28 Mayıs 2014 Çarşamba

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN...

Evvel zaman içinde bir minicik kuş varmış, yuva kurduğu evin sundurmasından bakarmış dünyaya. Çok mutluymuş ama bir yandan da bir büyük derdi varmış. Allah dermansız dert vermesin ama bu da pek beter bir dertmiş minik kuş için. Evin kötü kedisi Şefarettin ona ve ailesine hiiç rahat vermezmiş. Habire tacizde bulunur, dünyayı dar edermiş... Kuşun o hıdrellez dilediği dilek kabul olmuş sonunda. Kuş ve kedi ebat olarak yer değişmesinler mi? Kötü Kedi Şerafettin kuşun kanadı kadar küçülüp, neredeyse yer ile yeksan olmasın mı?
Minik kuş demiş ki "Gün benim günüm, güçlü olan benim artık, şükürler olsun!" Şefarettin demiş ki "Tövbeler olsun, yandık!" Düne kadar dalga geçtiği, her türlü eziyeti ettiği minik kuş gulyabani gibi başında dikildikçe başlamış yalvarmaya "Ben ettim, sen etme, bağışla canımı!"  Kuş da demiş ki...... 
Ne demiş sahi sevgili okur? "İntikam soğuk yenen bir yemektir! Eden bulur" mu, yoksa "Bu korku sana yeter, ne uğraşıcam seninle! Benim defterimde intikam almak yazmaz, senin bana yaptığın gibi yaparsam, ne farkım kalır ki hem senden?" mi demiş??? Sen ver cevabını, bana da söyle ama e mi? 
Bu kılıfın hikayesi de böyle böyle işte. Zevkle yaptım yine, yaparken çok eğlendim yine, bir kedi oldum bir kuş, bir de evin pencerelerinin ardından onları gülümseyerek ve "İlahi adaletin elbet tecelli edeceğinin kanıtı bu tablo" diyerek seyreden ev sahibi ;) 

KEÇE IPAD KILIFI
Dükkan'da
Kalp yapıştırdığım yerde bir çıtçıt var rahat açılıp kapatılması için... 

KEÇE IPAD KILIFI
Alt kısmına sahibinin baş harfini işledim, üst kısmına da bir minik nazar boncuğu diktim...

KEÇE IPAD KILIFI
Minik kuşun, kötü kedi Şerafettin'e "Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak elbette!" dediği andır bu an...
Arkadaşım Gülay'ın minik kızı Miray için yaptım bu tablet kılıfını, güle güle kullansın :)




14 yorum:

  1. "Bu korku sana yeter, ne uğraşıcam seninle! Benim defterimde intikam almak yazmaz, senin bana yaptığın gibi yaparsam, ne farkım kalır ki hem senden?" demiştir. Çünkü kuşlar narindir, kibardır, görgülüdür.. Çünkü kuşlar uçarlar, çok gezerler, çok bilirler onlar.. Ve ben bugün kuşumu kaybettim:(:( Ağladım ağladım geri getiremedim onu. Melek oldu uçtu o.. Kafesi boş kalmasın diye hemen gidip yenisini aldık. Adını da kuşumuzun adı olan "Çıtır" koyduk.. Kızım yerinde göremeyip sorarsa diye aynı renginden aldık... "Çıtır" ı da bir tarlanın kenarına gömdük:(:(:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah yaa, üzüldüm şimdi :( inşallah kızınız farketmez! yeni kuşunuz da upuzun ömürlü olur...
      Öyle dedi demek ki kuş, madem kuşlar görgülüdür, kesin öyle dedi bence de :) Kedi de bütün hainliğiyle kaldı işte :))
      Teşekkürler güneş ülkesinden... Sevgiler

      Sil
  2. ha ha ne güzel bir hikayeymiş :) ben ikinci şıkla bitsin derim.korkan kedi yaptığı yanlışı anlasın ve bu şirin kuşumuzun bundan sonra koruyucusu olsun :) harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay yıldırım :) Güzel bitirmişsiniz hikayeyi, belki bir gün onun da hikayesini yaparım keçeyle :)
      Çok teşekkürler ;)

      Sil
  3. ahhhh bu hikaye şu an benim ve ailemin psikolojisini öyle bir yansıtıyor ki !! Adaletin tecellisine öyle çok ihtiyacımız var ki şu sıralar. Gerçekten de yapan cezasını bulur ,kimsenin yaptığı haksızlık yanına kar kalmaz değil mi ??Mazlumun ahı sorulur değil mi? Bir an önce adalet tecelli etsin, lütfen umuda ihtiyacım var. intikam değil, adalet istiyorum.
    Çok doğru mesajlar içeren, çok güzel bir çalışma olmuş :)
    ellerine sağlık :)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde bulundunuz durum inşallah bir an önce feraha erer Filizcim, zor zamanlardan geçiyorsunuz ama dediğin gibi adalet tecelli edecek sizin için de inşallah...
      İntikam hiçbirimizin istediği bir şey değil ki zaten, adalet de bir gün hepimize lazım...
      Çok sevindim böyle düşünmene, sağol güzel desteğin için, çok sağol canım :)

      Sil
  4. Bu korku sana yeter, allahından bul demiş kuş, ama kedi de allahından bulmuş, çünkü ben ilahi adalete inanırım zalim hep zulmün bedelini öder, hem öbür dünyaya bile kalmaz bu dünyada öder.
    Kılıf süper olmuş yine ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım, ilahi adalete hep inanıyoruz ama dediğin gibi ahirette değil de bu dünyada görmek istiyoruz tecellisini...
      Böyle böyle insanın acısı hafifleyip, teselli bulabiliyor bir nebze de olsa...
      Sağol canım, öperim çok :)

      Sil
  5. Bence de kuşlar özgür, akıllı ve bilgilidir. İntikam böyle akıllı varlıklara göre bir duygu değildir :)) Bu güzel ama hikaye daha güzel olmuş canım. Eline yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İntikam fena bir duygu, haklısın, bence de kuş senin dediğin gibi düşünmüştür :) Allaha havale etmiştir hain kediyi :)
      Sağol güzel arkadaşım ;) Hikayeyi ben de çok sevdim...

      Sil
  6. Bencede kuş kedinin Alahından bulması yönünde söylemini gerçekleştirmiş Esen'cim..Yaşattıklarını yaşamadan ölmeyeceğine inananlardanım:) Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu posta yorum yazan herkes senin gibi düşünmüş Bağnucum, o zaman bence de havale edelim Allaha hain kediyi, o verir zaten cezasını :)
      Çok sağol, öperim çok...

      Sil
  7. Allahından bul demiştir bence de, kötüye kötülükle karşılık verirsen ondan ne farkın kalır ki o yüzden kuşta kendi haline bırakmıştır iyi düşünelim iyi olsun değilmi Esencim bu arada hikayeyle birleşince yaptıkların çok daha güzel geldi emeğine eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayyam bir dörtlüğünde ne demişti sahi Meltem, "Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen sen, sen ile ben arasında ne fark kalır ki söyle"
      Kötülük kötülükle ödetilmez elbet ama bir şekilde de karşılığını bulur, ektiğimizi biçmiyor muyuz hem ;)
      İyi düşünelim iyi olsun, misal benim sınavlarım için de iyi düşünelim di mi canım, inşallah bakalım :)
      Çok sağol ;) Öperim.....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.