25 Kasım 2013 Pazartesi

HAFTA SONU'NDAN BİZE KALANLAR, DOSTLAR, KALPLER, İYİ HATIRALAR...

Üsküdar'dan Beylikdüzü'ne, Beylikdüzü'nden Tuzla'ya ;) Cumartesi günkü rotam buydu, şehr-i İstanbul'u bir baştan öbür başa katettim ;) 
Önce Şebnem'e gittik, yeni evi için hayırlı olsuna. Sonra Tuzla'ya gittik, Elif'in yeni evini görmeye, Elif'inki kiralık ama inşallah bir sonraki kendi evi olur, hem Elif'in hem kiradaki herkesin gönüllerince bir evleri olmasını yürekten diliyorum ;) Zira kiraya verilen paraya pek çok acıyorum :(
Şebnem'e kızlarla gittik yine, aynı kadro, kolejli kızlar kadrosu :)) Hatice Hemşire (ki hala pırıl pırıl, gram yaşlanmamış ve Neşe Hocam (ki hala neşeli, hala enerjik, hala son derece pozitif, havalı, zarif)  da vardı kolejden, çok ama çok güzel iki saat geçirdim (daha fazlasına mesafeler engel oldu) Çocuklar da yoktu yanımda, bir yandan bir eksiklik, bir mahzunluk, bir yandan bir rahatlık, bir huzur vs. Ara ara çocuksuz olmak güzel bir his vallahi, keşke yine yine yine çocuksuz zamanlarım olsa ara ara, alıp başımı 3-5 saat tek tabanca takılabilsem ;) Güldük, eğlendik, sohbet ettik, 10 yıl öncesini konuştuk, o günler dünmüş gibi hissettik, sanki hiç ayrılmamışız gibi, hep biraradaymışız gibi sıcacık bir gün geçirdik. Sonra facebook'a koyunca bu fotoğrafları, eski, yeni bütün Bahçeşehir Kolejliler hem çok beğendi, hem de azcık kıskandılar ;) Dedik ki biz de yine buluşuruz, bu sefer daha kalabalık buluşuruz ;) 
Ayıptır söylemesi Hatice Hemşire bir çiğköfte yapmış ki nasıl bir güzel çiğköfte anlatamam sana sevgili okur, ben diyim 15 sen de 20 tane yedim, acı sevmeyen ben, acıya meftun oldum o gün bu çiğköfteler sayesinde ;) Sen ne düşünürsün bilmem ama Malatyalılar güzel insanlar (elbette güzide memleketimin pek çok şehrindeki insanlar gibi diyeyim de alınganlığa mahal bırakmayayım) pek çok Malatyalı tanıdım ve nasıl bir tesadüftür bilmem, bunların %90 kadarı da hemşireydi, hepsini de çok ama çok sevdim ;)
Neşe hocama baykuşunu verdim, kızlara da yaptıklarımın içinden ne dilerlerse onları, çok beğendiler yaptıklarımı, mutlu oldum ;) Bir de Elif çok beğeniyor bu yaptığım keçeleri, "aferin sana" diyor, o zaman da çok mutlu oluyorum. Annem de çok beğeniyor ama onun ifade tarzı azcık değişik ;) 


Cumartesiden, bizden kareler ;)

***********
Bu kalpleri Elif'teyken yaptım, havanın güzelliğinden istifade (ki çok şükür Balkanlar'dan beklediğim soğuk hava dalgası adım adım gelmekte!) balkon masasına kurdum tezgahı-ki fotoğrafı aşağıda- sonra tek tek bu kalpleri yaptım :) Çocuklar evin önündeki parkta oynarken, onları izledim bir yandan, bir yandan da bunlar çıktı ortaya, siz ne dersiniz bilmem ama bu kalp modelini ben çok sevdim, biliyorum azcık ara vermem lazım, başka başka şeyler de yapmam lazım. Bütün bunlardan ziyade, 3 hafta kalan aöf sınavlarına çalışmam lazım ama sen söyle sevgili okur, ders çalışmak mı, keçe yapmak mı daha zevkli ;)))
Şimdilerde aklımda yine minik minik evler var, envai çeşit ev magneti yapmak var, atıyorum beynimin %90'ı evlerden, kalplerden ve diğer bütün güzel işlerden oluşuyorsa, sadece % 10'u dersten ve İngilizce'den oluşuyor, çok özür dilerim ama ne yazık ki samimi duygum budur (Allah beni ıslah etsin diye de eklemezsem içim rahat etmeyecek!)

KEÇE KALPLER


KEÇE KALPLER


KEÇE KALPLER


KEÇE NAZARLIK (Ki çekiliş nazarlığı bunun az daha büyüğü olacak ama şekil itibariyle budur, bir de kırmızı kalp sana, bonusu olarak bir de minik magnet ev sana :)
O yılbaşı çelengi de bu Elif ziyaretinden bana düşenlerden biri :) Kaç yıldır beğenir dururum, bana verdi ;) Hazır alınmış bir çelenk ama size fikir olsun diye koydum, ne kolay halbuki di mi, ponponlarla azcık süsle, çok kolay ama çok zarif de ;)

KEÇE BAYKUŞ
(Bu baykuş da Neşe hanıma yaptığımın bir başka rengi, bunların değişik renklerini yapacağım daha :) 


Çalışma masam ;)
(Benim yerime koca kişisi çalıştı Elif'in evinde, o yardım etti, çaktı, birleştirdi, ayırdı, taktı, ne lazımsa o yaptı güzelce, o yüzden de Elif beni azad etti, keçelerimle başbaşa bıraktı) 


Şu azcık gözüken parkta oynadı çocuklar, ne büyük konformuş insanın oturduğu yerden parkta oynayan çocuklarını gözlemesi :)
O havuzu geçince gözüken bostan ve bostanın yanındaki kulübe ve bostanda çalışan yaşlı karı koca çok ilgimi çekti (biliyorum sen göremiyorsun ama hayal et öyleyse ;)
Bu sitelerin, yüzme havuzlarının arasında çölde vaha gibi, öyle korunası, öyle sevilesi :)
***********

Bugün benim bloğumun doğum günü ;)  İki yaşını doldurdu, öyle sakin, öyle huzurlu, öyle aklı başında, öyle güzel bir bebek ki ;) Asla beni üzmeyen, kırmayan, bir dolu güzel dost kazandıran canımın içi tatlı bloğum, bin yıl yaşa sen e mi ;)
DİPNOT: Evvel zaman içinde fazlasıyla sakin, biraz da ruhsuz bulduğumu şu yazımla ifade ettiğim Tuzla semtinden özür diliyorum (e bu da bir erdem değil mi?), bu kez sevdim ve hatta dedim ki, İstanbul'da çalışıp da emekli olanlar, buraya taşınabilir, emekliliğini burada güzel güzel, sakince, denize nazır geçirebilir (Yok biz değil elbet, biz Yalova'ya inşallah ;)




BONUS
Çok mutlu bir hafta olsun öyleyse :) 

19 yorum:

  1. Kutlu olsun bloğunun 1. yaşı. Seninle birlikte bin yıl yaşasın inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn sevgili colette :) Amin ve inşallah hepimizinki :)
      Öperim, çok selamlar evinizin her köşesine, her bireyine ;)

      Sil
  2. Nilay Elginöz25 Kasım 2013 06:27

    Esen abla teyzem nasıl ifade ediyor söylesene merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun Nilaycım yaa, nasıl söyleyeyim şimdi, dur lazca yazayım, sen şimdi onu da bilemezsin ama çok istersen annene sor ;))
      "Aya kulani ilakveyiyen heee!!!"
      Öperim ama en çok kuzunu :)

      Sil
  3. Kutlarım Esen'ciğim daha çok uzun yıllar sürdürürsün inşallah.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Mehtap Ablacım, inşallah :) Hep birlikte, dostlukla, güzel paylaşımlarla uzun yıllar sürer bloglarımız :)
      Öperim çok

      Sil
  4. Daha nice güzel yıllara !!
    Allah ,sevdiklerinden ve dostlarından ayırmasın.
    Malatya'nın kayısı tatlı olduğuna göre insanları da tatlıdır haliyle.Kirada yaşayan insanlar için dileğine kocaman bir amin diliyorum !!!! özellikle yeni evlenen kardeşimin tüm kazancı kiraya gidiyor ve hayali kendi evine sahip olmak bir gün inşallah.Allah ,huzurlu yuvalar nasip etsin inşallah herkese.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Filizcim, inşallah...
      Kayısıdan diyosun, bak bu aklıma gelmemişti hiç :) O zaman kardeşine de dua edeyim de tez vakitte kendi yuvalarına kavuşsunlar :)
      Aminn bir kez daha hem bu yazdıklarına hem her daim ettiğin bütün güzel dualara :)
      Sağol canım

      Sil
  5. Esen nice nice yıllar diliyorum bloğunla. çok beğenerek takip ediyorum umarım bu güzel paylaşımların çoook uzun süre bizlerle olur. ben de seni tanıdığıma çok mutluyum umarım bir gün yüz yüze görüşme şansımız olur.. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Juliette :) Hislerimiz karşılıklı, ben de senin içimi açan, hayaller kurduran bloğunu çok seviyorum :)
      Elbette görüşeceğiz, umarım ne demek :)
      Öperim

      Sil
  6. Esencim ne komik,benimde gün arkadasim Malatya`li ve o da senin dedigi gibi hemsireydi:))

    Su toplanmalarinizi cok kiskanan biriyim itiraf ediyorum ama bir o kadar da icten diliyorumki,insallah hic kopmaz hep birlikte olmaya devam edersiniz,cünkü böyle arkadasliklar kaybolmamali,hep sürmeli...

    Blogun hep sürsün sen istedikce,keyifle sevgiyle,sevgiler benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, diyorum sana işte, hep hemşire Malatyalılar :)
      Sen yaban ellerdesin orda çok arkadaşın olmaz belki ama bak burda ben varım ya işte ;)
      İnşallah bütün dostluklar uzun ömürlü olsun :)
      E aramadın beni?
      Öperim çok....

      Sil
  7. İyiki dodun Esen yani bloğun.Ya olmayayadın biz ne ederdik.Her bir bloğu dolaşıp dolaşıp en son soluğu nerede alırdık o zaman,İyikiş doğmuşsunuz,doğum gününüz kutlu olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol Serpilcim, güldürdün beni :) Çok sağol, iyi ki bloğu açmışım da sizleri tanıyabilmişim :)
      Öperim canım çok

      Sil
  8. esencimmmmmm
    kutlamakta gecikmisim...ozur diliyorum
    sana nese versin.... seni her daim mutlu etsin
    iyiki blogunu acmisinki bizlerde seni tanimisiz
    opuyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Cihan Abla, gecikmedin, tam zamanında geldin :) Çok teşekkürler
      Aminn, inşallah ;)
      Bence de şükürler olsun ki sizleri tanıştırdı bloğum bana, bir sürü güzel arkadaşım oldu :)
      öperim çok, selamlar

      Sil
  9. Happy Birthday Esence Keçe :)))))) seviyorum seni ve paylaşımlarını nice senelere inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol semoşcum, ben de seni seviyorum ;) İnşallah hep sürsün arkadaşlığımız, blog olsa da olmasa da ;)
      Öperim çok

      Sil
  10. nice senelere ozaman hep beraber....kalpler de çok şeker..sevgiler

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.