7 Ağustos 2014 Perşembe

NAKIŞLI BEBEK ODASI PANOSU, KEÇEDEN TELEFON ŞARJ KILIFI, KAĞIT KELEBEKLER VE BİRAZ DAHA FAZLASI...

 Keçelerimi ve keçeyle ilgili hiçbir şeyi götürmeyeyim diyorum bu sefer. Sadece nakış, etamin malzemelerimi götüreyim. Etamin kumaşlarımın hepsini, Bursa ketenlerimi, mulinelerimi, dominolarımı, etamin iğnelerimi, nakış makasımı, küçük aksesuarlarımdan-misal çiçekler, düğmeler, az bişey kurdele, nazar boncukları ve kum boncuklarım- götüreyim. Ne çok saydım di mi, yine pek çok malzeme oldu :( Ama sevgili okur, bu saydıklarımın biri eksik olsa nasıl tamam edeceğim ben güzide projelerimi, nasıl insan içine çıkarılır hale getireceğim? Evet, haklısın, işte ben de aynen senin gibi götüreyim diyorum bu saydıklarımı ;) Canınızı çektirmek gibi olmasın ama biz Pazar günü oy kullanıp iki haftalığına Yalova'ya gidiyoruz ;) Orda  deniz, park, sahil, köy dışında kendime meşgale olarak etamini ve nakışı seçtim bu tatil ;) Yani dönüşte benden boşuna keçe bekleme e mi?
İlk nakış denemem diyeceğim ama gördüğün üzere nakışlıktan çıktı :( Eklediklerimle, uydurduklarımla yaptığım panoya "Nakışlı Pano" demeye dilim varmadı maalesef ;) Ama olsun bak ne güzel oldu böyle de ;) Ben asıl böyle "uydur-kaydır, değiştir, boz" işlerin kadınıyım sanırım :) En çok bu tür kolajlı, değişik malzemeleri bir araya toplamalı işleri seviyorum ;)


BEBEK ODASI İÇİN PANO
Hala oluyorum Eylül'de inşallah, bu panoyu da gelecek bebeğimiz için hazırladım. Rose, yani annesi çok beğendi, e  o zaman yenilerine geçebilirim :)
 

Geçen postta sormuştum yana sana kumaşa desen transferini, sen de fikirler söylemiştin ya, ben de söz dinleyen bir blog sahibiyim ya, gittim hemen karbon kağıdı aldım ve bu deseni kumaşa karbon kağıdı yardımıyla çizdim ilkin. Sonra elimdeki domino iplerle iğne ardı işledim. Allahım inşallah yanlış demedim nakış tekniğinin adını :( Ne zor böyle büyük kitlelere anlatmak, misal yanlış dediysem eğer, binlerce kişi iğne ardı yapacak ama görecek ki başka bişey çıkmış ortaya :(  


Alttaki deseni kumaşa geçirdim karbon kağıdı yardımıyla ama bazı yerleri çizmeyi unutup, bazı yerleri de çift çizince, çok düzgün olmadı, misal arabanın sapının bir yeri kalın ya, orası çift çizildiği için öyle kalın. Sonra tekerleğin içindeki kumboncuklarını da yine çift çizebildiğim kötü görüntüyü kamuflaj için diktim :)
Arabanın başlık kısmındaki dairelerin yerine çiçek koyayım istedim ama bir çiçek eksik geldi onun yerine de tomurcuk minik gülü kullandım ;) Tekerleğin birini boncuklu yaptığım için diğerini de boncukla doldurmam lazımdı normal şartlarda ama şartlar normal değildi, bitirmek istedim bir an önce, Ali Deniz uyuyacaktı çünkü o bakımdan ortasına bir yapma gül kondurdum, bilmem oldu mu : )
Ve sonra alttaki kalpleri de işlemek yerine elimdeki minik keçe kalpleri kullanmayı tercih ettim. Yapıştırmak istemediğim için de böyle yeşil iplerle tutturdum.
Arabanın sapına bir nazar boncuğu (Allahım sen kolaylık ver, ne diye anlatıyorsam böyle uzun uzun, görüyorsun ya zaten!) üst kısma daha önce "lazım olur bir yerde" mantığıyla hazır aldığım keçe nazar boncuğu ve emziği konduruverdim. Oldu bitti, panomuz hazır :)
İşlemeleri düzgün yapamadım ama bu benim ilk işim sevgili okur, öyle değerlendir e mi ;)  Mehtap Abla da beğendiğini söyleyince içim rahatladı ;) 

KAYNAK: PINTEREST

********
Geçen akşam Nehir'in odası için kağıttan kelebekler yaptım. Kalıplarla kestiğim desenli kağıtları iple birlikte birbirlerine yapıtırdım.  Nehir köyden geldiğinde sürpriz olacak. English Home'dan aldığım deniz kabuklu yatak örtüsünü de görmedi henüz. Çok özledim kızımı. Burdan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Okulların yaz tatilini üç aydan 2 aya indirin, gerekirse sene içinde kısa kısa tatillerle telafi edin. Benimki de laf, çalışan anne baba çocukları için İstanbul'da  açılan etütlü okulları kaldıran "Başka illerdeki anneler ne yapıyorsa, İstanbul'dakiler de öyle yapsın!" diyen bakanlık mı kısaltacak yaz tatilini! Biz kendimizce yöntemler bulmaya, günü kurtarmaya, "şükür bir ayı geçti yarabbi!" türü tesellilerle avunmaya devam edelim... Oy vereceksin di mi, tatile ara verip, erteleyip mutlaka oyunu kullanacaksın di mi???

KAĞIT KELEBEKLER

KAĞIT KELEBEKLER


**********
Aşağıda gördüklerini Şebnem hocam istemişti, şarj kılıfı kendileri, bir yerde de "Şarj İstasyonu" diye okumuştum. Yüksek prizlerde telefon şarj etmek zor oluyor ya hani, telefon sallanıp duruyor, işte bu kılıflarla o sorun kalkıyor ortadan.
İki tane kedili istemişti, ben de bunları hazırlamıştım. Kendisine teslim etmeden sana da göstereyim istedim, belki bir fikir verir ;)

KEÇEDEN TELEFON  ŞARJ KILIFI

KEÇEDEN TELEFON ŞARJ KILIFI

******
200.000 oldu tıklanma sayısı bloğun! Ve ben artık korkmaya başladım sevgili okur! Sen, ben ve diğer kızlar varken sadece, kimler kimler var da bu kadar tıklandı bu blog! Kendi aramızda konuşup, dertleşip, paylaşıp dururken, biraz fazla olmadı mı bu sayı??? Bazen bu kadar açık yazdığım için kendime kızıyorum. "Bak diyorum, bak işte, teee nerdeki insanlar da okuyormuş, bütün sırlarını açık etme" diyorum ama başka türlüsü elimde değil sevgili okur. Ben yine aynı yazmaya devam edeyim, yine ben, sen ve öbür kızlar varmış gibi, üç beş kişi toplanıp da dertleşir, gülüşür, eğlenirmiş gibi...

**********

Merak ettiniz Ali Deniz'ın banyosunu hatta bu sebepten salladınız sosyal medyayı ;) İnstagramda, twitter'da heştegler açtınız #alidenizyikandimiacaba :)) diye...
Ali Deniz Salı günü yıkandı çok şükür, doğum gününde misler gibi kokan, tertemiz bir çocuk oldu :) Ebette güle oynaya değil ama kusmadan ve ısırmadan, o kadar diyim sana, sen de "maşallah" de e mi :)

Dün okulda doğum günü partisi vardı, öyle güzel geçti ki, çok eğlendi kuzum, çok mutlu oldu. Benim doğum günümü de aynı şekil orda kutlayalım diye  rica ettim öğretmenlerinden :)
ALİ DENİZ 4 YAŞ DOĞUM GÜNÜ 
NOT: İki hafta kadar yokum... (Şebnemcim tatilde koyabileceğim hazır postum da yok maalesef!) Bu postla idare et sen beni sevgili okur! Ne dedin? "Bu kadar uzun post, iki hafta değil, iki ay bile idare eder" mi??? ;) E haklısın, bence de..."Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı!" Geliriz inşallah :) Öperim çok, sevgiler pek çok...

28 yorum:

  1. Öncelikle doğum günününü kutluyorum Ali Denizin başarılar mutluluklar diliyorum yıkanmış olmasınada ayrıca çok sevindim pano gerçekten çok şeker olmuş Esencim ellerine sağlık tabii diğer çalışmalarda bu arada pintereste girdim hatta acemice bir yorum da bıraktım becerebildimmi bilmiyorum ama şunu anladım bu sosyal medya ve internet konusunda tam bir zır cahilim bu konuda öğrenmem gereken çok şey var sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol teyzesi :) Yıkandı çok şükür, bir sonrakine kadar rahatız ;)
      Panoyu ben de çok sevdim Meltem, böyle içine başka başka şeyler de ekleyince kişilik sahibi oldu sanki :)))
      Pinterest'ten yorumun gelmedi ama seni gördüm, sana birkaç pin de yolladım, soyadın Uğur değil di mi? Meltem Uğur yazıyor da, oğlunun adını mı ekledin adına?
      Ben de öyleyim aslına bakarsan Meltem, teknoloji özürlüyüm çok ve instagram, facebook, blog,pinterest bana fazla, serseme dönüyorum inan onlara bakarken, halbuki bu kadar parçalanmak yerine kendimi sanatıma versem daha hayırlı olacak :))
      Sevgiler ;) Ben yokken sen sık sık yaz, güzel güzel fotoğraflar ekle, ben hepsini okuyayım, yorum yazamam belki ama tatilde ara ara okurum :)

      Sil
  2. Ali Deniz'in doğum gününü kutlarım canım
    Yaptıklarını çok beğeniyorum ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nesli, sağol :)
      Çok sevindim böyle demene, ne mutlu bana, sizler beğendikçe şevkim artıyor inan :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Merhaba eğer krem rengi karbon kullanırsanız çift sıra gitmek zorunda kalmazsınız. Annem yıllar önce boyama yaparken kullanırdı. Herhalde hala vardır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ümran, hoşgeldin :)
      Beyaz karbon aldım ama kumaşta gözükmediği için mecburen maviyi kullandım, sarı varmış aslında, onu bulabilirsem tamamdır :)
      Teşekkürler tavsiyen için, yine gel e mi ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. İyi tatiller Esencim ve ellerine sağlık, gerçekten sağlık ama lafta değil. Bu güzelliklerin olmadıgı bir blog dünyası düşünemiyorum, öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Baharcım, tatil her zaman lazım ama şimdilerde pek çok lazım bana :) Sana da kolay gelsin, güzel güzel büyüsün Masal kızın ;)
      Çok hoşuma gitti bloğum için yazdığın, çok onurlandım, sağol canım benim, blog dünyasını sizlerle tanıyıp sevdim, öyle kıymetlisiniz ki ayrı ayrı :) Çok sağol...
      öperim çok, kızının da güzel ayaklarından, ellerinden öp benim için :)

      Sil
  5. Dogum Gününüz kutlu olsuuuuN! Masaallah ona,cok sevindim herseyin ici gecmesine,benimkisi biraz gec olmus Ali denizì yikamissin ama olsun dursun dimi bi kenarda insallah ihtiyac lmaz tabiii!

    Sende süper görünüyorsun özlücem seni , postlarini...

    IYI TATILLER!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpil Teyzesi, çok eğlendi, çok hoşuna gitti bütün sürprizler, onlar mutlu biz mutlu :)
      Süper olan sensin güzel anne, ben de sizleri özleyeceğim inan, öperim çok....
      Ve dilerim tez vakitte gerçek olsun isteğin, özlemin dinsin inşallah ;)

      Sil
  6. İyi tatiller, özleyeceğiz seni, oğlanı bol bol tuzlu suya bandır, eve dönüşte tatlı suya şükretsin...Bol bol dinlen, bol bol eğlen..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şekerim, ben de sizleri çok özleyeceğim Elif :)
      Öyle yapayım di mi, dur bakalım, dönüşte anlatırım durumları :)
      Sağol canım, iyi İstanbul'lar size de, sen nasılsa her durumda İstanbul'u yaşayan, tadını çıkaranlardansın, pişir, işle, boya ve paylaş e mi canım, görüşmek üzere, sevgiler ;)

      Sil
  7. Ali Deniz i kocaman öperek doğum gününü kutluyorum, nice mutlu doğum günleri olsun :))
    Sana iyi tatiller Esen cim, bol bol dinlen eğlen, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülya teyzesi :) Aminn, inşallah canım...
      İnşallah dediğin gibi geçer tatilim, çok ihtiyacım var vallahi, sakin sakin, huzurla, sağlıkla geçsin inşallah, hem benim hem herkesin tatili :)
      öperim çok, sevgiler

      Sil
  8. Ali Deniz'in doğum gününü kutluyorum.
    Ayrıca çok şeker görünüyorsunuz.
    İyi tatiller, iyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aynurcum :) Unutmuşum bu yorumları, aklıma geldi şimdi, kusura bakma e mi bu kadar geç cevapladığım için...
      Ali Deniz'in güzel enerjisindendir o şekerlik :)
      Tatil bitti, şükür güzel geçti, şimdi iş zamanı :(
      Sevgiler :)

      Sil
  9. mutlu yıllaaaar ali deniiiz. hep mutlu hep sağlıklı hep güzelliklerle ol küçük adam.
    tatilin de nehirin kelebekleri gibi güzel olsun esen. ama biraz dinlen artık ya :))
    öpüyorum canım yavrularını da seni de selamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Özlemcim, aminn, cümle çocuklarımız için olsun dileklerin :)
      tatil güzeldi vallahi Özlem, kafamıza göre takıldık, deniz ve sahilden, parklardan pek fırsat kalmadı zaten elişlerine :) Dediğin gibi oldu yani, sağol :)
      Öperiz biz de çok, sevgiler :)

      Sil
  10. geçmiş dogumgunusu kutlu olsun oglusunun canimm yikanma konusuna gelince aklima erkek kardesimin kucuklugu geldi banyoya giren birini gorunce kapiya oturup saatlerce aglardi kim yikancak ben yikanmam diyip debelenirdi ahh ne cektik simdi sbh uyanip dus alip parfumlenir gece uyumadan yine anlayacagin simdide annem banyo kurumuyor diye soyleniyor sanirim tek degismeyen annemin soylenmeleri :) yaptiklarina gelince herzamanki gibi mukemmelsin ;) sen hep boyle postlar yaz cok tiklansanda biz yine bizbizeyiz say ;) ii tatiller tuzlu suya iice bas tuz kokuyu aliyo uzun sure kokmaz oglusun :))) opuyorum cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevilcim :)
      Sizinki betermiş vallahi :)) Çok güldüm kardeşine :) Bakalım inşallah bizimki de büyüyünce sizinki gibi olur :) Söz ben şikayet etmeyeceğim :))) Anneler hep söylenir di mi, bizim de öyleydi ve hala öyle.. İşin kötüsü ben de gittikçe kendimde annemi görmeye başladım bazı konularda :( İnşallah abartmam :))
      öyle yapıyorum ama laf aramızda aslında istiyorum ki beni elalem çok okumasın, yani tam anlatamadım ama birilerine ulaşmasın sesim istiyorum. Ay ben ne istediğimi tam da biliyo muyum acabaaaa :))
      Bastık bastık, denizden çıkmadı beyefendi ;) Bütün kış idare eder mi dersin :)
      Öperim çok, sağol :)))

      Sil
  11. esencannnn
    cok guzel kareler....opuyorum hepininzi
    sana hala olmak cok yakisir:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Cihan Abla :) Biz de seni öpüyoruz kocaman :)
      Çok heyecanlıyım, bir ay kaldı, Maya bebeği dört gözle bekliyoruz :)
      Sevgiler

      Sil
  12. ellerinize sağlık hepsi çok güzel, keçelerle çalışmayı ben de çok seviyorum, ben de bloğuma çekiliş çanta çekilişi için beklerim, sevgiler..
    http://birdikbinbak.blogspot.com.tr/2014/08/bir-cekilis-hikayesi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin birdik binbak, yeni döndük tatilden o yüzden geç cevap için pardon...
      Çekiliş bitmiştir muhtemelen ama bloğuna bakacağım birazdan :)
      Sevgiler, çok teşekkürler

      Sil
  13. Bak geldim yine gıcık gıcık eleştiricem. Bacım o arabanın diğer tekerini de boncuk yapaydin tam süper olurdu bence ☺Ama ciddiye almayadabilirsin beni malum kafa başka yerde benim bebe bez külot tuvalet sarmalindayim. Iyi tatiller bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kafa yerine gelmiştir artık, müjdeli postunu okudum, gözünüz aydın şekerim :)
      O tekerin de boncuklu olmasını çok arzuladım ama olmadı maalesef :)))
      Bitti tatil :(((

      Sil
  14. NALAN AKAN TÜRKYILMAZ25 Ağustos 2014 23:40

    NİCE GÜZEL SENELERİ OLSUN ALİ DENİZ'İN.
    NE GÜZEL YAZIYORSUN ESEN ABLA BAYILIYORUM OKUMAYA :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, bütün çocuklarımıza güzel yazılar yazsın Rabbim, upuzun güzel bir ömürleri olsun :)
      Ben de senin bu yorumuna bayıldım iyi mi :))
      Sağol Nalancım, çok sağol canım benim, uzağız ama bak bir yandan da nasıl yakınız...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.