30 Ekim 2013 Çarşamba

ÜSKÜDAR UÇURTMA MÜZESİ, YILBAŞI TEPSİSİ, BİTEN ÇANTALAR, BAYRAM ÇOCUKLARI VS....

Veeeee sevgili okur, bol ama bombol fotolu bir posttur bu huzuruna gelen post :) 
Cumhuriyet Bayramı fotoğraflarıyla başlayalım ilkin, kuzuları Nehir'in okulundaki törene götürdük. İlk fotoğraf  Ali Deniz'in bu sabahki hali, onların törenleri bugün :)  



CUMHURİYET ÇOCUKLARI
NEHİR-ALİ DENİZ
Ali Deniz'in elinde gördüğün bir kum saati, bu sıralar elinde ille bişeyler istiyor Ali Deniz, bütün gün taşıyor, yatarken de elinde onunla uyuyor, gece uyanıp, yatakta Ali Deniz'in elinden kayıp bir yerlere giren o şeyi arıyoruz ;) En çok da gözlük silme bezi favorisi ;) 
********
Bunlar o yapmaktan ısrarla kaçındığım, özenle başka başka işler uydurup kaytardığım çantalar, bittiler nihayet, üçüz gibiler di mi, ama tek yumurta üçüzleri :)))
Keçe Çantalar
İstek üzerine arkalarına da böyle nazarlıklar ekledim. Şimdi bir tane de siyah yapmam lazım, e üçü bitti ya, siyah da kolaycacık olur diye düşünüyorum :) 

***************
ETAMİN YILBAŞI KUŞU
Sonra sevgili okur, bu üstteki çantalardan ikinci kez gelen bir bunalım anında tekrar bir "Yeter uleynnn" nidası eşliğinde bu kuşu işlemeye başladım, yılbaşı hazırlıkları çerçevesinde :) Bu da Filiz Türkocağı deseni, bir önceki Yumak Dergisi'nden, ilk gördüğüm günden beri bunu yapma arzusundaydım, kısmet bugüneymiş  yalnız bunda birkaç atraksiyon düşünüyorum, hadi anlatayım peki madem o kadar merak ettin :) Kalpleri, benim minik keçe kalplerimi ekleyerek oluşturacağım, sonra o hediye paketi yerine de bir hediye paketi stiiğkırı yapıştırmak niyetindeyim ;) Tam düşünürken nerden bulurum bu stiiğkırlardan diye (ki bizim için stiğğğkır mevzusu derin, bilenler bilir, bilmeyenler de tam şurdan bakarak öğrenebilir) dün apartman kapısında Candan'ın (ki kendisi alt komşumuzun kızı ve Nehir'in de arkadaşı aynı zamanda) elindeki stiğkırlar hediye paketi stiğkırları olmasın mı, ben bir mutlu olmayayım mı, Candan da istediğim stiğkırı vermesin mi :) Yani neymiş sevgili okur, sen niyet et, gelir seni bulur malzemeler, sen de evren, ben diyeyim yaradan, tez elden burnunun dibine getirir, sen yalnız dikkat kesil, atlama, kaçırma, ayrıntılara takıl ;)
Kuşun gövdesindeyim şimdi, ha, bir de şapkasının ponponunu ektradan koyacağım, onun hikayesi de şöyle, kendi kendime nerden bulacağım bu kadar küçük ponponu derken, bu sabah, Nehir'e taç seçmek için organayzırına vardım, orda bir baktım bir ponpon bana "günaydın" diyor :) Nehir'in kullanmadığı taçlarından biri, ponponlar fışkıran çılgın bir taç bu :) E ponpon işi de tamamdır, ne demiştim sana az önce ben sevgili okur  "Sen yeter ki dile!" :)))

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MEHMET NACİ AKÖZ UÇURTMA MÜZESİ
Kuzuları Üsküdar'daki Uçurtma Müzesi'ne götürdüm Pazartesi öğleden sonra :) Nehir ve Sahra uçurtma yaptılar, müze hakkında bilgi aldılar, onlara özel bir sunum yaptı Müzenin Kurucusu Mehmet Bey, çocuklara uygun bir dille, teatral bir şekilde anlattı müzeyi :)


Müzede Uçurtma Yapma Atölye'sine katıldı kızlar, önce uçurtmaları için desenli kağıtlardan seçtiler, Mehmet Bey'in yönlendirmeleriyle de bir Tweety'li bir de Ariel'li uçurtmaları oldu :) Ali Deniz için de bir Şimşek Makkuin'li uçurtma aldık :) 

Çok değişik ebat ve modellerde uçurtma var müzede. Öğrendik ki bu işin piri daha çok Çinliler, sonrasında da Uzak Doğu ülkeleri... En çok kullandıkları desen de ejderha desenleri....

Değişik ülkelere ait Uçurtmalar
Kızlar eserleriyle ne kadar da mutlu :) Takdir Belgesi veriliyor uçurtma yapan herkese :) 
Biz bilmiyorduk ama sen bil sevgili okur, müzeye randevusuz kabul edilmiyor ziyaretçiler, çünkü uçurtma atölyesine katılabilmek için ve müze tanıtımı için organizasyon gerektiğinden randevu almak şart.
Çocukların çok hoşuna gideceği bir yer burası ve annelere de "Çocukları müzeye götürdüm yahu! Aferin bana!" dedirtecek türden bir aktivite olması dolayısıyla şiddetle tavsiye edilir :)
 0216 391 86 81 - 0532 616 14 66 – www.ucurtmadunyasi.com

*********
Tepe Nautilius'a gittik dün (ki bu bizim için son derece sıradan ve rutin bir faaliyet :(
Tam da gittiğimizde Cumhuriyet Bayramı pastaları dağıtılıyordu, böyle kare kare, üstü Türk bayraklı çok güzel pastalar :) Ailecek yedik biz de, gerçi yediğimiz yerde çocuklara henüz aldığım kıyafetlerinin olduğu çantayı bıraktım ama neyse ki heyecanlı dakikalar sonrasında kavuştuk  ;) Size de öyle oluyor mu, otururken dedim ki Nehir'e, tam çantayı yere koyduğum sırada "Nehir kalkarken bu çantayı unutmayalım burda" e dedim ama yine de unuttuk, sanki bu konu üstünde durmasaydık, unutacağımız fikrini aklımıza sokmasaydık unutmayacaktık... Kimbilir, belki de...
Sonra Tepe Home'dan bu aşağıdakileri aldım yılbaşı hazırlıkları çerçevesinde :)) Çok şeker şeyler ;)  Bu supla cinsi tepsiyi almadan önce düşünmüştüm (ki o esnada ip atlıyordum koridorda, Nehir'in iplerinden birini aldım, karşılıklı atlıyorduk :) Çünkü kilo aldım sevgili okur, apple crumble senin, havuçlu kek benim derken derken iki kilo almışım :( ) yılbaşı için sehpaya bir tepsi koysam, tepsinin içine böyle cingılbells objeleri koysam, ama tepsiyi ham ahşap halde (yani boyasız vs.) alsam ve bu tepsi bölmeli camlı olsa, ben o her bölmeye, atıyorum yılbaşı çiçeği, çam ağacı,  çan vs. işlesem, onları monte etsem, tepsiyi de süslesem! Bunları ip atlarken aniden düşündüğüme göre spor gerçekten de insanın zihnine iyi gelen bişey ;) Sonra bu hazırlıkların uzun süreceğine kanaat getirdim (Bu kanaat getirme de tam olarak bu kırmızı tepsi-supla arası şeyi gördüğüm anda oldu) :)
Of yarabbim ne çok kelam, ne çok aç parantez-kapa parantez) Yeterrrr :))
YILBAŞI TEPSİSİ


Tek tek görün diye de böyle ayrıntılı fotoğraflar size :)
O fenerin içine mumu ben koydum ve aslında bu tepsinin işi henüz bitmedi sevgili okur, onun içine daha dore minik toplardan vs. de ekleyeceğim, dün akşam yapmak niyetindeydim ama sinirlerim azcık yıpranık olduğundan, moralimin iyi olduğu bir başka zamana kaldı.   Elbette o halini de göreceksin ;) 
Not:
Nedir son durumun Sevgili Okur, hazır mısın aşureye, girebildin mi o havaya, az kaldı bak, hala hazır değilsen, dön tekrar oku lütfen şu postumu :) 

18 yorum:

  1. çantalar çok şık. uçurtma müzesi ise ayrı bir keyif olmuş çocuklar ve sizin için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aycancım :) Bu çantalır ben de çok seviyorum aslında, yapması da zevkli ama tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak sıkıyor sadece :)
      Uçurtma müzesi gezimiz çok keyifliydi vallahi, renk renk uçurtmalarla dolu bir müze, çocuklar için de iyi oldu, tavsiye ederim İstanbul'dakilere :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Ayy ben bızdıkları yerim,çok güzel ve çok yakışıklı 2 yavru:)Oğlanı sana çok benzettim bu sefer:)Çantaların herzzamanki gibi çok şirin olmuş,ellerine sağlık:)Uçurtma müzesi ne kadar güzel bir buluş,ne iyi yapmışsın giderek:)Tepsinin akibetini merak ediyorum,bu haliyle pek güzel:)Şimdiden mutlu yıllar mı diyeyim o zaman:)Öpüldünüz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlılar di mi Tubacım, tıpkı senin Egen gibi :) Çocuklar her daim çok güzel çok sevilesi...
      Çantaları teslim ettim bugün, bir de siyah ekleyerek, bakalım, inşallah beğenirler :)
      Uçurtma müzesine sen de götür Egeyi mutlaka ama azcık büyüyünce, ilkokul zamanlarında, yoksa pek anlamaz, ben Ali Deniz'i götürmekte tereddüt ettim ama iyi ki götürmemişim, uçurtmalar korunmasız, zarar verebilirdi bakarken ;)
      Tepsiye ekledik dün akşam bişeyler, Nehirle birlikte :)
      De tabii, şimdiden de ki gerçekten mutlu bir yıl olsun 2014 hepimize :)
      Öperim ;)

      Sil
  3. Çok güzel yaa maaşallahh :)
    Allah size bağışlasın. El becerinize de hayran kaldım. Çok faydalı paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Blogunuzu takibe alıyorum. Eğer yolunuz düşerse bende bloğuma bekliyorum :)
    http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn, çok teşekkürler melek inan, Allah herkesin yavrusunu bağışlasın :)
      Becerikli değilimdir aslında ama elimden geldiğince ve zevkle bişeyler yapıyorum ite :)
      Teşekkür ederim, ben de seni izlemeye aldım :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Uçurtmalar ne güzel öyle,rengarenk ..Aşureyi çok severim,her an hazır moddayım yani..Paylaşım için teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzellerdi Bağnucum, renk renk ve sanat eseri gibi yapmışlar :)
      Aşure için çok heyecanlıyım ben de, malzemeleri hazır etmeye başladım bile, bereket getirsin inşallah aşurelerimiz :) Sen de yapınca resmini paylaş e mi?
      Sevgiler

      Sil
  5. Esencim biz bir haftalik tatildeyiz,eger su ucurtma müzesi burda olsaydi kirk kere dalmistik orarya!

    Ne kadar güzel bir fikir bu müze,burda hic duymadim görmedim,valla bravo diyorum!

    Cok kilo aldim diyorsun ama ben göremiyorum nerdeler acaba? Sen birde beni görama ben almadim aldiklarimi veremiyorum su günlerde,ayni yerdeyim sükür ama rakamla seksen ediyo:))

    Cantalarda cok seker olmuslar ama,onca isin gücün arasinda nasil basa cikiyorsun bunlarla tebrik ediyorum masaallah diyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Serpil yaa, ne güzel gezdiriyorsun çocukları sen, müze, aktivite, park vs. Vallahi kıskanıyorum seni :)
      İstanbul'a getir sen de bir dahaki yaz çocukları, götür uçurtma müzesine, hatta birlikte götürelim, ben size rehberlik ederim ;)
      Aldım vallahi, 69 yazdı tartıda, kalp krizi geçirecektim az daha, neyse şimdi azcık düştüm ama dayanamıyorum tatlı ve hamurişine... Troid hastası olmama rağmen çok kilo alan biri değilim aslında, yıllardır bir-iki kilo oynuyor sadece kilom ama yine de 5 kilo vermem lazım :(
      Çantalar oldu :) Verdim bugün Elif'e, sahiplerine verecek, beğenirler inşallah, bakalım....
      Akşamları, çocuklar uyuyunca bu işlere bakıyorum ;) Bir de hafta sonları fırsat buldukça yapıyorum :) Böyle dinleniyorum ben ;)
      sağol canım, öperim çok...

      Sil
  6. Günaydın Esencim, çantalar çok güzel olmuş. Geçenlerde birinin elinde gördüm yılbaşı temalı seninkinden biraz daha küçük bir çantaydı. Yeşil üzerine noel baba figürü koymuşlar, kenarları yapıştırmışlar dikiş yoktu. Çantanın alt tarafına da 2 sıra yeşil beyaz şeritleri (keçeden) hasır örer gibi bir alttan bir üstten geçirerek dama deseni oluşturmuşlar. Keçeyi belii aralıklarla kesip geçirmişler sanırım şeritleri. Açıklayıcı oldu mu bilemiyorum ben küçük bir tane deniyeceğim. Paylaşırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol semoş :) Beğenmene sevindim, bi de siyahını yaptım ki o bence bunlardan daha güzel oldu :)) Çok güzel anlatmışsın vallahi, çantayı görmüş gibi oldum :) Ben de düşünüyorum yılbaşı temalı çantalar ama şimdi biraz bu çanta işine ara vermem lazım, etaminimi bitirmeyi planlıyorum ;) Sonra dediğin gibi yılbaşı çantaları yaparız biz de, sen de yaptığını gösterirsin di mi :)
      Öperim, çok sağol....

      Sil
  7. Oh yine on parmakta on marifet. Çocuklarınızı Allah bağışlasın, maşallah onlara.
    tabii size de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O vakit önce sana vereyim müjdeyi keyif olsuncum :) Yaptığım, yapmaktan ziyadesiyle sıkıldığım çantaları sahipleri çok beğenmiş, yenilerini de istemişler, bu yeni sipariş kısmına sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim çünkü, üç tane daha bu çantaların aynısından istemişler...
      Aminn, bütün çocukları Allah anne babalarına bağışlasın inşallah :)
      10 parmakta 10 marifet değil de, 2 bilemedin 3 marifet :))
      Sevgiler, çok teşekkürler :)

      Sil
  8. ooo postta bir bayram havası :) uçurtma müzesi ne güzelmiş ben de mi gitsem gezsem uçurtma yapsam dedim :) çantalar da çok güzel olmuş bayıldım nazar boncuğu detayı da çok iyi..
    demek aşure günü yaklaşıyole, süper en çok buna sevindim :)
    Saygılar, hürmetler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yaa çocuk fotoğrafları ve uçurtmalar birleşince gerçekten de bayram havası oldu Hilalcim :)
      Git bence de varsa yeğenin falan onu da götür ;) Nazar boncuğu detayına herkes bayıldı, şimdi kime çanta yapacak olsam nazar boncuğu istiyor arkasına :)
      Hürmet bizden, sevgiler canım :)

      Sil
  9. Esen'iiim,
    Uzun zamandır kapını çalamıyorum ama arada arada mutlaka uğrarırım :D Eeen en önce o dünya güzeli kızının,Nehir'cimin zerafetine hayranlığımı söylemeden geçemicem :D O gül yanaklarından öp benim için emi!
    Çantalara bayıldııım, çok güzeller, çok şirinler :D çok çok bişiler işte.Ellerin dert görmesin inşallah.
    Müzede çok keyifli bir yere benziyoo.Geldiğimde mutlaka gitmeliyiz, yazıyı okurken ve resimlere bakarken Mehmet'in tepkilerini hayal ettim :D gitmeliyiz ;)
    Bu arada yakışıklı bayram çocuğu konuşuyo mu artık? Merak ettim.
    Çoook çook öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim, biliyorum çok yoğunsun bu sene sen :) O yüzden dert etme hiç...
      Teşekkür ederiz Selcen teyzesi, ileteceğim Nehir hanıma, çok mutlu olacak :) Öperim de...
      Çantalara devam bakalım, benim de hoşuma gidiyor ama azcık çeşitlilik olsa daha iyi, müzeye geldiğinde beraber götürelim çocukları, unutmayalım ama e mi :)
      Ali Deniz tam olarak konuşmasa da hala, kelimeleri daha fazla, daha iyi ifade edebiliyor kendini, okulun çok yararı oldu :)
      Ben de çok öptüm seni canım...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.