3 Mart 2014 Pazartesi

KEÇEDEN KUTULAR, ÇERÇEVE, ORGANİZER VE DAHİ MART İPLİĞİ :)

Ne çok şey yapmışım ve sana da nasıl yazık ediyorum bu hafta başı postlarımla. Nasıl acımadan sana kıyıyorum, bunca şeyi arka arkaya ekleyip, gösterip, bir de utanmadan yazıp, nasıl güzide vaktini çalıyorum :( Vallahi ben senin yerinde olsam, aşağıdaki güzellikleri, keçeden nasıl çiçek yapıldığını gösterdiğim, senin için tek tek fotoğrafladığım kısımları geçer, kısacık, güzel fotoğraflı, insanın içini açan ama vaktini çalmayan öbür blogları dolaşırım! Ama sen bana uyma, sen şeytana da uyma, gel sen tek tek bak yaptıklarıma sevgili okur :) Bir sana anlatıp, bir sana bu kadar gösteriyorum yaptıklarımı! Yeminle... :))
Erbay Bey'in 6 aylık  kızı Sofia için yaptım bütün bu keçeleri. Lia bebek için yaptığım bulutu görünce dedi ki bana, "Kızımın odasını düzenliyoruz, zevkine güveniyorum, ne istersen onu yap!" Bu benim arayıp da bulamadığım şey :) Nasıl sevindim, nasıl mutlu oldum, düşünsene sevgili okur, tamamen "Kafa nereye ben oraya!" Ve işte şimdi de aklıma esenlerin sonuçları :) 
Bulutu ve kedili panoyu zaten görmüştün, bu pembeli kutuyu yaptım ilkin. Bebek odasında kutular kullanışlı olun diye düşündüm de yaptım :) Üstüne o çiçeği koydum, zarif ve sade olsun istedim. İçine sert olması için bir parça keçe kestim...

KEÇE KUTU (KÜÇÜK)
Dükkan'da
Gözünü aldı üstündeki çiçek di mi, onun yapılışını fotoroman şeklinde aşağıda anlattım :) 

KEÇE ÇERÇEVE
Dükkan'da
Kutuyla takım bir de çerçeve hazırladım. Üç kenarını diktim, bir kenarını resim koymak için açık bıraktım.  Evde kullandığımız çerçevelerden birini kalıp yaptım :) 

GÜLLÜ KEÇE TAKIM


KEÇE KUTU (BÜYÜK)
Dükkan'da
Bu kutuyu da çeşitli malzemeler konulabilsin diye azcık büyük yaptım. Sen göremiyorsun ama her köşesini düğme ve güllerle süsledim.
Bir büyük keçeyi kullandım ve  sadece köşelerinden birleştirecek şekilde çizip,  hazırladım. Hani klasik küp yapma şekli vardır ya böyle çizili çizili, işte öyle yani...
Sevgili Juliette'e yardımları için teşekkür ederim :) 

KEÇE KUTU (BÜYÜK)
Bir de tepeden görelim. Bunun da içine yine keçe kestim sert olsun tabanı diye...

KEÇEDEN EVLİ ORGANİZER
Dükkan'da
Çok sevdim bu organizeri, her bir ayrıntısını benden beklenmeyecek şeklide büyük bir titizlikle hazırladım. En çok da pencere önündeki saksıda gördüğünüz çiçeklerini sevdim. 

ORGANİZER
Üç cepli bir organizer bu, ceplerin içine bir şeyler koyabilmek için keçe parçasının üç kenarına incecik keçeler kestim. 

KEÇEDEN İŞLER
Toplu görelim


KEDİLİ-KUŞLU PANO
Dükkan'da
(Bu panomuzun son hali, altında yeşil keçe vardı ve ayıptır söylemesi bir miktar kısa kestiğim için kurdele ile kamufle edilmişti, düzelttim, tekrar yaptım alt kısmını, çiçekleri de ağacın üstüne yerleştiriverdim. Çiçekli kumaşla daha güzel oldu sanki?)

Ve bu da devasa pakedimiz. Güle güle kullanılsın, hepsini büyük bir zevkle, sevgiyle hazırladım :) Ve ben ilk kez bloğumun adından hazırladığım etiketi bu paket için kullandım :) 

"MARTENİÇKA"MART İPLİĞİ"
Başlığa tıklarsanız ÖCEANNEKIZSEVGİSİ bloğundaki  açıklamalı posta ulaşabilirsiniz, ne güzel anlatmış, açıklamış, bizi de bilgilendirmiş, sağolsun :)
Bu iplikleri Nehir'le benim  için yaptım, Mart güneşi kavurmasın bizi diye, şans getirsin diye... Hiç bilmediğim bir adeti de öğrenmiş oldum. Sen de yapmak istersen hiç teşebbüs etme çünkü geç kaldın sevgili okur :) Mart başından itibaren takman lazımdı bu iplikleri ;) Seneye unutma ama e mi :) 

Bunlar benim hazinelerim. Güllerim, çiçeklerim, süslü düğmelerim :) 


KEÇE GÜL
Nasıl da zarif değil mi?
İnce keçeyle çalışmayı sevmiyorum. Kağıt gibiler çünkü. Ama bak bu çiçekleri yapabilmek için tam da öyle kağıt gibi azcık sert ve ince keçe lazım Sevgili Okur, aklında olsun e mi, bunlardan alacaksın, tok durandan...

ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTA
Çanta yapacağım bu çiçeklerle, yapayım sana da göstereceğim elbet :) 

Anlatayım mı sana nasıl yaptığımı, Pinterest'teki şu fotoğraftan bakarak yaptım ve daha ayrıntılı olsun diye senin için her aşamasını tek tek fotoğrafladım. Zor sanıyordum bu çiçeği yapması,  çok kolaymış halbuki, bak şimdi:
KEÇEDEN GÜL YAPIMI
1- Malzemeler: Makas, nakış ipi, uygun ölçüde bir bardak, inci, kurşun kalem, keçe
2. Çiziyorum güzelce yuvarlağı ve kesiyoruz.
3- Başlıyorum şekilde görüldüğü gibi güzelce ortaya kadar kesmeye. Genişliğine sen karar ver.
4-5 Elimizde şöyle bir yuvarlak oluyor.

6- Ortasını sıkıca kavrayıp tamamını sıkı sıkı sarıyoruz .
7- Bitim yerini dikerek sabitliyoruz. Ortasını sıkıca kavrayıp (aksi takdirde ortası öne arkaya kayıveriyor) incileri tek tek dikiyoruz.
8- Arkasından tutturuyoruz. Tük su aşamalarda çiçeği sıkıca kavrıyoruz ki, yuvarlaklar bozulmasın ve gevşemesin.
Tüm bu işlemler 5 dakikada bitiveriyor :)
Sonrasında mutlaka sıcak silikonla sabitliyoruz. Pinterest'te buna dair bişey bulamadım yani çiçeğin yapımından sonra nasıl böyle kalmasının sağlanacağı konusunda bir bilgi ya da fotoğraf göremedim. Ben de böyle buldum yöntemini. Sıcak silikonu çiçeğin arkasına epey bi bulayınca çiçek mıhlanıyor artık :) Bunu kumaşa dikme aşamasında yapabilirsiniz :)
Anlatabildim mi sevgili okur nasıl yaptığımı, anlamadıysan söyle bir daha anlatırım :)


Not: Burdaysan hala! Vazgeçmediysen bu uzun posttan, iyi haftalar sana, neşen, sevincin bol olsun : )

34 yorum:

  1. Aman estağfurullah ne demek? Posttan korksak, blogunu tıklamayız şekerim, bayılıyoruz, hastasıyız, o derece yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman efendim, mahçup oldum şimdi :)
      Sağol Elifçim, umarım heeep böyle düşünür ve okursun bloğumu :)
      Hislerimiz karşılıklı dememe gerek var mı? Yok di mi, demedim ki zaten :)

      Sil
  2. Hepsi çok güzel,hepsi ayrı ayrı şeker olmuş..Hele senin anlatımınla dahada bir güzelleşmiş..Ellerine sağlık Esen'cim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağnucum, çok teşekkürler güzel yorumun için, ama sizler yani sevgili okurlarım biliyorsunuz ki ben yapmaktan ziyade anlatmaya, sizlerle konuşmaya meftunum :)

      Sil
  3. Hepsi harika fakat bir öneride bulunmak isterim müsadenizle :) Çerçevenin iç kısmına da bence aynı örgü tekniği ile işleseniz çok daha tok bir görünüm olacaktır. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır Ben İyisimi, bir dahakine aynen dediğiniz gibi yapacağım çerçeveyi, bence de öyle daha güzel olacak :) Çok teşekkürler öneri için...

      Sil
  4. çok güzel pembiş bir takım olmuş ellerine sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım, çok teşekkürler, bence de ziyadesiyle romantik bir takım oldu ;) Sahipleri de çok beğendiklerine göre, benden mutlusu yok :)

      Sil
  5. Öncelikle ellerinize sağlık demeliyim çok güzel olmuşlar gerçekten , yaptıklarınızı çok beğendim ama en çok hoşuma giden paketlenmiş haliydi :) paketinizin de yaptıklarınız kadar güzel belki de bi tık daha güzel olduğunu düşünüyorum :) selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketleme işine ben de çok takıldım bu aralar, hem sade, hem güzel, hem basit, hem çok orjinal olsun istiyorum. E böyle yazdığına göre başarabilmişim demek ki adaşım ;)
      Yaptıklarımın bir tık üstünde olması konusunda ise daha güzel keçeler yapma konusunda heveslenirken, paketleme işinde de fena olmadığımı çıkardım :)
      Teşekkürler

      Sil
  6. Hepsi ayrı şirinlikte olmuşlar:) Ama benim favorim ev oldu. Bayılıyorum yaptığın evlere, çok tatlı oluyorlar. Eline aklına sağlık Esencim, yapılışını büyük bir sabırla resimleyip anlatman da çok iyi olmuş. Ama şu mart ipliğini keşke önceden hatırlatsaydın, ben de yapardım kızıma ve kendime. Neyse seneye unutmam inşallah :) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesine bayılıyosun yampiri yumpiri evlerimin :))) Ben de böyle bozuk formlu evleri seviyorum, o zaman şeker oluyorlar, sevimli ve senin de sevmene çok sevindim Hülyacım :) Sağol...
      Mart ipliğini son anda öğrendiğim için posta yazma fırsatım olmadı. Seneye tekrar hatırlatacağım canım, söz :)
      Nehir'inki çıkmış sınıfta, o da bir daha takamamış. Ama benimkini hiç çıkarmadım, dur bakalım, neticeyi haber ederim sana :)
      O çiçeğin yapılışı öyle kolay ki, denesene bi, ne güzel yaparsın kimbilir :)

      Sil
  7. esencim harika olmuş hepsi de sağlıkla mutlulukla kullanılsın.
    Bu keçe çiçeği beceremiyorum ben bir türlü. İlk keçeye başladığımda denedim ama olmadı:)) Dur birde senin yaptığın gibi deneyeyeim :)))
    İyi haftalar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette, amin inşallah :)
      Sen o keçe çiçeği benim dediğim gibi yap bak nasıl kolay olacak. Yap da bana da göster e mi?
      Mutlu çarşambalar olsun şekerim :)

      Sil
  8. keçe gülüne de hazinene de bayildım, ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meldacım, çok sağol :) Ben de bayılıyorum o hazinelerimin arasındaki çiçeklere ve kullanmaya kıyamıyorum, bitecekler diye aklım çıkıyor :)

      Sil
  9. Esencim postlarini okumak her zaman çok büyük bi keyif benim için. Tek sorun hangi bi sözüne ne yazacağım karar verememem:) her birine ayrı yorum yazayım var ama olmuyor maalesef.
    Bu kece işini hakkiyla yapiyosun valla. Çok tebrik ederim.
    Sevgi dolu postlarindan mahrum etme bizi sakın...
    Cokk opuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. moriçem, sizin yorumlarınız da bana aynı keyfi veriyor, inan! Haklısın yahu, çok fotoğraf koyup, çok anlatıyorum yani senin kabahatin değil bu ;) Sen oku da, boşver hepsine ayrı ayrı yorum yazmayı :)
      Keçeyle birbirimizi sevdik sanırım. Zamanla alıştık ve birbirimizi daha iyi anlar olduk :)
      Çok sağol, bu güzel, bu motive edici, bu yeni postlar hazırlamaya teşvik edici yorumun için, siz yeter ki okuyun bende malzeme çoook bol şekerim :)
      Çoook öptüm ben de

      Sil
  10. Ay bende bayildim bu son yaptiklarina,özellikle lila kutuna! Hobici geldi hanim kartviziti ise harika fikir,cok sevindim,hayirli ugurlu olsun diliyorum Esencim,hayirli geceler hepinize!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne romantik di mi Serpilcim, insanın içi açılıyor baktıkça :) Kartviziti yeni yaptırdım, böyle paketlerde kullanayım diyorum, unutmazsam tabii ;) amin canım, inşallah bakalım :)
      Öperim çok, sevgiler Serpilcim, selamlar

      Sil
  11. Her biri çok güzel çok kullanışlı, güle güle kullansınlar. Kedili panonun son hali daha bir güzel olmuş. Ellerine, yüreğine sağlık şekerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Esracım :)
      Hep aynı şeyi yapıyorum, hesaplamadan kesiveriyorum keçeyi, kumaşı, o zaman da böyle tekrar uğraşmak zorunda kalıyorum, o yeşil keçeyi de kısa kestiğim için altına kurdele koymuştum ama hiç içime sinmemişti. Bu çiçekli yeşil kumaşı çok seviyorum zaten, iyi oldu bence de böylesi .)
      Çok sağol şekerim, sevgiler :)

      Sil
  12. Esencim hepsi çok güzel olmuş. Sağlıkla kullansınlar inşallah. Bu güllerden ben de yapmıştım. Büyüklü küçüklü rengarenk yapıp tepesi incili toplu iğnelerle strafor toplara sapladım. Hala duruyorlar walla :) Sana da çooook güzel bir hafta diliyorum canım. (Postu sonuna kadar okudum walla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E niye göstermedin peki bana o güllü topları, merak ettim şimdi bak. Peki sen de bu yöntemle mi yapmıştın semoş? Ne zevkli di mi yapması, yeni renkler de aldım o adi ince ama tok keçeden :) Dur bakalım onları deneyeceğim bu akşam :)
      Tebrik ediyorum seni sabrından dolayı o zaman canım
      öpüyorum

      Sil
  13. Aman aman aman, çok renkli ve sevimliler. Yine çok güzel şeyler yapmışsın! En çok çiçekli kalpli büyük mor kutuyu beğendim, seçmek zor oldu ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ehil keyif, çok teşekkürler, sağol... Siz beğenince, hele de böyle en çok beğendiğinizi söyleyince benim nazarımda bir kamuoyu yoklaması oluşuyor ve "hııı!" diyorum, peki o vakit onun üstüne çalışayım ben diyorum :)
      Çok sağol güzel yorumun için, o mor kutu formu itibariyle benim de kalbimi çaldı :)

      Sil
  14. ellerinize emeğinize sağlık esen hanım. paketiyle, etiketiyle, emeğiyle her şeyiyle çok güzel bir çalışma olmuş. adıma bahsinizden, mart ipliklerini yapıp takmış olmanızdan, gösterdiğiniz değerden çok mutlu oldum. gönlünüzde olan her şeyin hayırlısı ile olmasını dilerim. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Özlemcim, e sen de bana hanım deme ama e mi? ;) Madem ki arkadaşız:)
      Çok özendim çünkü bu sefer, böyle öyle çok özendim ki, detaylarını düşündüm tek tek, sonucu beğendiyseniz ne ala :) Ki sahipleri de çok beğenmişler :)
      Allah hepimizin gönlüne göre versin arkadaşım :) Çok teşekkürler, sevgiler...
      not: Ben teşekkür ederim mart ipliği için tekrar tekrar, hala kolumda, aklım çıkıyor düşüp kaybedeceğim diye :)

      Sil
  15. Esen Hanım hayranlıkla izliyorum sizi. Süpersiniz!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, estağfurullah :) Hayranlık duyulacak pek bişeyim yok ama çok mutlu oldum yorumunuza sevgili keyif olsun :)

      Sil
  16. merhabalar esencim hepsi birbirinden harika. her zamanki gibi mükemmel görünüyor. bu arada güzel dileklerin için de çok teşekkür ediyprum. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacımm....
      çok teşekkürler, senden yorum almak ne güzel, nasıl bebek, alıştınız mı birbirinize, abla nasıl?
      Çok sağol güzel yorumun için, sevgiler, kuzularını öp benim için

      Sil
  17. Dün Derya Baykal senin bloğa baktı galiba bu güllerden yaptılar :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Kesin yaaa, kesin benden gördüler :)))
      Merak ettim şimdi, akşam izliyim tivibudan :)
      Sağol şekerim haber ettiğin için

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.