19 Aralık 2013 Perşembe

BEKLE TÜRKİYE! 2033 HEDEFİMİZDE YENİ BİR JAMIE OLIVER YETİŞTİRMEK VAR!

Neydi o çok yıldızlı en bi ünlü aşcının adı, hani İngilizce dersinde öğrenmiştik hayatını. Hah, tamam buldum, umduğumdan da çabuk buldum üstelik bu sefer, Jamie Oliver (doğru yazdım mı ki acaba) işte ben onu yetiştiriyorum sevgili okur, gün be gün bir Jamie Oliver yetişiyor :) Mmemleketimizden de o şahsı muhterem kadar ünlü bir aşcı çıkmasın mı? Hiiç engel olmuyorum Ali Deniz'in karıştırma, ekleme, eleme işlemlerine, dağıtıyor, döküyor, saçıyor ama ben üzerimdeki büyük sorumluluğu derhal aklıma getirerek, derin derin nefesler alarak "Aferin benim kuzuma, ne güzel döktün bak unu da, ne de güzel çırptın etrafa sıçrata sıçrata!" diye destekliyorum çocuğumu. (Yaa sana söylemedim di mi, ben İngilizce kursunu bıraktım :( Yani bırakmak zorunda kaldım, akşamları Nehir'i okuldan almam gerekiyor, her seferinde de bir çözüm bulamıyorum, bu sebepten veda ettim kursa ki bence çok da yazık ettim ama sağlık olsun, ne diyelim..)
Dün sevgili Colette'nin iştah açıcı "Portakallı Kek" postundan sonra bünyeyi bir huzursuzluk kapladı. Dar attım kendimi eve, derhal yumurtalar çıktı dolaptan, güzelim kardan adam kalıbımı hazırladım ve ben de portakallı kek yaptım :) Baskülün pili yerinde maalesef, lüzumsuz şekilde vazifesini yerine getirip beni sinir ediyor ama yapmasam olmazdı bu keki, çocuğumun geleceğiyle oynayamam sevgili okur, anla beni lütfen! Ona fırsat vermek zorundayım, elimden geldiğince desteklemeliyim, önünde arkasında pervane olmalıyım ki yeteneklerini geliştirebilsin ve 2033 hedefimize ulaşabilelim...  
Ayıp oluyor ama öyle dudak bükmeler, hiç olur mu, ilahi anlamında mimikler falan, ne farkı ver benim çocuğumun, azcık ten farkı dışında ne farkı var o Ceymi'den söyler misin ;))
Bak şimdi şu fotoğraflara tek tek, nasıl da yakışmış çocuğumun eline mikser, nasıl da havalı, karizmatik :) 
Gördün mü limon sıkmadaki pratikliği :)))
Bu portakallı kek üç gün öncekine nazaran nasıl lezzetli oldu anlatamam ;)
Sağol benim güzel aşcı yamağım :)
Neyse sevgili okur, sen bak son derece kötü çekilmiş ama anlam yüklü fotoğraflara da ben daha fazla saçmalamadan huzurdan çekileyim :) Zaten tepe sersemine döndüm iki gündür memkeletteki  "son dakika" haberlerini takip etmekten... Telaffuz edilen rakamları gerçek hayattaki karşılıklarıyla kıyaslamaya ve anlamaya çalışmaktan...
KAL SAĞLICAKLA :) 






PORTAKALLI KEK



BONUS (Tamamen içimden geldi, nerden esti bilmiyorum ama sana bonus olarak bu güzel şarkıyı göndermek istedim ;)

Not: Kontenjan dolmadan tutastesen66@gmail.com a yollarsan posta adresini sana da pullu yılbaşı kartı getirir bu yıl postacı amca :)

26 yorum:

  1. Digitürk hometv kanalında hergün Jamie Oliver in yemek programı var ve gözümü kırpmadan izliyorum..
    Çook da seviyorum..
    Oğluşunuzun böyle ilgisi olması çok güzel..
    Öpüyorum çok selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, bilmiyodum bak, gerçi bizde Digitürk de yok ki, olsa seyrettirirdim Ali Deniz'e, pratik yapmaya başlasın diye :)))
      Sevgiler, öptük biz de miyavkedicik :)

      Sil
  2. Çook tatlı, eline de yakışmış mikser, Allah nazarlardan saklasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Hülyacım bütün çocuklarımızı...
      Ne zaman mikser sesi duysa yanımda bitiyor :)

      Sil
  3. hayalimdeki Deniz işte. afacan yaramaz ama bir o kadar da sevimli. aferin ona ne güzel de yapmış.bir şeyler becermeye çalışırken kırıp dökmek sorun değil Esen cim bırak boşver. Eğer stresten keyfiyetten bir şeyleri heba ediyorsa işte zamane çocuğu fazla radyasyon yemiş diye düşünebilirsin, ki gördüğüm kadarıyla sizdeki gayet masumane işlerle uğraşmakta. aferin ona ve ebeveynlerine..
    o kek ne lezzetli olmuştur ama değil mi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginçtir Juliette, benim de hayalimdeki çocuklar :) Kavuştum çok şükür, mutlu, sakin, huzurlu çocuklarım oldu :) Ben de aynen senin gibi düşünüyorum, kırılsa da zararı yok, dökülse de ;)
      Keki yemen lazımdı anlatmakla olmaz ;) Bundan gayrı bütün keklere Ali Deniz'in eli değecek :)))

      Sil
  4. Engel olmamak lazım, içinden geliyorsa yapsın, zaten biraz daha büyüyünce yiğitlik ön plana çıkacak, elinin hamuru diye bir kavram varmış deyip bu tür işleri anne ve ablaya devredecek :)
    kursu bırakmana üzüldüm ama şartlar neyi gerektiriyorsa o doğrultuda hareket etmek lazım, çocuk mu kariyer mi ??? tabi ki çocuklar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Ayamaya kumpanyacım ben de destekliyorum ama senin dediğin gibi olmaz sanırım çünkü Ali Deniz'in rol modeli babası ve babası da bildiğin klasik Türk erkekleri gibi değil bu konularda, benden daha çok ve iyi yapar evde herşeyi, o bakımdan Ali Deniz ilerde de yadırgamayacaktır diye düşünüyorum...
      Kursu bırakmama ben de çok üzüldüm ama yapılacak bişey yoktu, ilerde devam ederim inşallah...

      Sil
  5. Maşallah Ali Deniz'e pek karizmatik. Benimki de bayılıyor mutfak işlerine. Afiyetle yeyin kekinizi, kokusu burnuma geldi bak... :) Acil ben de yapayım bizim ufaklıkla. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Esra biz geleceğe yatırım yapıyoruz bir bakıma, kızlar zaten genetik olarak hazırlar mutfak işlerine ama böyle oğlanları da alıştırırsak ilerde pek bir rahat ederiz di mi :)))
      Çok güzeldi vallahi, misti misss :))
      Kolay gelsin size de, afiyetler olsun, çırağına özel selam :)

      Sil
  6. Masaallah Ali Deniz`e,yakismis bencede eline ve sonunda gülmüs son pozunda,masaallah öyle bir bakisi varki ciddi ciddi,pek sevmiyor sanirim fotograf cektirmekten,benimde aklimda portakalli kek,epeydir yapilmadi, suan evde o kadar cok isim varki,hangisinden baslayacagimi sasirip,hazir esimde vede yokken oturdum bilgisayarin basina,iyi yaptim dimi Esen! Hem disarda calisip hem ev isi yapmak zorunda kalan bayanlari alinlarindan öpüyorum,gerci daha güzel bisi yapmam lazim ama napim.Bende calismak istiyorum ama korkuyorum yetisememekten.

    Ah su son dakika haberleri,keske böyle seyler olmasa keske...

    Cok öptüm seni canim,Ali Denizì de,adresimi yazicam insallah bu aksam bi daha gecebilirsem bu sandalyenin basina:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim önceden ne güzel pozlar veriyordu şimdilerde resim çekeceğimi anlayınca başlıyor dans etmeye :) Yapsana portakallı keki öncelikle, boşver öteki işleri :) Gerçi internet de insana her daim cazip geliyor, koskocaman bir dünya yanıbaşında :)
      İnan hem çalışıp hem ev kadını olmak daha kolay, organize oluyosun çünkü, mecburen yetiştiriyorsun işleri, öbür türlü nasılsa evdeyim diye serdikçe seriyorsun, yani ben böyleyim en azından ;) Korkma bence, dene bi kez, olmadı ayrılırsın ama mutlaka dene çalışmayı...
      Adresini bekliyorum şekerim :)

      Sil
  7. Bende istiyorum kartindan esen abla ama tlfndan adresi yazamiyorum mail adresime ise gidince bi anda bogu veriyolar aman o aman bu diye sanki 1bucuk senedir ben yokken ne yaptilarsa ben gelince unutu verdiler yaptiklarini ama yarina soz gondericem adresimi cok istiyorum kart cunku
    sende bana yaz adresini bende sana yollayim bir kart :)

    bu arada ali deniz cok seker yakismis eline mikser falan
    benimkide 1bucuk yasinda bazen bende senin gibi is yaparken cok zorlamasin beni diye yardimci olarak aliyorum yanima
    ilerde babasi gibi basi dara dusunce yemek yapmasini bilsin diye simdiden ogretiyorum :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır Burcu, seni de ekledim listeye, çok güzel oldu kartlarım çoook :)) Pullu pullu :)
      İşler bitmez ama arada nefes al, teneffüse çıkar kendini :)
      Ne tatlılar di mi mutfakta ufaklıklar :) Bence de yetiştirmeli çocukları şimdiden :)

      Sil
  8. ay yerim ben onun minik ellerini maaşallah Jamie de kimmiş senin yakışıklı oğlunun yanında hiç engel olma walla yapsınafferim ona :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) semoş biz bunun ikinci adını Deniz değil de Jamie mi koysaydık acaba :))) isimler etkilermiş ya bütün hayatı :))
      Destekliyorum ama dur bakalım, zamanla göreceğiz inşallah :))

      Sil
  9. Yerim ben o nu ,ne de küzel karıştırmış keki.Bizde de mikser 4 farklı elde dolaşmayınca kek kabarmıyor.İle de herkes bir karıştıracak:))

    YanıtlaSil
  10. Yerim ben o nu ,ne de küzel karıştırmış keki.Bizde de mikser 4 farklı elde dolaşmayınca kek kabarmıyor.İle de herkes bir karıştıracak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ooo sizin kekler daha da güzel oluyordur Serpilcim :) Ne komikler di mi mikser sesine koşa koşa geliyorlar :))

      Sil
    2. Bazen komik bazen Kottkunnnnççççç

      Sil
  11. Jamie Oliver'ı çok severim ve senin oğluşunda o ışıığın fazlası var şekerim.Acaba Jamie'nin senin gibi bir annesi var mı,bi onu konuşmak lazım:)Çook yakışıklı ve karizma oğlun bu arada,aşçı olursa altında çalışanları zorlayacağa benziyor,öptüm çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah Tubacım, ağzın bal yisinnnn :))
      Muhtelemen yoktur böyle bir çatlak annesi :))) İltifat mı sezdim ne, sağol :)
      Bundan bi 20 sene sonra bakalım birlikte duruma, gülelim sonra e mi ;)

      Sil
  12. Benim Ali Deniz'e zaafım var galiba Esen'ciğim ne güzel,ne yakışıklı bir çocuk Allah bağışlasın yolu hep aydınlık olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ali Deniz çook tatlı ve çok da alem bir çocuk Mehtap Abla... Çok sağol güzel sözlerin için :)
      Aminn, inşallah bütün çocuklarımız için olsun güzel dileklerin...
      Sevgiler, çok öperim...

      Sil
  13. Ali Deniz'le evlenecek kız yaşadı canım, bu kadar güzel yetiştirilen bir erkek çocuğu ilerde çok centilmen bir eş olur. eşine ne de güzel yemekler yapar kim bilir.portakallı kardan adam pek tatlı görünüyor, yapan eller gibi.
    Ellerine sağlık geleceğin tatlı, yakışıklı, ünlü aşçısının.
    Allah, tüm kötülüklerden uzak tutsun bu yakışıklıyı .
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah bakalım Filizcim, babasına benzerse eşi çok şanslı olacak ;) Ki inşallah babasını model alır kendine de klasik Türk erkeklerine uzak olur eşine yardım ya da ev işleri konusunda :)
      Sağol canım, aminn, inşallah...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.