10 Mart 2014 Pazartesi

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANLARI AMA Bİ SÜRÜ, KABAK TATLISI, YUMURTALI EKMEK, KEÇE ÇANTA, KEÇE KUTU, KEÇE TAÇ, BALKABAKLI KEK VS.....

Dedim ki "Gel de bana çıraklık yap hafta sonu, çok işim var" "Tamam" dedi sağolsun. Geldi de ama yapamadı maalesef, beceremedi :( Battaniye dikişini de yapamadı, güzel de kesemedi. Sen söyle sevgili okur, her yaptığının üstünden geçtikten sonra ne manası var çırak tutmanın... Kendi işime mi bakayım, çırağın hatalarını mı düzelteyim? Yok, maalesef bu çırak gelecek vaadetmiyor! Vazgeçtim ondan...
Ne yapacağım peki? Ben kime el vereceğim, sanatımı-zanaatimi kime öğreteceğim. Benden sonra kim devam ettirecek adımı, kime diyecekler "Battaniye dikişinde fenomendir!" diye? Haklısın, ben de en başta çok kötüydüm, zamanla böyle oldum, yani böyle mikemmel battaniye dikişi yapabilen bir sanatçı'ya dönüştüm ama... Aması olmadı işte, Elif beceremedi çıraklığı, ben de dedim ki "Anlatayım nasıl yapacağını da paketleme işini yap bari. başarırsan moralin düzelir hem!" Yaptı sağolsun, 12 tane paketi layıkıyla hazırladı. Aşağıda gördüğünüz üzere ;) Teşekkür ederim kendisine ama şimdi ayıp da etmeyeyim ablama, gönlünü kırmamayım, "Elif yahu, evde çalış azcık, vereyim sana keçe ve ip, evde battaniye dikişi çalış sen bir müddet- ben diyeyim 6 ay, sen de bir sene kadar- sonra yine değerlendiririz, bakalım bi elin kırılmış mı, yatkın mısın bu işlere, öyle karar verelim" ;)
Sahi var mı senin şöyle "Eti senin, kemiği benim" cinsinden tanıdığın bir çırak, bi yetiştireyim ben onu :))
**********
Bazen böyle oluyor, bir minik hafta sonuna dünya kadar iş sığıyor. Yani dünya kadar derken küçük küçük işler elbet... Başlayalım mı?
Sevgili Hocam için iki telefon kılıfı yapmıştım ya hani, onlara ek olarak 10 tane de cüzdan istedi benden, evde 4 vardı, 6 yeni cüzdan daha yaptım, onlarla başlayalım hafta sonu mamüllerine...


KEÇE CÜZDANLAR
Hepsi birarada nasıl da şekerler di mi ;) 

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
(Ağaç yapayım dedim ama ağacın elmalarını boncuk yerine tohum işi tercih ettim ;)

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Minicik tomurcuk güllerle...


KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Dükkan'da
Sırtında eviyle bir minik kaplumbağa ;)

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Dükkan'da
Ve yaptığım motifler ne çok işe yaradı
KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Dükkan'da

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Dükkan'da


******
Bu keçe taç ile kutuyu Nehir'e hazırladım. Hanımefendinin tembihidir, kendisinden başka hiç kimseye bu modeli yapmayaymışım, ona özel olsunmuş. Hatta internette de paylaşmayaymışım ki, arkadaşlarının anneleri görmesinlermiş ;) Duydunuz mu arkadaşlarının anneleri :))) 
KEÇE TAÇ
Çiçeği bu sefer iki renkli yaptım. Yine aynı yöntemle ama bu kez ciçeğin ortasını en son değil de ilk başta yaptım. Bütün çiçeklerde böyle yapıyorum artık, daha pratik oldu ve çiçek bittiğinde de dikmek yerine slikonla tutturdum. Bunları da söyleyeyim sana sevgili okur ki, ben neyi pratik yapıyorsam sen de bütün sırlarıma vakıf ol ve kolaycacık yapabil diye :) Sonra da gidip o postu düzeltirim artık.
İki renkli yapabilmek için de aynı boyda iki yuvarlağı kestikten sonra sararken birlikte sardım, azcık zor oldu ama oldu :)
Ne diyosun peki? 

KEÇE KUTU
Kenarlarını incilerle süsledim ;) Battaniye dikişini yaparken ekledim incileri... 

Cüzdanlar ve telefon kılıfları toplu fotoğraf çekimi...
Önce boy boy yuvarlak kestirdim çırağa (neyse ki bunları başarabildi!)  sonra ortalarını kafama göre süsledim. sonra silikon tabancası marifetiyle çiçek haline getirdim ve sonra da Nehir'in toka kutusuna güzel güzel yerleştirdim. Gelecek projelerde göreceksin zaman zaman bu zarif çiçeklerimi...

KEÇE ÇANTA
Dükkan'da
Ve bir de böyle bir çanta, bu sefer kenarlarında ek kumaş yok, iki parçayı birbirine diktim. Bu çiçekleri uydurdum.
Zarif oldu bu çiçekler sanki :) Çanta gibi de olmadı sanki, tablet kılıfı gibi bişey oldu bu :( Büyüğünü yapayım...
******
Hadi itiraf et sevgili okur, içinden içinden "Bu kadının hiç işi yok herhalde evde hafta sonları, keçeyle bozmuş!" dedin mi demedin mi? Dedin di mi, e peki o zaman bu aşağıda gördüklerinden sonra mahçup oldun mu olmadın mı (samimi cevap istiyorum yalnız!) :))) De be sevgili okur, ne geliyorsa içinden onu de, kabulümdür, zaman zaman neler demiyoruz ki içimizden, ben de sen gibi değil miyim ki hem???
KABAK TATLISI
Kocaman bir balkabağımız vardı bizim. Teee yazdan kalma, babamın köyde yetiştirdiği kabaklardan biri, kurbanlık koyun gibi kesileceği günü bekliyordu balkonda. Şükürler olsun o gün geldi sonunda. Koca kişisi testere marifetiyle doğrayıverdi ve nasıl güzel bir şey çıktı ortaya anlatamam :) 


Hürriyet Cumartesi ekinde yazan Refika Birgül var ya, o benim arkadaşım gibi oldu artık, Cumartesi günleri ilk onun sayfasına bakıyorum, merak ediyorum. Verdiği tariflerden ziyade anlatımına bayılıyorum. Bu yumurtalı ekmek fikrini aklıma o soktu, yapıverdim ben de pazar kahvaltısı için :) Çocukluğumuzdaki gibi oldu aynı, annemin yaptığı gibi :))  Ahali bayıldı, bir dahakine daha çok yapacağım, ekmekleri bayatlatıyorum şimdiden :)))
Yalnız sevgili okur, tarifteki gibi üç yumurtayla yaparsan bir ekmeğe yetmiyor. Ben pastırma ve peynir kısmını es geçtim, zira pastırma bize uzak bir yiyecek...


BALKABAKLI KEK
Ali Deniz'e yaptım pazar gecesi 11 sularında, pazartesi ödevi olarak ;)
Bildiğin kek, bilmediğin içine kabak tatlısı koymam :))) Süper oldu, süperr...

Kadınlar Günü kutlaması için işyerinden Gül hanım hazırlamış bizlere bu güzel sürprizi... Ben bayıldım, nasıl zarif, nasıl ince bir hediye, ellerine sağlık...


Ve hediye paketlerimiz
İlk iki karedeki paketler için Elif'e çok teşekkürler ;)
Sence ben kariyerime hediye paketçisi olarak mı devam etsem, çok hoşuma gidiyor çünkü, çoook... Kendimi geliştireceğim bu konuda ve yaptığım paketleri de senin takdirine sunacağım :)))
Sondaki paketin içinde ne var merak ettin di mi, aşağıya koyayım onu da o vakit, bir minik cüzdan daha...

KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI
Bunu "şirin" bir arkadaşıma hediye yaptım...

*************
Cumartesi  sabahtan bir işim vardı, kariyerimle alakalı :))) İki saat kadar sürdü, sonra akşamüstü çıktık ailecek, gezdik, alışveriş yaptık, dışarda yemek yedik bunu da belirteyim yani. Hayatta keçeden mühim işler de var sevgili okur ve bu fakir kulun da bunun gayet farkında :))))
*********


Not: Çocukları uyutmanın bir yolunu buldum. (Evet yahu, Ali Deniz uyusun diye yanında yatarken, ille Nehir de koşa koşa geliyor yanımıza!) Diyorum ki, "Önce gözünü kapayana, hiç açmayana ve uykuya dalana yarın  sürpriz var! Sonra olay şöyle gelişiyor. Ali Deiz "Anne, bak" gözlerini işaret ediyor, kapalı gözlerini" "Aferin oğluma", "Ali süpizz" "Evet oğlum, Ali Deniz'e sürpriz var yarın!", "Dehir süpizzz" "Ona da var annecim, bak kapamış gözlerini" Ali Deniz pek mutsuz, bazen de diyorum ki "Nehir'e yok sürpriz, bak uyumamış hala" Ali Deniz pek mutlu, ama bu yöntem pek iyi bir yöntem değil sanırım, aramızdaki bu diyalog yaklaşık 10 kez sürüyor, "Ali Deniz'e sürpiz yok, uyumadın çünkü" diyorum kıyamet kopuyor, "Süpiz, süpiz, süpizzzzzzz!" diye yırtıyor kendini, var mı bildiğiniz başka bir yöntem, hem zaten rüşvet fena bir şey değil mi  ;)

E O ZAMAN İYİ HAFTALAR HEPİNİZE SEVGİLİ OKUR, KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN, BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN.....

10 yorum:

  1. bence senin evde 2 tane çırak var zaten. Özellikle Ali Deniz den çok umutluyum ben ama Nehir'in de hakkın ı yemeyeyim :))
    Cüzdanlar çok güzel olmuşlar bir nevi Esen klasiği her zamanki gibi harikalar...
    kabak tatlısı ise aldı götürdü beni. mmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz'den ben de umutluyum sevgili Juliette, Nehir de iyi ama çabuk sıkılıyor ;) Dur bakalım, inşallah diyelim...
      Çok sağol, klasik oldular sahi di mi ;) Hoşuma gitti bu "Esen klasiği"
      Kabak tatlısı çok güzeldi, çoook :))

      Sil
  2. Süper kadınsın vallaha, bir hafta sonuna bu kadar iş, hepsi de güzel olsun... Pes diyorum, kendimi şu an çok ayıplıyorum ve tembelsin diyorum kendime :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördük şekerim, kim süper! Milyon versen ben öyle duvar boyayamam, bırak boyamayı, niyetine bile giremem! Haksızlık etme kendine, günaha girersin :)

      Sil
  3. Çırak olarak beni alsana ,kabak tatlıları,kekler, mozaik falan karın tokluğuna çalışırım:) Bu kadın bu saatte ne yapıyor dersen iki taç bitirdim ,saat yarımmıydı 1 miydi satın aldı bir müşteri ,yarında kargo var ,birde uyku düzenim bozulduki 3-4 oluyor uyumam.
    Bende blogları gezeyim dedim.
    Cüzdanlar çok güzeller, çanta ,kabak tatlısı pek severim. Zonguldaktayken pazardan her hafta alırdım Ankara'ya döndüm .Pazara hiç gitmiyorum,markettede aklıma gelmemiş demek ki :)
    Yumurtalı ekmek annem güzel yapar ,ben o tadı tutturamadım nedense ,halbuki bende güzel yemekler yaparım.
    hediye paketlerini çok beğendim ,Elifin emeğine sağlık :)
    Rüşvet konusuna gelince:)) rüşvet artık fena bişiy değil sanki ,baksana adamlar ülkeyi götürmüşler ,alkışlanıyorlar ,çocuklara süpriz rüşveti vermişsin çokmu :P)) ne çok yazasım varmışş ,öptüm canım ,ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çırağı Nuraycım, senden olsa olsa bana usta olur ancak... Ben sana çıraklık ederim, sen gel yeter ki! En kolayı o saydıkların, yığarım vallahi önüne, ne güzel çalışırız birlikte, neler neler çıkar kimbilir :)
      Ben de İstanbul'da pazara gitmiyorum ama Yalova'ya her gittiğimde mutlaka... Çok güzel çünkü oranın pazarı..
      Yumurtalı ekmeği bir de bu malzemelerle dene bakalım, biz çok beğendik tadını ama haklısın annelerimizin yaptıklarına erişemiyoruz pek...
      Sahi yaa, rüşvet artık sıradan değil mi, almayan, vermeyen yadırganıyor, ne tuhaf... Ne tuhaf bir ülke haline getirdiler güzelim memleketi :((
      Çok ama çok da güzel yazmışsın, sağol Nuraycım....

      Sil
  4. Bendeniz sevgili okur olarak yorumlarıma başlıyorum. Birincisi, ben çözdüm seni, bi tür androit falansin sen robot gibi bişeysin yani :D:D:D Yaaaaaaaaaaaa kızım maşallah walla ne arada derede yapıyon bu kadar işi. ben bi cüzdanı zor yapıyorum bir cumartesi. Artık sen bu işin profesörü oldun hepsi şahane olmuş ellerine sağlık. Sen çok cici, güzel, akıllı, sevgi dolu bir annesin. Uyku işini de en güzel şekilde halledersin eminim :)). Kucak dolusu sevgiler yağmurlu bir Ankara sabahından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili semoş, hiçbiri değilim, sadece bu keçeyle birlikte önceliklerim değişti galiba ve istek olunca sanıyorum daha çok şey çıkıyor ortaya.. Her fırsatta, her arada yapıyorum bunları o yüzden bu kadar çoklar, aslına bakarsan az az, yani küçük küçük işler...
      :) Ne güzel yazmısın, inşallah öyleyimdir, iyi bir anne olabiliyorumdur yani çocuklarıma...
      Kucak dolusu sevgiler güneşli bir İstanbul öğleninden....

      Sil
  5. Esencim nazar boncuğunu geçtim sen koca bir at nalı tak arkadaşım. Bu ne hız canısı, klonlandın da benim mi haberim yok. Tü tü tü kırkbir kere maşallah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evde var molacım öyle bir at nalı nazarlık :) Sağol ama bir kez daha sana söyleyeyim, benim projeler minik minik, sizinki gibi uzun süren, zaman alan, çok emek isteyen işler değil ki, o bakımdan bu kadar çok iş çıkıyor ortaya galiba :)
      Sağol...... Mutlu hafta sonları olsun, bereketli, huzurlu.....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.