1 Eylül 2014 Pazartesi

DİLEK AĞAÇLI KEÇE ÇANTA, KEÇE İSİMLİK, KEÇE BULUT VE HAFTA SONU ;)

"Baba bu ne?"
"O duba oğlum"
"Yasıl duba?"
"Denizde işaret o,  "Beni geçerseniz tehlikeli olur" diyor."
"Yasıl diyoy?"
"Öyle diyor işte oğlum, geçmeyin beni diyor"
"Peki yasıl konuşuyoy?"
Anlat bakalım babası, yasıy konuşuyoy duba :)) 
********
Cuma akşamından başlayarak yaptıklarımı göstereyim şimdi sana sevgili okur, sen bana de ki "Maaşallah sana" de, ya da "Delirdin galiba yine!" de, çünkü ben bu ikisini sıklıkla kendime söylüyorum. Peki nasıl oluyor da bazı hafta sonları çok, pek çok iş çıkarabiliyorum, böyle, oyuncaklı, el oyalayan işler? Anlatıyorum sen de tecrübe et şimdi ;) Ablana gidiyorsun hafta sonu, annene değil, yok! Ablana, ablan yoksa en iyisi kendi evin, orda otur, yok, görümcenle de olmaz, evde ;) Anladığın üzere hafta sonu Elif'teydik ve ben her Tuzla'ya gittiğimde olduğu gibi yine çok ve güzel işler başardım :)) Çünkü orda ekmek elden, su gölden ;) Çünkü orda çocuklarla ilgilenmek diye birşey yok, yemek hazırlamak, başka başka işlerle vakit harcamak yok, alıyorsun önüne işini, arada çay olur, kahve olur, kek, börek olur ama en çok işinle meşgulsün :) Budur yani sebebi ;) 
Yani kimi bu ortama koysan, bu işleri çıkarır :)) Yani öyle demiyeyim de, belki de daha güzellerini çıkarır, yani neymiş sevgili okur, bize huzur gerek, bize yaratıcılığımızı artıracak ortamlar gerek, bize bir güzel "abla" gerek. Yani? Yani sevgili okur, gençsen ve tek çocukluysan, sen sen ol, ikinci çocuk işini derhal düşün. Ve sakın unutma, ikinci çocuk birinci çocuktan kat kat kolay bakılıyor, büyüyor, kolaycacık, yeminle! Bak Ali Deniz'e, işte öyle :) 



KEÇE ÇANTA
Bu çantayı değişik yapmak istedim ve aklıma iki renkli yapma fikri geldi. 


KEÇE ÇANTA
Çantayı normal bir çanta yapar gibi kestim. Sonra kestiğim ön ve arka yüzü tam ortadan ikiye kestim. Bu esnada çok tereddüt ettim, becerebilir miyim, ziyan olur mu emeğim ve keçem dedim ama, şükürler olsun olmadı ;) Kestiğim parçaların birini çarpılarla (iki kat domino 8 numara ip kullanarak) diğer tarafını da sutaşını aşağıda gördüğünüz şekilde dikerek birleştirdim. Sutaşı ile yaptığım tarafı öncesinde ince ince iki parçayı birbirine dikerek sağlamlaştırdım.
Bir tarafına gelincikler koydum, diğer tarafına da dilek ağacımı :) 

DİLEK AĞACI
Bu ağacı  çok sevdim, üstüne boncukları dikince daha da bir sevdim :) Dilek ağacı gibi oldu ;)


DİLEK AĞACI
Yakından görelim bir de ;)  

Ağacı hazır aldım, lazer kesim bir minik ağaç bu. Yapmama olanak yok bu kadar düzgün zaten :) 



KEÇE ÇANTA
Hazırlık aşaması
*******
KEÇE İSİMLİK
Elimdeki malzemeler bunlardı, romantik di mi hepsi de ;)
Hala olacağımı söylemiştim ya sana, işte çok yakında gelecek olan Maya için bu hazırlıklar :) 



KEÇE İSİMLİK
Word'de çıktı aldığım harflerle kestim keçeleri, yahu keçe deyip duruyorum ama esasen bu keçe değil sıkıştırılmış elyaf, daha çok hoşuma gitti tuhafiyede görünce, yumuşacık, bembeyaz :) Sence de daha iyi olmamış mı ;)
Pembe, somon ve beyaz incileri diktim, aralara minicik güller koydum, kenarlarını battaniye dikişi, içine boncuk silikon, hepsi bu :) 


KEÇE İSİMLİK
Bu işin zor kısmı harflerin içini silikonla doldurmak, o birazcık zorluyor beni, böyle ince bişeyler doldurmak lazım sanırım, şekil a da görüldüğü üzere orta kısımdaki gibi çıkıveriyor azcık silikonlar... 



KEÇE İSİMLİK
Ve işte karşınızda MAYA :)

*************************
Sonra bir de bembeyaz bir bulut hazırladım Maya için... 

KEÇE BULUT
İsimlikte kullandığım çiçeklerin büyüklerini de bulut için ayırdım. Malzemelerim böyleyi ;) 

PORTAKAL
Porti de çıraklığımı yaptı, daha doğrusu kalite kontrolü, tek tek inceledi, kokladı çiçekleri :)
Dikerken iplik her hareket ettiğinde hamle yaptı, üstüme atladı ;) Komikti yani hallerimiz :) 


KEÇE BULUT
Çiçekleri böyle yerleştirdim, aralara da büyük boy inciler diktim.
Bulutu şablonsuz kurşun kalemle rastgele çizdim ve kestim.
Köşesine bir kalp çizdim, üstünden iğne ardı geçerken bir yandan da inciler dizdim. İçine de bir minik kelebek kondurdum :) 
KEÇE BULUT
Son hali budur. Ne diyorsun şimdi? 


KEÇE İLE BEBEK ODASI DEKORASYONU
Halasının kuzusu Maya için hazırladıklarım bunlar ;)
Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla kullanılsınlar inşallah... 



Elif'in evindeki daha önce ona yaptığım işlerin fotoğrafı bu da ;) 

Nehir saçlarını sarmamı istedi dün gece, eski usül sardım, gördüğün şerit halindeki kağıtlarla. Bazıları açılmış gece çünkü uçlarını kurdele ile bağlamaya üşendim.
Sonuç yine de çok güzel oldu, kuzum da çok beğendi :) 

Bu da ablasını kıskanıp poz veren kuzu :) Sabah mahmurluğuna verin bu berduş halini :)) 
Ve hafta sonu paylaştığım işlerle instagram ile  facebook yıkılırken, ben o geçici şöhret sarhoşluğu içindeyken unutuvermeyeyim mi çocuğumun pazartesi ödevini! Gecenin saat 11'inde aklıma geldi de kalkıp evdeki malzemelerle  kurabiye pişirdim. O da yalan yanlış oldu biraz, neyse artık, bu seferlik böyle olsun, ben de gerçek dünyaya döneyim di mi :)) Şan-şöhret de bir yere kadar, çocuklara sökmüyor ;) 

KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR :) 




22 yorum:

  1. Keçe çanta,keçe ismilik,neşeli bulut hepsi hepsi harika olmuş Esen'cim,Ellerine sağlık..Bende kızken eski usul sarardım saçlarımı ,çok ince telli olduklarından tam tutmasada idare ederdi ..Kızının saçları çok güzel olmuş...Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bağnucum ;)
      Vallahi bigudiden çok işe yarıyor, kolaycacık sarıyoruz Nehir hanımın saçlarını :)
      Sağol canım, sevgiler :)

      Sil
  2. Esencim yeni model çantan çok hoş olmuş, Maya için yaptığın hazırlıklar son hız gidiyor sanırım, bir sürü şey yapmışsın, eminim daha da yapacaksın e hala olmak böyle birşey işte, :) sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendin di mi :) Ben de çok sevdim Hülya, değişik renklerini deneyeceğim :) Orta kısmı birleştirmek biraz vakit alsa da, sonuç güzel :)
      Çok heyecanlıyım Maya için, sen de halasın ve yeğenini ne kadar sevdiğini biliyorum :)
      Aminn canım, inşallah :) Öperim çok

      Sil
  3. Esenciğim, Maya çok şanslı bir bebek böyle marifetli bir halası olduğu için. Her biri çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık. Çanta üzerindeki ağacı merak ettim ben, hazır mı yaoksa tek tek oydun mu sen o dalların arasını. Bu arada maşallah Nehir ve Ali Deniz' e çok güzel çocuklar.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Koltuklarım kabardı şekerim :) Sağol :)
      Ağaç hazır, tuhafiyeden aldım, aceleden yazmamışım posta, pardon. Üstündeki boncukları ekledim sadece. Çok sevdim ben de bu ağacı, bir de yeşil rengi vardı. Dün gittim tekrar alayım diye, üç tane kalmış sadece :( Gelecek dediler ama bakalım :) Lazer kesim ağaç, makasla bu tür şeyler böyle düzgün ve güzel olmuyor maalesef...
      Sağol canım, bahtları da güzel olsun inşallah tüm çocuklarımızın :)

      Sil
  4. Çanta 10 numara olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçe işler, ben de kendi kendime bazen diyorum ki "Sen sadece çantacı ol!" olsam mı ;) Çok büyük bir zevkle tasarlayıp yapıyorum çünkü, gerçi nazarlıklar da öyle, hem çantacı hem nazarlıkçı olsam ;)
      Teşekkürler :)

      Sil
  5. Çok bereketli bir hafta sonu olmuş Esen'cim ellerine sağlık çantalara bayıldım çok güzel olmuşlar elim değsede ben de bitane kendime yapsam .... Maya'nın kapı süsü de çok güzel olmuş o mink güzellikleri de çok öpüyorum ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur, öyle oldu vallahi bu hafta sonu :) Çantalar demişsin ama o aslında bir çanta, iki yüzünü de ayrı süsledim :)
      Yapsana sen de, bak benim çantalarıma, istediğin modeli yap :) Ya da belki kendin yeni bir model bulursun, ben de senden ilham alırım :)
      Çok teşekkürler, öperim çocuklarımı senin yerine :)

      Sil
  6. keçe dilek ağacının kalıbı varmı? hazırmı aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denizyıldızı Belgin hazır aldım, tuhafiyeden, o yüzden kalıbı yok maalesef...

      Sil
  7. Allah bağışlasın ne şirin çocuklar, benimki de büyüsün dubayı sorsun can atıyorum meraklı sorularını yanıtlamaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yazdan Kalan, ben de Ata'ya bayılıyorum :)
      Az bi bekle, bak neler soracak sana ve muhtemelen sen benden daha şanslısın çünkü ben Ali Deniz bana "anne" desin diye 3 sene bekledim maalesef... Çok geç konuşmaya başladı bizim bücük ;)

      Sil
  8. sevgili okurun der ki : Maşallah Esen'cim bakarken yoruldum ama o güzellikler ruhumu okşadı enerjine hayran kaldım bence elini sürdüğün herşeyi sihirli değnek değmişçesine çok güzel başarıyorsun.Hem postların hem yaptıkların süperler bence asla tek birşeyle kendini kısıtlama içinden ne yapmak geliyorsa yap,yaptıklarından bizi mahrum etme lütfen <3 kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil; aslında baksan bana yeminle beceriksizin tekiyim, pek çok konuda böyleyim, misal örnek çıkarmayı bilmiyorum tığ işinde, biri bana tek tek söyleyecek ne yapacağımı, öğretecek. Başka konularda da çok kabiliyetsizim, misal çöp adam bile çizemem, bi korkunç ki çizimim anlatamam. Hal böyleyken ortaya çıkanları ancak bir miktar yaratıcılık ve bir miktar da hevesle açıklayabiliyorum... Yoksa yeminle sana kabiliyetsizin tekiyim ;)
      Senin bu yorumun da benim ruhumu nasıl okşadı bir bilsen ;) Yazmaya ve yaptıklarımı göstermeye devam edeyim ben o vakit, ama ne zaman sıkılırsanız o zaman ikaz edin beni siz de e mi ;=
      Çok teşekkürler ve öperim ben de çok...

      Sil
  9. Nehir'in saçlarına bayıldım Esen. Çok da yakışmış kuzuya. Isimlik, bulut hepsi çok güzel; şanslı bebek Maya sağlıkla gelsin güzel ailenize ama o çanta nedir arkadaşım. Çok güzel diyemiyorum az geliyor. Giderek daha daha ustalaşıyorsun. Kurabiye ben de yaptım yine bu hafta; iş edindim kendi kendime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Biz de bayıldık :) Sağol şekerim ;) İnşallah şanslı olur kuzumuz, ömür boyu öyle olsun, hem o, hem de yeryüzündeki bütün çocuklar... İnşallah, amin :)
      Az gelir mi hiç, çok çok güzel senin bütün yorumların, söylediklerin, çok sağol Ülkerim :) Ben de şaşıyorum aslına bakarsan keçede geldiğim noktaya, takdiri ilahi midir nedir bilmem :)
      Kurabiye rezil gibi oldu yeminle, bin pişman oldum yaptığıma, telafi etmem lazım acilen :)
      Kolay gelsin sana da, naptı Lara kreşi, iyice alıştı di mi, sen nasılsın peki yalnız yalnız?
      Öperim çok

      Sil
  10. Esen dün o kadar yazdım yorumu gönderdim sana sonra hata verdi ,eklemediğine göre gelmemiş demekki yada daha bakmadın herhalde yorumlara neyse biraz karışık oldu yazdıklarım ama sen anlamışsındır diğeri geldiyse bunu silersin
    Canım yine çok beğendim yaptıklarını dilek ağacı keçe bulut harika olmuş ellerine sağlık Mayada sağlıcakla doğar inşallah sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmedi yorumun canım benim, tüh! Bazen bana da oluyor...
      Çok sağol Meltemcim, elimden geldiğince hazırlık yapıyorum kuzuya :) Aminn, inşallah canım, öperim çok :)

      Sil
  11. Allah sag salim versin annesine Maya`yi insallah,hala olmak güzel bisi bende halayim üc yildir:))

    Dilek agacina bayildim,cook güzel olmus cünkü!

    Neghirìn saclarida harika olmus annesi,birkac kez bizde sardik, epeydir yapmiyoruz bizde! Kizken hergece sarardim pirasa saclarimi,dalgali severdim,kac kez perma yaptirdim bu yüzden azaldi saclarim!

    Maya`nin isimligide bulutuda cok göz alici,eline saglik halasi,simdiden hazirliklar tama sanirim...

    Sabahtan beri bilgisayari acmadim bugün,simdi sira onlarda,beni bekliyorlar,iste bende bu kadar oturdum simdi mutfaga dogru yol almaliyim,Onur `´ da ikidebir Türkiye`ye gidelim deyip duruyor yazik! (Cok sevdigi Ilker abisinin orda oldugunu söyledigimden beri bunu söylüyor!) Ama yavastan geliyorlar bana,konusacak kimse kalmadi gelsinler artik yaa!!:))

    Öpüyorum seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn canım, çok az kaldı, merakla ve heyecanla bekliyoruz :)
      Dilek ağacının süslemesi bana ait sadece ama ben de çok sevdim :)
      Nehir'in saçları çok uzadı, ara ara böyle değişiklik istiyor ;) Perma ben de çok yaptırmıştım, çok da severim ama genelde hep fiyasko olurdu o zamanlar :))
      Sizin evde televizyon yok diye bilgisayar bekliyordur çocuklar, bizde de pek oturmazlar bilgisayara, genelde tv izlerler :)
      Öperim çok

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.