21 Ekim 2013 Pazartesi

KEÇE MAGNET EVLERİM ;) MİMARIM BEN BUNDAN GAYRI, BÖYLE BİLİNE SEVGİLİ OKUR :) BÖYLE MUAMELE EDİLE ;)

Evler inşaa ettim, mimarmışım gibi, o havalarda minicik evler yaptım, evleri süsledim, perdelerini bacalarını ekleyerek onları yuva yapmaya çalıştım ;) Evleri yapmak bişey değil sevgili okur, kalıba bile gerek duymadan kolaycacık kestim diktim, süsledim ama evleri yaparken, içlerine koyduğum aileleri düşünmek, yaşanılan hayatları hayal etmek en bi keyiflisiydi. Bu minicik evler insana kendisini nasıl iyi hissettiriyor ben sana anlatsam hayatta aynı duyguyu verdiremem kelimelerimle, kifayetsiz kalır, o kadar diyim sana... En iyisi sen de dene ve hak ver ve gör ve mutlu ol ve sen de kendi evlerinin başmimarı ol ;)


KEÇE MAGNET EVLER...
Bu evleri nasıl yaptığımı anlatayım kısacık şimdi (yahu kısacık dedim ama özür dilerim te en baştan, eminim ki pek kısa anlatamayacağım:( ), ihtiyaç duyduğumuz malzemeler, domino 8 numara çeşitli renklerde iplikler, bir iğne (ki ben o iğneleri keçe iğnesi diye almıştım keçeye ilk başladığım zamanlarda ve çok da işime yaradı) sonra fisto, kurdele, minik çiçekler, düğmeler, boncuklar, böyle yapıştırmalı süsler (hani şu tülbent oyalarına takılan çiçekler vs.) çatıları evin gövdesine birleştirmek için azcık yapıştırıcı (ki bu vesileyle koca kişisine bana armağan ederek dünyaları bağışladığı silikon tabanca için teşekkürler ;) Sonra evin gövdesini ve çatısını ikişer kat kes, dik, pencereler için ince uçlu bir makasla güzelce oy gövdeyi, kapıyı ekle, bi de tokmak... Süsle hayal gücüne güvenerek, ama yapıştırmaktan ziyade hep dikmeyi tercih et sen ;) Yahu sevgili okur, bak bana, aciz kuluna bi bak, ben bu kadar yaptıysam var ya, sen bu hayal gücünle, yaratıcığılınla, ve el becerinle dünyaları yaparsın da bi de bana gösterirsin, birlikte gururlanırız evvelallah :)

KEÇE EV
Yahu bu Audrey Hepburn var ya, bu zarefati ile hep elimin altında ya, iplik kutumun üstünden bana sürekli gülümser ya, bir de yetmez yaptıklarıma bir güzel fon oluşturur ya, ben niye bu kadının zerafetinden zerre faydalanamam bilmem, hiç mi bulaşmaz insana yahu! 

KEÇE EV
Bu ikisi benim favorilerim :) Azcık tohum işi, uyduruktan azcık bi nakış, boncuk vs. onlar yaptı bunları benim favorim :)

KEÇE EV
(Yakından yakından çektim ki, tek tek incele, ilham al diye ;) 

KEÇE KALP, KEÇE YILBAŞI SÜSLERİ
Sonra bi süslü kalp yapayım istedim, bi de biliyorum erken ama yılbaşı süsleri denemesi :) O yeşil çam yaprağını (öyle di mi, yanlış demedim!) hazır aldım, üstüne kırmızı boncuklaır ekledim, e baktım ki kırmızı fonda süper oldu, dikiverdim, etrafındaki yeşil boncuklar niye yarım dersen, tamamen tarz olarak (değil tabii, yeşil boncuklardan o kadar çıktı ;)
Sonra o yaprakları kestim kalıpla, diktim içlerindeki kumaşı, sonra da çan ve pırnal süsü versin diye kırmızı boncuklar :)  İlk yapraktaki o büyük kırmızı boncuklar kadife gibi, sen tam göremiyorsun ama çok güzel onlar, onları da o dediğim boncukçudan aldım, nasıl ucuz hatta nasıl bedavaya yakın ucuz, bi bilsen ;) Yani bunlar için öyle çok paraya da ihtiyaç yok sevgili okur, sen niyetine bi gir hele :)
Yılbaşı ağacımıza ekleyeceğiz bunları, zevkle, aşkla, heyecanla :)

KEÇE NAZARLIKLAR
Bunları da tatilde yaptım, anlatmaya ne hacet, ezberledin zaten di mi ;) 


PAMUK POĞAÇA :)


Bu da çırağım :)

Pazartesileri Ali Deniz okula hamurişi götürüyor, ben de her hafta bişeyler yapmaya çalışıyorum... Bu haftaki tarif Leyla'dan ;)

2 yumurtanın akları ile bir yemek kaşığı toz şekeri çırpıyoruz, (yumurta sarılarını üstü için saklıyoruz :)
2 su bardağı ılıtılmış sütün içine bir paket (42 gr) yaş mayayı ince ince parçalayarak ekliyoruz ve eze eze iyice karıştırıyoruz
Yumurta aklarının içine mayalı sütümüzü usulca ekliyoruz ve elle karıştırıyoruz (Leyla elle demiş, elle lütfen ;)
1 su bardağı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.  Sonra acele etmeden, elenmiş unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Aldığı kadar ama öyle çok alıyor ki, sen unu bol tut e mi?
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve birkaç kat battaniyeye sarıp, 50 dakika kadar bekletiyoruz, ben Nehir'in battaniyesine sardım ve tam süper oldu, bu vesile ile battaniyeyi hediye eden Buket'e çok teşekkür bir kez daha :))
50 dakika sonra hamurdan parçalar koparıp uzun (10-12 cm. kadar) şeritler elde ediyoruz ve doluyoruz yukardaki resimdeki gibi, 20 dakika daha bekletiyoruz tepside ve üstüne nazikçe (vallahi  dediğin gibi nazikçe sürdüm Leyla ;) ) yumurta sarılarını sürüyoruz, üstüne susam, çörek otu ya da ne dilersen o, yallah fırına, 190 derecede üstü kızarıncaya kadar (bkz. son foto) pişiriyoruz ;)
İki tepsi çıktı, ben ikinci tepsiyi peynirli poğaca yaptım, yuvarlak yuvarlak, çok güzel oldu, afiyet olsun size, sen de çok sağol Leylaaa :))

VENÜS-Şebnem İşigüzel

Bu kitaba başladım dün, çok merak ediyorum, bitirince size de anlatırım bakalım ;) 

NOT:
1- AÖFFFF dersen, dersler, sınavlar dersen, içim çok rahat sevgili okur, çünkü geçen yıldan kaldığım Finansal Yönetim 1 kitabına Yalova'ya götürdüm :) Çalışamadım (e bu kadar işin içinde çalışamazdım zaten!) ama götürdüm ya niyet ettim ya vicdanım kuşlar gibi :))))
 2- Bir de sevgili okur, hamur yoğururken, ilk başta yapışıyor ya ellerine, hani hiç gitmeyecekmiş gibi bulaşıyor ya bütün parmaklarına, o anda sana da darallar geliyor mu, sonra sonra un ekledikçe hani yavaş yavaş ayrılıyor ya parmaklarından unlar, sende de bir rahatlama oluyor mu?  Kederler de böyle değil mi sevgili okur, önce bi daraltır sonra sonra zamanla ve sabırla yavaş yavaş ayrılır bünyeden, öyle mi acaba sahiden de?

BONUS

İYİ HAFTALAR OLSUN HEPİMİZE :)


31 yorum:

  1. Ayy ayy bayıldımmm, hel o en sonda ki olan ne şirin :) nazar boncuklarıda çok şeker olmuşş :) ve evet benim de hamur yoğururken duygularım benzer oluyor , ama sonra geçiyor değil mi :) mutlu son :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar evi sevmişsin sen de, onu bi de kırmızı beyaz yapmalı di mi Hacercim :)
      Nazar boncukları benim için artık bebek işi :) O kadar yani ve sanıyorum ki herşeyden bıksam da bu nazarlıklardan bıkmayacağım hiç, bırak beni bi boncuk keçe dolu odaya (aslında bu sıralar bırakma sakın çünkü alerjim tavan yaptı, keçelerin payı var mı henüz emin değilim ;) sabahtan akşama nazarlık yapayım :)
      Evet şükürler olsun geçiyor, bakma öyle yazdığıma, keşke bütün kederler hamur kadar kolay sıyrılsa bünyeden :)
      Öperim...

      Sil
  2. Bi baktım keçeden yapılan evler :) tarzı bildiğim, takip ettiğim birine benziyor ama header da ki o aile fotoğrafı yok. Önce şaşırdım sonradan birde baktım siz :) "okur" diye hitaptan geç olmadan anladım :)
    Şu minik evlere bayıldım, bende kendime bi tane yaptım "şirinler evi" diye isim taktı 4 yaşındaki cimcime kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bloğun şablonu değişti ki, bir müddettir böyle, bak ben de seni takip edememişim, üye oluyorum sonra bi bakıyorum çıkmışım, ne iş anlamadım bir türlü :)
      Okur hitabını çok seviyorum, sevgili okurlarımsınız siz, inşallah da hep öyle kalırsınız, sıkılmadan, keyifle takip edersiniz ;)
      E hani senin şirinler evin? Göstersene bi ;)
      Sevgiler ve teşekkürler çok....

      Sil
    2. Bak bahsettiğim anahtarlığımın linki;

      http://turti19.blogspot.com/2013/10/anahtarlk-sirinler-evi-kece-anahtarlk.html

      Sil
    3. :)) Gördüm, ne güzel olmuş Nurten, ilk denemeye göre süper :) Ellerine sağlık, tek tavsiyem olabilir, bir dahaki sefere pencereleri azcık daha birbirine yakın yaparsan tam süper olur :)
      Bloğunda, bloğumu zikrettiğin için ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  3. ammaaaaaaaaaaan bu evler süpper ötesi olmuş. Kırmızı çatılı kalpten bacalı benim olabilir mi lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyosun, sen de yapsana semoş, yap tabii de ama yine de o kırmızı çatılı (ki sanırım mantar evi söylüyosun) evi sana verdim gitti :) Yaz bana adresini göndereyim sana hemen, vallahi yaz, esen.can@bahcesehir.edu.tr ye yaz e mi :)
      Öperim.....

      Sil
    2. Semoş bak İngilizce kursunun saati geldi, şans dile bana e mi :)

      Sil
    3. Canım benim çoook teşekkür ederim. Yüzün gibi yüreğin de güzel ne mutlu bana böyle arkadaş buldum kendime :) Good luck for your English class :)) im sure you can do the best

      Sil
    4. :) Ben teşekkür ederim Sevgili Semoş :) Ne mutlu bana da ;)
      Thank youuuuuu :)) İnşallah, inşallah, inşalllahhhh :))

      Sil
  4. evler çok güzel olmuş ama benim favorim nazar boncukları oldu...emeğinize sağlık ...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evler oyuncak gibi, çok neşeli, çok keyifli bir iş benim için, biraz daha yapmak niyetindeyim, başka başka renklerle, bakalım bi ;)
      Esracım inan benim de favorim nazar boncukları, her daim, oldum koptum (ki bunu da koca kişisinin ailesinden öğrenmiştim vakti zamanında, biz oldum bittim deriz halbuki) nazar boncuğu hastasıyım ben :)
      Sağol, sevgiler çok....

      Sil
  5. Sizi ilgiyle takip ediyorum, çok güzel işler yapıyor ve çok güzel yorumluyorsunuz, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehlika Akgün :) Çok teşekkürler bu güzel yoruma, yaptıklarım herkesin yapabileceği, basit ama zevkli işler, bundan ziyade yazılarımla ilgili böyle güzel yorumlar gelince ben bi mest oluyorum ki sorma ;)
      Sevgiler, çok teşekkürler bir kez daha....

      Sil
  6. Esen Esen ah Esen seni okumak bir zevk yaptıklarına ayrı ayrı bakmak başka bir zevk :) bloguna gelince mutlu oluyorum inan.
    Çok az kaldı artık bende hobilerime zaman ayırabileceğim ve ilk işim böyle renkli sevgi dolu evler yapmak olucak. Çok beğendim ya ellerine anlatımına sağlık. Hani birde Audrey ile bütünleşmişya bayıldım :)
    Pamuk poğaçan foroğraflarda dahi yumuşacık olduğunu belli ediyor nefis görünüyorlar ellerine sağlık.
    Kitabı yorumlamanı beklicem ilgimi çekti ve hamur konusunda sonuna kadar katılıyorum, bazen yaptığımda elime yapışıyor ve off bu nasıl çıkıcak diyorum ya bırakıyor, yada sabredip parmaklarımdan açılması için uğraşıyorum. O yüzden benzetmenede katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Aslı :) Senin de bu güzel yorumunu okuyup, kocaman gülümsemek başka bir zevk benim için inan :)
      Sen de yap tabii, merakla bekliyorum evlerini, nasıl zevkli, nasıl keyifli ;) Yapmaya başlayınca insan durduramıyor kendini, sen belki de bi mahalle kurarsın kim bilir :)
      Poğaçalar favori tariflerime girdi bile ;)
      Kitapta 50. sayfadayım ama laf aramızda çok sıkıldım Aslı :( Dur bakalım, azcık daha sabredicem (bi 10 sayfa kadar daha!)
      Hamur yoğururken de başka çoğu işte olduğu gibi sabır ve sebat lazım sanırım, ben de çok sıkılıyorum ama kendi kendimi telkin ediyorum "geçecek" diye :)
      Öperim....

      Sil
  7. ay civcivleri de unutmamıssın harıka olmuslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minicik sarı sarı, ne güzeller di mi ;) Azcık kaldı o kurdeleden :((

      Sil
  8. Hepsi de güzel olmuş ama kırmızı şapkalı mantar bir başka güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine yapıcam ki o mantar evden :) Değişik renklerini, bi bakalım bakalım neler çıkacak bir dahaki ev yapma seanslarımdan :))
      Teşekkürler keyif olsun (olsun di mi, her daim keyif olsun hayatımızda ;)

      Sil
  9. Ben hepsine bayıldım eline emeğine sağlık kocaman muuuaaaaaahhhhh :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ayamaya kumpanyacım al hepsi senin olsun :) bebek nasıl? Belli oldu mu cinsiyeti?
      Çok teşekkürler, öptüm, kocaman...

      Sil
  10. tokiye rakip çıktın yahuu !! maşallah koca bir mahalle kurmuşsun .sarı ya da yeşil evde ben oturayım tamam mı ,ev de benim olsun kiralık olmasın lütfen :) kocaman bahçesi olsun bir de, senin yaptığın poğaçalarla birlikte orada çay içeriz. hayali bile güzel canım :)
    ellerine sağlık pek neşeli evler olmuş sahibi gibi :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun Filiz, Toki evleriyle kıyasladın ya benim evlerimi, aşkolsun sana ;)
      Al istediğinde otur, hatta sıkıldıkça değiştir, elbette kira değil, elbette senin, hangisini dilersen, evler benden, bahçe senden :) Ne güzel olurdu vallahi, çok hoşuma gitti hayalin ;)
      "Neşeli" çok doğru seçmişsin kelimeyi, bence de çok neşeli bu evler, sağol canım, öperim çok...

      Sil
  11. Hepsi harika bu evlerin, ama benim favorim mantar olanı:) Çok şirin, şirinler köyü var ya hani, Gargamel in aradığı, işte hepsi bir arada olunca onu anımsattı bana :) Şu an öyle açım ki, bilgisayarı bırakıp mutfağa gitmeye üşeniyorum, şu senin poğaçayla çayı ekrandan alıp yiyiversem nasıl güzel olurdu, :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) En çok mantar ev beğenilmiş, dur ben onların değişik versiyonlarını yapayım bi :) Gargameli yapamam ama şirinler köyü denerim Hülyacım :))
      Al vallahi, ne diliyorsan al bloğumdan, afiyet şeker olsun :))
      Sevgiler, teşekkürler

      Sil
  12. Poğaçalarda gözüm kaldı:) Evlerde ne kadar sıcak öyle.. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan aç olunca nasıl da güzel geliyor herşey, bu poğaçalar sahiden de pamuk gibi, yap bence bi, dene ;) Mümkün olsa da uzatıversem sizlere :)
      Evler hep birlikte çok güzel gözüküyorlar di mi :) Devamı gelecek inşallah :)
      Teşekkürler, sevgiler Harikalar Atölyesi :)

      Sil
  13. Ah Esen ah:) Birikmiş yazılarını okumaya geldim. 0 kadar güzel anlatıyorsun ki ne anlatırsan anlat okurum seni. Evler müthiş zaten söylemeye gerek yok, o derece. Poğaçaya imrendim uzun süredir bulusamadim hamurla ve hamur bende de hep tarif ettiğin hisleri doğurur. Sevgiler çok çok :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ah Ülkercim Ah, yazarken hep bu hissi vermeye çalışıyorum, çok uzun yazıyorum ama sıkmamaya çalışıyorum, keyif alın istiyorum, en az benim aldığım kadar :) Görüyorum ki başarılı olmuşum, en azından senin için bu geçerli :) Yap sen o poğaçayı mutlaka bak Lara kuzusu da çok sevecek, yumuşacık mis gibi :)
      Sağol şekerim, öpüyorum çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.