22 Eylül 2013 Pazar

HAFTA SONU BİLANÇOSU, 10MARİFET KAHVALTISI EŞLİĞİNDE :)

Cuma
17.45 Eve giriş,
17.50-18.30 Ütü :(
18.30-19.30 Çocuklarla kuaföre gidip saç boyatmaca
19.30-21.30 Önce taze fasulye, ardından makarna pişirme, sofrayı hazırlama, yeme, toplama...
21.30-22.30 Çocuklarla oyalanma, Ali Deniz'le hamur oynama
22.30'dan sonra saat 01.00'e kadar bir adet cupcake magnet,  bir adet üçgen nazarlık ve iki kolye tasarlama, ölçüp biçme ve yapma...
Bu sadece bir akşamda yaptıklarım, görüyor musun sevgili okur, canım Cuma'nın bereketini, boşuna değil yani benim cuma aşkım ;) Yatarken bir akşama sığdırdıklarımı düşününce ben bile hayret ettim kendime, "Helal be sana! Yürüüü!" dedim de uyudum :))


Cumartesi sabahı 10marifet'in kahvaltısı vardı biliyorsunuz, bilmeyenler için 10marifet fotoğraflarla çok güzel özetlemiş kahvlatıyı ;)  Yaa okuyunca pişman oldun di mi Sevgili Okur, keşke gelseydin, ben sana demiştim di mi ;)
Çok güzel vakit geçirdik, ev sahiplerimiz, manzaramız, bizim için özenle hazırlanan bütün yediklerimiz, çayımız, sohbetimiz, mekan, kusursuz denecek kadar güzeldi. Pek çok yeni arkadaşla tanıştım, fikir teatisinde bulunduk (iki t ile söyleniyor ama yazılışı da öylemiydi bilemedim bu "teati"nin, öyleydi galiba, neyse!) Bir kez daha teşekkür edeyim buradan, devamı sık sık olsun inşallah ;)

10marifet Kahvaltısı'ndan
Bugün ağır bir misafirimiz vardı bizim, kırkı yeni çıkmış bir bebek :) Ozan geldi bize :) Küçücük bir adam, ona yumurta hazırladım, yumurtaları bir güzel kutuya koymak istedim ve tam da istediğim gibi bir kutuyu Tepe'de buldum :)) Çok ama çoook mutlu oldum :) Sizde de var mıdır, evinize ilk kez gelen bir bebeğe yumurta hediye etmek, una bulayıp da? Göstereyim şimdi size kutuyu, bir de Ozan'ı :) 



HAFTA SONU MAHSULLERİ BUNLAR DA ;)

 Keçe Nazarlık
(Gördün mü Sevgili Juliette, İKEA kataloğumuz gelmiş, çok sevindim kapıda görünce :))

 KEÇE CUPCAKE MAGNET
 1. KEÇE KOLYE (Bu sefer daha uzun yapıp, birer de muska iliştirdim, yok, merak etmeyin içi boş bu muskaların (nuska değil di mi doğrusu?)

 BUDA 2. KEÇE KOLYE BUNUN MUSKASINI ÖNÜNE DENK GETİRDİM, BİR SARIŞIN ARKADAŞA HEDİYE ETTİM, HEDİYE EDECEĞİM KİŞİYE ÖZEL ÇALIŞTIĞIM İÇİN DE BUNUN BÜYÜK NAZAR BONCUĞUNU SARIŞIN SEÇTİM :) (Niye böyle büyük harf yazdım bilmem ama silmeyeyim bu seferlik böyle kalsın, size de büyük harfli bir yazıyı okurken, yazan kişi sanki bağırıyormuş hissi geliyor mu?)
 Malzemelerimi koyduğum dolabım :) Çok şükür geldi, koca kişisi de bir güzel monte etti :) Nasıl sevindim anlatamam, baza kaldırıp indirmekten, malzemeleri nereye koyduğumu sürekli aramaktan kurtuldum :) Darısı hobi odasının başına diyelim mi :))
 Bunu da bu akşam yaptım, yaprakları, yeşil çiçekleri sonbaharı hatırlattı, yaptıktan sonra farkettim, e o zaman kenarlarına da sonbahara uygun kahverengi boncuklar yakışır dedim, böyle bir şey çıktı, kibarcık bir kalp gibi :)
 Bu nazarlığı da bu akşam yaptım, iki değil üç yuvarlaklı, bir de turuncusu var en üstte ama,  bulamadım tam olan resmini, aramadım da açıkçası, isabet olmuş :) Çünkü ilk yuvarlak çok falsoluydu, kötü kesmişim laf aramızda :)
Bu da bugün için hazırladıklarımı gösterir sofra (sofra düzeni tamamen Nehir'e ait, o yaptı peçeteleri öyle, dokunmadın ben de ;) )
 Kek: İyi, Elmalı Kurabiye: Güzel (Cumartesi gece 11'de yapıp, yatmadan hemen önce çayla bir güzel mideye indirdim iki tanesini, var mı peki vicdan azabı falan, yoook, zerre yok hem de, tuhaf mı peki bu durum, çok, çoook hem de!) , Peynirli Börek: Pekiyi, Kıymalı Börek: Orta (çünkü tuzu azcık fazla olmuş!) Kısır: Kötü (Çünkü caaanım kısır çok tuzlu olmuş ama kabahatin tamamı bana ait değil burda sevgili okur, annemin verdiği biber salçası çok tuzluymuş :(( Çok üzüldüm kısıra, ne güzel olmuştu halbuki :(

Peki, buraya tek tek yazmadıklarımı da listeleyerek, çıkaralım bakalım bilançomuzu :)
- Mutfak faaliyeti: 8 (Sayma tek tek, patatesli yumurtayı da ekledim, e o da sayılır, pazar kahvaltısına yaptım)
- Ziyaret: 1 (Babanne)
- AVM: 1
- Aktivite: 1 (10marifet kahvaltısı)
- Çocuk Yıkama (2)
- Ütü
- Saç Boyatma
- El Sanatları: 6
- Misafir Ağırlama
- Bloğa post girme

Ooooo, hakikaten helal yani, sen ne diyosun sevgili okur, hakikaten bir "maaşallah" lazım di mi bana, yok yahu, sadece bu haftalık, bakma sen, yoksa tembelin tekiyim ben ;)

Not: (Bu notu da postu çok uzatmamak için uydurdum, böyle yazınca sanki, post bitmiş de, sonradan aklıma gelenleri yazmışım gibi :)))
- Sevgili ve güzide takipçilerimden Bahar Akgöz, istediğin örtüyü fotoğrafladım ama örnek anlaşılsın diye pek çok oldu resimler, o yüzden bana bir mail adresi yazarsan oraya yollayayım hemen...
- Şükürler olsun, soket çorap mevsimi açıldı, bir ürperme, bi üşüme ;) Çok mutluyum çook (Yazsever arkadaşlar, çok özür diliyorum ama sahiden çok mutluyum sıcaklar gitti diye :))
- Uğradım hobici dükkanına geçen hafta, benim eserler pek sevmişler yerlerini sanırım, durup dururlar :)) Dur bakalım, hayırlısı :)
MUTLU HAFTALAR OLSUN SEVGİLİ OKUR, BEREKETLİ OLSUN BİR DE :)
BONUS: EYLÜL'DE GEL...
(Neden bilmem ama hem çok sevdiğim hem de içimi acıtan şarkılardan biridir!...)
 BONUS 2- KARDEŞ-LİK GÜZELDİR...
BONUS 3: PİSİ PİSİ
(Bu kıyağımı da unutma e mi sevgili okur, tam üç bonus :)






26 yorum:

  1. Marifet başka bir şey canım:) Çok verimli bir haftasonu olmuş anlaşılan, keyifli de geçmiş. Eeee daha ne olsun, o zaman kocaman bir bravoooo...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Marifetli değilim, yeminle! Sadece hevesliyim o kadar :) Çok güzeldi sahiden de bu hafta sonu, benden de size kocaman bir "teşekkürler" cafemola mola

      Sil
  2. Günaydın Esen Hanım, yani enerjinize hayranım maşallah keçe kolyeye de bayıldım. Ben zaten böyle şeyleri çok severim. Bu sabah ilk iş bloğunuzu açtım. Şimdi bakıyorum aşağıya doğru masa örtüsüyle ilgili bir şey var mı diye. Aşağıya doğru iniyorum. En sonunda bana notunuzu görünce nasıl sevindim. Haftaya hoş bir başlangıç yaptım. Bana değer verildiğini hissettim. Çok teşekkür ederim. Benim mail adresim: baharakgoz@gmail.com Sevgiler, adınız gibi esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Bahar ;) Çok teşekkürler, enerjim bu hafta sonu tavan yaptı gerçekten :) Keçe kolyeleri yapmak hem kolay hem çok zevkli :) Mail attım bu sabah örtünün resimlerini :)
      Elbette çok değerlisiniz, hem sen hem de bütün diğer "Sevgili Okur"larım :)
      Sen de esen kal :)

      Sil
  3. Maşaallah Esen'cim,çok verimli,çok berekteli,çok hareketli bir hafta sonu olmuş..Yaptıklarının hepsi çok güzel ellerine sağlık:) Banada hobi dolabı lazım,dolaptan öte bir oda lazım çünki artık dolaba sığamayacak duruma geldim:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bağnu Hanım, bu hafta sonu hem çok faaliyet vardı, hem de çok iş çıkardım, güzeldi yani çok :)
      Hobi dolabı süper oldu, aradıklarımın hepsi elimin altında artık, oda ise hayalim :) Dileyelim hepimiz için gerçek olsun :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Walla bravo denir ve şapka çıkarılır bu enerjiye. Hem verimli hem de güzel bir haftasonu geçmiş anlaşılan. Öyle bir dolap da bana lazım gerçekten her taraf dağınım yatak odamda :))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Estağfurullah semoş :) Bu haftalık böyle ama her zaman böyle olmuyor ne yazık ki :(
      Dolabı şiddetle tavsiye ediyorum, bir de indirime girmişti, Tepe varsa yakınınızda bakın bi ;)
      Bizim evin her bir köşesine yaydığım malzemelerim bir arada şimdi :)
      Sevgiler :)

      Sil
  5. ben külliyen bi maşallah diyeyim. mupat na hep aynı aynı söylediklerim.hissettiklerim de öyle. zaten diğer arkadaşlar da söylemişler. sadece iki şey teati kelimesi doğru sadece i si uzun okunuyor . i' ta almak demek arapçada, teati karşılıklı alışveriş anlamında bu mastardan türemiş. iki muska doğru ama bizde nuska derlerdi doğru. bence içi boş olmasın nazar ayet ve duaları bir ilmihal kitabından ya da netten çıktı alaraktan içine atmak lazım. sana nazara karşı korunma sigortası lazım. edo eşo eseniçkimi öptüüüm. küçükken severdim ama şimdi bi başka seviyorum bu da bloğun kerameti. Allaha emanet ol....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallahlık çok da bişeyim yok ama bu hafta sonu enerji patlaması yaşadım gerçekten de :) Kelimelerle ilgili bilgiler için çok teşekkürler :) Bloğun kerameti pek çok, sendeki etkisi de süper :) Ben de seni çok seviyorum ki :)
      Öperim Zeynep Ablacım, selamlar

      Sil
  6. Enerjinize maşallah diyorum. Ben de çok şey yapmak istiyorum ama enerjim yetmiyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hepimize maaşallah :) Her zaman aynı olmuyor insan, özellikle mevsim dönümleri çok etkiliyormuş insanları, şükür benim için öyle olmuyor. Sizinki de umarım dönemseldir ve pek yakında istediklerinizin tamamını gerçekleştirirsiniz ;) Motivasyon lazım biraz galiba insana ;)
      Sevgiler keyifolsun

      Sil
  7. Herşey tek kelime ile süperdi. İyi ki gelmişiz ve tanışmışız. Paylaşımlarınız da çok güzel. Yeniden görüşmek üzere sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, harika bir gündü, çok memnun oldum hem bu kahvaltıdan hem karşılaştığım güzel insanlardan :)
      Çok teşekkürler, tekrar görüşürüz inşallah tez vakitte ;)
      Sevgiler Funda :)

      Sil
  8. kırk uçurma bizde de hareketli geçer.. ozan'a uzun ömürleri dilerim..

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir toplantı olmuş çok sevindim çok güzel eğlenilmiş yenilmiş içilmiş :) becerikli hanımlar güzel bir organizasyon yapmışlar hepinizin ellerine sağlık.
    İkea kataloğuna sevindim Esen cim dekorasyon için de güzel ipuçları veriyor sadece alışveriş olarak düşünme.
    güzel ve keyifli bir hafta diliyorum.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi sahiden de Sevgili Juliette :) Harika bir kahvaltıydı, çocuklardan azade birkaç saat çok iyi geldi bana :)
      İkea kataloğu uzun bir müdde incelenecek :) Her kahve keyfinde, seni anarak bakacağım :) Bakalım bana nasıl ilham verecek :)
      Kepkeyifli bir hafta olsun sana da :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Çok teşekkürler Nilgün Komar, Ozan bir küçük adam, daha çoook yolu var, umarım dediğiniz gibi ömrü uzun, şansı bol olur :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. helal olsun !!maşallah sana ve de çalışkanlığına !!
    istanbul'da olsam 10marifet kahvaltısını kaçırır mıyım hiç !!! koşa koşa seke seke gelirdim beee :)
    neyseki sen tadını çıkarıyon istanbullu olmanın ,senin adına çok sevindim.

    yaptığın işlere bakarsak gece kaçamağı kurabiyelerin kalorileri gitmiş. zaten ütü yapmak için bir tepsi kurabiye gerekir canım.
    kırkı çıkmış bebeğe yumurta verildiğini bilmiyordum ilk defa sende duydum ilginç.
    sözlerime burda bir maniyle devam edem :)
    keçe işleri
    her biri renkli renkli
    bana en hoş gelen modaya yakın kolye işleri
    öbürleri de fena değil hani
    ama kolye aldı kalbimi
    tak takıştır sür ojeleri
    yakışır sana her bir rengi :)

    ellerine sağlık küçük pisi pisinin annesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelebilseydin sen de Filizcim, çok güzeldi, çok eğlenceliydi. izmir'e de gelir belki 10marifet ekibi ;) Biz de sizin fotoğraflarınıza bakarız :)
      Ütü beter yaa Filiz, 20 gündür beklemekten küstüler resmen çamaşırlar :( Yaptım kurtuldum ama hala var sepetin dibinde, hepsine gücüm yetmedi :(
      Mani süper :) Çok teşekkürler, öperim
      İmza: Pisinin annesi :)

      Sil
  12. Keceden kolyede mi yapiliyor,valla yeniden tebrik ediyorum seni,harikasin,,cok güzeller cünkü,tasimayi cok isterdim,al benisi var insan dayanamiyor ve bu eski sarkilar neden banada aci veriyor bilmem,eskiye özlem duyuyorum cok ondan olabilir,nazar degmesin sana,cok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılıyor işte :) Çok da zevkli yapması Serpilcim, bu modeli ben mi uydurdum yoksa var mıdır başka bu modeli yapan bilmiyorum ;) Kafama göre takılıyorum işte :)
      Yapayım mı sana da ;)
      Alpay'ın pek çok şarkısı hüzünlendiriyor beni ama bu şarkısı hepten koparıyor, çok acıklı bir aşk hikayesi :(
      Öperim ben de çok, kuzularını da :)

      Sil
  13. Esencim oncelikle Cumartesi gunku bulusamaya deginmek gerekirse;cok guzeldi.Seninle ve diger arkadaslarla tanismak cok iyi geldi bana :) En kisa zamanda tekrarlanmasi dilegiyle insallah!!
    Yazinin okurken ben nefes nefese kaldim valla;masallah sana hem is hem bu hobiler,cocuklar harikasin!!Allah enerjini(aslinda enerjimizi) eksik etmesin..Insan herseye ayri kosturdu mu yoruluyor ama sonuca da degiyor dogrusu,yaptiklarini cok begendim,ellerine saglik.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bence de çok güzeldi Gülşahcım, inşallah tez vakitte yine böyle bir organizasyonla buluşuruz, kimbilir belki yine aynı yerde ;) çünkü orası çok rahattı, başka kimseler olmadığı için gayet serbestti herkes :) Dur bakalım, gözümüz 10marifette olsun :)
      Ben de yazarken böyle üstüste yazınca çok işmiş gibi düşünüyorum ama yaparken daha kolay gibi, sıraya koyunca çok zorlanmıyorum da en zoru ne yapacağına karar verememek, en çok da yemek konusunda :)
      Teşekkür ederim ama ben de senin yaptıklarını çok beğeniyorum inan :) Bloğunu ayrıntılı inceleyeceğim tez vakitte inşallah :)
      Öpüyorum seni, sağol....

      Sil
  14. Esencim kahvaltıdan sonra iki gün bloğunu yokladım haberler için ama birşey yoktu.Allah Allah dedim,bu kız yerde taş görse bundan bir post çıkarabilecek yetenekte ne oldu da hala bir post yok derken ikilemişsin:))
    Kahvaltınıza bayıldım harika geçmiş anlaşılan.Sende gayet hoş durmuşsun aralarında kolyen filan yakıyordu ortalığı.
    Birdahaki etkinlikde beraber oluruz İnşallah..Hadi öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoklayamamışsın demek ki şekerim :)
      Sen ki kuru dala can verip ortaya ne güzellikler çıkarıyorsun, benim için yazdıklarını iltifat kabul ediyorum canım :) Sağol..
      Kolyemi bir önceki akşam yaptım, ben de çok sevdim, hem de çok kolay yapması ;) Beğenmene sevindim :)
      İnşallah, çok istedim ama bu sefer olamadı, bir dahakine inşallah birlikte gideriz Serpilcim, öperim :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.