16 Aralık 2013 Pazartesi

HAFTA SONU VE KEÇE CÜZDANLARIM :)

Otuz kere söyledim, "Şu baskülün pilini al artık" diye koca kişisine, ben diyim otuz sen de 100. Tamam gerçi bir yandan da tartılmamanın ve kilomun farkında olmamanın  verdiği rahatlıkla götürdüm kekleri, börekleri :( E noldu peki sonuçta? Al işte sana, takıldı baskülün pili de n'oldu??? Gördün mü tam iki kilo almışsın. Bak şimdi kedi ciğere bakar gibi bütün güzel yiyeceklere :(( 
*******
"Ali Deniz okulda parti var mı oğlum?" 
"Evveeeetttt"
"Ne partisi annecim?"
"Bil-lavvvv-mak-kaaaaaa" :)) Okulda parti varmış, pilav ve makarna partisi, haberin olsun sevgili okur ;) Var mı sizin çocuğun okulunda da böyle özel partiler :))
Sayıyorum şimdi Ali Deniz için hayati önemi olan malzemeleri :) 
- Gözlük temizleme bezi
- Hesap Makinesi
- Plastik mavi bileklik (kopuk!)
- Nehir'in kitabı
- Partilerde üflenen şey var ya, düdük gibi hani, işte o ;)
- Eti Petito Ayıcık Maskesi (Geçen sabah uyandı başucundaki maskeyi taktırdı ve uyudu, evet yaa, maskeyle uyudu saatlerce :)))
- Küçük bir saat
Tam uyuycaz, Ali Deniz kulağıma fısıldıyor "Bes, bes", tamam gözlük bezini getiriyoruz. Sonra sırasıyla diğerlerini tek tek tamamlıyoruz. Kaybolduysa feciii, arayıp tarayıp buluyoruz ailecek. Şimdiye kadar bulamadığımız olmadı çok şükür. Rahatça uyuyor sonra kuzu, gece aniden uyanıyor, malzemelerinin kaybolduğunu görüyor sanırım rüyasında, tek tek tamam ediyoruz uyku sersemi, yatağın içinden, komidinin üstünden tamamlıyoruz ki devam etsin kuzu uykusuna :))
**********
Sınavlar vardı hafta sonu, çalışmak yerine keçe kariyerimin basamaklarını tek tek tırmanmayı tercih ettim biliyorsunuz ki, yakınen şahitsiniz, o bakımdan şimdi bana deyin ki "Böyle olacağı belliydi, oturup ders çalışacağına nelerle uğraştın aylarca"  :))) Napiyim sevgili okur yaaa, içimden gelmiyor yahu! Abuk abuk konular :( Sosyal Sorumluluk ve İşyerinde Etik (ki adını yanlış söylüyor olabilirim!) diye bir ders, ben bu dersin adına aldanıp, kapağını bile açmadım ki, adından belli ne kolay ders dedim ama nasıl bir yanılgı olduğunu sınav esnasında yüzüme tokat gibi çarpan sorularla anladım ;))) Neyse ne, bitti gitti, dur bakalım, bence birkaçından geçer not alırım ama olmadı çalışırım inşallah bir sonraki sınava ;) Vallahi bak...
Bi de cumartesi günkü saat 14.00'de olan sınava geç kaldım, hem de 15 dakika, aldılar Allahtan, ne ayıp şey di mi o saatteki sınava geç kalmak. Ama otobüs gelmek bilmedi, gelen otobüs Ümraniye'ye ulaşmak bilmedi, çok trafik vardı. E bi de benim sınav öncesi çocuklara etli dolma yetiştirme isteğim de vardı :)) Çok korktum yetişemeyeceğim diye, o korkuyla da tırnaklarımı yedim :(( Çok yedim hem de,  hala çok acıyor iki parmağım :(
*************
Cüzdan işi beni sardı sevgili okur, sence ben keçe kariyerime bozuk para cüzdancısı olarak mı devam etsem :)))


KEÇE CÜZDAN 


KEÇE CÜZDAN
Bu cüzdanın düğmesi var ama aslında düğmenin altında da çıtçıtı var :) Misinayla çıtçıt diktim ama aynı anda da düğmeyi de diktim, estetik oldu, e sevgili öğretmenim Mehtap Abla da  "Düğme kalsın çok yakışmış" demişti.
Tam da sırası gelmişken düğme sponsorum olmayı, düğmeleri teee Ankara'dan kargoyla göndermeyi teklif eden Sevgili Semoşcuğuma çok teşekkürler :) Çok tatlısın Semoşcum :) 

KEÇE CÜZDANLAR
Dördünü birarada gör ve öyle karar ver bakalım, hangisi en güzel :) Bence son karedeki ;)
BOYNER VİTRİNİ
Tepe Nautilius'taki Boyner'in vitrini bu, nasıl güzel yapmışlar :) Gördüğünüz bütün kuklalar hareket ediyor üstelik. Yakınsanız yolunuzu düşürüp bi kendi gözlerinizle görün. Fotoğraftaki bücür gibi hayran olun :)
Bir de bu vitrindeki kuklaları Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı hazırlamış ki, bunun için de bir tebrik lazım Boyner'e.

Tepe Home'daki Noel Baba'yı bizimkiler çok sevdi ;)
Gördüğünüz üzere saksı olmayı hakeden tarafımdan rezil edilen eski kek kalıbımın yerine silikon kalıba döndüm ;) Nasıl tatlı, nasıl sorunsuz, nasıl güzel bir kalıp anlatamam size :)))
Bu arada kekin düşük derecede (misal 170) pişirilmesi gerektiğini, soğuk fırına konulmasını ve tahta kaşıkla karıştırılmasını bana öğreten Sevgili Gülcan, oldu vallahi, senin kekine benzettim sonunda kekimi :)) Sağol şekerim :) 

BAYKUŞGİLLER'E DEVAM 
********
Ve sevgili okur, yeni projemle karşındayım, şimdi, şöyle ki; yeni yılda sana kart atmak istiyorum. Pinterest vasıtasıyla bulduğum eski zamanların yılbaşı kartlarının üstüne pullar ekleyip, geçmiş zamanlardaki gibi postacı amcayla göndereceğim :) Sen sadece bana posta adresini yaz e mi? tutastesen66@gmail.com adresine yaz, ben hazırlıklarımı tamamlayıp, güzelce postaya vereyim :) İki satır da güzel dilek yazarım sana yılbaşına dair, belki bakarsın iki satır da sevdiğim şiirlerden ; ) Ne diyorsun  :)
Bu projeyle ilgili ilham kaynağım, yaptığı güzel pullu kartları gösterdiği postuyla Cafe Nohut ;) Bakın bi, okuyun bi :) Siz de benim gibi sevin bi ;)  Bu postun üstüne ben bu projeyi düşünürken 2 Balık 1 Kedi de benden posta adresi istemesin mi yılbaşı kartı yollamak için :) Demek ki bu konuda bir geçmişe özlem hepimizde var, öyle mi sevgili okur?

YILBAŞI KARTI AMA PULLU :)
Bu kartı Nehir hazırladı, arkasını da bizim için yazmış :)
Kartları postaya vermeden önce size de gösteririm elbet :)


NOT:
Hediye çekilişi bu akşam bitiyor. Yarın çeker, yarın, bilemedin öbür gün bildiririm sonucu, hadi bakalım, bol şans tekrar ;)
DİPNOT:
- Evde yaptığı elişlerini 100 TL'den tuhafiyeciye satan Ayşe Hanım ne kadar stopaj öder??? Bilmiyorum, bilemedim yani ama yeminle şöyle yazasım geldi sınav kitapçığına, Ayşe Hanım'ın yaptığı elişlerinden de vergi almasan olmuyo mu sevgili devletbaba??? Bilen var mı peki sorunun cevabını içinizde???
EN Bİ DİPNOT:
- Hürriyet'te dün okudum, Susan Miller der ki, bu hafta biraz karışıkmış, kritikmiş. Gergin bir haftaya giriyormuşuz, başta koca kişisi olmak üzere hepinizi uyarıyorum :) Bulaşmayalım kimseye, sakin duralım, sabredelim :)


MUTLU HAFTALAR ;)

32 yorum:

  1. Ay bu sabah çok gergindim sebebi anlaşıldı.
    Ben kimselere bulaşmadan kaçayım iyisi mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevgili colette sanki bilince daha bi temkinli oluyor insan, o yüzden sizi de uyarayım istedim :) Geçmiştir inşallah gerginlik, bitmiş, gitmiştir ;)

      Sil
  2. Çok güzeller.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahi güzeller di mi, ben de çok seviyorum keçeyi, keçeyle yaptığım şeylerin neredeyse hepsini :)
      Çok teşekkürler, daha güzellerini yapıp göstermek için çalışacağım Feyza Altunay :)

      Sil
  3. Ayol bütün burçlar mı gergin bu hafta ben de sabahtan beri çatacak yer arıyorum :)) Ah bu devlet babayı allah bildiği gibi yapsın, yatı katı olandan almaz evde kıt kanaat 3 5 kuruş kazanmaya çalışanın tepesine biner :) Vermesin Ayşa hanım vermesin :)))))))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi öyle yazıyordu semoş, önce kendi burcuma baktım, sonra dedim ki "Bi tek Terazi'ye değil herhalde" değilmiş, neredeyse bütün burçlar için geçerli, neydi ki senin burcun??
      Vermesin Ayşe Hanım bence de ama biliyorsun di mi sonra nerden nerden çıkarıp alıyor devlet vermediğin vergiyi, o yüzden yine de yanlış yönlendirmiş olmayalım Ayşe Hanımı ama belki internetten satmayı başarabilirse o zaman vergi yok :))

      Sil
  4. butun gece minik ali ondan uyuyamadiiiiiiiii:)
    tabi bende...ama simdi burada sabahhhhhhh basladi
    gune sevgiyle devam,,baska care yok:)
    cuzdanlarinin hepsi cicimi cici....opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Severim ben o uykusu kaçmış minik Ali'yi, öp benim yerime Cihan Abla ;)
      Çok teşekkürler, sizler gibi becerikli, yetenekli kadınlar beğenince yaptıklarımı ben pek bir mutlu oluyorum :)
      Selamlar çok

      Sil
  5. Cuzdanlarin hepsi güzel de en güzel mor sari olanı bence:)) sağ üstteki yani... sevgilerle.... öperim. ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morla sarı ne güzel uydu di mi moriçem, Elif söylemişti bu renkleri kullan diye, ben de çok sevdim ;) Aslında benim biraz renklerin uyumuyla ilgili araştırma yapmam lazım, dur bak iyi hatırlattın :)))

      Sil
  6. Cüzdanlar, baykuşlar, kek, Boyner den fotolar, hepsi çok cici, keçe kariyerinde hızla ilerliyorsun bakıyorum :))
    Ellerine sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyosun Hülyacım, keçe konusunda ilk yaptığımla şimdiki yaptıklarımı yanyana koyunca gerçi ben de doğru yoldasın diyorum kendime ama daha 40 fırın ekmek yemem lazım ;)
      Boyner'in vitrinini görmen lazım, nasıl güzel, çocuklar önünden ayrılmadılar :)
      Sağol canım....

      Sil
  7. cüzdanların çok şeker Esencim kariyerinin odak noktası yapabilirsin bence de :)
    Ali Deniz'e maşallah diyorum ama hayretler edemeden de kendimi alamıyorum. Hani oyuncak maske vs neyse de hesap mkinası ne için algılayamadım. ee vardır bir bildiği ama değil mi ;)
    bugün o gerginlik sabah 7 de gün ışımasıyla başladı bende. istanbul'un soğuk ve sisli puslu havasına verdim ama demek yıldızlarmış asıl sebebi. ev ahalisine söyledim derhal bana bulaşmayacaklar bu hafta ;)
    güzel ve keyifli bir haftamız olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cüzdan konusunda yeni çalışmalarımı bekle e mi şekerim ;)
      Ali Deniz çok alem bir çocuk. Bak yazmayı unutmuşum bir de minicik kumandası var onun, dvd kumandası sanırım, onu da istiyor yatarken. Hesap makinesi çingene pembesi çok güzel bir rengi var. ondan sanırım bu ilgisi ;) Ben o makineyi aöf sınavlarında kullanmak için almıştım aslında ama ders çalışmadığım için, formül ezberlemediğim için, matematik sevmediğim için Ali Deniz'e hibe etmek en iyisi sanırım :)
      İnsan gerginliğinin sebebi yıldızlar ya da kendinden bağımsız başka bişey olunca daha bi rahatlıyor sanki di mi? Geçmiştir umarım gerginliğin :)
      Aminn, inşallah şekercim :)

      Sil
  8. Ali Deniz'in hikayeleri bana çok iyi geliyor Esen'ciğim,yüzümde gülücüklerle sayfandan ayrılıyorum.
    Sen keçede usta oldun artık yaptıklarının her biri ayrı güzel,favorim son karedeki cüzdan ,ellerine sağlık.
    Kek kalıbının sorun çıkarmadığına sevindim,birde ben sorunsuz yapabilsem:)))
    Sevgilerimle çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir'den İnciler bitti gibi ama bak Ali Deniz yetişti bile Mehtap Abla, madem sana iyi geliyor, daha sık anlatayım ben kuzuyu :)
      Keçede usta olan sensin, diğer yaptığın bütün elişlerinde olduğun gibi ;) Senin yaptıklarının yanında benim sıfatım ancak "Çırak" olur Mehtap Abla :)
      Kekle ilgili ipuçlarını dene bi de, bak benimki bu sefer çok güzel oldu :)
      Öperim çok

      Sil
  9. mahizer hancıoğlu16 Aralık 2013 10:29

    Esencim sen harikasın. Maşallah. Yaptığın herşeye bayılıyorum. Ben neredeyse bir aydır İstanbuldayım. Telefonun da var bende... Ama bir türlü karşılaşamadık seninle... İn şallah tanışırız ben gitmeden.Tekrar söyleyeyim, keçelerin,yemeklerin, yazıların,çocukların ...harikasınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yorumlarınız hep çok güzel zamanlarda geliyor, ihtiyacım olan zamanlarda ;) Tıpkı ilk ve o güzel yorumunuz gibi bu da öyle :) Koca kişisine de okuttum :) Sağolun Mahizer Hanımcım ;)
      Ben de çok isterim tanışmayı ama tanışamasak da ne gam, burdayım işte, tam karşınızda, hem de bütün içtenliğimle, ne zaman dilerseniz o zaman ulaşabilirsiniz bana, burdan, face'den, tel'den :)
      Öperim çok

      Sil
  10. Güzel gidiyor Esen Hanım, keçe kariyeri gayet güzel gidiyor;) çok beğendim cüzdanları. Miniklerin diyalogları her zaman çok hoşuma gider;))) harikalar yine Ali Deniz ve Nehir çok tattlı çocuklar. Yemekler konusunda fena olmasam da kek konuları benim için halen karışıktır, ya üstünü yakarım, ya da kabarmaz istediğim gibi vs... Böyle sevimli kalıplar hep favorimdir ama..:) elinize sağlık çok şeker görünüyor, minikler bayılmıştır. Sevgi ve selamlar:)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler gooogoook :)) Sizlerin beğenmesiyle aşka gelip daha da kaptırıyorum kendimi keçe işlerine :)
      Ali Deniz ve Nehir'in özel ve komik anlarını yazıyorum ki hatıra kalsın, sizlere de gülümseme olarak yansıyorsa ne mutlu bana :)
      Kek konusunda ben arkadaşımın tavsiyelerine uydum ve bu sefer ben de çok güzel bir kek yapmayı başarabildim, tavsiye ederim :)
      Sevgiler, selamlar bizden de....

      Sil
  11. Yeni yeni seyler uretmek cok guzel heleki sinav zamanlarinda cunku bende ayni oyle seyler yapip calisiyorum deyip orguyle takiyla yada etaminle ugrasirdim

    YanıtlaSil
  12. Sevgili esim ne kadar sinir olsada ders calisma zamani canim baska zaman yapmak istemed

    YanıtlaSil
  13. Ayyy su telefonlardanda youm yazmak bazen zor oluyor
    bende bu arada acayip bi hastalikla ugrasiyorum
    oksuruk hapsuruk bi anda39-40dereceye cikan ates o zaman ne yapacagimi sasiriyorum
    2gun rapor verdi doktor kuzu gibi yatiyorum evde
    Allahtan cocuga bakanim varda o beni rahatsiz etmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Burcu, tez vakitte iyileş inşallah, çocuk olunca istirahat de çok zor ama senin şansın varmış ne güzel :)
      Sınav zamanı ben de coştum yani, aklımda sınavlar, içim bir yandan huzursuz ama bir yandan da kendimi alamadım keçe yapmaktan ;) İyi de yapmışım diyorum ama bari geçer not alabilsem sınavlardan da ;)
      Sevgiler, teşekkürler

      Sil
  14. Merhaba Esencim, postlarini hep özel zamanlara sakliyorumki her cümlesinden keyif alayim,vallahi öyle,yine beni dagitmayi basardin,cok tesekkür ederim,lakin uyuyamiyorum,halbuki öyle yorgunumki,bazen olur ya insana öyle iste...
    Kece cüzdanlarin ise beni benden aldi! Hepsi cok güzel,cok severim cüzdan olayini,degisik renkli isleri..
    Kardan adam kekini benimkiler görmesin,hemen isterler,benimde hic aklima gelmedi dogrusu,ne hos fikir,eline saglik valla bravo!
    Hele hele yilbasi kartlari,ne cok severdim kart yollamayi,unuttuk herseyi buralarda,son zamanlarda ise sadece ev ve cocuklar oldu tek düsüncem ,simdilik iyi gidiyor kimsesizlik,bakalim ne zaman patlayacagim:))
    Nehir kizini ve oglunu öp benim icin....

    YanıtlaSil
  15. ;) Serpilcim senin yorumların hep tam uyumak üzereyken geliyor, tam zamanında yani, gülümseyerek gidiyorum uykuya sayende, yani diyeceğim o ki, aldığımız keyif karşılıklı inan...
    Yorgunluktan da uyuyamaz insan bazen, zorlama o durumlarda kendini, rahatlamaya çalış azcık, ya lhlamur ya başka bitki çayı, ya da en iyisi doğra ekmeği bir kase yoğurda, misssss :))
    O kalıbı geçen sene Nehir'in zoruyla Mudo'dan almıştım ama iyi ki de almışım, hiç hayal kırıklığına uğratmadı beni :)
    Yılbaşı kartı yollayayım sana da, yazsana bana adresini ;)
    Tek düşüncenin bu olmaması lazım, yani ev ve çocukların dışında da hobilerle kendine bir minicik dünya kur ki patlama hiç, rahatla yaptıklarınla, nefes al :)
    Öperim, ben ve çocuklarım :)

    YanıtlaSil
  16. Ben bu postu nasıl atlamışım ki bak çok kızdım kendime, bi yol okuyup tekrar yoruma döneyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okudum geldim :)
      1-sizin gözlük bezi hesabı bizimde örtümüz var, sökülen yerleri dikilmekten usanmış :)
      2-sınavı salla gitsin, zaten hayat da bir sınav değil mi, önümüzdeki bütlere bakar bu iş :)
      3-keçe cüzdanlara devam (benim de daha önce denemişliğim var ama devam ettiremedim http://annesininhobileri.blogspot.com/2012/05/kzlarozel-gunler-icin-hazrlkl-msnz.html)
      4-boynerin vitrinine bayıldım, güzel bir düşünce olmuş
      5-slikon kek kalıplarına sıcak bakmasam da almadan duramıyorum ben de
      6-baykuşgillere selam
      7-kart olayına bayıldım, adresi gönderiyorum
      8-büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim :)

      Sil
    2. 1- Ne alem di mi çocuklar, saçma sapan şeylere takıyorlar, onca oyuncağa, uyku arkadaşına rağmen üstelik...
      2- Sınavları hep sallıyorum zaten :))) Yaptığım keçe faaliyetlerinden de anlaşıldığı üzere :)) Yalnız artık büt yok maalesef, kredili sisteme geçinçe kaldırdılar onu :(
      3- Verdiğin link açılmıyor :(
      4- Boyner'in vitrinini git bi de kendi gözünle gör, daha çok bayılacaksın :)
      5- Silikon kek kalıbı favorim bundan gayrı, sağlıksız deseler de asla bırakmam, dönmem o uyuz teflon kalıplara :)
      6- Onların da çok selamı varmış bak :)
      7- Adresi aldım çoktan :)
      8- El öpenlerin çok olsun Goncacım :)

      Sil
  17. hee bak onu bilmiyordum yani bütlerin kalktığını, ben en son 7 sene önce kaydımı dondurmuştum 3.sınıfta :)
    linki birde şurdan deneyiniz efeeeem
    http://annesininhobileri.blogspot.com/2012/05/kzlarozel-gunler-icin-hazrlkl-msnz.html

    YanıtlaSil
  18. Cüzdanlar ne kadar ciciiii, çok sevdim, hele baykuşların... bayıldııım :)
    Ben keki özellikle önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyarım, yani soğuk fırına değil :)
    Sevgileeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yaptıklarına bayılıyorum Banu abla :))
      Bak işte ben de senin gibi düşünüyorum aslında, laf aramızda benim de hiiiiç içime sinmiyor soğuk fırına ket atmak :)
      Öperim. selamlar

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.