24 Mart 2014 Pazartesi

YAKMA GÜLLER EŞLİĞİNDE HAFTA SONUNDAN ;)

"Nehir bi git annecim yaa, bi git kızım, git yatağına uyu!" "Napiyim anne elimde değil, uyuyamıyorum" "Ninni söyle kendine, şarkı söyle içinden, uyut kendini! Saat sabahın yedibuçuğu!" Uyumadı, uyutamadı kendini :( Okul varken o saatte uyanmayı başaramayan kızım, güzelim cumartesi sabahı, erkenden uyandı. Ben niyet ettim 2 saat daha uyumaya :) Vicdanım "Kalksana yahu, acıkır şimdi çocuk!" Beynim "Uyu boşver, acıkmaz ki hemen, o acıkana kadar da kalkarsın!" Vicdanım "Günah değil mi çocuğa! Sen ne zaman o çocuklarından erken uyanıp kahvaltı hazırlayan annelerden olacaksın!" "Bu saate kadar olamadığıma göre bundan sonra da zor :( Tamam yaa, söylenip durma, kalkıyorum işte, bi hafta sonum var zaten sabah uyumak için!"
Ben bunu hep yapıyorum, yani bu vicdan muhasebesini, Nehir her hafta sonu erkenden uyanıyor ve kardeşini de uyandırıyor bir şekilde, ben de suratım beş karış, gözüm kapalı kalkıyorum-tamam hemen kalk(a)mıyorum, yine nerden baksan aradan bi yarım saat, 45 dakika kadar geçiyor- kahvaltı hazırlıyorum. Nehir hanımın hafta sonu menüsü olan cumartesi patatesli yumurta, pazar yumurtalı ekmekleri hazırlıyorum...
Bu cumartesi sabahı da böyleydi işte. Çok merak ediyorum sen ne yapıyorsun hafta sonu sabahları? Kalkıyor musun herkeslerden önce, kalkıp da misler gibi sofra kuruyor musun, yoksa benim gibi uykuya yenik mi düşüyorsun? Pek çok açıdan "fedakâr anne" kategorisine girmiyorum. Titiz, çocuklarının üstüne titreyen annelerden de  değilim... Hatta aslına bakarsan birazcık da fazla rahatım ama koca kişisi benim açıklarımı kapatmak  maksadıyla çocuklarıma baba olmak için yaratılmış sanki...Şükürler olsun ki öyle...
******
Hafta sonu pek bir hovarda geçti :) İki Hello Kitty çanta yaptım-yok artık, bi daha bi daha aynı şeyi göstermek ayıp bence de-  :))
Sonra şu yakma çiçek işini bir deneyeyim dedim ve şu alttaki çiçekleri yaptım :)



YAKMA ÇİÇEK


YAKMA ÇİÇEK YAPIMI
Anlatıyorum dinle beni şimdi ve sen de yap, sen de gör bakalım, o zor sandığımız "bağzı" şeyler nasıl da kolaymış :) 
Malzemeleri saymıyorum, birinci resimdeki gibi çünkü :) 
O yeşil cetvel var ya,o  cetvel hayatımı kurtardı :) Evdeki bilumum yuvarlak ağızlı şeyi masaya doldurmaktan kurtuldum, bi sürü boy boy yuvarlaklı bir cetvele kavuştum :)
İşte o cetvelle o organze kurdelelere (ki aslında kumaş olması daha mantıklı ancak, ben tuhafiyedeki en geniş enli kurdelelerin 5 ayrı tonda alarak çözdüm işi) çeşitli büyüklükte yuvarlaklar çiziyorsun (ki bunu kumaşları üstüste koyup bir seferde de yapabiliyorsun) ve kesiyorsun (ki organze dediğin kayıp giden bir kumaş, yani çok düzgün kesemiyorsun, yamuluveriyor elinde keserken, olsun, sakın bozma moralini bu güzel bahar günlerinde, öyle yamuk yumuk da kessen zararı yok. İnanmazsan bkz. üstteki resimler :))
Sonra bir minik mum alıyorsun önüne, yakıveriyorsun, sonra o yuvarlak kestiğin organzeleri üstünden bir yalatıveriyorsun ateşe (Ki bu yalatmak kelimesi benim de hoşuma gitmemekle birlikte muadili olan bir kelime bulamadım, yani tam olarak işlemi anlatan bir kelime, sen bulduysan söyle, bundan sonra onu kullanalım :))
Ateş hafifçe kumaşı yakıyor ama çok değil, sen elinle düzeltiyorsun hemen (ki elim yanar sanıyorsun ama hiiiç de yanmıyor) sonra bu boy boy kenarları tütsülenmiş (tütsülemek mi yoksa doğru kelime sevgili okur, sana dedim ama kendim mi buldum yoksa!) yuvarlakları, gelişigüzel koyuyorsun içiçe (ki tam içiçe olmayınca daha mı bi estetik oldu, hani diyorum ya hep "kusursuz" olan değil en güzel "azcık defosu olan, azcık kusurlu (ki asla ayıplı değil) olan en güzel bence, çünkü o en doğal (ki biliyorsun benim aşk tanımım da böyleydi hep!) Ortalarına da kum boncuklar, inciler, canın ne çekerse o, dikiver gitsin, al sana misler gibi çiçeklerin oldu işte. Ne mi yapacaksın bunları, ben biliyorum ne yapacağımı, dur bakalım, bi hayata geçirmeyi becerebileyim, sana da gösteririm. Sen taç yap, kolye yap, broş yap, pinterestte çok çeşitlerini gördüğümüz o güzelim gelincikli panolardan yap... Ne yaparsan yap ama bana da göster e mi :)

Bu anlattıklarımın daha derli toplu, parantezsiz, dolambaçsız halini, benim Youtube Kanalıma eklediğim videodan izleyebilirsiniz.  Öbür videolara da bakın ve abone olun e mi, pek faideli bilgiler var çünkü...


KEÇE MİNİK PEMBE BULUT
Bir de bu bulutu yaptım bu hafta sonu... İçi lavanta ve silikon dolu :) Minicik bir şey kendileri. Bebek mevlütlerinde ya da hastanede falan hediye verilir ya gelenlere, o maksatlı bir şey bu :) 


HELLO KITTY bardak altlığı
Bir de bunu denedim ama bana sorarsan üstteki bulut buna bin basar ;) Ya sana sorarsam???

HEDİYE PAKETİ
Yine Nehir'in Çilek Kız dergisi ile yaptığım bir hediye paketi daha. Köye gidecek, Nihal'e, içindeki Hello Kitty çanta ile..
.

Tanıştırayım, Zeynep Bebek (maşallah alayım peşin peşin ama!)
Çok tatlı bir kuzu çoook :) Büyümüş bile görmeyeli...


Tuzla'ya gittik cumartesi öğlen. Pazar kahvaltı sonrası döndük. Elif bizi güzelce ağırladı yine, keyif yaptık bol bol...
NEHİR&ELA


SELFIE :)
Tuzla'da cumartesi gecesi geç saat Tuzla'ya yürüdük koca kişisiyle, sıcak çikolata ısmarladı bana sahilde :)
Dedim ki "selfie" den bihaber koca kişisine gel bi de biz deneyelim "sevgili selfie"si :)
Öyle az ki böyle başbaşa zamanlarımız, çok az ve çok da kıymetli! 

Bu da Elif'in balkonunda pazar kahvemiz :) (O sarı çiçekleri Ali Deniz kuzusu getirdi bana, teyzesiyle gittiği alışveriş sonrası :)
Instagram'a başta bi soğuk davranmıştım ama şimdi çok seviyorum böyle fotoğrafları ilkin orda paylaşmayı,! Sen beni buldun mu peki orda da, bulmadıysan bul e mi, de ki "hobicigeldihanim" :) 


Bitti mi sevgili okur, hafta sonu aktiviteleri bitmedi :)
Bir de düğün sığdırdık pazar akşamına :) 


Bu da renklisi işte, aynı ki :) 




BONUS....
Çocukları yıkamışım misler gibi, düğün için hazırlamışım üstelik,  zafer kazanmış komutan edasıyla! dedim ki "Hadi poz verin, gülümseyin" Ali Deniz gülümsemeyi nasıl algıladı bir gör :)) çok güldüm haline, ben güldükçe o abartı sırıtma işini :)  o kırmızı gömlek, o siyah yelek, o itinayla yapıştırılmış saçlarla  roman gırnatacılara benzememiş mi kıymetli çocuğum :))) 
GÜZEL OLSUN BU HAFTAN, GÜPGÜZEL...
KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR :)

Not: Sence ben niye "nokta" sevmiyorum sevgili okur, farkında mısın, cümlelerimi noktayla pek nadir bitirebiliyorum, ya virgül (ki bu cümlede olduğu gibi) ya üç nokta, ya da ünlem seviyorum en çok. Ki bu üç nokta ile ilgili de şöyle bişey okudum geçenlerde; iki noktayı gençler yaparmış, üç noktayı yaşlılar :)) Pehhhh, çok "KOBİK" :) yani üç noktaya devam.....
Dipnot: Gördüğün gibi faaliyetten yıkılmıyor bu hafta başı postu, pek bir mahsulsüz ama sen söyle, böylesi de güzel değil mi, en nihayetinde ben de sen gibi bir faniyim işte :))) Ya da belki senden de... (Gördün di mi yine nokta yok! Beni bir psikolog mu paklar sence???)

31 yorum:

  1. Yine eğlenceli, yine canlı, yine gülümseten bir paylaşım olmuş Esencim. Benim hafta sonum pek parlak geçti diyemem önümüzdeki haftasonlarına artık;) Güzel ve keyifli bir hafta olsun hepimiz için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol sevgili Juliette, bazen böyle coşuyorum yazarken, Allah ne verdiyse, düşünmeden etmeden sıralayıveriyorum, sendeki his bu olduysa bu posta ilişkin süper :)
      Boşver, sağlık olsun canım, öbür hafta sonların çok güzel geçecek ki zaten, baharda başka şansın yok ki zaten :)
      Arayı açma e mi, bekliyorum yeni postunu :)

      Sil
  2. ya şimdi esen delisin diyecem ama darılma. hangimizin içinde biraz delilik yok ki . sen bunu çok eğlenceli çıkarıyorsun. fotoğraf yorumuna ben de çok güldüm. güller çok güzel olmuş. pazarlarda çok ucuza parça tül ve tafta kumaşlar satılıyor bi onlardan al , bak nasıl her taraf yakma gülle dolacak. doğrusu ben hiç ölçmeden gelişigüzel kesip yakıyorum. kıvır kıvır ama güzel oluyor bence tabi. kendine iyi bak. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette deliyim sevgili Özlem, hiiiç darılmam, bilakis iltifat telakki ederim :)))
      Fotoğrafları çekerkenki halimi bi görseydin, ben güldükçe Ali Deniz o beter sırıtmasına ısrarla devam etti :)))
      Yalova'ya gidince pazardan alacağım o kumaşlardan :) Çok hoşuma gitti bu iş, devamını da yaptım zaten :) Verdiğin fikre de bayıldım ve dün akşamkileri bodoslama kestim, kalıpsız yani :) Sağol çok, her daim böyle fikirlere ihtiyacım olduğunu da sakın unutma e mi :)

      Sil
  3. Hangi birine cevap yetistirecegimi bilemedim ama önce en baştaki isyanina katılıyorum. Ben çalışırken her sabah 70 km yol gitmek için sabahın 6:30 unda yollara duserdim fırıncılardan hemen sonra ve 6 yı on geçe filan kalkardim en geç. Şimdilerde dışarda çalışmamakla beraber sabah 6 da kalkarsam şükür diyorum :) Anladın sen onu :))
    Ayrıca verimsiz ve üretimsiz geçtiğini iddia ettiğin hafta sonu nefis işler çıkarmışsin yine. Çiçekler çok güzel olmuş ama diger bazı zor sanılan şeyleri (misal aşure) sayende yapmış olsam da onları denemeyecegim benden bekleme :)) Fotoğraflar harika bu arada. Hepiniz çok güzelsiniz ama
    Ali denize ne pisirdiniz bugün okul için ? Meraklı mıyım neyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sondan başlayayım ben de Ülkercim, maalesef ve Allah beni ıslah etsin ki bu hafta da geçen hafta sonu olduğu gibi Ali Deniz'e bişey pişiremedim. Çok merak ediyorum öğretmeninin bu husustaki düşüncelerini :( Artık önümüzdeki maçlara bakacağız :)))
      Çok bahtsızsın arkadaşım uyku konusunda, benden beter yani! Niye uyumuyo ki bu çocuklar sabahları, mis gibi uyu işte uzuun uzun, anneye acı da uyu di mi, yok...
      Yahu senin yaptığın aşurenin yanında var ya, bu çiçekler çocuk oyuncağı, o kadar diyim sana, yap mutlaka, mutlaka, bak dinle beni, hem kolay hem zevkli, sonunda diyeceksin ki "Aferin sana Ülker" hadi :)

      Sil
    2. :)) Kandıramazsın beni :)) Yok be Esencim valla bu ara yapmiyciim en azından hiç bi şey. Temizliğe vurdum kendimi. Bir de okumaya. Şu Mart bir bitsin hayirlisiyla...
      Ali Deniz ne düşünüyor bu konuda asıl önemli olan o bence :))

      Sil
    3. Tamam, ne kaldı ki martın çıkmasına, şu seçimleri atlatalım da, nisanın ilk haftası bekliyorum o vakit bu güllerden :)))
      Ali Deniz yorumsuz şekerim, diyorum ki "Kek yedin mi oğlum okulda, götürdüğün keklerden" "Yok!" Eee dedim ben de benim çocuğum da yemiyormuş zaten :))) Ya da belki beni kekliyo, kim bilir :))

      Sil
  4. o panolardan beri seri üretiyorum :)))))) Çok zevkli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E üretiyorsun ama ben göremiyorum Elvancım yaaa, diyet listelerinden sıra gelirse göster bana da instagramda, orda burda, ya da şurda: tutastesen66@gmail.com, çok meraktayım yani :)

      Sil
  5. Hafta sonu sabahları benim için de aynı, biz de 7:30 ' a kadar uyuyabilirsek şükür... Bak ben de yaptım üç nokta, katılıyorum üç nokta yaşlı işiymiş, pehhh kobik...
    Yine bol üretimli geçmiş haftasonun, ellerine sağlık, gezmeler tozmalar da yapılmış daha ne olsun. Biz de Tunanın doğum gününü kutladık bu hafta sonu, fotoğrafları düzenleyince yayınlayacağım inşallah. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E iyiymişiz biz size bakarak Esra, yani sen ve diğer yorum yazan sevgili okurlara bakarak... Bizimkiler genelde ve maaşallah 9, 9,5 gibi uyanırlar, bu son bir iki haftadır şaştı Nehir hanımın uykusu :(
      Kobik di mi, devam öyleyse...
      Yaa, bu hafta sonu pek bişey çıkmadı ama ruhumu doyurdum güzelce, mis gibi havayla tazelendim :)
      E hadi koy bakalım doğum günü fotoğraflarını, çok merak ettim şimdi, kimbilir ne güzellikler hazırlamışsındır yetenekli ve yaratıcı arkadaşım :) Tuna'ya upuzun, sağlıklı nice yaşlar diliyorum, öp benim için e mi :)

      Sil
  6. Amaaan Esen ben de Nehir gibiyim, hafta sonu yatak beni dürtüyor erkenden uyanıyorum. Sonra kızıma kahvaltı hazırlıyorum ve bir kase yulaf ezmesi yiyip kursa gidiyorum cumartesileri. Pazarları da genelde sabah kızımla kahvaltı ediyoruz. Yani 7 gün kahvaltı görevi bende neredeyse 30 senedir :) arada kızların da hazırladığı oluyor tabii haklarını yemeyelim :)) Güller güzel olmuş. Bende de biraz kırmızı organze kumaş var böyle değerlendirebilirim onları heralde. Genelde ben de nokta koymayı sevmiyorum, onun yerine bir gülücük kondurmayı daha çok seviyorum :)) Güzel bir hafta olsun hepimiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmıyorum sana semoş, fırsatın var ve uyumuyorsun!!! Günah ama o kadar erken uyanılmaz :) Bedene uyku gerek :)))
      Beni bırak var ya, döne döne, uyana uyuya, öğlen yaparım çok rahat :))
      İnşallah benim kızımın da bana kahvaltı hazırlayacağı günler yakındır :)
      Sen de yap bu güllerden, bak ne kolay olacak :)
      Sen de bendensin demek, noktasız da çok güzel oluyor di mi yazılar :)) Hiiç ihtiyacımız yok ona :)
      Aminn, inşallah canım...

      Sil
  7. Amaan boş ver.. Bağzen de hayatın güzelliklerini paylaşmak gerek.. El işleri kadar bunlar da önemli.. ne güzel bir yazı hazırlamışsın işte, eline sağlık.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşverdim ve her daim de veriyorum zaten :)) bence de, hobilere çok fazla dalıp da ıskalamayalım baharı di mi :)
      Çok teşekkürler Tatlı CaDı :)
      Sevgiler

      Sil
  8. dolu dolu bir haftasonu daha, pzt postunu okumak keyif veriyor:)) uyku olayı beni etkilemiyor, çok uyudum dediğim gün saat 8 ayaktayım. en iyisi çocukları bana postala sen de mışıl mışıl uyu :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazartesi postlarını ben de çok seviyorum molacım ve postu bitirdiğimde de yorgun düşüyorum, serseme dönüyorum, o yüzden de siz okuyanlara sabır diliyorum :)
      Sağol, keyif alıyorsan ne mutlu bana :)
      Nasıl yahu, nasıl yani, fırsat varken, güzelim uykunun kollarındayken, nasıl o kadar erken kalkabiliyorsunuz, pesss :)))
      Ne iyi olurdu vallahi, keşke olsa öyle bir fırsatımız ;) Sağol....

      Sil
  9. Vallahi nokta olmasada olur biz halimizden memnunuz :) Hafta sonu meselesine gelince sanırım tüm çalışan annelerin vicdan meselesidir, bende açlıktan çok, sıcak yataktan çıkıp üşümelerini düşünürdüm, aslında onlar kalktıktan sonraki uyku, uykuda olmaz ya neyse.... Zeynep bebeğe de, diğerlerine de kocaman maşallah :) ve seninde ellerine sağlık. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Gülaycım, siz böyle diyorsanız, noktasız postlara devam :)
      Feci bir vicdan muhasebesi, işte sen de tecrübe ettiğine göre...
      Haklısın, uyur uyanık geçiyor zaman çocuklar kalktıktan sonra, aslında en iyisi benim de onlarla kalkmam ama dur bakalım :))
      Çok teşekkürler arkadaşım, sağol....

      Sil
  10. Postunu ve yorumları okuyunca dehşete düştüm Esen Abla, bir daha hiç haftasonu uykusu yok mu şimdi bana?!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Nilaycım, postta ve yorumlarda geleceğin saklı :))) Aslında bebekken daha zor, uyutuyor demek ki Asya seni ;) Öyleyse şanslısın, kıymetini bil bu zamanların :)

      Sil
    2. Uyutmuyor şimdi tabii ki :) Ama benim hep bir umudum vardı biraz büyüyünce hep beraber uyuyacağız diye düşünüyordum.

      Sil
    3. Ben senin umudunu kırmayayım o vakit şekerim :) Bakarsın Asya bebek uykucu çıkar ve ailecek uzun hafta sonu sabah uykularınız olur :)

      Sil
  11. Esen öyle güzel yazmışsınki,zevkle okudum inan başka bir şey koymana gerek kalmamış bu arada Allah mutluluğunuzu daim ettirsin ne güzel bir ailesiniz ,çocuklarda çok şekerler,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem, öyle içten yazıyorum ki, öyle hesapsız, öyle karşımdaymışsınız da, yakın bir arkadaşıma anlatır gibi ki...
      Bundandır zevkle okuman, çok teşekkürler :)
      Aminn, Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin, sevgiler....

      Sil
  12. hello kityli bardak altlığı çok ciciş amaaa :)
    ellerine sağlııkkk,güsel olmuş

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bulutu daha çok sevmiştim ama :) Yapacağım o bardak altlıklarından biraz daha istek üzerine ;)
      Sağol minik

      Sil
    2. rica ederim,kolay gelsin :)

      Sil
  13. Esen'ciğim çok şey yazacaktım ama en son Ali Deniz için yazdığın benzetmeyi okuyunca koptum:))))))Hep böyle kal olurmu...
    Sevgilerimle çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Anladım ben seni :)
      Ali Deniz için yazdıklarım az bile Mehtap Abla, öyle mikrop ki, keşke o hallerine şahit olabilseniz o zaman gör sen kopmayı :)
      Sen de hep böyle kal ama, söz mü, hep benim canım Mehtap Ablam olarak kal...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.