19 Şubat 2014 Çarşamba

KEÇE TELEFON KILIFI, GS LOGO'LU KEÇE ÇANTA, KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI VEEE SAİRE....


Yeni yeni şeyler geliyor aklıma, en olmadık yer ve zamanlarda. Keçeyle ilgili yeni tasarımlar, ayrıntılar, hoşluklar... Misal saçımı boyatıyorum geçen hafta sonu kuaförde. Ve ben kuafiörde o ikram edilen neskafenin tadı  için ömür boyu aynı yerde saçımı boyatabilirim :))) Aklıma bir fikir geldi ama süper, bir heyecanlandım, ne yapsam dedim yaaa, Allahım bu fikri unutmamam lazım, aklımda tutmam lazım, defter kalem de yok yanımda... Yok, unutmadım tabii... Zaten ben o minik defterleri (3 tane birden) niye taşıyorsam çantamda sürekli. İçine bir şey yazdığım yok ki, sürekli ama her yılbaşı sürekli, "Tamam bu sefer, ajanda tutacağım, herşeyi not edeceğim, söz, yeminle bak!" diyorum kendi kendime ama yine yazmıyorum... Bir de uyumadan hemen önce aklıma geliyor böyle parlak fikirler. O zaman da hani şarkıcıların aklıma gelen müzikleri, ses cihazına, sözleri başucu defterlerine kaydetmeleri gibi ben de yazmak istiyorum ama üşeniyorum. Uyku daha tatlı geliyor, yumuşacık, kıpırtısız bil derine dalar gibi dalıyorum uykunun tam kalbine :) 
Neyse işte sevgili okur, aklıma gelenler, uçup gidenler, kalanlar vs. Böyle böyle geçiyor günlerim. Kimileriniz belki de içten içe, "Ne lüzumsuz işler yarabbim, kadının uğraştığı şeylere bak, bunca şeyin arasında, yapılacak onca şey varken, takmış keçelere" falan diyorsunuz ama ben keçeler kadar etamine de, boncuklara da (en çok nazar boncuklarına bildiğin üzere) tığ işine de, kumaşlara da, dikişe de ve dahi kurdeleler, fistolar, düğmeler, dantellere de takmış durumdayım, onları ne yapmalı peki? Hepsini birden hayatımdan çıkaramayacağıma göre... Diyeceğim o ki, aranızda tereddüt eden varsa bu işlere başlama konusunda (sanki ilk kez diyormuşsun gibi, pes yani Esen!) hiiiç tereddüt etmeyin, bir ucundan başlayın ve gerisi nasıl da kolaycacık gelecek göreceksiniz. Ben burdayım diyorum sana, tam karşında, yazarsın, sorarsın, benim bilemediklerim için başka kaynaklara sorarız birlikte, her daim yardıma hazırım, sen yeter ki niyet et... İnternet dediğin uçsuz bir umman, faydalanabildiğin kadar faydalan, bak sana neler sunacak, sen dilersen... Böyle böyle hayatın gailesinden, dertlerinden, hükümetin bitmek bilmeyen krizlerinden -dar zamanlar için bile olsa-uzaklaşacaksın, yeni yeni şeyler düşündükçe, düşündüklerini hayata geçirdikçe mutlu olacaksın. (E bak bana işte, örnek benim sana sevgili okur, inanmıyor musun yoksa bana!) Söz, sana yemin, sana söz! 


KEDİLİ TELEFON KILIFI
Oya için yaptım bu kılıfı, kedili istedi ve ortaya bu güzel surat çıktı. Gözleri başka başka renkli çünkü bu Van kedisi :)) 


BU DA ARKASI


KAYNAK: PINTEREST
Kediyi yaptım, diktim, işledim bitti ve sonra o yeşil gözün sarı üstünde kaybolduğunu farkettim. Gözlerini söküp yerlerini değitirip yeniden diktim :) Bkz. En üstteki resim :) 

GS LOGOLU KEÇE ÇANTA
Gülcan'ın oğlu Fatih için biliyorsun bu çanta. Oyuncaklarını koymak için istemiş ama takımının logosu olacağından habersiz, sürpriz olacak. Bu arada yeri gelmişken (tam geldi mi bilemedim ama!) çocukların, özellikle de kız çocuklarının mümkünse 15 yaşına kadar falan oyuncaklarla, bebeklerle oynaması taraftarıyım. Mümkünse çok ileri yaşlara kadar, genç kızlığa erkenden özendirilmeden, çocukluklarına vurgu yaparak, yaşlarına uygun giydirilmeleri, makyajdan (doğum günleri, düğünler vs olsa bile!) ve topuklu ayakkabıdan (küçük topuklu olsa bile!)  uzak tutulmalarının uygun olacağını düşünüyorum nacizane... İstiyorum ki dibine kadar çocukluklarını yaşasınlar. Bu bakımdan 8 yaşını süren Nehir'in her gün oynadığı evcilik oyunlarına, bebekleriyle kurduğu oyunlara hevesle katılıyorum, oynaması için de teşvik ediyorum. Misal köyde bütün oyuncaklarını verip bahçede yayılarak piknik yaparak evcilik oynamaları çok hoşuma gidiyor. 
O bakımdan bu çanta çok mühim çünkü Fatih bu çantanın içinde bir yere giderken götürmek istediği oyuncaklarını taşıyacak :) 

GS LOGOLU KEÇE ÇANTA
Google'a yazdım, bir sürü GS logosu çıktı. Ben bu fotoğraftakinin kalıbını çıkardım ilkin, sonra keçeye bir harfi çift olacak şekilde çizdim, kestim ve diktim. İki kat yaptım ki tok dursun, çünkü ben bu harfleri ince keçeyle yaptım. Sonra battaniye dikişiyle itinayla diktim ve sonra da keçeye yerleştirip, itinayla yine yapıştırdım sıcak silikonla...
Bir FB'li ve sırf Çarşı'sından sebep azcık da BJK'lı olarak çok ama çok zordu benim için GS'li çanta hazırlamak. İçim kan ağlayarak, gözyaşlarımı kalbime akıtarak diktim :(( Yok be yaa, hiç birşey hissetmedim yeminle, yaptım gitti :))   

Çanta haline gelecek elbet, muhtemelen bir sonraki postta da sen o halini e göreceksin elbet :) 

DESENLİ KEÇEDEN BOZUK PARA CÜZDANI
(DÜKKAN'DA)

Çok sevdim bu deseni, başka başka şeylerle uğraşırken bir yandan da habire bu desenli keçeyle neler yapabilirimin peşindeyim :)) 



DESENLİ KEÇELER
Sana bu desenli keçelerimi göstereceğime söz vermiştim ama unutmuşum geçen sefer posta eklemeyi. Bunlar işte benim güzelim keçelerim :) Çok şekerler değil mi sevgili okur, çok sevilesi, o kadar sevilesi ki, kesmeye kıyılamayası :)


KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR....

26 yorum:

  1. Re re re,ra ra ra ra,Galatasaray Galatasaray Cim Bom Bom!!!:)))Çok güzel olmuş takımımın çantası,güle güle kullansın Fatih:)Dediğine katılıyorum çocuklar çocuk gibi olmalı,kıyafetleri rengarenk,cicili bicili olmalı.Çocuk olmak gibisi var mı,o kadar hızla geçiyor ki zaman:( Yalnız ben o desenli keçelere bittim,hele hele cupcakelisine hayran kaldım,biz de bulamaz mıyız onlardan yahu,çok öpüyorum seni,bu aralar projelerim var keçeyle ilgili ama zaman az işte:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sen de mi GS'lisin, o bakımdan güzel gelmiş olabilir mi bu çanta sana :)
      Çocuklar keşke çabucak büyütülmeseler, çocukluklarını doyasıya yaşasalar, bazen istemeden de olsa anne-babalar tarafından genç kızlığa, delikanlılığa erkenden özendirilmeseler...
      Desenli keçeler Üsküdar'dan :) Yeni posta açık adresi, yol tarifini ekledim :) Cupcakeleri tek tek itinayla kestim, nasıl güzeller hepsi birarada (e o da yeni postta, görürsün zaten :)
      Çok merak ediyorum yaptıklarını, bitmese de göstersene bize de Tubacım :)

      Sil
  2. Çiçek desenli keçeyi bende çok sevdim Esenciğim.Tüm çalışmaların birbirinden güzel ve özgün olmuş ellerine sağlık.Çocuklar konusunda çok haklısın her şey zamanında güzel.Her şeyi o kadar erken tüketiyoruzki,ilerleyen yaşlarda doyumsuzluklar başlıyor tabii mutsuzluklarda.
    Çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim onu Mehtap Abla, kesmeye kıyamıyorum :)
      Çok sağol, yaptıklarımı beğendiğinde çok mutlu oluyorum :)
      Çocuklarımı öyle yetiştirmemeye uğraşıyorum ben de, doyasıyal yaşasınlar çocukluklarını, bıkana kadar evcilik oynasınlar diye de aynı zamanda :) İnşallah hep mutlu olsunlar, öyle bir ömür sürsünler. Bizimkilerle birlikte cümle çocuklar ;)
      Ben de çok öptüm seni, çoook...

      Sil
  3. bu blog ve burdaki herşey çok güzel.bende keçelere çok imreniyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum.umarım bi cesaret bende başlarım yapmaya:)
    blog ve pinterest dan takipteyim:)
    fırsat buldukça uğrarım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ceyt, teşekkür ederim bu güzel yorum için :)
      Keçeyi ben de kendi kendime öğrendim, internetteki örnekler, açıklamalar çok yardımcı bu konuda, dur sana bir 10marifet'ten keçe ile ilgili link vereyim, ordaki yazılanları bir incele istersen ve mutlaka dene keçeyle uğraşmayı, çok zevkli çünkü :)
      http://10marifet.org/yazi/lk-kee-denemeleri-ve-keecilere-birka-soru/
      Her zaman beklerim, sevgiler :)

      Sil
  4. ----------Oooo-----
    -----------(----)------
    ------------\---(------
    -------------\_)------
    ----oooO----------
    ----(----)-----------
    -----)---/-------
    -----(_/--------
    Sayfada gezindim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Çok teşekkürler Ben İyisimi, sevgiler :)

      Sil
  5. Senin şu temalı ürünlerinin hayranıyım. Nerden aklına gelir van kedisinin gözleri Esennn :)) çok güzeller hepsi de ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temaları kendiliğinden geliyor Sevgili Juliette, aklıma tek tek düşüveriyor :) Hayal gücü desem bende pek yok sanıyorum ama.....
      Çok teşekkürler arkadaşım :) Sağol.....

      Sil
  6. ellerine sağlık canım, Van kedisi süper... ayrıca desenli keçelerin gerçekten kıyılacak gibi değil, ama senin elinde daha bir anlam bulacaktır eminim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı di mi kedicik :)) Sağol canım...
      Desenli keçelerimin cupcakelilerine kıydım bile, kestim tek tek, nasıl tatlı oldular (görmedin di mi face'de, yok canım, elbette görmedin!) :)))
      Sağol molacım :)

      Sil
  7. Desenli keçelere bayıldım Esencim, ben burda bulamıyorum bunlardan. Ancak internetten sipariş edilebiliyor. Ama o zaman da malum ucuz ürünlere bir dünya kargo ödeniyor. :( Her neyse cüzdana bayıldım, ellerine sağlık, ve kedicikte çok şirin olmuş. Taraftar temalı keçe çantanda eminim bitince çok şirin olacak, minik GS lı güle güle kullansın. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım bu keçeleri bulana kadar ben de böyle kaliteli desenli keçeyi hiç görmemiştim, sadece puanlısı vardı. Sorayım bir dahaki dükkana gidişte, belki Bursa'da da şubeleri ya da bayileri falan vardır, sana haber vereyim :)
      Çok teşekkürler, GS'li çanta tamamlandı, aaa, bak koymadım di mi onu yeni posta, iyi hatırlattın, dur ekleyeyim bitmiş halini :)))
      Sevgiler

      Sil
  8. Bütün sınıf bir olduk senin hızına yetişemiyoruz,Allah nazarlardan saklasın seni.Tasarım ,iş aşkı,dil desen bende de var ama bu hız yok yani ..ki çevremde hızlı olarak biliniyorum.tek rakibim sensin inan:))) .Allah gücünü ve azmini daha da çok artırsın,hepimizinkini.
    Hepsi ayrı güzel ,takım logolular ayrı bir akıl,ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, abartıyorsun Serpilcim, senin yaptıkların ortada, hem sen hocasın, ben talebe bu konularda :) Asla aklımdan geçmez seninle yarışmak canım :) Çok güzel işlerin var senin ve değişik alanlarda, ilerde ben de kursa gidip, layıkıyla nakış, dikiş öğrenmek istiyorum :)
      Benimki hep söylüyorum ama küçük küçük işler, asla büyük projeler yok bende, o bakımdan da çok iş yapmışım gibi gözüktüğüne bakma sen :)
      Sağol canım, çok teşekkürler ;) Takım logosunu iyi düşündüm sahi di mi ;)

      Sil
  9. Esenciğim, diyet menülerimiz dışında ajanda severliğimizde aynı:) Ajanda niçindir? Heryılbaşı en güzelinden seçip ben buna bu yıl herşeyi yazacam diyerek,kıyamadığın için yılsonunda nurtopu gibi bomboş bembeyaz sayfaları olan eski ajandan olması için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Elvancım yaa, o diyet menüleri mahvedecek bizi :) Aman boşver ;)
      Evde öyle çok ajanda, defter var ki kıyılamamış, aynen senin dediğin gibi, napıcaz onları bilmem, kullanmaya kıyama, kıyama, sonra bak bak dertlen defterlere :((
      Dur yahu, yazalım biz onları, söz, bu yıl geçti ama 2015'de söz :))

      Sil
  10. Sevgili Esen, tu tu nazar değmesin, maaşallahın var gerçekten. Çok güzel şeyler yapmışsın, dükkan bölümünü yeni fark ettim. Hayırlı uğurlu olsun. Desenli keçelerini çok sevdim, nereden buldun böyle güzel şeyleri? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ehil Keyif, yeminle nazar değecek bişey yok ortada, az önce Serpil'e de dedim, benimki sizinkilerden farklı olarak, ufak ufak işler, çok vakit gerektirmeyen, yeminle o yüzden bu kadar çok iş ;) sağol yine de :)
      Aminnn, inşallah bakalım, inşallah iyi olur dükkan işi :)
      Keçeleri aldığım yerin adresi yeni postta :) Ve çok güzeller, çok da kaliteli, tavsiye ederim şiddetle :)

      Sil
  11. Zaten insanın aklına parlak fikirler hep ilginç yerlerde geliyor Esenim :) bende öyleyim bir şey gelir aklıma eğer yazmazsam unutacağımı bilirim ama üşenirim kalkmam :) gerçi senin aklına gelenler harika şeyler.
    Kedili kılıfa bayıldım, bayıldım hele gözleri çok hoş. Eh Gs liyim fazla söze gerek yok çok beğendim :)
    Birde valla ben desenli keçenin olduğunu bilmiyordum ne kadar güzellermiş. Baykuşlu keçe harika bişey, çok güzel işler çıkıcak bunlardan belli.
    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslım yaaa, unutuyorum da bazılarını, yazmak lazım mutlaka, üşenmemek lazım ;) Sağol canım, beğeniyorsunuz ya, benden mutlusu yok :)
      Kediyi ben de çok sevdim, minicik bişey :)
      Desenli keçelere yakın zamanda rastladım, ondan önce ben de görmüyordum hiç (Eminönü'nde bile) ama çok güzeller sahi :)
      Dur bakalım, inşallah güzel şeyler çıkar ve sizler yine beğenirsiniz :)
      İnşallah bitmiştir sizin boya badana işleri Aslıcım, güzel güzel oturursunuz evinizde :)

      Sil
  12. İşte biz keçecilerin ortak derdi bu :)) ilk başladığım zaman malzeme bulamayıp ,önce evde deli gibi dolanıp ,sarı bulaşık bezlerini kesip çiçek yapmıştım,sonra bir daldım bir daha çıkamadım.Aklım fikrim keçe'den neler yapabilirimdi. Ev halkı birşeyler anlatırdı ,benim aklım üretimde tabii dalıp gidiyorum onlar boşuna konuşuyo:)) dünyadan Nuraya falan dalga geçip gülüşmeler:) neyse toparladım artık durumu ,artık onlarada vakit ayırıyorum:)
    Dükkanına uğradım,harika işler yaptın ,emeklerine sağlık bol müşterilerin olsun Esencim, yeni üretimleri merakla bekliyorum:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de girdim mi dersin keçeciler sınıfına Nuraycım :)) Vallahi benim de öyle, koca kişisi bozuluyor sıkca ama yapacak bir şey yok, umarım benimki de geçicidir :)
      Çok teşekkürler, sen benim en eski ve en yardımsever blog arkadaşlarımdan birisin, o bakımdan beğenmen benim için ayrı bir kıymetli :)
      Sevgiler Nuraycım :)

      Sil
  13. ne kadar güzeller. (COOPER77) ellerine sağlık. Keçelere bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de çok seviyorum desenli keçelerimi, hala ne yapacağıma karar veremesem de :) Belki de kıyamasam da :)
      Sevgiler Mehtap Ağca

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.