27 Ağustos 2012 Pazartesi

SUNA'YA HEDİYE, MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI EŞLİĞİNDE :)

Amman başlığı böyle yazınca bi acayip oldu, yanlış anlaşılmaya mahal vermemeyim, Suna'ya hediye panom ayrı bir konu,  mercimekli bulgur pilavı ayrı bir konu, yoksa Suna'ya hediyesini verirken, eşlik etmeyecek mercimekli bulgur pilavı, istesin yaparım ona da, o ayrı tabii ;)

Kolaycacık, çabucak bitti bu pano (sahi kim gelmişti  üstüne acaba) Suna'ya teslim edilmeyi bekliyor şimdi, yeni evine ulaşmayı, orda kendine güzel bir yer bulmayı, evin kedisi Ponpon'u selamlamayı ve dahi Ponpon'dan kendini kollamayı da tabii ;)
Ketene işlemeye epey alıştım artık, çok zorlanmıyorum, sadece gece işlediğim kısımları, gündüz beğenmiyorum :))) Gün ışığı lazımmış keten işlemeye, onu anladım...
Etsy'deki şu dükkanda bulduğum örneğim şöyle oldu :



Kuşlu Etamin Pano'muz...

"Yüreği pır pır etmek deyimi"nde aklıma hep sen geleceksin minik kuş...


Gelelim ikinci konumuza, malum beni tanıdınız, bildiniz artık, tembel tenekenin biriyim ya aslında hani, yaptığım bu etamin işleri tamamen kendi keyfimin kahyası için yaptığım işler ya hani, bunlar dışında, ev işi ağır işkence, yemek işi sıkıntılı bir iş ya hani, işte şimdi bunca açıklamadan sonra, konuyu şöyle bağlıyorum: Yaptığım yemekler, doyurucu olsun, besleyici olsun aynı zamanda da kolay yapılır olsun, sağına soluna önüne arkasına başka başka yemekler istemesin istiyorum ;) Misal yapınca bi patatesli yumurta (ki süper olur ve bence kahvaltılardan başka, bazı akşamlar yanına bir makarnayla süper bi ana yemek olabilir ;) ) bi tavuklu pilav, bi nohutlu pilav, bi mercimekli bulgur pilavı (ki onu da bu ramazan Aysel'de iftar yemeğinde yedim ilk kez ve çok beğendim) yapın siz de, mesela yapın bi fırında makarna, yanına da bi çorba, ne gerek salata, ne gerek ana yemek.... Arada mola verin kendinize...

Ve tabii ki biliyorum siz hamarat kadınlarsınız o yüzden size burdan bulgur pilavı tarifi vermeyi elbette hakaret telakki ederim... Dün akşam yaptığım pilavın fotoğrafını göstereceğim sadece, bir de diyeceğim ki, benim bayılarak yediğim yeşil  mercimek yemeğini yaptığınızda (ki tabii ki erişteyle yapıyosunuz siz de di mi?) fazla haşlayın mercimeği, doldurun iki poşet de buzluğa atıverin, sonra kullanırsınız,  aynı şekilde nohutu da tabii...


Mercimekli Bulgur Pilavı



Bu yazının bonusu benim :)))


 

13 yorum:

  1. Ev işlerine başlayıp biraz dinlenmek için ara vermiştim ki beni ne çok güldürdün:))) Bende ütüyü çok sevmem hiç bitmeyen nankör ev işlerinide :) Ama mecburuz ipin ucunu kaçırırsak toparlamak zor olur :))Pano güzel,bulgur pilavı bana yasak:) yılda bir canım çeker pişiririm ertesi gün tansiyonum fırlar o nedenle çok sevdiğim patlıcanlı domatesli bulgur pilavını malesef yapamıyorum :)ellerine emeklerine sağlık bonusuda benim için ısır,çok şeker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben de seni güldürdüğüme çok sevindim valla, sahiden de nankör bu ev işleri, çok doğru dedin, etamin ya da elişleri öyle mi halbuki, somut bi karşılığı var hiç değilse elinde tutabildiğin. Elimden geldiğince kaytarmaya çalışıyorum o yüzden de...
      Bulgur pilavı yasak mı sana, pek fena, ben bulguru çok seviyorum, her halini, kısır, mercimekli köfte vs... Boşver sen o zaman tansiyon önemli, sakın yeme, hay allah fotoğrafını koyarak canını mı çektirdim bilmeden?
      Bonusu ısırırım akşam, onun beni ısırdıklarına saysın köfte :)
      Teşekkürler Nuraycım içten yorumun için...

      Sil
  2. Bonusumuzda pek bir yakışıklı, öp benim için... Bende pirinç ve makarna yerine bulguru tercih ediyorum, daha besleyici olduğu için...mercimekli bulgur pilavını pek çok kez de yapıyorum.bak bu akşam için akıl verdin bana, ne yemek yapayım diye düşünüp duruyordum...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz kuzusu Ümran için öpülecek, Nuray için ısırılacak, benim için de gıdıklanacak bu akşam :)
      Kesinlikle, bulgur en sağlıklısı, benim çocuklarım niye bu kadar tatlı sanıyosun, ikisine de hamileyken ve de loğusayken bulgur deposuna dönmüştüm :)))
      Seni boşuna bloğumun çırağı yapmadım şekerim, her daim takip et ki beni, sana akıl vermeye devam edeyim :)
      Öptüm, iyi tatiller

      Sil
  3. Oncelikle pano super ponpon dan uzak tutmak gerek tabii:))) Ayselin pilavi gercekten cok guzeldi eminim seninkide cok guzel olmustur eline saglik..bonusu benim icinde op bu aksam...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol şekercim ;) Kulağına söyleyeyim, aramızda kalsın, Aysel'inki benimkine on basar :) Suyu az gelmiş, hep böyle oluyo, kuru kalıyo azcık, halbuki azcık sulu seviyorum ben, bir dahakine azimliyim inşallah :)))
      Öptüm, ısırdım, bir daha öptüm, gıdıkladım bonusu :))

      Sil
  4. Canım panomu çok begendim emeğine sağlık.. Kuşu ponponun ulaşamayacağı bir yere asariz :))) ben eve gelince pestilim çıkıyor valla bravo çalışkan kadınsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan şekerim, gördük senin çalışkan kadını :)) Pert oldu dün o kadın :)))

      Sil
  5. Yakışıklımda çok tatlı çıkmış :) yerim onu

    YanıtlaSil
  6. Panon çok hoş görünüyor. Güle güle kullansın, keyifle seyretsin sahibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Semicim, sen bi de panonun sahibinin instagramda çekip face de paylaştığı fotoyu görseydin, inanamadım benim panom olduğuna :)

      Sil
  7. Eveeet eve geldik panomuzu kapının girişdeki yerine astık çok şık durdu... Çokta güzel... oldu ellerine ve gözlerine sağlık esencim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın şekercim, uğur getirsin sana ve kuzuna ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.