4 Ekim 2013 Cuma

KEÇE ÇANTA SÜSLERİ EŞLİĞİNDE GÜZELİM CUMA :)



Keçe çantalara devam, birkaç tane daha yapmam lazım ama biliyorsun ki sevgili okur, çantaların dikilmesinden, nihayete ermesinden çok beni ilgilendiren kısmı ön yüzündeki süslemeleri, desenleri... Bu konuda aklımda bin fikir var, tek tek hayata geçirmeye uğraştığım, bunların iki tanesini size göstereyim şimdi, elbette çantaları dikince bir daha gösteririm ;) 
Hobici dükkanında bu çerçeveleri görünce bende bi şimşek çaktı ;) E etamin işlemeyi de hazır çok özlemişken, dedim ki keçe-etamin karışık bişeyler yaparım ben bunlarla ;) Hobici dükkanındaki çerçevelerin her renginden aldım ;) (Maalesef sevgili okur, bir iki tane dışında hiç bırakmadım, ama gelecek dedi hobici beyefendi, söz verdi :) 


Keçe-etamin kolaj

Dedim ki sonra, bu çerçeveleri azcık süslemeli, önce bi sarmaşık yaptım nakışla (nakış deyince de gerçek nakışçılara ayıp oluyor, özür dilerim, benimki bildiğin makina dikişi :( )sonra aralara pembe iple tohum işi ve farklı tonda bir yeşille yaprak gibi bişeyler yaptım "nakışla" :) Ne kaldı geriye, yine hobici dükkanından aldığım minicik tomurcuk gülleri eklemek, ki bu en kolayı, bunların sapları telden, geçiriveriyorum keçeye, alttan da döndürüveriyorum ki çıkmasınlar, hepsi bu :) 
Etamini de bi güzel işleyip, iki kat kumaşı birbirine diktim ki arkadan beyazlık daha net olsun (yani tek kat etaminden arkası gözükmesin diye demek istedim tam olarak burada) yapıştırdım kenarlarından keçeye, e hepsi bu, sonra da çanta olacak keçe parçasına yapıştırdım itinayla ;) Bu çerçeve içi etamin işlerim devam edecek sevgili okur, daha başka bişeyler de düşünüyorum ama dur bakalım ;)



KEÇE ÇERÇEVE
Bakın şimdi, 1'den 4'e, bir minik desen çerçeveye bürününce nasıl allanıp pullanıyor :)

*******
Sonra yetmedi bi de apartman yaptım, onu da bir başka keçe çanta süsü olarak ;) Bu apartmanı şablonsuz yaptım, kalıpsız, tamamen doğaçlama, tamamen kafama göre, inanabiliyor musun sevgili okur, bu benim için ne büyük bir adım ( "Şekle bakınca belli oluyor yamukluğundan zaten" mi dedin? E aşkolsun, özellikle yamuk yaptım-özellikle de çatısını ;)
KEÇE APARTMAN
Sarmaşık yaptım apartman boyu, üstüne yapraklar, boncuklar, gonca güller :) Perdeler her komşunun kendi zevkini yansıtıyor :)
Peki çatı neden iki renk bildin mi sevgili okur? İki renk çünkü tamamen "bodoslama" kestiğim kahverengi çatı küçük gözüktü gözüme, altına daha büyük sarı keçeyi koyarak büyüttüm :)  İstedim ki bu evlerin birindeki bir minik oğlan çocuğu  uçanbalon ya da uçurtma uçursun gökyüzüne doğru ama yapamadım henüz, onu deneyeceğim hafta sonu ;)
Şimdi "Seninki de  ne ki" diyeceğiniz bir apartman tam şurada   bakın bakalım apartman dediğin nasıl olur ;)
(Belki ben de büyüyünce bunlardan yapabilirim kimbilir :)  )
*********
SÜTLAÇ :)
Dün akşamki sütlacımı göstereyim bi de size postu kapatmadan :) Çocuklar seviyor diye çok sık yapıyorum :) Ortadaki büyük kaseyi de dün Nehir'i okuldan alan, yetmeyip bir de doyuran Aysel arkadaşım için yaptım, sağol şekerim, çok ama çok sağol ;)

BONUS

Kutlayalım mı cumamızı ;) Haftanın en bi güzel gününe bir kez daha selam çakalım mı? Dileyelim de güzel bir hafta sonunun müjdecisi olsun ;)

Kal sağlıcakla sevgili okur :)

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık Esen'cim,çerçeveler çok yık olmuş,doğaçlama apartmanında çok güzel olmuş..Sütlaç ise tutturamadığım tek sütlü tatlıdır benim.Çok severim ama kıvamını bir türlü tuturamam..Böyle tuturanları görüncede imrenirim..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Beğnucum (hanım demeyeyim izninle bundan böyle ;)
      çerçevelerden pek çok var elimde, içlerine desenler yapmaya çalışıyorum, bi kedi var mesela bugün işlediğim, simsiyah bir kedi :) Bitsin gösteririm ;)
      Sütlaç dediğin ne ki, en bi kolay tatlı :) Nişastasında sanırım marifet, buğday nişastası kullanıyorum ben, 3 ben, 3 çorba kaşığı kadar nişastayı suda açıyorum, tencereye eklemeden de, kaynayan sütten azcık nişastalı suya ekliyorum, yavaş yavaş koyuyorum ;) Bi daha dene bence, önce pirinçleri bi güzel pişir ama suyla, sonra süt ekle :) Ne biçim oldu di mi bu tarif de :(
      Sen şuraya bak en iyisi, orda daha düzgün anlatmıştım galiba :)
      http://www.hobicigeldihanim.com/2012/09/bebek-yastigi-sutlac-ile.html
      sevgiler :)

      Sil
  2. doğaçlama olduğu için bence çok güzel olmuşlar ellerine sağlık... sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı öyle düşünüyorum, doğaçlama olunca yamukluklar, fazlalıklar göze çok batmıyor sanki, olduğu kadarı bazen ziyadesiyle kafi ;)
      Çok teşekkkürler Esra, sevgiler :)

      Sil
  3. Ben apartmanı çook sevdim,hele o sarmaşık çok şeker olmuş,ben bahçe katında oturayım:)Sütlacı ben de çok severim,e bari tarifini de yaz bir ara,sevgilerimle çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Tubacım bu apartmanlardan böyle uzun uzun çeşit çeşit dikesim var ki sorma!
      Sarmaşık yapmayı ben de çok seviyorum, nakış bilmiyorum ama bi de bilsem neler yaparım kimbilir, şimdilik bu kadarıyla idare ediyoruz :)
      Sütlacın tarifi tam da şurda bak :)
      http://www.hobicigeldihanim.com/2012/09/bebek-yastigi-sutlac-ile.html
      Bahçe katı senindir, üstünde Songül var komşun, facebook dan istedi ona verdim ara katı, 3 çocuklu ama bereket iki çocuğu büyük :)))
      Öperim....

      Sil
  4. Esen'ciğim sana söylediğim her şeyi unut,çatı bu hali ile öyle güzel olmuş ki .Çerçeve fikrinde çok güzel ellerine sağlık.Sütlacında çok lezzetli olduğundan eminim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok sevindim çok mutlu oldum bu yorumuna Mehtap Abla, senin söylediğin hiçbir şeyi unutmuyorum ki ben ama bazen böyle içimden gelenleri yapınca güzel şeyler de çıkıyor demek ki :) Beğenmene çook sevindim :) Bak küçük bir çatı nasıl büyüyüp güzelleşebiliyormuş uygulamalı öğrendim :)
      Sevgiler, öpücükler güzel öğretmenim :)

      Sil
  5. Aştın sen aştın.Tüm bildiklerini birbiriyle harmanlayabildinse oldun demektir:)Boşa etmedim bu lafı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deme Serpil yaaa, çok sevindim böyle düşünmene, sizin gibi ustaların yanında benimkiler tamamen acemi işi, tamamen tesadüfen, bodoslama yapılan işler ;)
      Aynen söylediğin gibi etaminle keçeyi, etaminle tığ işini ya da hepsini birden aynı işe koymayı çok seviyorum ben de, bunun en iyi örneği de geçen yıl nehir'e yaptığım panoydu sanırım, gördün mü sen onu? Görmediysen bak burda :)
      http://www.hobicigeldihanim.com/2013/03/interdisipliner-panom.html
      öperim şekerim :)

      Sil
  6. esencimmmmmm
    hersey cok guzelllllll
    benim kizimda istedi bende yarin yapicam ,,,sutlac
    esencim,,,yaptiklarini karelerken ,,,nasil cekiyorsan,goz yoruluyor:)
    daha ustenmi cekmen lazim diye dusunuyorum....nacizane
    seni opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Cihan Abla :)
      Size de afiyet olsun öyleyse, sütlaç çok güzel ve hafif bir tatlı, çok seviyoruz biz de çoook :)
      Fotoğraf problemi bloğun yeni şablonundan kaynaklanıyor ve bir türlü çözemedim, olmazsa eski şablona döneceğim mecburen :)
      Öperim, selamlar çok

      Sil
  7. Çerçeve süslenince ne güzel olmuş, doğaçlama apartman da çok şirin, sütlaçlar da afiyet bal şeker olsun. Elinize emeğinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çerçevelerden daha var, onları da süsleyip, içlerine minik etamin desenler yapacağım :)
      Çok teşekkürler Hülya Kutlubay :) Çok sevgiler :)

      Sil
  8. Günaydın iyi haftalar :) çerçevelere bayıldım ama süslenmiş hallerine :) sütlacı ben de çok severim ama kilolar yüzünden pek fazla yiyemiyorum :(.... Apartman da süper olmuş, varsa bi çatı katı falan ben de istiyorum Atölye olarak kullanırım :)))))))))))))))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi haftalar semoş :) Hala bloğuna izleyiciler kısmını eklememişsin, ben anlatayım sana, yerleşimden gadget ekle kısmında izleyiciler başlığını ekleyeceksin, ancak böyle takip edebiliriz seni ;)
      Sütlaç şişmanlatmaz ki, kim demiş?? Apartmanın üst katını sana ayırdım, son postumda da yazdım zaten :) Güle güle kullan atölyeni :)
      Sevgiler :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Esencim heralde ekleyebildim izleyiciler kısmını ama teeeeeeeee bloğun en dibinde kaldı. :(( offf off kayboluyorum bu ayarların içinde... ama vazgeçmiycem :)))

      Sil
  9. esencim,,,beni cok mutlu etti filiz hanimin yorumu...gulme bana ama onu nerede gordun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. unuttum senin bu yorumunu o yüzden de geç cevap veriyorum, özür dilerim :(
      Filiz Hanım'la mailleşiyoruz zaman zaman, dergisi için tebrik etmiştim, o zaman benden rica etti yorumunu sana göndermemi ;)
      Yeni dergisi de süper, gelince alırsın hemen :)
      Öpüyorum çok, selamlar, Ali kuzusunu da kokla benim için :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.