29 Ağustos 2014 Cuma

"ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM" KEÇE İSİMLİKLER EŞLİĞİNDE

Yalova'daydık, yaz başındaki tatilde. Kim bilir hangi lüzumsuz sebepten kavga etmiştik eşimle (ki lüzumsuz olduğunu da şuradan çıkarıyorum, kavga edip küsüyoruz ya bazen, ertesi gün küs olduğumu gayet net hatırlamakla birlikte, neden küstüğüm konusunda kafa patlatmam gerekiyor, bir türlü hatırlayamıyorum sebebi) o zaman canım kızım demişti ki bana yalnız kaldığımızda "Anne lütfen söz ver bana, olmuş bitmiş şeyleri tekrar tekrar söyleme, onlar için kavga etme!" Şaşırmıştım bücüre, "Bak sen demiştim, büyümüş de annesine akıl veriyor!" bir yandan da "Akıllı kızım benim, ne kadar haklısın bir bilsen!" de demiştim... Yine bazenleri istemeden olmuş bitmiş şeyleri tekrar tekrar söyleme, bunlardan maraza çıkarma gafletine düşüyorum ama Nehir'in sözleri geliyor aklıma o zaman... İşte bu panonun hikayesi bu sevgili okur, günlerce uğraştığım, yazısını yazmaktan ziyade etrafındaki çerçeve için epey vakit harcadığım güzelim panomun bana söylediği bu... "Eskiyi bırak, şimdi mevzu o değil, var mı "yeni" şeyler söyleyebileceğin?" diyecek bana salonumdaki duvara astığım yerden!
Hz. Mevlana'nın derin, ummanlar gibi derin felsefesinden bana yansıyan nacizane bu olsun...

ETAMİN PANO


ETAMİN PANO



KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK
Bu kalpli süsü isimlik yapma fikrini bana veren sevgili Güneş Ülkesinden  Çok sevdim bu kalpleri isimlik yapma fikrini :) Kendisine pek çok teşekkür ediyor, senden de böyle faideli, orjinal fikirler bekliyorum Sevgili Okur :) 


KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK
Bak şu Nehir hanımın kapısına bi :) Ne yapsam "Anne benim olsun buuu!" Olmuş nitekim :) 


KEÇE İSİMLİK
Bu ve alttaki isimliği tatile gitmeden önce yaptım. Ozan ve Ali için.
Güle güle kullansınlar, böyle reprenkli, neşeli olsun tüm hayatları :) 


KEÇE İSİMLİK
Bu da bulut içinde bir küçük Ali :) 
SÜTLAÇ
O zaman ben sana mis gibi sütlaçlarımdan ikram edeyim :) ^
Armut hoşafı da yaptım, o da misler gibi oldu, çocuklar çok sevdi, yeni meyve suyumuz bu :)
Daha da yapıcam, bitmedi ki armutlar ;) 
MUTLU GEÇSİN HAFTA SONUNUZ, GÜZEL HABERLERLE, MİNİK SÜRPRİZLERLE...

22 yorum:

  1. harika olmuş isimlik.. teşekkür ederim fikrime değer verdiğin için.. tabloya da bayıldım en kısa zamanda şöyle içime işleyen bir söz bulmalı;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende güneş ülkesinden :) Ben teşekkür ederim tekrar :) Nehir'in güzel bir isimliği oldu sayende ;)
      Yaz yani işle tabii sen de istediğin sözleri, şiirleri, çoook zevkli, tavsiye ederim :) Yaptığında da göster ama e mi :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Su garip ve sessiz gecen gunlerimde senin yazilarini okuyup yuzum guluyor abla...
    seni tanidigim icin cok mutluyum.
    sen hep yaz hep biseyler yap...
    sanada guzel hafta sonlari ablacan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye böyle yazdın ki, çok merak ettim, iyisin di mi, geçenlerde seni düşündüm, nasılsın acaba, hiç sesin çıkmıyor diye ...
      Ne güzel böyle düşünmen, çok sağol Burcucum, varol canım benim :) Yüzün-yüzümüz hep gülsün inşallah...
      Sevgiler

      Sil
  3. ne kadan güsel süslüyorsun evini,bayılıyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çerçeveciden alıcam bugün panolarımı, duvarda da fotoğraflarım, bir de öyle görürsün minik mini :)
      Çok teşekkürler, bizim eve gelsen, nereye bakacağını şaşırırsın, ama ben böyle seviyorum evimi, Allahtan koca kişisi karışmıyor hiç :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Amiin, hepimize güzel haberler, güzel gelişmeler, güzel bir şeyler olsun bu hafta sonu, güzele hasret kaldık, yüreğimizin hop etmesine, utana utana sırıtmalara, bu hafta sonu başka olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim için güzeldi, bir sürü güzellik çıktı bu hafta sonundan :) Senin nasıl geçti, umarım dileklerin yerine gelmiştir Elifçim :) Umarım bu hafta sonu senin için başka olmuştur :)

      Sil
  5. Panonun işlemesi de söyledikleri de çok güzel Esenciğim. İsimlikler çok şeker, yıldızlı olanı daha bir beğendim. Sütlaçların da kokusu burnuma geldi valla ;) size afiyet olsun. Güzel bir hafta sonu diliyorum size, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok var, ders gibi, insanı hem sarsan hem uyandıran sözler... Mevlana'da var, Yunus'ta var, Nazım'da var, iş ki farkedebilelim... Sağol Esracım... Yıldızlı olanın renklerini çok sevdim ben de : )
      Sütlaç çok güzel olmuştu, her zaman aynı olmuyor, bazen daha bi başka güzel, bu sefer öyleydi :)
      Mutlu bir hafta olsun sana da canım benim :)

      Sil
  6. Ah bu kızlar, herşeye hemen elkoyarlar, ;)) güle güle kullansın Nehir hanım:)) Etamin işlemen çok güzel, anlattığı daha da güzel :) Senin de haftasonun musmutlu geçsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneler de hiç kıyamaz di mi kızlarına, çocuklarına :) Ali Deniz de bu yukardaki panoyu odasına istiyormuş, benim odama as deyip durdu, "yok artık!" dedim :)
      Sağol Hülyacım, sevgiler :)

      Sil
  7. Nehir kızımın aklını öpeyim ne de güzel tespit etmiş durumu. söz dinle sen de biraz bundan sonra tamam mı? Nehir'in odasına da bayıldım bu arada. Sütlaç bizde de hiç eksik olmuyor Lara'dan sonra afiyet olsun hepinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Akıllı bir nesil geliyor galiba, yani şimdi böyle de söylemek acayip ama sadece Nehir için demiyorum, bizden kat kat ilerdeler, nerde bizim zamanımızda annelerimize akıl vermek, cesaret etmek... Aman böyle olsunlar Ülkercim, ara ara annelerinin aklını başına getirsinler :)
      Dinliyorum vallahi :)
      Nehir'in odası cıvıl cıvıl, neşeli :) Sağol..
      Sütlaç ne güzel bir tatlı di mi, hem çocuklara, hem annelerine :)
      Öperim çok, sevgiler...

      Sil
  8. büyümüşte küçülmüş dedikleri bu olsa gerek. öpüyorum güzelliği,kardeşini de tabi. o kalplerden ben de yapmak istiyorum da bir türlü olmuyor, ellerine sağlık canım hepsi için ayrı ayrı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemcim :) Çocuklar alemler, çoook da tatlılar, Allah hepsine uzun ömürler versin, güzel yazılar yazsın inşallah...
      Yapsana, ne kolay halbuki, kalıplarla, çok da zevkli ve kolay yapılıyor :)
      Çok teşekkürler, sen de yorumun için sağol, seni ve kuzularını öperim :)

      Sil
  9. çok güzel resimler paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  10. Nehirìn odasini kizlar görse bayilirdi eminim,cok sirin!Isminide güzel islemissin annesi,eline saglik seninde...

    Maalesef kari ve kocanin tartismasi hic bitmez,bizdede arada oluyor ben birkac gün uzatmayi cok severim,e acisini cikarayim dimi ama ! Ama benim akilli kocam maalesef buna izin vermedi tam 13 yildir! Ertesi gün hicbirsey olmamistir onun icin aynen devamdir,bende ona uyuyorum artik uzatmiyorum,sende Nehirìn dedigi gibi yap annesi,cocuklar hic hoslanmiyorlar bu kizginliklardan! E bende iyice dinlendim sayilir,bir sütlacta ben patlatayim bakalim! Sagol canim fikir icin,yine görüsmek dilegiyle sevgiler sana ve cocuklara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir'in odasını ben de çok seviyorum, arada kaldığı için en serin oda orası, ara ara orda yapıyorum elişlerimi, özellikle de kışın, Nehir ders yaparken yanında istiyor beni :) İnşallah kızlarının da gönlüne göre olur odaları :)
      Oluyor tabii, zaman zaman tartışmalar kaçınılmaz ama uzatmamak en iyisi, eşin doğrusunu yapıyor yani, inan öbür türlüsü çekilmez...
      Ben de kızımın sözüne uymaya çalışıyorum elimden geldiğince :)
      Yaptın mı sütlacı? AFiyetler olsun :)

      Sil
  11. Yaptim yaptim,bu seferki acele ama nefis oldu:)) (nisastayi ilk kez fazla koydum,normalde cok az koyardim!) Bana sütlaci ögreten bir teyze olmustu o hic nisasta kullanmazdi,pirinci bol koy kizim,sütlac böyle yapilir derdi,ama ben nisastali daha cok seviyorum! Seninde ellerine saglik canim,tesekkürler cevaplarin icin...(böylece yalniz olmadigimi anliyorum,icimi güzel bir his kapliyor,huzura eriyorum:)))Danke!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen nasıl da güzel tutuyor sütlaç di mi :) Ben de birkaç yerde duydum nişastasız sütlaç ama onun için de çok kaynatmak lazım süt ve pirinci, yoksa kıvamlı olmaz, e kaynatınca da vitamini kalmaz, bence de en iyisi nişastalı :)
      Rica ederim şekerim, burdayım işte, yalnız değilsin zaten :) Huzurun bol olsun :) Ve bitte :))

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.