28 Şubat 2014 Cuma

KEÇE BULUT AMA PEMBE, KEÇE PANO AMA KEDİLİ VE KINA GECESİ ÇOCUKLARI...

Çok özledim Yalova'yı :( Çok ama... Gözümde tütüyor, gitmeli yakın zamanda. Gitmeli ve bir güzel yenilenmeli, enerji dolmuş, şarj olmuş şekilde İstanbul'a dönmeli... Çok seviyorum Yalova'yı çoook, hep çok sevdim ve sanıyorum ölene kadar da çok seveceğim. Çok seviyorum çünkü orası samimi, orası sıcacık, orası baba ocağı gibi koruyan, kollayan...Tanıdık yüzlerin, arkadaşların, akrabaların, el uzatanların çok olduğu yer... Orası il olsa da benim için hala kasaba, kasaba sıcaklığında, insanlarıyla, sakinliğiyle bildiğin kasaba benim nazarımda... İstanbul koskocaman bir şehir, bu karışık, karmaşık şehir içinde benim sığınağımsa evim ama Yalova'da öyle değil, Yalova benim evim gibi, hiç korkmadığım, sabaha kadar sokaklarında güvenle dolaşabileceğimi bildiğim evim. Anlatabildim mi sevgili okur ne kadar çok ve tutkuyle sevdiğimi? Becerebilmişimdir umarım... Sanki hayatım ikiye bölünmüş, ben aradaki "es" kısmındayım şu anda ve öncesi ile sonrası arasında olsam da şu anda, o ara bir gün bitecek ve ben yine Yalova'da yaşamaya devam edeceğim. İnşallah öyle olacak, olmasını çok istiyorum çünkü. Ve o gün geldiğinde benim güzel evimde bir hobi odam da olacak. Odamdaki bütün malzemeler gözümün önünde olacak, ben her gece yatarken tek tek malzemeleri baza altlarına, kutulara, hobi dolabına vs. kaldırmakla vakit kaybetmeyeceğim :) Dün gece çok sıkıldım da her gece tekrar eden bu ritüelden, sana da söyleyeyim dedim, sana da sinir geliyor mu malzemeleri toplayıp, her seferinde yerlerine yerleştirmekten??? Yalnız değilim de mi? Yaa, senin de yok mu bir hobi odan? Ama günah bize sevgili okur, tez vakitte dileyelim öyleyse kendimiz için bir güzel "oda", olmadı bu hıdrellez dileğimiz  kabul olsun diye gül dibine hobi odası resmi çiziktirelim :)) Var mısın, söz mü???
E buyur öyleyse iki günün özetine ;)
Keçe Kedili Kuşlu  Pano
Çok seviyorum böyle panolar yapmayı, düşünmeyi, düşündüklerimin gerçeğe dönüşmüş halini bir bir kasnağın üstünde görmeyi. (Yok hayal kırıklığına uğramayı sevmiyorum, misal kumaşı kısa kesip kasnağa sığdıramamayı ya da kompozisyonu abartıp kasnaktan taşırmayı vs. Bu konularda ciddi bir eğitime ihtiyacım var. Azcık daha sabretmeyi öğrenmeliyim misal, asıl mevzuya geçmek için çok mühim olan baştaki hazırlıkları es geçmemeyi... Var mı bildiğiniz bir kurs bu probleme dair???) 


Kedi, bildiğin "Kedidir O Kedi Çantasındaki kedi bu, küçüğü yani. Şarkı söyleyen kuşa gülümseyen, tamamen dostane yaklaşan, asla onu yemeyi düşünmeyen, "Yesem ne olacak ki, ne geçecek elime, bir günlük karın tokluğu, halbuki dost olsam onunla, güvenini kazansam, her gün gelip burda şarkılarını dinlesem daha güzel değil mi?"  diyen bir akıllı, bir tatlı kedicik...

**********
Ebru'nun kınası vardı dün gece. Oraya gittik cümbür cemaat, çocuklar çok eğlendi, çok güzel bir kına gecesi oldu. Allah mesut etsin, bir yastıkta kocasınlar inşallah :) 
Çocukların fotoğraflarını göstereyim size....








**********
KEÇE PEMBE BULUT
Dükkan'da
Bir bulut daha yaptım, bu da  yukarıdaki pano gibi Sofia için, ki onun için yapacaklarım henüz bitmedi :) Hafta sonu yapmak için aklımda bir dolu proje :)
Yaptığım diğer bulutları görmediysen, bak bi sevgili okur :) (Bulut, Bulut, Bulut)



Flu çıkmış biraz ama yakından başka fotoğraf yok ki sana gösterebileceğim, o bakımdam bin pardon :) 
********

LİA İÇİN YAPTIĞIM BULUT İSİMLİĞİN HEDİYE PAKETİ :)
Bu sıralar çok zevk alıyorum bu hediye paketlerini hazırlamaktan. Böyle üstüne minik minik sürprizlerle çok eğlenceli çoook :) 
***********

BONUS
Bu kediler bu sabah Beşiktaş'da işe giderken rastladığım kediler, poz verdiler bana ve üçü de poz verdi üstelik :) Bayıldım ben bu güzelliklere....

12 yorum:

  1. Amaaaaan Esen o dert hepimizin derdi. Şimdi büyük kız evlenip gidince onun odasında yayılıyorum ben. Evin en dip köşesi olduğundan bazen toplamadan çıkıyorum:)) hehehehe kimse görmüyor walla. Yaptıklarına yorumlarımı daha önce yazmıştım, yinelemiyorum. Bazen sana da oluyomu kafamda bir anda bir sürü fikir oluşuyo, sanki onların hepsini bir anda yapmak gibi bir zorunluluk varmış gibi ortalığı darmadağan ediyorum :)) ama bunu genelde evde kimse yokken yapıyorum yoksa meriçle papaz oluyoruz. Şimdi bana müsaade bi uludağ yapıp gelicem :) Pazartesi görüşürüz. Not : Dağdan Yalovaya selamını iletirim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sondan başlayayım nasıl geçti Uludağ???
      Ne şanslısın semoş yaa, bak boş bir odan varmış senin hobiler için.
      En güzeli dağıt dur, hepsi gözünün önünde olsun ki, aramaya uğraşma, toplama derdin de yoksa, senden alası yok :)
      Darısı başıma arkadaşım...
      "Yaptıklarına yorumlarımı yazmıştım" derken??? Nerde gördün ki sen onları??? Ne konuşmuştuk biz :))
      Öperim çok...

      Sil
  2. Aynı dertten müzdaribiz Esen'cim,benimde hobi odam-atölyem yok.Şimdilik oğlum küçük olduğu için onun odasında dolaplarda idare ediyorum ama bir malzeme alırken diğerleri dağılıyor,aradığımı bulamayınca yok zannedip alıyorum,sonra da bir dolusunu malzeme dolabında buluyorum:(( Anlıyacağın çok sıkıntılıyım bu konuda..İnşallah bizimde bir hobi odamız olucak,ben umudumu yitirmedim...
    Kasnak pano ve bulut çok güzel olmuşlar ellerine sağlık,sahipleri güle güle kullansın..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sana şart Bağnucum, ben neyse de, sen çok ve minik minik işler yapıyorsun keçeyle, odasız olmaz, lütfen yani :)
      En sıkıntılı tarafı da aradığını bulamamak, aramakla vakit kaybetmek, fuzuliye almış olmak, haklısın çok...
      inşallah canım, ikimiz için dua edeyim ben :)
      Sağol Bağnucum, inşallah :)

      Sil
  3. Toprak özlemini paylaşıyorum arkadaşım, bu şehirde turist gibiyim ve hayaller hep aynı, bir gün İzmir' e döneceğim:)) Olur be Esencim o da olur inşallah.... Kedine zaten bayılıyorum, panoda da oldukça şirin durmuş. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın molacım, ben de öyle hissediyorum, gerçi 21 yıldır süren bir turistlik nasıl olacaksa ;)
      Sen İzmir'e döneceksin, ben de Yalova'ya inşallah ve tam da istediğimiz zamanda, vakit kaybetmeden, hayatı ıskalamadan, usul usul gideriz inşallah memleketimize... Ve sonra birbirimize oralardan sesleneceğiz, kim bilir??
      :) Bu kedinin modeli çok şeker di mi :) Panonun şirinliğini tamamen ondan mütevellit :)

      Sil
  4. İnşallah, en kısa zamanda..Ben çalışmayı bırakınca hobi odası sahibi olanlardanım biliyorsun, ama yine de, aramaızda kalsın ama, ööylee salona falan yayılıp çalışmanın zevki de başka oluyor, televizyon seyrederek, ya da mutfakta bir şeyler boyayıp, göz ucuyla bir yandan da pişen yemeği kontrol etmek, başka...Gitsen de kalsan da, hobi odan olsun en kısa zamanda inşallaahhh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah, belki çalışmayı bırakınca benim de olur bir hobi odam Elif :) Yahu malzemeleri yayalım, açık dolaplara, kutulara dizelim de sonrası bize kalmış, kalkar salona gidiveririz elimizdeki işlerimizle, benim niyetim zaten orda çok öyle uzun boylu oturmak değil ki, aile dediğin birarada olur, ne öyle tecrit edilmiş gibi tek başıma takılacağım ;) Ama yine de sere serpe bir hobi odası şart şekerim, arayıp duruyoruz sonra malzemeleri, onca vakti sanatsal faaliyetlerimize vermeli di mi :)
      Ağzın bal yesin Elif, hadi inşallah..

      Sil
  5. Bizim ortak bir noktamız daha varmış, Yalova :) Siz buraya özlem içindesiniz, ben İstanbul a.... Sanırım temelde yatan çocukluğun, gençliğin geçtiği doğduğumuz yerlere özlem, sakinliği-kalabalığı, yakınlığı-uzaklığı v.s. olumlusu- olumsuzu hiç mühim değil, umarım ikimizde yüreğimizdekine kavuşuruz. Kuzular çok tatlı, Yalova'dan öpücükler onlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet yaa Gülay Ersoy, ben Yalova'ya, siz İstanbul'a hasret...
      Umarım, ikimiz de dilediğimiz yerlerde, dilediğimizce bir hayat süreriz :)
      Yalova'ya çok selam, kuzuları akşam gider gitmez öpeceğim :)

      Sil
  6. Gercekten de öyle,yani sevgili Gülay Ersoy un dedigi gibi hersey ,cocukluk yillari,oralarin hatiralari bedenimize ruhumuza yapisiyor,sen öyle yazinca cok üzüldüm,kendimi hatirladim cünkü,ne cok aglamistim yurtdisindaki ilk yilimda,ikinci ve ücüncü yilimda da! Artik aglamiyorum ama hala özlem duyuyorum.Bende büyük sehirleri sevmiyorum,cünkü kücük bir ilcede büyüdüm,burasida benim sehrime cok benziyor, sogugu,bahari,heryere ya yürüyüerek yada kisa süren ulasimla ulasmak v.s. Aslinda herseyden önemliside saglik biliyormusun,biz ve cocuklarimiz saglikli olalimda nerde olursak olalim artik,nacizane fikrim bu,ama tabi dua ediyorum yinede,bizleri buralardan kurtarsin diye,istemiyorum yurtdisinda yasamak,ben vatanimda nefes almak istiyorum.Senin icinde dua etmeye basladim,aklimdasin unutmadim,yine cok tatli seyler üretmissin,insallah istedigin gibi bir hobi odanda olur yakinda,kimbilir,öpüyorum seni ve kuzularini Esen,görüsmek dilegiyle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova yakın, bir ayağımız orda zaten ama yurtdışı çok zordur gerçekten de Serpilcim, seni anlıyorum, inşallah sen de kavuşursun memkeletine, istediğin hayatı sürersin vatanında... İnsan zamanla alışsa da, ortama uyum sağlamak zorunda kalsa da, içinden içinden yine de özlem duyuyor eskiye, geçmişe, ailesinin, köklerinin olduğu yere. Bazen bakıyorum insanlara-misal Elif Şafak- bir yere bağlı kalamayanlara, sürekli yer değiştirmek isteyenlere, bana nasıl uzak biliyor musun? Doğru demişsin sağlık en başta, her daim...
      Ben de sana dua edeyim o zaman :) Sağol canım, öpüyorum ben de çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.