8 Kasım 2013 Cuma

KEÇE ÇANTALAR FİNALİ VE BAŞLASIN YILBAŞI HAZIRLIKLARI :)) (MOZAİK PASTA, FIRIN MAKARNA VE FIRINDA KABAK İLHAMIYLA)

Çanta, çanta, çanta :(( Ne oldu yav, bütün İstanbul sokaklarında benim çantalarım :)) (Görürseniz siz de sağda solda, bi selam çakın e mi :)
Çantalara final yaptım gibi, dur bakalım, bir müddet çanta-manta yok inşallah. 
Sana da fenalıklar geliyor mu aynı aynı şeyleri yapmaktan sürekli ;)
Klasik çantalarımın kırmızıları bu kez de ve ilave olarak kuşlu, kedili bir çanta :)

KEÇE ÇANTALAR
Kırmızıların pembelerini biliyorsunuz zaten, ortadaki kırmızılının altına çiçekleri yerleştirmeyi unuttuğumu çanta bitip de karşısına geçince farkettim :) Ben de bir minik ayçiçeği kondurdum ;) E böyle de oldu gibi... 

KEÇE ÇANTALAR'ın arkaları da şu şekil... E onlar da klasik artık ;)

Yakından bakacak olursak ;)
O ayçiçeğini hazır almıştım :) Ve o kuş ve kediyi de...

Kedinin üstünde hiçbir şey yoktu aldığımda ve kuşun da, ben kediye ağız-burun ve bir nazarlıklı kolye ekledim. (Ki sevgili okur, ben sana hep ne diyorum, neyse niyetin bir şekilde karşına çıkıyor, şöyle ki, bu kedinin yüzü için düşünürken nasıl yapılabilir diye, aşağıda gördüğün simidin yanındaki kupanın üstündeki kediyi gördüm karşımda, ordan kopya çektim, yani bir kez daha söylüyorum sana "Algılarını açık tut her daim sen!" :) Kuşa da o incileri ekledim, kanadını şenlendirdim azcık bir de gözü için boncuk dikiverdim :) 

KEÇE ÇANTAMIZIN AYRINTISI
(Kedinin kuyruğuna da bir minik çiçek koydum :) E bence güzel oldu bu çanta yahu :) Kalpler şakıyan bir kuşla çok güzel oldu hatta :)


Şimdi sevgili okur, bunca emek vermeye karşılık, kendime hediyeler hazırlamasam olmazdı. Geceleri çayın yanına böyle güzel şeylerle ödüllendirdim kendimi. Ki gönül isterdi ki, bir başka şahsiyet ödüllendirsin yaratıcılıkta sınır tanımayan sanatçı ruhlu Terazi karısını :))  Neyse yahu, zaten o bu kadar güzel hazırlayamazdı :)) 


FIRINDA KABAK
2 adet kabağı  yıkayıp, soyup doğradın mı böyle halka halka sevgili okur (Bizde iki tane kalmıştı, sen dilediğin kadar yap ;) sonra onları güzelce tuz katılmış una buladın mı, dizdin mi yağlanmış fırın kabına böyle üstüste, üstüne de tereyağ-zeytinyağ ya da ne dilersen o yağda kızdırılmış pul biber de koydun mu, attın mı fırına, 200 derecede üstü kızarana kadar pişirdin mi, çıkınca üstüne de sarmısaklı yoğurt, mis, misssss :)) Nasıl hafif, nasıl lezzetli. Fırından çıkmış halini çekmedim, çok güzel değildi görüntüsü, çekseydim ve sen görseydin, "Bu mu yani?" der belki de yapmaktan vazgeçerdin, o bakımdan hevesini kırmak istemedim sevgili okur, hem ayıp yahu, hep demez miyiz biz "Görüntüye aldanmamalı" diye :)

MOZAİK PASTA :) (Üstüne tıklayın, tarifi gelsin :)
Dün akşam da aşağıdaki kalp hatrınadır bu mozaik pasta :) Yeminle bu mozaiği yeyince bi beyin fırtınası kendi içimde, bi ilham perisi kaynaması zihnimde, sorma yani sevgili okur, bu akşam da yemeyi planlıyorum-ki bir de cuma aşkına kimbilir neler çıkacak :)))
Dene yani, garantili, mozaik pasta yaratıcılığı ve yeteneği anında arttırır :))


Dün akşam bir de Fırın Makarna  (Bunun da üstüne tıklayın dilerseniz, evvelden tarifini vermiştim :) yaptım, o da çok güzel oldu, dün mutfak faaliyetleriyle dolu bir akşamdı, mozaik, fırında kabak ve fırın makarna :) Aferin bana be ;) Sonra da aşağıdaki güzelliği yaptım çocuklar uyuyunca, minicik bir işti, mozaiğin verdiği ilhamla yapılan insanı çook mutlu eden minicik bir iş ama yaparken bi sürü versiyonunu düşündüm, deneyeceğim bakalım, elbette ilk de sana göstereceğim :) Sen de yapsana, başladın mı yılbaşı hazırlıklarına :)


YILBAŞI SÜSÜ Yaptığım bütün keçeler bir yana bu güzel kalp bir yana :) Bundan gayrı keçe kariyerime "KALP'Çİ" olarak mı devam etsem, renk renk keçelerle, kumaşlarla ama en çok kırmızıyla kalpler yapsam, yapsam, yapmalara doyamasam :)))

KIRMIZI KEÇE KALP
Nasıl kolaycacık yaptım anlatamam, yaprak çizdim önce (ki ne kadar kabiliyetliyim bu konuda malumun :( ) sonra yaprakları kalp kalıbımla  (ki bu kalıplar boy boy :) )kestiğim keçe kalbin üstüne dikiverdim, uçlarına birer şeffaf boncuk, ortaya da hani şu Yalova'dan çok ucuza aldığım boncukları diktim (çok istiyorum bu boncuklardan, nerden bulabilirim ki acaba, kadifemsi boncuklar bunlar ve hiç rastlamadım İstanbul'da :( Sonra iki parçayı battaniye dikişiyle aralıklı aralıklı diktim ve ortaya da sapını koydum. Hepsi bu

Ve bu güzel kalbin mozaikten başka ilhamları da var sevgili okur :) Hepsini tek tek senin için koydum buraya ;) Bundan sonraki yapacaklarım da bunlardan da izler görebilirsin ;)


YILBAŞI SÜSLERİ 


YILBAŞI SÜSLERİ
(Ki benim kalbimin ilhamı tam olarak şu üstteki kırmızılı, yeşil yapraklı kalptir :) 
YILBAŞI SÜSLERİ


YILBAŞI SÜSLERİ
Şu çanlı beyaz kalpleri de çok sevdim :) Bütün düğmelileri de aynı zamanda, velhasıl ben bu kalplerin hepsini pek çok sevdim :)

Ve bütün bu güzellikler için KAYNAK 
Kaynak tabii ki Pinterest :) 


DİPNOT: Bana  hayret eden, "Hem çalışıp, hem iki çocukla, hem öğrenciyken, hem kursa giderken nasıl fırsat buluyorsun bunca şeye, yorulmuyor musun?" diyen arkadaşlar, vallahi bir sırrım yok, hepsi ama hepsi sadece "hevesimden".... Yemek yaparken de,  bu keçelerle, etaminle ve diğer her ne yapıyorsam onlarla da uğraşırken yaptığım her ne ise onu içimden gelerek, hevesle, aşkla yapıyorum :) Müzmin bir hipotroidi hastası olarak  sizden daha da fazla yoruluyorum belki- misal dün akşam yemek yemeğe mecalim kalmamıştı ama sonra geçiyor yorgunluğum. Ya da ben kalmasına izin vermiyorum.  Kendimi motive ediyorum, sırada ne vardı, aklımda ne vardı, hazır çocuklar da uyumuşken, fırsat bu fırsat diyerek yapıyorum tek tek işlerimi :) Dinlenmek dediğin benim için keçeyle ya da başka hobilerle uğraşmak, varsa bir sırrım budur :) 
Haa bir de bana çok yardımcı bir "koca kişisi" var çok şükür (burda bir maşallah istiyorum senden ) 

E o zaman çok güzel bir hafta sonu olsun mu hepimize :)

28 yorum:

  1. Yemek bölümlerini görmemezlikten geliyor, keçe çantaların güzelliğine tüttütü maşallah diyorum. Hepimizde bir yeniyıl coşkusu başladı, içim kıpır kıpır:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek bölümleri de çok güzel ama :)) Gör sen bence onları da, çok yapma ama ara ara dene bunları :)
      Keçe çantalar klasik oldu artık, kolaycacık yapıyorum ama üstüste yapınca da sıkılıveriyorum :(
      Benim de içim kıpır kıpır Elvancım :) Sevgiler, teşekkürler

      Sil
  2. Evet, hatta senin kadar sabırlı da değilim, bir yaptığımı tekrar yapmaktan nefret ediyorum, resmen bayılma hissi geliyor yahuu, ne olacak sonum bilmem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimi takdir ettim bu çantalar konusunda valla Elif, 20 civarında çanta yaptım ama yeter artık yani, bir müddet çantalara mola :)
      Sen en iyisini yapıyorsun, daraldıkça bir başka yeni işe başlamak lazım bence de :)
      Öperim

      Sil
  3. en başta kocişine maaşallah o zaman :) ben de sana aynen katılıyorum, hobiler insanı dinlendiriyor ama laf aramızda bizim yanımızda bir de valide sultan olduğu için canı gönülden istediklerimi yapamıyorum bkz.gelin-kaynana :) çantalar ve yemekler için emeklerine sağlık, paylaşım için çok çok teşekkürler , ben de yakında 2 çocuk annesi olacağım, üstelik çalışmayan bir anne olmayı umut ederek hobilerime geri döneceğim için mutluyum, sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, gerçekten de çocuktan tut, ev işlerine kadar öyle çok yardımcıdır ki bana, bu yüzden çok şanslıyım :) Azcık titiz, azcık asabi ama varsın olsun, alıştım ben :)
      Nehir bebekken 2 yıl kadar babannesi baktı bizim evde, yani anlattığın durumu az çok biliyorum, üstelik benim kayınvalidem çok da iyi bir kadınken zordu yine de birlikte yaşamak...
      Çok sağol ayamaya kumpanyacım :) Hadi inşallah hayırlısıyla doğsun bebeğin, gönlünden geçenlerin hepsi bir bir gerçekleşir nasılsa :) Ben de emekli omayı bekliyorum hobilerime gömülebilmek için :)
      Sevgiler

      Sil
  4. 'Maşallah'canım,kocalar yardım ediyorsa kadın hep bir adım önde gidiyor hayatta..Amaaa benim içim açıldı bu güzel yılbaşı süsleri karşısında ve senden gelecekleri merakla bekliyorum:)Çantalarını görmekten hiç bıkmıyor insan inanın ki ammavelakin ben kuşluya bayıldım,çok şirin olmuş,ellerine sağlık:)Kuşu kalıpla mı yaptın merak ettim?Ellerine sağlık,eminim mamalar çok güzel olmuştur,hatta ben şimdi mozaik pastaya bakacağım ve akşama yapacağım inşallah,üşenmezsem.Keçe aşkımı geri getirtecekssin zorla ama çok yoruluyorum Esencim yahu:( Çok öptüm seni,sevgilerimizle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, bir adım önde miyim dediğin gibi bilmem ama bu durumdan ziyadesiyle memnunum. Bana daha fazla zaman kalıyor, çok yorulduğum anda el veren birinin olması da süper :) Keşke bütün kocalar böyle olabilse, hayatın hem güzel hem zor yanlarının iki kişi birlikte yaşanılması gerektiğini bilse..
      Yenilerini koydum bile bloğa, daha da yapacağım inşallah :) Dur bakalım nasıl şeyler çıkacak, ben de merak ediyorum..
      kuşlu çantadan bu sefer pembe kuşlusundan ama, kendime de yapıcam :)) Ben de çok sevdim o kuşu :) Hazır aldım, gözünü ve kanadındaki incileri ekledim sadece :)
      Yaptın mı mozaik? Güzel olmuştur umarım eğer yaptıysan :)
      Keçe aşkın hala mı gelmedi Tubacım yaaa, hadi, ufaktan başla sen de :) Yorgunluğunu alır bu işler merak etme :)
      Öperim çok sizi, sevgiler :)

      Sil
  5. Off vallahi helal Esencim, ne çok şey yapmışsın. Çantaların çok güzel cidden, ellerine sağlık. Simitle çayı da hiçbir şeye değişmem, sana da afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Küçük küçük işler bunlar Baharcım, çok gibi görünen az işler :)) Çantalarım bi dünya oldu :))
      Simit-beyaz peynir, simit arası kaşar :))) Offf, bak şimdi yine canımı çektirdin, dur yiyim ben yine şundan bi :))
      Öperim.....

      Sil
  6. Esen'ciğim bir önceki yayınına bayıldım beni çok eskilere götürdün ne güzel günlerdi.
    Hobiler her derde deva terapi gibi iyiki hobilerimiz var.
    Çantalar harika sahipleri iyi günlerde kullansınlar.
    Kalp ve paylaşımların süper güzeller artık bende keçe çalışmaya başlasam iyi olacak :)))
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Mehtap Abla, ne güzel, ne samimi zamanlardı di mi 80'ler :)
      Çok haklısın, renkleri, modelleri düşünürken, aklımızdaki olumsuz, kötü düşünceler bir bir uçup gidiyor Sevgili Öğretmenim :)
      Çok teşekkür ederim güzel yorumuna, beğenmene çok seviniyorum :)
      Merakla bekliyorum yeni keçelerini, senin geçen yıl bana hediye ettiğin yılbaşı süsleri de hep gözümün önünde :) İlhamımın bir kısmı da onlardan, gidip gelip bakıyorum nasıl yaptığına :)
      Çok öpüyorum seni, çok da özledim :)

      Sil
  7. Esencim bakarken yoruldum:) Maaşallah sana...Baştan sona göze, kalbe, mideye hitap eden bir post olmuş. Teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkürler cafemola molacım :) Zevkle yapıyorum ve paylaşıyorum, sizler de böyle beğenince ben mest oluyorum :)
      Çok sevgiler :)

      Sil
  8. Esenn mozaikte gözüm kaldı:),kalplerde de ,çantalara zaten laf yok çok emek vermişsin ellerine emeklerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptın mı Nuraycım? Umarım beğenmişsindir tadını ;)
      Keçe ustalarından böyle güzel sözler duymak harika :)
      Çok sağol, öperim.....

      Sil
  9. bende hobilerle dinlenenlerdenim.ama si,zin de maşallahınız var yani.çantalar harika.hem özgün hem şıklar cidden.kalp figürü se her daim eskimeyen en gözde olan sanırım değil mi? kabak tarifini bilmiyordum.çok beğendim.hem hafif hem lezzetli olduğunu düşünüyorum teşekkürler. sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlenirken yapıyorum ben de ve bana "Bunları yaparken yorulmuyor musun?" diyenlere de pek şaşırıyorum :)
      Çok teşekkürler, kalplerin her türlüsünü yapmayı çok seviyorum, kumaşla, keçeyle, düğmeyle, dantelle, bin çeşit yapsam doymam :)
      Kabak tarifi gerçekten de çok hafif ve çok lezzetli, mutlaka denenmeli :)
      Sevgiler ve selamlar benden de :)

      Sil
  10. Sen de aynı benim gibisin, aynı anda kafamda 40 şey, onu da yapayım bunu da pişireyim dur şurayı da düzelteyim ama illaki elişleri. Onların başına oturmak için nasıl sabırsızlanıyorum bi bilsen. Yeni yıl için benim de kafamda binlerce şey var ne kadarını yapabilirim bilmiyorum ama deniycem :) Çantalar süper olmuş hocam benimki de bitti, dün yerine ulaştı :) mozaik pastayı ben de çok sevrim, annecim yapar sağolsun :) yine çok uzun yazdım yorumu, geveze semoş :) güzel bir hafta diliyorum herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa Semoş, aynen öyle, yemek yaparken, çocuklarla uğraşırken, içimden yeni modeller bulup duruyorum, aklım sürekli elimdeki işlerimde :)
      Benziyoruz demek ki seninle bu konuda, ne güzel :)
      Yaptığın çantayı göstermedin? Çok merak ettim, eminim çok güzel olmuştur. Güle güle kullansın sahibi :)
      Sen hep çok uzun yaz e mi :)
      Yeni yıl ile ilgili yapacaklarını da merakla bekliyorum..
      Öperim

      Sil
  11. Esenciiim nefis olmuş kalbin,işin de çok muntazam bravo.Mozaik de canım çekti ,iş yapmakta canım çekti,nette çene çalmakta....İnsanın iştahını kabartıyorsun sen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, sizin gibi bir dikiş-nakış, dıy ustasından bunu duymak şereftir şekerim :)
      Dikişi sevmem aslına bakarsan, ortaokulda kız mesleğe gittim ben, ordan biraz elim yatkın olsa da, anneme yaptırırdım dikiş ödevlerimi :)))
      İştahınızı kabartmak için var zaten bu blog :)) Ne mutlu bana öyleyse, öperim çok Serpilcim :)

      Sil
  12. Okurken pes yahu nasıl buluyorsun bunca enerjiyi Esen diyordum, notu okuyunca kendimden utandım yaw. Zamanı iyi kullanmak lazım haklısın ben yetisemiyorum, beceremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yaa, öyle diyenler için yazdım ama sen kendine haksızlık etme Ülkercim, azcık daha büyüsün Lara, sen de benim gibi olursun eminim çünkü sende de bu potansiyel fazlasıyla var :) Bkz. paspas :)))

      Sil
  13. çok enerjik birisiniz severim enerjik insanları.çantalar pek güzel olmuş.bende oğlanı uyutayım da şu yarım kalan işlerimi bitireyim derdine düşüyorum.sonra geceler uzun ve geceler benim ne yapsam fikirleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyim çoğu zaman, bazen pes ettiğim, yeter dediğim olsa da genele bakacak olursak gayet enerjik biriyim çok şükür :) Aynen dediğin gibi uzun geceler bizim :)
      Sağol Funda öztkn güzel yorumun için, sevgiler :)

      Sil
  14. Keçe çantalar harika görünüyor gerçekten.
    Ellerinize sağlık.
    Denemek nasip olur umarım bir gün bana da;)

    YanıtlaSil
  15. :) Çok teşekkürler Beyza Aydın Baser ve hoşgeldin :)
    Çantaları yapabilirsin, bloğuna baktım biraz, keçelerle ilgileniyorsun sen de, bence kolayca yapabilirsin, ayrıntılı anlatmıştım şurda :) http://www.hobicigeldihanim.com/2013/07/bir-guzel-kece-canta-enfes-bir-pogaca.html
    Teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.