26 Şubat 2014 Çarşamba

KEÇE BULUT İSİMLİK AMA ZİYADESİYLE ROMANTİK :)

Romantizm bana uğramamış,hayatın  hiç bir alanında zerre romantik değilim, güller, mumlar, tütsüler, romantik sofralar falan uzak bana, neden bilmem ama uzak işte. Peki böyle olması romantik bir keçe bulut tasarlamama engel mi? Elbette hayır sevgili okur, pembelerle, incilerle, minik zarif güllerle yaptığım bu bulut isimliği ben çok sevdim. Fotoğrafta böyle gözüktüğüne bakma sen, düşün ki bunun on katı falan daha güzel aslı... Nasıl yapsak yahu, nasıl göstersem sana bu yaptıklarımın oricinıllarını :( Profesyonel fotoğraf makinem de var aslında ama Ali Deniz'den kaçırıcam diye çekemiyorum ki doğru düzgün bişey :( Çocuklu olmak insanın sanatının geniş kitlelerce paylaşılmasını nasıl da engelliyor görüyor musun??? Eskisinin objektifinin içine parmağını sokunca, sokmakla kalmayıp, bozana kadar da ittirince bozuluvermişti de, o bakımdan bu tedbirim ;) Büyüyecek elbet, o büyüyene kadar da böyle böyle idare edeceğiz elbet... Ki daha dün paylaştığım fotoğrafa "Azcık yavaş büyüseniz!" diyen de karşısınızdaki şahsiyet ;) Dur en sona ekleyeyim o güzelim fotoğrafı, yenilerden değil ama çoook tatlılar kuzular, maşallah de e mi sevgili okur :)

KEÇE BULUT İSİMLİK
Rose'un abisi Erol'un kızı olacak pek yakında. Rose, Uğur'un eşi, Uğur benim kardeşim :) Lia bebek için hazırladım bu bulutu, bahtı açık, ömrü upuzun olsun, tüm bebekler, çocuklar gibi onun da :) Ve öyle çok istiyorum ki Lia'nın güzel annesi bu bulutu çok sevsin, gördüğünde gülümsesin kocaman ;) Umarım...



KEÇE BULUT İSİMLİK
Önce harflerin kalıbını çıkar, ondan da önce word'de harf karakterine ve boyutuna karar ver (peki, söylüyorum benimki Cooper Black-145 punto) keçeye sabunla ya da kurşun kalemle çiz. Kes ve bulut şeklindeki keçeye yerleştir itinayla, sonra sıcak silikonla dikkatlice yapıştır ve başla etrafını süslemeye... O incili kalbi benimki gibi yapabilir misin bilmem ama bi dene :))) Kalp için de elimdeki en küçük kalıpla 
kurşun kalemle hafiften çizdim  ve iğne ardı işledim izlerin üstünden, bi dikiş, bi inci şeklinde yaptım, oldu mu sevgili okur, vakıf oldun mu sırrına bunun da, e hadi o zaman, var mı senin böyle güzel böyle pastel böyle minik incilerin hem??? Yap da görelim desem çok mu ayıp olur, yok canım, yabancı mı var aramızda :) "Yap da görelim!" :)))))
Peki o çiçekleri yaparken de şöyle bir yöntem izliyorum. Önce yerini belirleyip, sonra elimdeki iğneyi oraya batırıp, bir güzel böyle çevire çevire genişletiyorum deliği ve oraya sokuyorum çiçeğin sapını. Döndürüyorum arkasını keçenin ve güzelce doluyorum sapını ki açılmasın ;) Sonra bazı çiçeklere de saplı çiçek muamelesi yapıyorum. Bakınız incili nadide kalbin üstündeki pembe gül ;) Onu da minik minik çentiklerle dikip, sapından yaprak yapıp, güzelce saplı çiçek haline dönüştürüyorum ve ben bütün bu işleri yaparken yeminle çoook eğleniyorum :) 

DÜKKAN'da...
O üst köşedeki kelebeği de gördün di mi sevgili okur, aman gözden kaçmasın lütfen, çünkü çoook şirin kendileri :)  Peki i harfinin noktasındaki güle ne diyorsun :)) 

Ve ben bu bulutu bitirdikten sonra karşısına geçmiş hayran hayran bakarken bir fikir geldi aklıma. Bu  desenli keçeden yaptığın harfleri yapıştırdıktan sonra keşke etrafını nakışla kontürleseydim de daha belirgin olsaydı harfler :( tüh yaaa, neyse dur bi dahakine yapayım ;) 

BONUS :)
Bu seferki bonusun kuzulu sevgili okur, sevildiğini bil! :)))



Not: Bu sabah Nehir'le kahvaltı ediyoruz (Yahu sizin çocuğunuzun kahvaltısı da bu kadar uzun sürüyor mu, bir tostu yemesi için bir saat mi gerekiyor sizde de!) Ali Deniz'in odasının kapasını kapadım ses gitmesin de uyanmasın diye, çünkü salonda bir yandan memleketin içler acısı halini izliyorum tv'den (sahi yahu, reva mıdır bize bu yapılanlar! Revadır di mi :(( insanın aklının almayacağı şeyleri böyle tek tek yaşaması ne acı!  "Yazıklar olsun"larla geçen günler ne zaman nihayete erecek...) Ali Deniz bücürü uyanmış, koşa koşa salona geldi, ödü kopmuş kaçırdıklarından herhalde  :)) Yumurtamdan yedi, tostumdan yedi  ve sordu sonra gözlerimin te içine bakarak "Tatil???" ama o anki ifadeyi görmeniz lazımdı, yumuk yumuk gözleriyle canım çocuğum tatil sandı bu günü, değil oğlum, maalesef değil annem...

18 yorum:

  1. Çok çok çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzelleri sana ve kuzuna olsun Baharcım, tebrik ederim çok :) Allah tamamına erdirsin :)

      Sil
  2. bu bulut öyle sevilesi ki bayılacak Rose:)) Çiçekli keçelerin yerini ne güzel bulmuş, üzerindeki minik güllerle uyumu nefis. Eline sağlık canısı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Evet molacım dediğin gibi çok beğendi :)
      Çok teşekkür ederim, hafta sonu için aklımda pek çok fikir var, o desenli keçelerle, güller de olacak yine :)
      Teşekkürler arkadaşım :)

      Sil
  3. romantiklik güzeldir :) ama bazen fazlası zarar verir (tecrübe konuşuyor)

    isimlik çok güsel ama,ellerinize sağlık.özellikle boncuklardan oluşan kalbe bayıldım

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum vallahi, romantizme dair bildiğim bu romantik güller, kalpler, onlar da keçe için çok lazım :)
      minik, ben de en çok o kalbi sevdim ;)
      Teşekkürler

      Sil
  4. Bulut isimlik şahane olmuş Esencim, en çok da o minik güllere bayıldım. Beğenmez mi hiç, hem de nasıl beğenecek annesi gör bak. Ellerine sağlık, ayrıca dükkana da koymuşsun bunu az önce gördüm. Bol satışlar diliyorum. :)
    Kahvaltı meselesine gelince, oğlumla hiç problem yaşamadım ama kızım beni mahvederdi. Mıy mıy mıy, hatta abartıp yanaklarında biriktirirdi lokmalarını. Şimdi 14 yaşında, hala biraz mıy mıy, yani yavaş ama ne yapalım canları sağolsun. En azından ağzında biriktirdiği günleri geride bıraktık diye seviniyorum. Sözün özü, sana sabır diliyorum bol bol, bu zamanlarda en çok ihtiyaç duyulan şey. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım, o minik güllerden alacağım bu akşam eve giderken yine :) Ne kadar çok olursa evdeki gül stoğum o kadar mutluyum yeminle :)
      aminn, inşallah bakalım canım, dükkana koyuyorum yaptıkça bişeyler :N
      Ali Deniz öyleydi, ağzında çok tutuyordu bir dönem, şimdi çok şükür geçti o alışkanlığı, okul çok faideli oldu oğluma her konuda :)
      Sabır ile koruk helva olurmuş di mi Hülya, bence de sabır, sağlıkları yerinde olsun da gerisi kolay :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Sen kendini aştın artık Esenciğim.Bu ne güzellik bayıldım çok,çok güzel olmuş elllerine,emeğine sağlık.
    Öperim çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyorsun Mehtap Abla, bense şöyle düşünüyorum, senin yaptıkların gibi özenli, titiz işler çıkarmama bi dünya vakit var daha...
      Çok teşekkürler, beğenmene yürekten çok sevindim vallahi :) daha güzellerini yapacağım, söz :)
      ben de çok öperim :)

      Sil
  6. Bulut harika olmuş lakin gaza mı geleyim, moddan mı düşeyim arada kaldım :)) Şaka şaka çok tatlı bir anlatım, birde üzerine kuzuları görünce keyifli keyifli ayrılıyorum buradan. Onlara maşallah, nazar değmesin, sizinde ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülay, sevgili hemşehrim :) elbette gaza gel ve yap :) Moddan düşürmek değildi asla niyetim ;) Ben onu başkalarına dedimdi zaten :))
      Kuzular için teşekkürler, Allah hepimizin çocuklarını nazarlardan saklasın :)
      Selamlar :)

      Sil
  7. Keçelerle çok güzel işler yapıyorsun, bayılıyorum ayrıntılarına lakin en güzel eserlerin bu tatlı kuzular. Yavrularınla, eşinle hep mutlu, sağlıklı ol inşallah arkadaşım. Sevgiler... ( maşallah'ı unutmayalım )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Esracım ben de seni bütün mix'li kağıtlı işlerine :)
      Ve çoook haklısın bence de bunların üstüne eser üretmeme imkan yok :)
      aminn, ne güzel dilekler bunlar, hepimizin için gerçek olsun :)

      Sil
  8. çok güzel olmuş gerçekten. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş... bayıldım (COOPER77)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Mehtap Ağca :) Ben de bayıldım bu buluta :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.