1 Ocak 2013 Salı

DÖNDÜK MÜ HAYATIN RUTİNİNE :)

Yılbaşı geçti :( Onca zamandır, hazırlıklar yaptığımız, coşkuyla beklediğimiz yılbaşı geçti gitti bir gecede :( Acaba meclisteki vekillerimizden talep etsek üç gün yapamazlar mı şu yılbaşını, üç gün doyasıya tadına varsak  ;) Yılbaşı gecesi tv kanallarının da daha özenli olmasını kimden dilesek? Nerde o eski programlar desem şimdi, katılır mısınız bana? Geçen yıl da öyleydi bu yıl da, neredeyse aynı yayın akışını devam ettirdi kanallar, biri uyarsa, "Bugün yılbaşı, eğlence lazım, kutlama lazım" dese, dizilerin içine şarkıcı katmanın yetmeyeceğini anlatsa ;) CNNTURK'teki Kardeş Türküler'in katıldığı programı izledik, tam benim havalarımdı çalanlar, arada kalkıp ailecek iki dönüverdik :)
Noel Baba bu yıl da geldi sağolsun, çocukları sevindirdi, son geldiğinde Nehir "Valla mı" diye inanamadı artık, o kadar sevindirdi yani :)))
Balkabağına dönüştü arabamız ve biz hayatın rutinine daldık yine, bugünkü rutinimin adı "ÜTÜ" :( Rutin diyerek haksızlık etmeyeyim çünkü neredeyse bir aydır erteliyorum ütü yapmayı, kah lazım olanları tek tek ütüleyerek, kah elle ütüleyerek, kah "Bunu da niye koymuşum ütülerin içine, ne lazım buna ütü" diyerek, azalta azalta bi hal olduğum ama son yıkanan çamaşırlarla koca bir sepeti dolduran ütüleri başardım bugün :) Yeni yıla büyük bir başarı hikayesiyle giriyorum :) Aslında ütü yapmayı sevmeyenlerden değilim ama benim için başlangıç aşaması çok ama çok zor :( Ütü masasının getirilip kurulması en zoru, aslında evimizde bir lüzumsuz oda olsa, misal ütü masası hep kurulu olsa, o odanın bir duvarında kocaman bir dolap olsa boydan boya, o dolabın içinde de benim bütün elişi malzemelerim açık açık dursa, ben o odadan çıkmak istemesem... Dağıldı konu di mi, ütüydü aslında söylemek istediğim ama öbür konuyu da araya sıkıştırdım :) İşte öyle bi ütü masası hazır olsa yeminle bi tane kıyafet kalmaz ütü sepetinde :) Her dakika yaparım valla, ama yok maalesef (şimdi bi yandan düşündüm de her şeyde bir hayır vardır, bu evin üç odası yeterli bize, ıvır zıvır odası dileyenin olsun (: )
Çocuklar küçükken şarttı ütü, çünkü mikropları kırıyoduk (o da ne demekse!) ama büyüdüler, herşeyleri ütülü olmasa olmaz mı ki acaba, dur ben şu ütülenmeyecekler konusuna biraz daha eğileyim, bakarsın yarın öbür gün ütü olayını tamamen kapatmış, ütüyle harcadığım kıymetli zamanımı tamamen sanatsal faaliyetlerime vermişim :)))
Ütü sırasında bir yandan da "Dedemin İnsanları"nı seyrettim, kaç zamandır durup duruyodu, bu filmi de çok sevdim, "Babam ve Oğlum" gibi, çok duygulandım ama... Niye böyle bilmiyorum, bir ağlama isteği, kimseler olmasa etrafımda bir saat ağlarım valla, o kadar yani...
Yeni yıla böyle girdik biz, bu arada kızım kariyer planını çizdi yeni yılla birlikte, büyüyor sahiden, büyüdüğünü her geçen gün süper fikirleriyle de kanıtlıyor:
"Anne ben büyüyünce ne olacağıma karar verdim!"
"Ne olacaksın kızım?"
"Hafta içi doktor, hafta sonu da kuaför"
Süperrrrrrr :))) Aferin benim akıllı kızıma :))

Nehir'in 1. sınıfa başladığı gün :)

17 yorum:

  1. Döndük Esen'ciğim maalesef döndük,bu gün aynı şeyi bende söylene söylene yaptım ütüyüde kim icat etmişse:)))))
    Yılbaşında televizyon konusunda çok haklısın biz uzun zamandır dizi seyretmeme kararı almıştık ve seyretmiyoruz önümüzdeki sene yılbaşında televizyonu açmama kararı aldık tombala
    oynayacağız daha çok eğleneceğimizden eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yılbaşı ertesi hiç güzel olmuyor zaten Mehtap Abla, bir sersemlik, bi önceki gecenin kalıntılarını toplama :(
      Ütüye acilen bir çare bulmalı bence de, ya ütülenmeyecek kumaşlar seçmeli ya da az biraz buruşuk gezivermeli :))
      Tv sinir etti beni de zaplaya zaplaya bi hal olduk ama bişey bulamadık yine de...
      Biz de tombala oynadık :)
      Nehir'i doktor yapalım biz en iyisi, bi faydası dokunsun bari, inşallah senin ihtiyacın olmaz hiç ama yine de yapalım :)

      Sil
  2. Nehir doktor olsun ben artık yaşlanıyorum tanıdık bir doktorun olması her zaman iyidir...
    En içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Yaaa işte gelsin, geliyor, geldi demeye kalmadan; zırt diye geçti gitti bu yılbaşı da..

    Dün gece, nihayet ayaklarımızı uzattık valla tv karşısında. Ama ne seyredecek bir program vardı ne de bir keyif. Nihayetinde açtık bir film seyrettik. Gece daha keyiflendi.

    Bu arada Bağdat caddesinde eğlence vs. varmış ama hiç cazip gelmedi; sadece sesleri dinlemekle yetindik. Yine de çok sönük bir yılbaşı idi altını çiziyorum.

    Ütü güzellemesi keyifliydi ama ben ütü masası açıkda olsa hiç keyif almıyorum o işten - itirafımdır.

    Nehir' in kariyer planları şaşırtmaya devam ediyor; bakalım nereye uzanacak istek ve arzuları.

    Yeni bir yıl hayatınıza hep güzellikler getirsin, keyif getirsin. Sağlıklı ve huzurlu, içine çokca da bereket giren bir yıl olsun!

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti gitti valla :) Sağlık olsun bir dahakini bekleyelim :)
      Önümüzdeki yıl tv den başka eğlenceler bulmalı yılbaşı gecesi için yoksa hayal kırıklığı :(
      Ütü beni de sinir ediyor, ütülemesi bir yana bir de yerlerine kaldırması :( Nehir'e yaptırmalı yavaş yavaş o işi :)
      Nehir her gün fikir değiştiriyor ne olacağı konusunda, bakalım hayırlısı ;)
      Aminnn, inşallah temenniler gerçek olsun, yeni yıl güzel olsun herkes için :)
      Sevgi ve selamlar...

      Sil
  4. tv konusunda aynen katiliyorum tatlim bir muzik eglence bulamayinca bizde yagmurun caldigi tefle dagittik :)) utu icinse icadini bekliyorum.sizi opuyorum nice yillara hep beraber...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur olmuş sizin eğlenceniz ne güzel işte, biz de çocuklarla coştuk, tombala, noel baba, geçti gitti valla .)
      Ütü için benden geçti şekerim, çocukları mühendis yapıp onlardan beklemeli yeni icatlar :)
      Öperim...

      Sil
  5. tv de yıl başında ne programlar vardı hiç bakmadım ,tv açıktı, gürültü yapıyordu, ama kimse bakmıyordu onu biliyom. ben yeğenlerimin peşinde koştuğum için, en küçüğü olan 2 yaşındakini, son numarayı güldürmek için taklalar attığım için yıl başı programlarını izleyemedim. neyseki önemli bir şey yokmuş bir şey kaçırmamışım.
    bence trt 80 ya da 90 lı yılların yıl başı programlarını yayınlasa daha eğlenceli olur.
    ütüyü hiç sevmedim, sevmiyorum ve sevmeyeceğim. ütüyü yapan bir robot icad etseler çok güzel olurdu.
    benim erzurum kuşu yeğenim de hem özel harekatçı ,hem pilot, hem doktor olmak istiyor. ve bana soruyor filiz hala acaba hepsini birden olsam olmaz mı diye ?

    noel babanın giyisisi üzerinde nar lekeleri vardı, dedim acaba Esen, narı noel baba'nın kafasına mı attı ki yanlışlıkla :)
    yeni yıl yuvana sağlık,huzur,bereket tüm güzellikleri getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın valla, tv lerin bu yılbaşı yaptığı sadece gürültüydü :)
      Eskiden gazetelere haber olurdu hep yılbaşı programları, hangi assolist ne giymiş, kaç para almış vs., çok sönük artık çoook...
      Nehir hercai, hergün başka meslek seçiyor kendine...
      ;) Yok Filizcim, o lekeleri başkası yapmıştır, çünkü biz poşette patlattık narları :))
      Aminnn cümlemize inşallah, tüm dilekler gerçek olsun diyelim...
      Sevgi ve selamla...

      Sil
    2. Filiz'ciğiiiim, seneye nasıl girersen öyle gidermiş yaa demek ki sen de bu sene taklalarla dolu bi sene geçireceksin :))) Kolay gelsin sana eehehheh

      Sil
  6. Esen'ciğiim,
    Bazen, seninle neden bu kadar aynı düşünüyoruz diyorum :)))O ütü var ya o ütüüü :)
    sanki sen benim fotoğrafımı çizdiiin:)))
    Yılbaşı gecesi biz de kayın validemleeer, kaynım vs. ile kanal kanal gezdik ve oturduk :( üstelik yanımda TABU XL gibi bir oyun götürmüşken :))
    Bu arada Nehir'ciğiim Sokullu Mehmet Paşa'da mı okuyooo? ideallerine de bayıldım bu arada :)))Daha neleeer neleeer olur kim bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Boynu altında kalsın o ütünün :)))
      Pantolonları da ütülemedim zaten, çift çizgi yapıyorum :( Vericem kuru temizlemeye ütülesinler :)))
      TV'leri protesto edelim bence bir müddet :(
      Nehir Üsküdar Atatürk İlköğretim Okulu'na gidiyor, etütlü okul ama bizim evimiz Sokullu Mehmet Paşa'nın ta dibinde :) İyi biliyosun bizim oraları :) Burda olsaymışsın komşu olacakmışız :)
      inşallah bakalım, hepsi hayırlı insan olsunlar da, meslekleri çok önemli değil, ama ben de merakla bekliyorum bakalım :)
      Sevgiler

      Sil
    2. Biliriiiim :)) benim çocukluğum, o durduğunuz dört yol ve çevresinde geçti diyebilirim :))) Mustafa Noyan'da okumuştum .) Sokullu'da erkek kardeşim okumuştuuu.

      Sil
    3. :) Ne tuhaf değil mi, bir sokak içinde bin türlü hayat! Gelmiş, geçmiş, kimi de bizim gibi tam içinde hala o dört yolun :)

      Sil
  7. Esen o odadan bana da lazım. Ütü masası elektrik süpürgesi çamaşırlık bilimum lüzumlu amma yayıntı şeyi toplasın. Noel babadan istesek getirmez mi :)
    Dedemin insanları benim için de çok özel bir film. Seninle tanışmadığımız dönemlerdeki yazılarımdan biri film üzerineydi. Dokuz kere izlemişimdir hala ağlarım...
    Gelelim akıllı bıdık ful enerji Nehir' e. Hep böyle ışıl ışıl pırıl pırıl olsun zihni de enerjisi de.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazım yaaa Ülkercim, çok lazım hem de :) Kayyu'nun mıymıntı annesinin bile var, ütü-çamaşır odası, bizim ne eksiğimiz var o kadından yahu!!!
      Merak ettim şimdi filmle ilgili yazdıklarını, bi bulmaya çalışayım bakalım :)
      Şimdi film çok güzel ama oyuncuları da çok iyi seçiyor Çağan Irmak, Çetin Tekindor her iki filminde de çok iyi oynamış, çocuk oyuncular da harika, hikaye güzel ama hikayenin ruhunu yansıtanlar da çok mühim...
      Dokuz kez mi? Daha da izleyip ağlama gözünü seveyim :)))
      Nehir çok alem bir çocuk inşallah dediğin gibi olsun hem o, hem de tüm çocuklarımız :)
      Bin teşekkür :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.