12 Mayıs 2014 Pazartesi

KEÇE ÇANTA, KEÇE TELEFON KILIFI, KEÇE KİTAP KILIFI, KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI, ANNELER GÜNÜ HALLERİ EŞLİĞİNDE :)

Tamam, dünya malı dünyada kalacak, mala tamah etmemek lazım! Tamam canım sağolsun, giden o olsun! Tamam, ben  de biliyorum, böyle şeylere üzülmek beyhude, kısmetten çıkmış bir kere! Tamam, bulana da helali hoş olsun ama ben o siyah taşlı bilekliğimi çok seviyordum be sevgili okur! :(( Alalı daha 3 ay bile olmamıştı, doya doya kullanmış olsam neyse! 10 yıldır bileğimde duran gitmedi de, niye o! :(( Üzüldüm yeminle, çok üzüldüm, unutuyorum bazen, dalıyorum dünyanın gailesine, sonra birden bir şey oluyor, hoop aklımda o! Yine üzülüyorum, sonra "Üzülme, boşver!" diyorum boşveriyorum ve sonra yine.....
Nasıl yani, sen hiç üzülmedin mi çok sevdiğin bir takın gittiğinde??? Misal küçücüktüm, ortaokulda falan, ıhlamura gitmiştik o sene, annem topladığım ıhlamurlar hatrına altın küpe almıştı, nasıl güzeldi, papatyalı bir küpe, o da kaybolmuştu hem de daha yeniyken, ona da çok üzülmüştüm, çünkü ilk kazandığım parayla alınmış bişeydi :( Altın kullanmayı çok seviyorum ama benimki gelip geçici bir sevgi, çünkü üç kuruşa bozdurup başka sevdiğim bir takıyı alıyorum, ucuza gidermiş, işçiliği çokmuş, yarı fiyatına ziyan olurmuş, olsun ;) Yani sorsan bana kenarda neyin var diye yatırım anlamında, kocaman bir "hiç" derim (ki inşallah bu soruyu sen bana önümüzdeki yıl bir daha sorduğunda, başka bir cevap vermeyi umuyorum :))
********
Yazının giriş bölümü tamam :) Gelelim gelişme bölümüne, geçen posttan bu yana yaptıklarımıza :)
Buyrun bakalım :)

YAKMA ÇİÇEKLİ-KUŞLU KEÇE ÇANTA
(Bu çantayı da nihayete erdirdim ;)  kapaklarımı yapıp, yani ön yüzlerini, beklettiğim çantalar var, tek tek bitirmem lazım :( )
Kuşun kuyruğu ne güzel olmuş di mi :) 

KEÇE KİTAP KILIĞI
Şebnem hocam istedi ben yaptım, ki ben böyle dostlar, sevgili okurlar istiyorum çevremde, fikir versin, öneride bulunsun, bana yeni ufuklar açsın :) Bu da öyle bir iş işte, içine kitabını koy, üst cebine kalemini, notlarını, mis gibi :) 

NAZAR BONCUKLU KEÇE CÜZDAN
Bu model de ne zamandır aklımdaydı, şükür onu da yaptım :) Nazar boncuğunu keçede yaptığım pek çok işe yakıştırıyorum :) Bu cüzdana olduğu gibi :) 
KEÇE TELEFON KILIFI
Bu şaşkın baykuşlu kılıf da Şebnem hocama :)) Kobik oldu de mi ;) 

KEÇE TELEFON KILIFI
Bu telefon kılıfını da (her ne kadar tablet kılıfı numarası yapsa da!) Şebnem hocama yaptım, gelincikli istedi diye böyle, yoksa haşa gelincik takıntımdan değil :) Ama sen söyle okur, bu gelincikler sahiden de çok zarif, çok tatlı değil mi :)

(Resim fluuu, farkındayım ama bile isteye koydum, çünkü böyle sanki gelinciklerin yaprakları uçuşurmuş gibi görünmesi hoşuma gitti :)  


KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Bu cüzdanı da böyle yaptım ama aslında şemsiyenin sapı biraz kısa kaldı ve aslında o şemsiyenin eteklerini de böyle kıvrım kıvrım yapmak istemiştim, pek olduramadım, bir dahakine inşallah daha güzel yaparım :) 
Araya girdi bu foto :))
Nehir hanımın hafta sonu halleri, evde defilede kendisi :)
Etek altı tayt ve o pembe çoraplar yaktı beni :) 
KEÇE ÇANTA (AH BE PİSİCİK)
Çantalara kedi figürünü çok yakıştırıyorum :) Aslında bir de evleri, kuşları, çiçekleri, ağaçları da :) 
Bu kediyi  Pinterest'ten buldum :) Orjinali şurada Çok sevdim ben bu çantayı :)
Merak etmeyin kedi iyi, hiçbir şeyi yok :) 

ANNELER GÜNÜ 
Bir haftadır hazırlanıyor, bir haftadır her gün okulda boş zamanlarında, serbest etkinlikte durmadan Anneler Günü için bana sürpriz hazırlıyor. Dedi ki bir gün öncesinde: "Sen sabah uyanınca salona gel, babamın sandalyesine otur, gözünü kapat ve bekle" Uyduk netekim :) Bana o yukarıda gördüğünüz yeşil kutuyla verdi hediyelerini kızım, öyle çok öyle çoktu ki, aça aça bitiremedim :)) Notlar, resimler, kalpler, maniler, şekilli delgeçle yaptığı minicik çiçekler, kendi yaptığı zarflar, cepler ve envai çeşit şey :) Biliyordum sürprizini ama bu kadarını beklemiyordum. ("Esra, bu kız sana çok güzel çırak olur bu kes-yapıştır fikirleriyle,  sen bir düşün :) Eti senin,  kemiği benim :)")
Çok sevindim sürprizine kuzumun, çok ama çok mutlu oldum, gururlandım :)
Ali Deniz derseniz o da bana okulda hazırla(ttı)dığı ilk Anneler günü hediyesini verdi :) Ezberlediği "Anneyin günü mutlu oysun!" Ve bunu bütün hafta sonu tekrarladı :) 
Ben de sütlaç yaptım çocuklarıma bugünün anısına :))

Nehir ve Ali Deniz'in ilk hediyeleri bunlar, okuldan bana getirdikleri, çok kıymetliler, pek çok :) 

Anneler Günün kutlu olsun sevgili okur, çocuğun varsa da yoksa da kutlu olsun :) Çocuğu olmayıp dileyenler de inşallah bir dahaki Anneler Günü'nü evladıyla kutlasın :)

Not:
Buydu işte Nehir'in boyadığı tişört. Hani benim üstünden nakış yapıp ona hediye etmeyi düşündüğüm. Sen söyle şimdi nasıl işlenir ki bu kadar yazı-çizi? Başka yapsın di mi? Bu boyalar çıkıyor nasılsa, yıkayalım da tekrar çizdireyim ben daha insaflı çizgilerle  ;)
Dipnot: 
Sen de benim kadar seviyor musun beyaz ekmeğe peynirli, domatesli, salatalıklı, biberli, maydanozlu, kaşarlı zeytinli sandviçi, ve o sandviçin kalmış halini dahi, yani beklemiş beklemiş, içindeki domatesler erimiş ;) Misss :))
Yazının sonuç bölümüne gelecek olursak "Yazık oldu güzelim bilekliğime, çok yazık :((!" İnşallah kendisiyle bir gün bir yerlerde karşılaşmak nasip olsun (Öyle deme sevgili okur, bir altın kolyemi kaybetmiştim de-yani öyle sanmıştım- tam bir yıl sonra giymediğim bir hırkama takılmış bulmuştum dolapta, nasıl mutlu olmuştum. Mucizeler bizim için ;)
Enbidipnot:
Sosyal medyada felaketim sevgili okur, yani daha doğrusu telefondan bağlandığım saatlerde :( Çünkü telefondan yazı yazamıyorum, yorum, mesaj vs. konusunda ziyadesiyle beceriksizim. Misal; mine=nine, sağolun=dağılın, sağol= dağol, sana=dana ve buna benzer pek çok hata da :(( Var mı bildiğin bir cep telefonundan yazı yazdıran kurs falan??? Çok acil yani...

Ve son olarak, çekiliş hâlâ burada  ;)
KÜÇÜK-BÜYÜK, MUCİZELERİN BOL OLSUN SEVGİLİ OKUR :)

10 yorum:

  1. Esenciğim yine çok güzel bir yayın olmuş. Bayıldım bütün yaptıklarına ama o kuşun kuyruğuna bittim. Ama hangisini sayayım kedilisi nazarlıklısı baykuşlusu şemsiyelisi hepsi bir ayrı güzel. Bilekliğin de çıkar inşallah bir yerlerden, çıkmazsa da daha bir güzeline sahip ol inşallah. Nehir ' i çıraklığa aldım gitti. Ne de olsa anne de becerikli, üretken ne demişler anasına bak kızını al :) " Nehir yeniden çizsin bence de t- shirte, anneyin günü mutlu oysun" bu arada :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tövbeler olsun bu postun yorumlarını yanıtlamayı unutmuşum! Seninle başlayayım Esracım pardon diyerek ;)
      Bazen bu posttaki gibi az zamanda küçük işler başarabiliyorum, beğenmene sevindim ve ben de o kuşun kuyruğunu çok severek yaptım, yine yapayım di mi o şekil :)
      Bilekliğimi hiç unutamadım Esraaa :(( Aklıma geliyor ara ara üzülüyorum ama sonra düşündüm ki benim en mühim mücevherim parmağımdaki alyansım, ona bişey olmasın da giden bileklik olsun...
      Nehir çok işine yarayacak bak yeminle, senin maharetli ellerinde ne güzel yetişir :) İyi aklıma getirdin, makul ve mantıklı şekilde yeniden çizdireyim bi tişörtü :)
      Anneyin günü çoktan geçti ama olsun, senin de kutlu olsun :)
      Sevgiler çok

      Sil
  2. Esen beni yediiiin:))) Yazının sonuna gelene kadar başındakileri unuttum, sonra birşey atlamayım diye dönüp bir daha baktım. Bu ne dolu bir hayat canısı. Bilekliğe üzülme, Allah daha güzelini nasip eder inşallah. Çantalar, telefon kılıfları, sütlaç ve çocuklar.... Herbiri ayrı güzeller. Senin de anneler günün kutlu olsun, ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 Mayıs-31 Mayıs! Epey bi gecikmeli yanıt, pardon şekerim :)
      Ne fenayım di mi, bence de bu kadar olmaz, haklısın :)) Nasıl oluyor bilmiyorum ama artık bu tempoya feci alıştım molacım, azcık yavaşlasam bi bocalıyorum ki sorma, böyle de gitsin inşallah, tabii önce sınavları vereyim sonra :)
      Anneler günün kutlu olsun, geçti ama olsun :)
      Öperim çok

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler nuray kamiloğlu, ayıp olacak belki ama "bence de" ve benden başka birileri daha böyle düşünürse, yani yaptıklarımı güzel bulursa değmeyin keyfime :))
      Sevgiler, çok teşekkürler

      Sil
  4. Kediye bayıldım hele o tırnak izleri çoook eğlenceli:))
    Ben çantamı aldım bu arada ellerine sağlık çok güzel olmuş canım. Blogda fotoğrafları paylaştım kurabişlerimle birlikte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fena di mi, cırmalamış resmen keçeyi :))
      Güle güle kullan çantanı canım, şans getirsin sana ;)
      Sevgiler çok...

      Sil
  5. Esencim, dopdolu bir post olmuş yine. Hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım vallahi :)) Anneler günün kutlu olsun :) Gelincikler ve kedili model harika olmuş, çok beğendim. Bilekliğini umarım bulursun ama bulamazsanda yenisine sağlık de ve devam et canım. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım çok teşekkürler, senin de Anneler günün -üstünden 2 hafta kadar geçse de- kutlu olsun ;)
      Kediler ne güzel yakışıyor çantalara di mi, yeni kedi desenleri buldukça yaparım ki değişiklerini de :) Gelincikler ise ayrı bir zevk, daha var biliyor musun çanta yapılmayı bekleyen çiçeklerim :)
      Bileklikten geçtim artık ama bundan sonra kendime altın takı almamaya da söz verdim ;)
      Sevgiler, öperim çok

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.