7 Ekim 2013 Pazartesi

FİLİZ TÜRKOCAĞI DERGİSİ ÇIKTIIII :)) YENİ KEÇE ÇANTALAR EŞLİĞİNDE :)

:))))) 
İngilizce kursu başlıyor bugün, seviye sınavı vardı geçen hafta, benim seviyem pre-intermediate çıktı :)) Şükürler olsun sıfırdan başlamıyorum ama bu seviyenin sıralamasında da en altın bi üstündeyim, yani çok da övünecek durumda değilim ama hevesliyim ve söz veriyorum çok çalışıp, ödevlerimi de zamanında yetiştireceğim :) Çünkü İngilizce'yi seviyorum, öğrenmeyi seviyorum, ders çalışmayı da (istediğim, ilgimi çeken alanlarda elbet!) seviyorum, hadi hayırlısı bakalım ;)) Gelişmelerden sizi haberdar ederim ;) Haftada iki gün, 3'er saat, teeee koca kişisinin doğum gününe kadar (28 Mayıs) sürecek bir kurs bu, inşallah kursun sonunda Pinteresti çözmüş, İngilizce gerektiren sitelere cahil cahil bakmaz duruma gelmiş olacağım, dua et e mi sevgili okur, Allah zihin açıklığı versin hem bu kurs için hem de aöf sınavları için :) Çok işim var bu kış demiştim di mi sana, hem de ne çoook...



KEÇE ÇANTALAR
El-insaf sevgili okur, saplarını elbette yapamadım, bu kadarını anca yapabildim hafta sonu, hastaydım üstelik üzerine afiyet, hala da iyileşebilmiş değilim ama hastayken de hasta değilmiş numarası yapıyorum ki o havaya girmeyeyim ;)
Saplarını diyodum di mi, bu sefer iki sapı iki ayrı renk yapayım diyorum, bi de minik nazar boncuğu takayım bi yerine, ne dersin?

KEÇE KALPLER
Bu kalpleri böyle ayrıntılı göstermek istedim çünkü bunlar benim yeni keçelerim, Ankara'dan geldiler kendileri, tam 7 renk aldım, bunlar doğal, yerli keçe, Mehtap Abla'nın kullandıklarından, o tavsiye etti, ben de sipariş ettim :)) Normalden daha kalın, daha tüylü ama yumuşak ve kolay dikilen cinsten, dur bakalım sevgili okur, aklımda bunlarla ilgili planlar da var ama ne zaman nasıl olur bilmem ;) Bazen diyorum keşke bu kadar yaratıcı, sanatçı ruhlu bir terazi olmayaydım daha mı iyiydi? Yetişemiyorum zihnimden geçenleri yapmaya...

Keçe çantaların ayrıntıları da böyle işte.
Bulut yapmaya karar verdim apartımanımın yanına (bu arada katlar tamamen doldu, lütfen artık aramayın sormayın, kiralık-satılık var mı diye :)))) En üstte Semoş, ortada Songül, birinci katta da Tuğba oturuyor :))
Ortadaki kuşlu deseni burdan buldum, bayıldım gördüğümde bu desene, derhal işledim sonra :)
Sondaki kediyi de şurdan buldum :) Gördüğünüz gibi örnekteki kedi ne kadar tatlı, masum, benimki ise sırf o gözlerini öyle yapmamdan dolayı nasıl fırlama, nasıl mikrop bir kedi oldu, demek ki gözler ifadeyi bir anda değiştirebilir kedilerde de, tıpkı insanlarda olduğu gibi :))  Ve bu kedinin adı da sevgili Colette'nin isim anneliği ile KÖMÜR oldu, Karapati'nin annesi Kömür'den esinlenerek, çünkü o da bizimki gibi fena bir kediymiş :)))

Biliyor musun, ben etamin işlemeyi çok özlüyorum, karar verdim yaptığım işleri daha çok karıştırmaya, etaminle keçeyi kardeş yapmaya :))
*************

Peynirli börek yaptım hafta sonu, bir de kaya kurabiyesi ;) Böreği biliyorsunuz, kurabiyeyi anlatayım size ;) Bakmayın adının kaya olduğuna, gayet yumuşak, güzel bir kurabiye bu :)
3 yumurta (bizde iki kalmıştı, o da yetti ama. Çok yumurta tüketiyoruz hafta sonları, yani ben diyim 10 sen de 20, o kadar yani!)
1 paket margarin (250 gr.) (oda sıcaklığında diyor ama ben her seferinde eritiyorum, oda sıcaklığında erimiyor çünkü)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (benimki hem ceviz hem fındıktı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker (ben yarım bardaktan fazla koydum, bu miktar az gelir diye ama yine de az geldi, yani sen 1 su bardağı şeker ekle bence sevgili okur :)
Aldığı kadar un (3,5 su bardağı tam geldi)

Margarin, sıvı yağ yumurta ve şekeri karıştırıp, üzüm  ve fındıklı cevizi ekliyoruz, Kabartma Tozu, Vanilya  ve elenmiş unu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz, elimize yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan rastgele şekilli parçalar koparıp, düzeltmeden, yamuk yumuk yerleştiriyoruz tepsiye. İki tepsi oluyor bu malzemeyle, koyuyoruz fırına (175 derece) üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkınca azcık ılındığında pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun :))
Evet haklısın sevgili okur, margarin fazla gibi, ama çok yemeyeceksin ki bundan, iki üç tane yetiyor, kalanını yedireceksin, misal benim gibi, çocuğunun pazartesi günleri olan sürpriz gününe yollayacaksın :))
****************
FİLİZ TÜRKOCAĞI ÖZEL SAYI-YUMAK DERGİSİ
Şükürler olsun yine çıktı :) Yeni, yepyeni, yapılası desenlerle sevgili Filiz Türkocağı'nın yeni dergisi bayilerde :) Hafta sonu çıkacağını biliyordum, çok heyecanlandım, çok da sordurdum Üsküdar'daki bayilerden koca kişisine ama bulamadık maalesef.
Ama bu sabah Üsküdar'dan vapura binmeden önce, iskeledeki bayide buldum ve çok mutlu oldum, alın e mi, almakla kalmayıp, sevdiklerinize hediye edin, ben sizden daha şanslıyım sevgili okur :) Çünkü ben kendisine imzalatacağım (peki peki, çok istersen senin için de bir tane alıp imzalatırım, söz :)))
İmzalattığım dergileri saklayacağım Nehir için, sakladığım yemek tarifleri dosyası gibi, desen dosyam gibi, bunları da saklayacağım, benim gibi birinin kızına çeyizi de böyle şeyler olur ancak di mi ;)
Desenler kadar, desenlerin yanındaki (Türkçe) mesajlar da çok hoşuma gidiyor, ben de bundan gayrı yaptığım işlerin kenarlarına böyle mesajlar, kelimeler yazacağım.
Şu üstte gördüğünüz kalpli deseni yapmak istiyorum ilkin, Filiz hanım "Sevgi" kelimesini yazmış.  Ben bunu bizim ailemize uyarlayayım dedim, misal "Aşk", "Umut", "Sağlık", "Bereket", "Hoşgörü" "Sukunet" gibi :))) Ne dersin sevgili okur? Sen kendi ailen için yapsan böyle bir panoyu-deseni, ne yazardın, hangi kelimeleri seçerdin?

************

BONUSSSSSSS
Bu hafta başı bonusunuz bu :)) Üsküdar'a inerken bu sabah, bu ağacı gördüm, şaşırdım bi :) Çöp konteynırının yanında bir ağaç bu, etrafına da -muhtemelen çöpe atılmış- plastik çiçekleri böyle güzelce dizmiş biri, dizenin ellerine, fikrine sağlık :) Eminim ki bunu yapan, yüksek ruhlu bir Terazi'dir :)))
KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR ;)
MUTLU HAFTALAR HEPİMİZE :)

14 yorum:

  1. yaa ben de o dergiden istiyorum, ben de kurabiye istiyorum! ayrıca o kuşlu motif çok güzel, kedi de gerçekten mikrop :):):) bu kadar doğru anlatılamazdı :):) apartman sakinlerinin yeni yuvaları hayırlı uğurlu olsun bu arada, komşu binaya ben de temelden girmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dergi Denizli'ye de gelmiştir belki :) Bence mutlaka al hemen Tuğbacım, harika şeyler var içinde :)
      Kurabiye kolay, en bi kolay :)) Kuşlu motif de kolay, kedi de, gördüğün gibi benim hayatım kolay işler üstüne kurulu, neyi dilersen sen de al yap kolaycacık :)
      Yeni dikeceğim apartmanın bir katı senindir :))) Hiiç merak etme, bu seferkinde kendime yer bulamadım ama seninle komşu oluruz bakarsın yenisinde :)

      Sil
  2. Vallahi bu ne yoğunluk, başım döndü maaşallah sana Esencim:) İngilizceyi de sınavları da halledersin sen bu enerjiyle. Çok geçmiş olsun ayrıca, dikkat et kendine:)Çantalar, kalpler herşey ayrı güzel, sadece birini beğendim demek haksızlık olur, öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok be Baharcım, hepsi bir şekilde oluyor, öbür türlüsü beni yoruyor asıl :)) Alıştım sanırım bu tempoya, hep de böyle sürsün inşallah :)
      Çok teşekkür ederim güzel yorumuna güzel arkadaşım, öperim....

      Sil
  3. Esencim cok gecmis olsun,insallah daha iyisindir,ne tesadüfki seninle ayni günlerde Ingilizce ögrenmeye baslamisiz! sevindim,gerci sen okullusun da bana noluyor anlamadim! haftaya kirk yasina basacak üc cocuklu bir bayanin nesineyse Ingilizce (gerci Ingilizce biliyordum biraz ama Almancayi ögrenmeye basladikca ingilizce uctu gitti!) Sana kolay gelsin o zaman,basarilarin daim olsun,yüzümüzü kara cikartma sakin sana güveniyoruz tatli bayan! öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, alerjik rinitim var benim ve bazen beni gripten beter ediyor, şimdilerde de öyleyim işte, geçecek inşallah :)
      Ooo, süper bu, demek sen de başladın İngilizce'ye, hadi hayırlısı ama 40 yaşta ne var ki, bak ben de 4 gün sonra 42 oluyorum :)
      Aminnn, hepimiz için olsun başarı, Allah zihin açıklığı versin hepimize, en çok da 40 yaş civarına :))
      Ben de seni öpüyorum şekerim :)

      Sil
  4. öncelikle geçmiş olsun. kış geldi gelirkende eli boş gelmiyor ki hastalığı da getiriyor yahuu !! hastalık olmayan bir kış istiyom !!
    benim de ingilizce bilmem şart !!! Allah sana kolaylık versin ingilizce maceranda :)
    çantanın sapı üzümün çöpü ayırmıyom ben çantalar pek güzel ,sapsız da olsa canım :)
    etamin ve keçe birlikteliği bence çok güzel, böyle devam et başarılarının devamını diliyorum.
    ellerine sağlık :)
    Sevgiler yetenekli terazi kadını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalıktan ziyade alerji benimki :( Bin yıldır bitmek bilmeyen arada böyle ataklar yapan uyuz bişey...
      İngilizce öğrenmeyi seviyorum, bana oyun gibi geliyor, o yüzden de umutluyum :)
      Etamin ve keçe kardeşliğine devam etmeyi düşünüyorum, yaptıkça gösteririm canım size de :)
      Sevgiler benden bin kat yetenekli arkadaşım :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun Esen'ciğim.Allah nazardan korusun maşallah bu kadar şeyi nasıl yapıyorsun enerjine hayranım.Keçeleri kullanmana sevindim benimde favori renklerimi kullanmışsın:Çantalara hazır satılan kulplar var onları da dene istersen.
    Filiz hanımın dergisini koşturmaktan alamadım ama içinde çok güzel şeyler olduğundan eminim hatta içinde benim için yaptığı bir sürprizi vardı(gerçi bana gönderdi gördüm ama dergide görmeyi çok istiyorum).Yarın ilk işim dergiyi almak olacak.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtap Abla, geçiyor yavaş yavaş :)
      Bu kadar şeyi farkında olmadan yapıyorum galiba, düşünmeden, çabucak, kafa yormadan, alıştığım bir düzen bu aslında, öteki türlüsünden sıkılırım artık, bundan azı beni kesmez ama inşallah altından kalkabilirim hem kursun hem okulun :)
      Keçeleri kullanmaya başladım, daha da aklımda olan şeyler var ama bakalım :)
      Hiç rastlamadım o kulplara, dur bu öğlen bi sorayım tuhafiyeye :) Sağol fikir için :))
      Neydi ki acaba sürpriz? Merak ettim şimdi bak :) Bayıldım ben dergiye :) İçinden yapmak istediklerimi seçtim :)
      Sevgiler, ben de çok öpüyorum seni :)

      Sil
  6. Geçmişler olsun diyeyim önce, kursta başarılar, zaten yarısını atlamışsınız siz kursun, kalanıda hallolur nasılsa, ben de 2 sene önce bitirdim kursu, size tek bir önerim olacak ben çok faydasını gördüm. Bol bol kitap okuyun, ama okurken bilmediğiniz her kelime için sözlük karıştırmayın, sadece okuyun, bir de filmleri dizileri imkan oldukça alt yazılı izleyin. Çok yararlı oluyor, tecrübeyle sabittir :) Keçe ve etamin işleme fikri harika. Yeni, güzellikleri merakla bekliyorum. Offff şöyle bir baktım da amma çok yazmışım çok uzattım galiba. :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekürler :)
      Kursa dün akşam başladık ve ben yine her zamanki gibi çok ama çok zevk aldım, saatler nasıl geçti hiç anlamadım :) İnşallah hep böyle sürer dersler :)
      Tavsiyelerin için çok teşekkürler Hülyacım, bunlar çok kıymetli benim için, sağol :) Dediklerini yapacağım :)
      Keçe ve etamin kardeşliğine devam, yaptıkça siz de göreceksiniz zaten :) Size göstermesem hayatta olmaz :)) En küçük bir işi bile ;)
      Yooo, çok güzel yazmışsın, hep böyle uzun yaz e mi ;)

      Sil
  7. Benim küçücük ailem için atacağım başlık "huzur-mutluluk-sevgi-saygı" olurdu heralde. Dergiyi ben de alacağım ilk fırsatta, merak ettim. pek denemedim ama küçük kızım evlenirse onun için birşeyler yapabilirim belki :) İngilizce konusunda istediğin desteği verebilirim. istersen yorumları İngilizce yazalım :))) öpüldünüz kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kelimeler seçmişsin semoş :))
      Al mutlaka dergiyi, Filiz hanımın desenleri harika :)
      Yaparsın elbette, çok zevkli bir iş etamin ve zannedildiği gibi zor da değil, öyle olsa ben yapamazdım ki :)
      Teşekkür ederim İngilizce konusundaki yazdıklarına, ne güzel olur, arada arada yazarsın belki bana İngilizce yorum ;)
      Çok sağol, öperim ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.