5 Ağustos 2014 Salı

YIKANMAYI SEVMEYEN ÇOCUK...

"Hadi yıkanalım oğlum!"
"Ama ben yikanmak istemiyoyummm!" ağladı ağlayacak!
"Yıkanman lazım, bak kafan kaşınıyor artık, bitleneceksin oğlum!"
"Ben tatilde yıkanacammm!"
Tatil dediği Yalova, ertesi gün Yalova'dayız "Hadi oğlum bak geldik tatile, yıkanalım şimdi!"
"Ben yikanmak istemiyoyummm! Köyde yıkanacaaammm!"
"Tamam!"
Köydeyiz "Hadi oğlum bugün yıkanmamız lazım, köyde yıkanacağına söz vermiştin!"
"Hayıyyy, ben yıkanmaycamm, babam gelince o yıkasın!"
Yeminle yıkarım ben bu çocuğu, tutup zorla küvete sokar yıkarım ama en son yıkadığımda hem kolumu çok fena ısırdı-ki bunu hep yapıyor!- hem de çok fena kustu ağlamaktan :(
Öğretmenlerine ispiyonladım ben bu pasaklı bücürü, onlar konuştular, söz aldılar yıkanacağına dair ama nafile, söz falan hak getire :(
Psikoloğa götürsem kâr eder mi? Var mı tanıdığınız yıkamayı sevdiren bir psikolog?
Dün gittim Gratis'ten böyle yuvarlak yuvarlak turkuaz rengi toplar aldım. Küvete suyu dolduruyormuşsun sonra içine bu toplardan üç tanesini atıyormuşsun, bunlar böyle patlaya patlaya balon yapıyormuş. Dün akşam tecrübe edemedik maalesef. Ali Deniz çok ilgilenmesine rağmen, koklayıp durmasına rağmen, yıkanmayı yine reddettiği için "Baba yıkasın beni" dediği için yine, bu akşama kaldı. Yeminle ilgilenmeyeceğim, hatta o saatlerde kendimi dışarı atacağım. Ama bu iş bu akşam bitecek, o bücür bugün artık yıkanacak. Yahu sevgili okur, yarın okulda doğum günü var düşünsene, pis pis mi gitsin, fotoğraflarda kafasını kaşırken mi çıksın benim çocuğum???
İkizler de değil burcu ama nasıl bir dengesiz bu yahu? Bir dönem her gün yıkanmak için ağladı, soyunup soyunup küvete attı kendini, şimdi de tam tersi :(
Oyuncaklar da atıyoruz küvete bi sürü, yok hiçbiri fayda etmedi, sen ne yaptın, ya da yapıyorsun peki çocuğun yıkansın diye? Yok di mi öyle bir sıkıntın, kafasına su gelince ağlamıyor mu peki, yüzüne su değdiğinde kıyametleri koparmıyor mu? Bir ara yüzüne havlu kapatıyordum çok fazla ıslanmadan yüzü yıkanıveriyordu ama onu da istemiyor artık.
Ne çok anlattım di mi ama aslına bakarsan bence hala yeterince anlatamadım.
Geçenlerde dedim ki yatarken, çarşafta minik bir tozu gösterip, bak bu küçük böcek kafandan düştü, yıkanmadığın için kafanda böcekler olmuş! (Allahım sen günah yazma, bi damlacık çocuğa böyle fena bir yalan!) Seninki bir korktu, bir irkildi, "Ben yıkancammm!" dedi ve doğru banyoya, yıkadım güzelce ama yine çok ağladı, yine benim kolumu ısırdı :( Bir de fobi oldu çocukta, ara ara soruyor şimdi bana "Kafamda böcek yok???" Yok diyorum mecburen :((
Ne geldi aklıma, ben buna bir "Yıkanmaktan Nefret Eden Çocuk" hikayesi anlatayım akşam. Uyduruk masallarıma birini daha ekleyeyim, olur bakarsın? Etkilenir ama önce kuvvetli bir senaryo yazayım içimden ;)
*************
Bugünlerde şu aşağıda gördüğün tatlı kızla meşgulüm :)
Henüz çok başındayım ama inşallah ilerletirsem gösteririm sana da :)
KAYNAK: PINTEREST 

KAYNAK

Ve aklımda da bir sürü nakış deseni ama bir türlü faaliyete geçemedim, çok cesaretim yok sanırım nakış bilmediğim için. Bir de kumaşa desen geçirmeyi beceremedim bir türlü! Mehtap Abla'nın dediği gibi denedim, yani desenin üstünden geçip, kumaşa koyup, desenin arkasından tekrar üstünden geçip izlerinin kumaşa çıkması yöntemini ama olmadı bir türlü :( Dün de gittim ütüyle silinen kalem aldım, onunla çizeyim diye ama yine olmadı :( Ve inanmazsın ama her konuda umman olan internet bu konuda zırcahil çıktı :(  Bir türlü bulamadım yöntemini, sen biliyor musun peki?
********
Yüksek Lisans kaydımı yaptırdım dün, İnsan Kaynakları ;)
Hadi hayırlısı, inşallah mezun olduğumun müjdesini de veririm sana Sevgili Okur :) 
ŞEN VE ESEN KALINIZ :)

26 yorum:

  1. Desenle kumaşın arasına karbon kağıdı koy öyle çiz :)
    Yıkanmayla ilgili söyleyebileceğim birşey kalmamış gibi, ama sen ve baba gerekli zamanlarda yıkanarak ve sonrasında verdiği rahatlığı, mis kokuyu vurgulayarak belki ona çaktırmadan örnek olursunuz...

    YanıtlaSil
  2. :))) Çok güldüm yorumuna, haklısın bak, onu da yapalım ama umursamaz bizim bücür :))
    Karbon kağıdı alayım ben en iyisi, sağol Banu Abla :)
    Öperim.....

    YanıtlaSil
  3. Acaba, onunla banyoyu neden sevmediği konusunda konuşma şansın var mı? Canı mı yanmıştı, gözüne şampuan kaçmasından mı hoşlanmadı. Kayıp düşmekten mi korkuyor? Nefes alamamaktan mı korkuyor?
    Ben süngerden nefret ederdim mesela.

    Eğer korkunun nedeni bulunabilirse onu yok etme yoluna gidilebilir. Mesela hiç sabun ya da şampuan kullanmadan sadece su ile oynamasını sağlayarak işe başlanabilir. Bir kaç kez sadece suyla oynasın ve çıksın banyodan.

    Böcekle korkutmak yerine " Sana sarılmayı çok seviyorum ama kötü kokuyorsun" demek belki de daha etkili olur.
    Aslında çare annenin iç sesinde vardır. Strese girmeden izlersek belki onun banyoya tepkisinin kökeninde yatan korkuyu hissetmek kolaylaşır.
    Çok zor gerçekten ama uzamayacağından eminim. Dilerim çabucak çözersiniz bu sorunu.
    *Minik kıza bayıldım.
    *Mezuniyetini sabırsızlıkla bekleyeceğim
    *Ben, kumaşa şekil aktarmak için kopya kağıdı kullanıyorum. Hani şu kırtasiyelerde satılan siyah, bildiğimiz kopya kağıdı. Eskiden fatura keserken iki nüsha arasına koyardık. O kağıtların siyah- beyaz ve kırmızısı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülsüm Güven Tuncer, ne güzel anlatmışsınız, benimle birlikte okuyan pek çok kişiye de faydası olacaktır bu yorumun :) Çok teşekkürler...
      Neden korktuğunu söylemiyor, sadece "korkuyorum" diyor, süngere de bayılıyor bu arada, kendisini yıkıyordu onunla hep.
      Böcekle korkuttuğuma ben de pişman oldum, sonrasında da "Yok oğlum, olur mu hiç" falan diye kıvırdım :)
      Yalova'ya gidiyoruz iki haftalığına, denize girmeyi de çok seviyor Ali Deniz, orda alıştırırız artık, olmadı evde balkona minik havuz koyup, onun içinde yıkarız :)
      Minik kızı bitirirsem paylaşacağım inşallah, çok sevimli di mi :)
      Mezuniyet çok uzak gibi gelse de, inşallah birlikte kutlarız :)
      Kopya kağıdıyla yaptım ve yeni postta anlattım, teşekkürler tavsiye için de :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Hımm acaba internetten yıkanan mutlu çocuk videoları bulup izlettirmek faydalı olur mu?Bir de yıkanınca edilen iltifatlar belki hoşuna gider.Hani konu komşu "ne güzel yıkandın mı sen mis gibi kokuyorsun" derse hoşuna gidip yıkanmak isteyebilir.Bunlar geldi aklıma :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Olabilir vallahi :)
      Ne iltifatlar ediyorum bir bilsen, bir kulağından girip bir kulağından çıkıyor.
      Çok teşekkürler tavsiye için Gamze Esra Ersöz ;)

      Sil
  5. Birisinden fırıın kağıdı duymuştum. Yağlı tarafı karbon kağıdı gibi kurşun kalemle çizilen deseni kumaşa aktarıyormuş, bir de onu dene..Ben eskiden sarı karbon kağıdı kullanırdım. İşlendikten sonra çıkmasa bile belli olmazdı, bu aralar bulamıyorum, siyahını kullanıyorum, biraz kirlenme durumu oluyor ama, az oluyor neyse ki...

    Sabunun göze kaçma korkusudur o, havuza giriyormuş havası yaratarak bir kaç alıştırmadan sonra belki sabunlusuna bile ses çıkarmayabilir, bir kaç gemi, bir kaç ördek, minik de kaptan olursa belki sizin küvet limanlarına neşe gelir, can gelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin yöntemle başarılı olamadım Elifçim ama karbon kağıdı aldım, mavisinden, onunla oldu çok şükür :) Azcık amatör işi oldu çizimler, bazı yerler çift çift :( Zamanla daha iyi olur inşallah...
      Oyuncakları dolduruyoruz zaten de, başka bi derdi var, anlamıyoruz besbelli, dur bakalım, denize gidince çözeriz inşallah :)
      İnşallah dediğin gibi olsun :) Müjdeyi veririm o zaman :) Öperim çok

      Sil
  6. Canısı her çocuk farklı bir karakter ve onları en iyi annesi tanır. Uzun süre sabır göstermek ciddi anlamda zor ve hem seni hem de çocuğu hırpalayıcı bir süreç. Gerekiyorsa profesyonel bir destek almak ikinizi de rahatlatabilir çünkü ısırmaya uzanan tepkiler ve inatlaşma ikinizi de yıpratır bence. Desen için karbon kağıdı güzel bir çözüm olabilir, yüksek lisans için de tebrikler. En güzelini yapmışsın. Başarılar diliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyorum evet ama değişiyor be molacım, başka bi çocuk geliyor ara ara, buna şükür tabii ;)
      Şu tatilden umutluyum, sanki çözülecekmiş gibi hissediyorum, hayırlısı bakalım :)
      Karbon kağıdı ile yaptım ve oldu, az daha dikkatli çizmem lazım bir dahakine :)
      Sağol şekerim, öperim çok :)

      Sil
  7. Ben bu ara iç içe geçen kaplar koyuyorum küvete su aktarıyor habire bir ona bir buna. Saçlarını şampuanlarken yine itiraz ediyor o zaman da başlıyorum masal anlatmaya. Bayilmiyor ama sabrediyor kendi çapında. Bir sürü parmak oyunu öğrendim bir de onları yapıyoruz küvette. Son çare beni islatmasina izin veriyorum bolca su atıyor bana. Ben de banyo da feci islaniyoruz ama yıkanmış oluyoruz işte. Kolay gelsin şekercim. Etaminin sonucunu merakla bekliyorum, mezuniyetini de şimdiden kutluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de ıslanıyoruz Ülkercim, baştan ayağa sırılsıklam oluyoruz, ona da razıyım da şu ısırması pek fena, kocaman morluklarla gezdim bu yaz hep :( Kızlar biraz daha kolay ikna oluyorlar sanki, oğlanlar fena :)
      Etamini tatilde bitiricem inşallah, mezuniyet için de çok sağol ama pek bir uzak gibi, ne dersin :(
      Öperim çok, başarılar dilerim 10.günde :)

      Sil
  8. Esencim bizimkilerde balık gibi bütün gün bıraksan sudan çıkmazlar Ali Deniz de ilerde bizim çocuklar kadar suyu sever inşallah ve kendiliğinden yavaş yavaş alışır şu nakış işi için herkes gibi benim aklımada karbon kağıdı geliyor umarım istediğin sonucu alırsın yüksek lisansında kutluyorum mezun olduğun günleri görebilmek dileğiyle sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir de küçükken sıkılırdı, istemezdi yıkanmayı ama bu derece değildi, büyüdükçe de geçti zaten... Ali Deniz de bir dönem her gün yıkanmak için ağladı, dedim ya çok değişken halleri, dur bakalım, inşallah barışır suyla bizim bücür de ;)
      Karbon kağıdı ile oldu vallahi :)
      Mezuniyeti hep birlikte kutlarız inşallah Meltemcim, parti vereyim, sizleri de çağırayım ama bu kutlama yüzyüze olsun, ne güzel olurdu di mi :)
      öperim

      Sil
  9. Esenciğim, böyle başa geçirilen yıkanma şapkaları var biz ondan takıyoruz bazen Tuna' ya. Bize japonyadan hediye geldi ama internette bebek çocuk urunleri satan yerlerde bulunur belki bir bak. Büyük ihtimalle yüzüne su değmesinden hoşlanmıyordur Ali Deniz ondan istemiyordur yıkanmak, belki çözüm olur bu şapka. Yüksek lisans baş vurun hayırlı olsun, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size Japonya'dan hediye gelen o icadı yıllar önce internette bi yerde görmüştüm de, pek bi kınamıştım, "Yok artık!" diye, bak şimdi o şapkaya şapka çıkarır hale geldim Esra :))) Ali Deniz'e küçük gelen bir şapkanın orta kısımlarını kestim ama beyefendi kabul etmedi kullanmayı, bi de kestim diye kızdı iyi mi :)))
      Kafasına su değsin istemiyor ama dur bakalım :) Gelişmelerden haberdar ederim, öperim çok
      Aminnn :)

      Sil
  10. Esenciğim çocuklar dönem dönem böyle bize göre tutarsız olan hareketler yapıyorlar maalesef . Bu gün yıkanma olayı yarın ne bileyim okula ayakkabıyla değil de terlikle gitme olayı falan. Bence sen bir uzmana danış istersen olayın hem nedenini öğrenmene yardımcı olur hem de eğer inatçılık geni varsa onun önlemini almana da yardımcı olur. Misal benim oğlan da çok ama çok inatçıdır küçükken o inadı benim de canıma okumuştu. Yoktu o zaman böyle çeşit çeşit kitaplar falan ah ahhh!!!

    Şablonu ben kumaşa alttan ışıklandırılmış cam masada geçiriyorum. Atölyede böyle bir düzenek mevcut ama sen de varsa evde cam sehpa falan bi dene istersen ve ... Geçmiş bayramın kutlu olsun tatlım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız :)
      Ali Deniz inatçı değil aslında, pek azdır tutturduğu, ikna edebiliyorum genelde ama bu konuda çok fena inat... İnternetten araştırayım bakalım çocuğumun nesi varmış :) Belki faydalı bişeyler bulabilirim...
      Sizin yöntem de iyiymiş aslında, dün karbonla denedim ve sonucu biliyorsunuz, oldu gibi sanki ;)
      Sizin de kutlu olsun geçmiş bayramınız, sağlıklı, mutlu, bir sürü güzel bayramı hep birlikte yaşayalım inşallah :)

      Sil
  11. Benim oğlum ara sıra yıkanmak istemiyor ve 10 gün yıkanmıyor du resmen, teride bir ekşi kokar ki:))) Bir iki defa kendin girsene sen dedim bak suyla oyna ıslat ne yaparsan yap.. Bu bende işe yaradı. Tabii benim ki bir dönem yaptı öncesinde gıkı çıkmadan yıkanırdı.Şimdi 3 gündür nedense günde iki defa yıkanıyor kendi bende sesimi çıkarmıyorum. Bakıyorum saçı yarı kuru yarı ıslak ama olsun yavaş yavaş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuh diyesim geldi :) Ayıp oldu di mi, yani 10 günü görünce, bizim rekor 8 bilemedin 9 :) E bir yuh da kendime o zaman :)))
      Ama öyle de temizlenmiyorlar ki şekerim yaaa, dur ben de o yöntemi deneyeyim Yalova'da. balkona havuzu kurup, oynatalım bol bol içinde :)
      Haklısın aslında Elvancım, çocuklar söz konusu olunca "yavaş yavaş" gitmek lazım :)
      Sevgiler

      Sil
  12. Ben çocuklarımda böyle bir sorun yaşamadım tam tersi sudan çıkaramazdım Esen'ciğim.Ali Deniz'i böyle davranmaya iten bir sebep mutlaka vardır en iyisi bir uzmana danışmak galiba.
    Sana anlattığım yöntemi ben yıllardır kullanıyorum ve çok güzel sonuç alıyorum,kumaşta hiç kirlenmiyor.Karbon kağıda iyi sonuç verir ama kumaşın kirlenmesinden hoşlanmadığım için kullanmıyorum dene istersen.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk dediğin suyu sever di mi Mehtap Abla :) Bu nasıl bir cins bilemedim ben :) Vardır sebebi de bize demiyor ;)
      Mülaj kağıdıyla deniyim bi de dimi, kağıt diye olmadı belki ;)
      Çok sevindim aramıza döndüğüne :)
      Canım Mehtap Ablam, öperim çok...

      Sil
  13. Alemsin Esen yaa "yikanmayi sevdiren psikolog" araman süper .neden olmasin,ama öncelikle böyle annelerden fikir alman daha iyi,psikologta baska fikirler verir bakalim bir yerde bir sonuca ulasirsin belki,Onur`da ayni Ali Deniz gibi,bir ara cok severek yikandi ,gecenlerde oda agladi,hemde deli gibi,ama ben yikadim!Sonra ona küstüm! Eger banyoda bir daha öyle aglarsa maalesef aynen söyle dedim!! "bi daha senin annen olmam,gider baska cocuklarin annesi olurum!" Onur buna cok icerliyor dogal olarak,sacini kestirirkende aynisini yapmistim,ise yaramisti,simdi son yikamalarda kendisi söyle bir tez gelistirmis,"anne ben banyoyu cok seviyom demi,hic korkmuyom,aglamiyom,hep gülüyom!" Ben gülerim annee diyor ve banyoda kendi kendine zorla gülüyor ama nerdeyse aglayacak gibi! Ben büyüdüm anne de diyor arada,bunu hep söyler zaten,bugün daha kücüksün dedim cok kizdi ve yine agladi,öyle demicekmisim!

    Simdi sen cocugunu daha iyi tanidigindan ne desek bos,onun belliki zamani var,her cocukta ayri bir karakter,ama sanirim bu erkeklerde böyle,kizlarda yoktu bu...

    Yüksek Lisan olayi icin seni tebrik ediyor ve alkisliyorum canim,oda gelip gecicek ve sen bir gün mezun olmus olacakasin insallah,zaman su gibi akip gidiyor cünkü...

    Su son birkac gündür isle gücle pek bi mesgulüm,sanki okul var gibi yorulup erkenden yattim,az evvel annem arayinca uykum kacti oturdum yaziyorum cok sükür!(kendime gecici is buldum,hemde üc tane!) sorma!

    Öpüyorum seni cok ve kolayliklar diliyorum sana...

    Bu arada kiz resmi pek bi tatliymis!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) alemim di mi, bu çocuk yaptı beni böyle :)) Evet yahu, blog arkadaşlarım sağolsun, tavsiyeleriniz süper :)
      Çocuklar değişkenler çok ama dediğin gibi en çok da erkek çocukları böyle galiba, kızlar daha mülayim ;) Ne yaparsa yapsın öyle söyleme e mi arkadaşım, küçücük dünyalarında kimbilir neler hayal ediyorlar bizim söylediklerimizle, sen sadece Onur Batu'nun, İlayda ve Zeynep'in annesi olduğunu ve hep de öyle kalacağını söyle ki üzülmesin kuzu...
      Yüksek lisans için azcık gözüm korksa da kaydoldum bi kere, inşallah layıkıyla hallederim bakalım, sağol arkadaşım :)
      İyisin sanki biraz daha, geçmiştir umarım sıkıntın, üzüldüm o günkü postuna çok...
      Ne işi buldun geçici, hem de üç tane, çok merak ettim vallahi? Söylesene bi ;)
      Öpüyorum ben de seni çok, o kız resmini işliyorum, bitince göstereceğim inşallah :)
      Kal sağlıcakla ve mutlulukla kuzum :)

      Sil
    2. Kisa süreli temizlik isleri Esencim,burda izine gidenlerin yerine adam ariyorlar deli gibi,adam bulmak zor herkescikler gittigi icin, e bende kadini kiramadim,birine evet deyince öbür isler cikti,sabahtan gidip halledip geliyorum,banada hareket oluyor bisiklet sürmek icin bahanem cikiyor,ama cok yoruluyorum,sanki okul var gibi erken kalkmak zoruma gidiyor,neyseki bir haftam kaldi biri bitecek kadin baslayacak,öbürleri Eylül`ün 15 i geliyorlar,iste böyle bitanesi...

      Sil
    3. iyi yapmışsın arkadaşım, kafan dağılmıştır bu sayede.. değişiklik iyidir her zaman, öperim çok :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.