12 Ocak 2012 Perşembe

BİR KAÇ FAİDELİ BİLGİ...

- Ocak 12 ama hala bi kar yüzü göremedik, bu sebeptendir ki hastalıktan kırılıyoruz. Vakti zamanında Nehir henüz küçücükken bitmeyen bir öksürükle boğuşurken (çare olsun diye "siyah turba bal" yöntemini bile denediğim halde) geceleri nöbetler halinde öksürürken ve benden kuzuma geçen alerji nedeniyle olduğunu anlayamayan doktorlar yüzünden çaresini bir türlü bulamazken, sonunda çocuk doktoruna değil de kulak-burun-boğaz doktoruna gitmeye karar vermiştik. Geçmeyen öksürükler yüzünden ve geniz eti büyüklüğünden Nehir'in bir kulağı neredeyse duymaz olmuş meğer, sıvı birikmiş, kbb doktorunun verdiği tedavi ile atlattık çok şükür o dönemi, sonrasında da geniz eti ameliyatı oldu ve kabus bitti. İlaç tedavisine ek olarak arı sütü-polen içeren bir bitkisel bağışıklık güçlendirici şurup da vermişti doktoru, iki yıl kadar kullandık, onun da faydasını gördük. Sonrasında da kendi çocuk doktorumuz bu şuruba gerek olmadığını söyledi. "Bağışıklığını güçlendirmek için sadece papatya çayı verin ama poşet olanlarından değil aktardan alıp, papatyanın kendisinden yapın çayını." dedi. O gün bugündür bizim bağışıklık güçlendiricimiz Ali Deniz için de Nehir için de PAPATYA ÇAYI.

- Aşure maceralarımı biliyosunuz, aşure süslemesi sırasında, düşürdüğüm tarçınlık (içine tuz konunca tuzluk olduğuna göre, içine tarçın koyunca tarçınlık olamaz mı?) düşünce ve kırılınca ve yerler tarçın olunca, şarjlı süpürge marifetiyle temizlemek istedim... Sonrasında da bingooo, her süpürgeyi çalıştırdığımda buram buram tarçın koktu evim, güzel oldu vesselam. ŞARJLI SÜPÜRGEYE BİR MİKTAR TARÇIN!

- Sırma Su alıyoruz eve, damacanayla, her aya bir dergi veriyolar, ya da 4 damacanaya bir dergi, ayda 8 damacana su etti mi sana 2 dergi, SOFRA ve HOME ART... Süper valla benim gibi dergi delisi birine :) SIRMA SU!

- Bu da nohutun ayrılan kabuklarıyla ilgili... Biz de sık sık pişer nohut, kocamın favori yemeği! Nohutu akşamdan ıslattın, ertesi gün haşladın, haşladığın suyu dökmez de içinde nohutlarla soğutursan, bir de bakarsın ki kabukları ayrılmamış, sıkı sıkı sarılmışlar nohutlara... (Aynı şey kuru fasulye için de geçerli!)  NOHUTLARI, HAŞLADIĞIN SUYUN İÇİNDE SOĞUYANA KADAR BEKLET!

- Nehir bayılıyodu mandallarla oynamaya, önüne ver mandal sepetini, 1 saat oynasın, Ali Deniz de aynı çıktı :) öyleyse çocuklara renkli mandallarla dolu MANDAL SEPETİ!


Şimdi de bu konularla çok alakasız birkaç hoşuma giden fotoğrafla konuyu kapatıyorum...

KALIN SAĞLICAKLA...




Sütaş tereyağının üstündeki bu yeniyıl kutlaması çok hoşuma gitti iyi fikir...



Yoğurdun üstüne de yıllık takvim koymuşlar, o da süper...

Bu soğanı da doğramaya kıyamadım, soğan kabuğu rengi dedikleri bu olsa gerek...


Bu biblodakiler de Nehir ve ben (Elif'ten)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.