3 Eylül 2013 Salı

KUZULARDAN HABERLER...

30 Ağustos tatili münasebetiyle Yalova'ya son seyahatimizde (seyahat yazınca havalı oluyor sevgili okur, sanırsın son Maldivler seyahatimizden bahsediyorum ;) ) dört günlük gidecek olmamıza rağmen, Nehir'in götürmek istediği kıyafetleri gören  temelli gidiyoruz sanır (İnşallah yarabbim, inşallah görürüz o günleri de) Ayırmış bi sürü kıyafet bi de süslü elbiseler. Ayıkladım tabii, normal kıyafetlerinden seçtim birkaç parça, süslüleri "ona sormadan" bırakıverdim evde. Bizimki kıyafetlerinin eksildiğini Yalova'ya gidip de valizi açınca anladı tabii. Bi tafra, bi kapris "Kızım napacaksın o süslü elbiseleri, bıraktım evde!" "Ya anne, niye bırakıyosun, ben bayramda giyecektim onları" "Ne bayramı annecim yaa!" "30 Agustos Zafer Bayramı"  :)))))))))) "Yahu kızım kaç kere dedim sana bu bayram öyle bayram değil, milli bayram bu!" "Olsun, ben bayramda güzel giyinmek istiyorum" :))
"Anneee sence Ceren gelmiş midir Yalova'ya" "Sanmıyorum annecim" "Ama niye anne, bayramda geliyolardı hep" "Hangi bayramda Nehircim yaaa, milli bayramlarda napsın Cerenler Yalova'da"
"Anneee, bayram sabahı babamın elini öpünce para verecek mi?" "Vermeyecek çünkü bu el öpülen bayram değil kızım"  (Öptü ve kaptı harçlığı ;)
"Anneeee, niye kol çantamı getirmedin, bayram harçlıklarımı nereye koyucam ben" :))
Bu bayramın Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı gibi olmadığını, milli bayram olduğunu, diğerleri gibi bayramlaşma olmadığını bizim kız anlamak istemedi bir türlü, defalarca söylememize rağmen milli-dini bütün bayramlar onun için "bildiğin bayram" :))) Dedim ki kendi kendime "Ne uğraşıyorsun, boşver, nasılsa çok yakın zamanda anlayacak ayrımını, bırak böyle sansın, yıkma çocuğun hayallerini" :)))

Bu yazki Yalova seyahatlerinden birinde köyde balkonda oturuyoruz. Nehir içerde. Ben Nehir'in hikayelerinden komik birini anlattım yanımdakilere. Seninki koşa koşa geldi balkona, "Anne, niye benim dedikodumu yapıyosun, niye anlatıyosun benimle ilgili şeyleri herkese, anneee benim kişisel bakımıma saygı göstermiyosun hiç!" :))) Haklı çocuk, kişisel bakımına saygı göstermeli bence de, uluorta anlatmamalı herşeyini ;))

Ali Deniz babayı çağır annecim "Babaaaaaaa" bu babayı kâh fısıldayarak kâh bağırarak söylüyor, yani şükürler olsun babasını çağırıyor bir süredir :) Vee artık annesini de çağırıyor çok şükür "Ali Deniz anneyi çağır bakalım oğlum" son sesiyle bağırıyor "Ya-yaaaaaa" :))) Ama nasıl güzel söylüyor :) Olsun, varsın böyle çağırsın :)) Buna bile razıyım sevgili okur :)
Ali Deniz ablasıyla birlikte okula başlayacak, bizim iki sokak ötemizdeki bir anaokuluna :) Çok heyecanlıyız çoook ailecek. Önce istemedi, "Ali Deniz okula gidecek misin?" sorularına "A-aaaa!!! diye itiraz eti ama bir kez okula gidince, orda oyunlar oynayınca şimdi şiddetle gitmek istiyor. Bakalım nasıl olacak okula başlama maceramız, dua et de sevgili okur kolaycacık alışsın oğlum okula...
Bir de Milli Eğitim'i tvit yağmuruna tutalım, telefonlar açalım da şu yaz tatilleri 1 aya indirilsin :) Çok uzun değil mi bu tatil sence de sevgili okur, lüzumsuz derecede uzun, anneye ne kadar senelik izin- çocuklara o kadar tatil olsun :)
Eylül hepimize iyi gelsin, sakincecik, huzurla, yeni başlangıçlarla, mutlulukla geçsin ;)

Ne zamandır çocuklarla ilgili haberler vermemiştim sana, bu post "o" post olsun mu? Olsunnnnn...

BONUSSSS
(Sahiden çok mu güzel söylemiş Mabel Matiz, yoksa bana mı öyle geliyor, yüz kez dinlesem bıkmayacakmışım gibi)

Not: Geçmiş 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum ve harçlık bekliyorum ;)

27 yorum:

  1. oooo ben uzun ama çok uzun süredir yokum sanırım blog dünyasında çok şey kaçırdım mı ? Nehir'in milli bayramlara bakışı çok güzel bir bakış ,asıl bizim milli bayramlara bakışımızı değiştirip Nehir gibi bakmamız lazım milli bayramlarımıza, hele ki bu zamanlarda.
    tatlı çocuklarını ve seni kocaman öpüyorum hep iyi hep neşeli olun.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu Filiz, özledim seni, güzel yorumlarını :) Hoşgeldin...
      Nehir böyle konuşunca, en de düşünmedim değil, niye milli bayramlarda bayramlıklarımızı giymiyoruz diye ;)
      Ben de seni çok öpüyorum, çekiliş için yazdıklarını hiç beğenmedim haberin olsun, öyle yalnız kalp falan, aşkı tadmamak vs. hiç yakışmadı, sakın! Öyle düşünme e mi canım? "Umut gönlümüzün ekmeği" sakın unutma :)

      Sil
    2. umut beni ayakta tutan şey sanırım. hala hayatımda her an sihirli bir şey olacakmış hissini taşıyorum canım. arada acı gerçekleri gözüme sokmaya çalışsalar da etraftakiler. bakalım, bu blogda bir sürü dilekte bulundum gerçekleşir o dileklerim bir sabah ansızın :)

      Sil
    3. Ve o sihirli bir şey mutlaka gerçek oluyor bir gün, inan bana...
      Sen dilemeye devam et, inşallah hepsi bir bir gerçek olsun Filizcim :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Keyif dolu eylülünüz oldun sizin de... YALOVA'YI bol bol içinize çekseydiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn inşallah Petekciğim :) Yalova hep içimde biliyor musun? Doymadım hiç, 21 yıldır İstanbul'da yaşamama rağmen gönlüm hep orada...

      Sil
  4. Çocuklar küçükken zaman hiç geçmeyecek gibi geliyor insana ama öyle hızlı geçiyor ki, farkına varamıyor insan. Çok klişe bir cümle ama başka nasıl anlatılır bilmiyorum. Oğlumun mini minnacık ellerini, bana sıkı sıkı sarıldığı o günleri şimdi ben çok özlüyorum. Bugünlerin keyfini çıkarın... Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi siz bunları yazınca çocuklar için, kendi kendime düşündüm, çok mu acele ediyorum diye, çocukların büyümelerini istiyorum bir yandan ama bir yandan da şu andaki hallerini hiç kaçırmamak, es geçmemek, doyasıya yaşamak da istiyorum...
      Ben oğluma sıkı sıkı sarılayım mı sizin yerinize ;) Yaşınız kaç bilmiyorum ama dilerim vakti gelince torunlarınızla tekrar yaşarsınız o özlediğiniz duyguları :)
      Sevgiler...

      Sil
  5. önce güzel bir amin :)
    Sonrasında,
    Nehir hanım süper, kişisel bakımına saygı duymalısınız :)) Kız demek süs demek, ben onun yaşlarında günde 4 kıyafet değiştirirmişim :) Hem ne güzel milli-dini bütün bir kız :)
    Ali Denize de maşallah :)
    Şarkı Mabel Matiz on numara beş yıldız..
    Siz, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir gibi yazmışsın Hilalcim, okurken gülümsedim :)
      Nehir'in kişisel bakımı, yani kişilik hakları önemli tabii ama dedikoducu yaptı kız beni yaaa :))
      Mabel Matiz'i günde on posta dinlemezsem olmuyor bu sıralar :)
      Sen de iyi ki varsın, sağol..

      Sil
  6. En sevdiğim aylardandr benim de Eylül. Pis sıcaklar ufak ufak giderken tatlı serinliklerle gelir Eylül.
    Nehir ile ilgili bir daha dedikodu yaptığını görmiim Esen'cim çok ayıp. Aaaa. .. :)))
    Ali Deniz ve okula başlayan bütün bebeler için de hayırlı olsun, kolaylıkla guzellikle geçsin öğrenim hayatları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne iyi gelir şimdi sana Antalya'da eylül ayı Ülkercim, ben İstanbul'a dayanamadım bu yaz, sana tebrik koyuyorum :)
      Nehir acayip yaa, basbaya ağlıyor bişey anlattığımı duyduğunda, geçen hafta sonu aynı şeyi Yalova'da da yaptı :)) Dedikodunun tam olarak ne olduğunu bilse utanırdı bana attığı iftiraya :)
      Aminnn, inşallah canım, sağol...
      Öperim

      Sil
  7. Okula başlayacak Ali Deniz, ailede artık başka bir hava esecek demektir:)
    Kız çocuk annesi olmak kolay değil Esen`cim. Etrafımdan da öyle görüyorum. Bizimkilere ne versem giyiyorlar. (en azından şimdilik itirazları yok:))
    Bu arada bloguna ne zamandır gelmemişim. Ayıp bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayacak Semi Teyzesi ama bu akşam yaptığı rezilliği bir görseydin. Okula gittim kayıt evraklarını almaya, Nehir'le Ali Deniz'i de götürdüm ama dönüşte mıhlandı kaldı bi yerde, ille okula geri gidecekmiş :( Ağladı, tutturdu, eve götürmeyi başaramadım, babası geldi de o başardı ama bu arada kayıt için aldığım evrakları kaybetmişim :(
      Kız çocuk annesi olmak kesinlikle erkek annesi olmaktan farklı ama bir yandan da çok özel ve güzel Semicim, iki oğlan annesi olarak sana bunu söylemek incitici olmasın ama şans da sanki azcık :)))
      Olsun, sen benim epeski blog arkadaşımsın, yerin hep ayrı o yüzden, hiç zararı yok, ayıp hiç yok :))
      Geleceksin di mi 10marifetin kahvaltısına, lütfen gel e mi :)
      Öperim...

      Sil
    2. Ali Deniz okulu şimdiden sevdi demek ki:)) Pek güzel:)
      Annem gibi konuştun, kız çocuk doğur deyip duruyor o da:) Valla hiç niyetim yok, kız çocuğuna değil de 3 çocuk hayal bile edemiyorum:))
      Kahvaltıdan haberim var tabii, gelmeye niyetim de var. Bakalım, umarım bir aksilik olmaz. Çocuklu insanın hali belli olmuyor biliyorsun sen de:)

      Sil
    3. Bence de üç çocuk hayal bile edilemez, boşver sen, hem kim verebilir kız bebek garantisini, boşver bence de :)
      Hadi inşallah bakalım, inşallah gelirsin Semicim, inşallah görüşürüz

      Sil
  8. esencim,,,daha okumadan basladim gulmeye
    seyehat muhabbetine:)))))))
    cok tatlisin...hosca kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sen de Amerika Seyahati'nden sesleniyorsun değil mi Sevgili Cihan Ablacım :)))
      Sağol :) Çok sağol...
      Sevgiler, selamlar, bebek haberini dört gözle bekliyorum :)

      Sil
  9. Nehir çok tatlı maaşallah kız çocukları bambaşka ya o tatlı dilleri yokmu çok güzel.
    Ali denizde inşallah çok kolay alışır bizde bu sene ilkokula başlıycaz hepimize kolay gelsin.Yalovayı çok seviyorsun yazılarından anlıyorum Annemlerde yalova altınova tarafından yazlık aldı bizde sık sık oralarda olucaz bakalım inşallah seneye yazın.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Kız çocukları gerçekten de başka ;)
      Bütün çocuklara hayırlı olsun yeni öğretim yılı, hem yeni başlayanlara, hem devam edenlere :)
      Yalova'dan ayrılalı çok uzun yıllar olmasına rağmen hep dönmenin özlemini duyuyorum içimde :) İstanbul'u da seviyorum ama Yalova'nın sakinliği, rahatlığı, huzuru yok maalesef...
      Altınova azcık uzak Yalova'ya ama siz de sahil keyfi yaparsınız Yalova'ya gidip, hayırlı uğurlu olsun ;) Bekleriz....
      Sevgiler, teşekkürler :)

      Sil
  10. Esencim yaz boyu ne kadar yoğundum bir bilsen Birtek mailerime bakabilecek başka hiçbirşeye bakamayacak kadar yoğun.Bir öncekki postunda yaz biter kış gelir demişsin.Aman hemen gelsin.Bu ne, ne düzen var ne vakit.Burası MEMLEKET olduğundan tüm eş dost ve akrabalarımız Abana'da .Bizlerde,aman kimseyle sohbetden geri kalırız,aman denizden gezmeden kalırız diye kendimizi dışarlara atmaktan,akşamlarıda stand açmaktan ne ev düzeninde hayır vardı ne kendimiznkinde.Neyseki sağlıkla geçirdik bu yazı ve canım Eylül'üme ulaştık.Hepimize hayırlarla gelsin Eylül.Çocuklarımız okullarına başlasın,akşamları erkenden yatsınlar,abur cubur az yeyip azmasınlar.Sağlıkla selametle geçirelim kışı çok dikişler,işlemeler bol keçe nazarlıklar yapalım.Bu ara magnetler süper olmuş.bu iş sana çok yakıştı.
    Senin ufaklıkları öpüyorum .Ayrıca çocuklar kişisel bakmlarının uluorta konuşulmasından haz etmezler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar Serpilcim, tamamen senin gibi düşünüyorum :) Yaz güzel, deniz, dondurma, sahil hepsi çok güzel ama dediğin gibi düzen yok :( Çocuklar uyumak bilmiyorlar, sabah da uyanmak. Gündüz onlara yemek ayarlamak lazım, akşam nefes alacak vakit kalmıyor vs. Bence de bir an önce okullar açılsın, kışlık rutin, sakin, azcık da mıymıntı hayatımıza geri dönelim :)
      Aminn, inşallah güzel bir ay olsun hepimiz için :)
      Ve yine aminnn, inşallah çok güzel işler çıkaralım ve mümkünse artık ben azcık da para kazanmaya başlayayım ;) Elbette ustaların yanında yaptıklarım çok basit işler ama yine de ayıptır söylemesi ben çok beğeniyorum yaptıklarımı yaaa :)))
      Demek sen de bana keçeyi yakıştırdın, çok sağol arkadaşım, şevk veriyor motive edici yorumlarınız :)
      Yaa, Nehir'in kişisel bakımlarından asla söz etmem bundan böyle, dersimi aldım :)
      Öperim ben de, seni ve kuzularını, selamlar Abana'ya :)

      Sil
  11. Yahu annesi ne bayramlarına ne de bakımına özen göstermiyosun çocuğuun :D Çok güldüm yaaa.Ne olacak bu yarım yamalak duyulup sonra kendince kurulan cümleler :D ama böylesiçok eğlenceli değil mi? Onlar söylesin, sen paylaş emi
    Allah'ım, inşallah Ali Denizcimin şevkini kırmadan, güzel bir sene geçirmesini nasip eder.Esen'im, sen inan ve kaygılanma, rahat ol gerisi çorap söküğü gibi gelecek ;) tecrübeyle sabittir.
    O Nehir'in tatlı dilini yer, yanaklarından öperim.Sen çocuğun hem harçlık çantasını bırak hem de harçlık iste :) ben Nehir'e vericem harçlığı hıııh ;)
    Öpüldünüüüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok fena bi anneyim ben çoook :)) Ne bayramdan anlarım ne kişisel bakımdan :)))
      Ne çok vardı Nehir'in böyle lafları, ne çok postum var bunlardan biliyosun ama büyüdükçe azaldı iyice :( Ali Deniz'i bekliyorum şimdi hevesle ama o da pek bi ağır abi çıktı yav :)
      Aminnn canım, inşallah bütün dileklerin senin kuzularınla birlikte bütün çocuklar için olsun :)
      :) İyi bakalım, söyleyeyim de Nehir'e harçlık vereceğini, seni taciz edip dursun sonra :)
      Öpüldünüz siz de şekerim

      Sil
  12. çocuk kişisel bakımını anlatttığın zaman tepki gösteriyor ya yazdıklarını okuyunca:))) neyse büyüyünce ah annecim gerçekten mi söyledim böyle şeyler diyecek ve annenin büyük bir zevkle bunları kayıt altına almasına hem şaşıracak hem de mutlu olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Okumuyor çok şükür henüz :) Büyüdüğünde de bana her "Ben nasıl bir çocuktum anne" dediğinde bloğu okutucam :) İnşallah güzel bir hatıra kalacak çocuklarıma Zeynep Abla, blogla ilgili yeni planlarım var, bakalım hayata geçirebilirsem söylerim :)
      Öpüyorum çok, selamlar

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.