30 Mayıs 2014 Cuma

KEÇE İSİMLİK VE BİR KURABİYE TARİFİ

Kuzenim ve kankardeşim Aslı'nın kızı doğdu geçen hafta :) Ezgi geldi bize, Ozan'ın kardeşi Ezgi :)  Ömrü uzun, bahtı açık olsun Ezgi'nin :)
Ben de ona bir isimlik yapayım dedim, bu seferki bulut olmasın da kalp olsun istedim :) Ortaya şöyle bir şey çıktı ki, tam da benim hayal ettiğim gibi oldu :) Çok güzel oldu çoook :) 
Daha önce pek çok isimlik yaptım, etiketlerden bakabilirsiniz, son yaptığım bulut isimlik ise çok özel benim için, ona şuradan bakın ;) 
Eylül gibi hala olacağım inşallah :) Bir kız daha gelecek ailemize :) Çok şanslı Rose, çünkü şanslı annelerin ilk çocuğu kız olurmuş :) (Erkek anneleri alınmayın e mi, söz meclisten dışarı ;) O vakit bir güzel isimlik de gelecek kuzuya yapacağım, en az bunun kadar güzel olacak inşallah o isimlik de ;) 
Bebek güzel şey, insanı yenileyen, farkındalığını arttıran, daha iyi insan yapan, hoşgörüsünü arttıran, hayata bağlayan mucizevi bir şey... Geçenlerde bir yerde okumuştum, "Her doğan bebek, Allahın insanlardan umudunu kaybetmediğini gösterirmiş" Dileyen herkesin tez vakitte bebek sahibi olmaları duasıyla... 
Buyrun bakalım, birlikte yapalım isimliğimizi sevgili okur ;) 


KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK



KEÇEDEN KALP ŞEKLİNDE İSİMLİK


İlkin kalp şablonumuzu istediğimiz boyutta bastırıyoruz (ben baskı merkezinde büyüttürdüm ve kalın kağıda bastırdım ki kalıp olarak kullanabileyim) sonra şablona uygun olarak keçeyi kesiyoruz. Ben beyaz keçede kurşun kalemle çizip, izlerin gözükmeyeceği şekilde kesiyorum. 

Sonra word'de istediğimiz boyuta getirdiğimiz harf karakterlerini kartona yapıştırıp, dikkatlice keserek harf olacak keçeye çiziyoruz. Ben desenli keçe kullandım yine. Ve kesiyoruz güzelce, yine kurşun kalemle çizdim. Yalnız dikkat edin siz de benim daha önce yaptığım gibi keçenin tersinden çizmeyin harfleri, ters oluyor sonra, ön yüzünden çizin e mi? Yalnız beyaz keçeye böyle açık renkle yapınca harfleri kayboldu gibi, ben de o zaman harflerin etrafını tek tek ve itinayla koyu pembe iple (domino 8 numara) battaniye dikişi yaptım. O zaman belli oldu harfler ;)
Kalplerin birini alıp, başlıyoruz üstünü süslemeye. Ben inciler kullandım, beyaz, somon ve açık pembe, bir de bu tonlara uygun minik çiçekler.

KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK
Sonra bir minik kalp yaptım ince keçeden, içine azcık silikon doldurdum. Onu da yapıştırdım güzelce keçeye. Hafrleri ve kalbi yapıştırdıktan sonra yapın inciyle, çiçekle süsleme işini olur mu?

KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK
Bebekler için yapılan her şeye yakışıyor inci ;) Çok seviyorum ben de kullanmayı, renk renk pastel tonlarda incilerim olsun istiyorum ama bulamıyorum bir türlü :(


Ve elbette nazar boncuksuz olmaz :) 


Dantelle de asmak için sap yaptım, sonra iki keçeyi diktim birbirine, hepsi bu :) 


KEÇEDEN KALPLİ İSİMLİK
********
Dün gece çocuklar uyuyunca Ezgi'nin isimliğini bitirdim, saat oldu 23.20 ve ben o saatten sonra Nehir'in bugünkü okul bahçesinde sınıfça yapacakları piknik için kurabiye yapmaya giriştim. Ne oldu peki, kıyamet koptu, yani küçük kıyamet çünkü kabartma tozu bitmiş :(( Vanilyalarla bir arada tuttuğum için anlamamışım ben de bittiğini... Sonra alttaki komşuya baktım balkondan, oturmuş el işi yapıyor balkonunda ve seslendim, ondan istedim :)) Çok sevindim çook, kuzumun kurabiyelerini pişirebildiğim için çok mutlu oldum. Çok da yoruldum ama olsun, uyudum, dinlendim ;)

FINDIKLI-KAKAOLU KURABİYE
2 yumurtayı çırp, üstüne bir bardak şeker, üç çorba kaşığı ılık süt3 çorba kaşığı kakao (ben de üç koydum ama sonra baktım ki kömür gibi oldu, karıştırmadan üstünden alıp bir kaşık kadarını usulca döktüm lavaboya  :)))  1 paket kabartma tozu, 250 gr eritilip ılıtılmış tereyağı (ki ben bunu 175 grama kadar indirdim)  100 gr kadar dövülmüş fındık, 4 bardak kadar un (biliyorsun unu eleyerek koyuyoruz ve hepsini birden koymuyoruz, azar azar ekliyoruz ki kıvamı tutturalım...
Karıştır hepsini, yoğur güzelce, yuvarla, diz tepsiye, 180 derecede 20 dakika kadar pişir. Nasıl güzel bir kurabiye bu anlatamam, bizim çocuklar bayıldı, kapış kapış yediler :) 


Koca kişisinin doğum günüydü Çarşamba günü, o günden bir kare ;) 
Not: Ali Deniz, sevdiği yemek, kurabiye olunca soruyor bana "Bunu sen yaptın?" "Ben yaptım annecim" "Nasıl yaptın?" "Tarif ediyorum ben de, ince ince, uzun uzun, dinliyor güzelce (demiştim di mi bir Jamie Oliver yetişiyor bizim evde) sonra diyor ki "Hep yap!" :))
Dipnot:
Ne kaldı sınavlara, bir hafta :( Ne kadar çalıştım, bir ünite kadar, ne kadar daha çalışmam lazım; 23 ünite kadar :(( Olur inşallah, sen de dua etsene bi sevgili okur, geçen seferler tutmuştu sanki ;)

Haftanın en güzel en havalı, en müspet günü aşkına, güzel geçsin hafta sonunuz ;)

10 yorum:

  1. Ezgi'ciğe uzuun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum ben de..

    Senin oğlan kesin teknik bir adam olacak..Detaylarını merak ediyor, sonucuna değil, yapılışına bakıyor, gör bak, biraz daha büyüdükçe daha da çok çıkacak ortaya..

    Sana da başarılar diliyorum sınavlarda, işin zor yahu,, beni bile bastı bir anda 23 ünite, başlamak bitirmenin yarısıdır, haydi gayret..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Elifçim, çok sağol :)
      Öyle mi dersin, pek bir meraklı kendisi ;) Bakalım bakalım, birlikte görürüz inşallah o günleri :)
      Boşver sınavları, hem bak ne diyceğim, instagramdan benimle aynı sınıfta olan bir arkadaş bir sürü test gönderdi bana, onları çalışıyorum :)
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  2. Cok guzel olmus arkadaşım, ellerine sağlık, bence de çok yakışıyor inciler hatta danteller, tüller bebeklerin her bir cicisine. Kurabiyeler tam yeme de yanında yat olmuş, ben diyetteyim benim için yeme ağızının suyu akıt yani :( sınavlarda başarılar , çalışkan kadınsın sen yaparsın sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Esra, özellikle de kız çocuklarına ne kadar güzel süslemeler var di mi, ben de bayılıyorum incili, tüllü, dantelli şeylere :)
      Kurabiyeler çok güzel oldu sahiden de, bizim kuzular bayıldı, sen de yap ama Tuna'ya, tadına bak sadece sen de ;) Göz hakkı, o kadarcık olur :)
      Öyle mi diyorsun, bu motivasyonla yaparım vallahi :)
      İnşallah güzel haberlerle gelirim pazartesi :)
      Öperim çok

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş. Sağlıklı mutlu upuzun bir hayatı olsun Ezgiciğin. O kurabiyelerden bana da yapsana AliDeniz le birlikte yerim ben :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Juliette'cim :) Aminnn, inşallah, bütün çocuklarımız için olsun dileklerin...
      Yaparım tabii, ne kolay hem de biliyor musun :) Bu arada Ali Deniz sana bırakır mı bilmem, müptelası oldu çünkü bunların :)
      Öperim çok

      Sil
  4. ellerine saglik Esencim , çok güzel olmuş hem keçe kalp hem kurabiye harika görünüyorlar. Kahvemin yanına böyle kurabiyeler olmazsa tat alamıyorum sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meldacım, ben de senin gibiyim ama ben çayı boş içemiyorum ve bu da çok fena :( Bir de çayı şekerli içtiğimi düşünürsen, bir an önce çözüm bulmam lazım bu işe :((

      Sil
  5. isimlik çok cici olmuş.gül güle kullansın prenses.ve şimdiden tebrik ederim hala olma durumu için :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Dolunay Hanım :)
      Çok heyecanlıyım hala olacağım için çook, inşallah sağlıkla gelir bebeğimiz vakti saatinde :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.