeni hayatında başarılar diliyorum ona :)
    Senin koca kişisi ayıp etmiş valla :( Esefle kınıyorum o davranışını... Sen boşver, ben sana yapayım o güzel çantanın benzerini, ister misin? Hem eşine hava atarsın ;)
    Öperim :)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.