21 Mayıs 2013 Salı

SEVGİLİ OKUR, VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM, ANLATMASAM KATTİYYEN OLMAZDI :))))))))))

Bu sefer  kafa karıştırmak yok, tepe sersemi yapmak da yok (ki yaptım sanırım, yazının sonunda, tekrar gelip bu notu buraya koymak zorunda kaldım, özür dilerim ;( Usul usul anlatacağım, şöhretin parıltılı giysisinden çabucak arınıp, kendi güzel kılığımla, olduğum gibi anlatacağım, bir kulak verin bakalım, pişman olmazsınız umarım ;)
Beni bloğumu açtığım Kasım 2011'den beri (peki, düzeltiyorum ilk 6 ay dinlemedin beni  pek, kendim işittim kendim dinledim ama olsun :) sevgiyle dinleyen, 3000/2= 1500 yorumunda hep ama hep destekleyici, motive edici yorumunla beni büyüten sevgili okur, sözüm sanadır...
Çocuklara hatıra olsun bu güzel günler, yaptıklarımız, ettiklerimiz hafızamızdan uçup gitmesin diye, kaydedeyim diye, uçan sözün aksine, "Yazı kalsın" diye açıldı bu blog... Sonra baktım ki, insan tabiatı gereği, takdir edilmek istermiş, okunmak, bilinmek istermiş, blog dünyası diye bir dünya varmış, orda da ortak zevkleri olan pek çok güzel  dost beni beklermiş. Yazmakla birlikte, te ortaokuldan beri ruhumda olan el işleri, terzi bir annenin kızı olmanın da payı ile elbette, birden bire içimden dışarı taşmaya başlamasın mı? Çocuklar küçük, nasıl yaparım derken, bi parça etamin, bi küçük pano, sonra daha büyüğü, etaminin başka rengi, bir de fransız keteni, ardından keçe, kurdele, düğme, fisto, tığ işi (kroşet :) daha bi havalı oldu gibi) yarabbim, bir minik kutudan, bir baza dolusu malzeme gözümün içine bakar durur, "Beni seç, beni seç" diye haykırır durur...
Şaşkınım sevgili okur, çok şaşkın, nasıl yapar ederim bilmiyorum ama anlatayım yapmak istediklerimi şimdi:
* Şu minik kuşun arkadaşını da ekleyip çabucak, bir güzel mesaj da yazıp etaminle, ayın 28'ine yetiştirmek istiyorum.
Filiz TÜRKOCAĞI deseni-YUMAK DERGİSİ-ÖZEL SAYI

* Minik bir altın takı yastığı yapmak istiyorum, şöyle ki; mavili, beyazlı puanlı bir kumaş üstüne etamin marifetiyle bir güzel mavi bulut işleyip, bulutun içine de bir güzel minicik nazar boncuğu olsun istiyorum.
* Buzdolabımızın üstündeki güzel minik evlerimizin keçe versiyonunu acilen yapmak istiyorum. (Ki kalıplarını çıkardım :)
* Yanı sıra şu keçe magnetlerimin değişik versiyonlarını denemek, pek çok ama pek çok yapıp, güzelce hediye etmek istiyorum, misal Gülden hanıma, misal Bahar'a, misal başka başka güzel dostlara :)
* Aklıma bugün durup dururken gelen bir şeyi daha acilen yapmak istiyorum-ki o da şu; Nehir'e yaptığım motifli yastık var ya (Evet haklısın Reyyan, seninle iddiaya girmiştim onu yatak örtüsü yapabileceğim konusunda ama caydım, ne kaybettiysem razıyım :) işte o yastığın motiflerinden ya da benzeri başka bir motiften, çok ama çok pastel tonlarda bir şömendötabıl yapmak istiyorum.
* Onca keçe isimlik yaptım yaptım yaptım ve son zamanlarda yaptıklarımda nirvanaya ulaştım zannımca ama gel gör ki kendi sâbileriminki pek bir zavallı, pek bir uyduruk kaldı ilk yaptıklarım olduğundan mütevellit. O bakımdan acilen çocuklarımın isimliklerini şahane bir şekilde yenilemek istiyorum.
* Keçeden bir nazarlık yapmak istiyorum ama akıllara zarar, o kadar yani! İçimden içimden her gün yapıp yeni bir parçasını ekliyorum, gerçeğini hemen yapmak istiyorum :)
* Nurcan'a yaptığım anahtarlığın aynısının tıpkısından-yok vazgeçtim daha şahanesinden- kendime de yapmak istiyorum.
* Sevgili Moriçe'nin fikri olan, Nehir'in odasına keçe kalplerle süslü ayna yapmak istiyorum.
* Sevgili Filiz Türkocağı'nın kaneviçe desenlerinin hepsinden yapıp yapıp, evin duvarlarını bir milim yer kalmayana kadar doldurmak  istiyorum. Nurdan hanımı davet edip, sergi gezer gibi gezdirip, "Aferin Esen" bekliyorum :)
* Bütün bunların yanında hiç mi hiç ders çalışmak istemiyorum. (Evet çalıştığım yegane dersten 90 aldım amma bu bile beni çalışmak için gaza getiremiyor maalesef :( )
* Sonraaa, Nehir'den İnciler kitabım kadar amatörce bir "Blog! Seni Severim" (Evet, ismini bile buldum :) diye bir kitap bastırmak istiyorum, bizim şu Beşiktaş'taki Kopi Merkezi'ne :) En çok sevdiğiniz (ki elbette onlar benim de en çok sevdiklerim) postlarımı, fotoğraflarıyla birlikte koyacağım kitabıma.  O tek baskı kitabımı kendime imzalamak istiyorum, "Sevgili Esen'e; Hep Böyle Kal!" diye... Hep böyle kal derken, böyle çatlak, böyle maymun iştahlı,  el işlerine karşı hep böyle arsız vs. manasında :)
Hani siz sevgili okurlarımın bazıları ısrarla "Bunları kitap yap" dediniz ya, hani kanıma girdiniz ya, hani edebiyat bizim ailede bir gelenek ya :) (İnanmazsanız  Kerem YILDIZ mahlaslı Uğur AKTAŞ kardeşimdir :) Bir de şair bir babam var ki benim, çok ama çok güzel şiirlerini aynen kızı gibi amatörce bastırıp teee bin yıl önce sevdiklerine dağıtmıştır) yani günü geldiğinde ben de genlerime karşı koyamam belki kim bilir :) O gün gelirse  kitaplarımı ilkin sizin için imzalayıp (Evet, evet siz 203'e :) tek tek postalayacağım, söz :)

Bunları size yazmama sebep  ise Ablam Elif :) Geçen hafta durup dururken, benim doğum günüm değilken, abla-kardeş günü de değilken, birden bana upuzun bir mesaj atmış cep telefonumdan :) Öyle güzel, öyle duygulu bir mesajdı ki, mest oldum :)
Belki blogla birlikte, belki de blogdan da az önce, Ali Deniz'in doğumuyla birlikte, azcık değiştim ben, daha başka bir insan oldum, daha pozitif, daha duygulu, duyarlı vs. Diyeceğim o ki, neyse sizi mutlu eden ona sarılın, kah keçe, kah etamin, kah başka başka işler, sarılın ki, başka lüzumsuz işlere vakit kalmasın, mutsuzluklara dertlenecek vaktiniz de...
Böyleyken böyle arkadaşlar, anlattım rahatladım, bunları siz de bilin istedim...
Öperim hepinizi ayrı ayrı :)

27 yorum:

  1. Neeee güzel anlatmışsın, yüreğine sağlık.
    Noktayıda çooook güzel koymuşsun ;)
    Ders çalışmaa :D Biz Sena'yla her gece babasının KPSS sınavı için dua ederken seni de araya kaynatıyoruz(Sena:Neydi anne dua ediceem arkadaşının adı????Ben:Esen teyze anneciğim,hani size kadehle şeker yollamıştı yaaa :D ) Anlıyacağın görev edindik ilk sınavdan beri :D
    O güzel ellerine ve bunları yazdıran yüreğine tekrar sağlıklaaar,
    Sen de çoook öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de ne güzel yorumlamışsın güzel arkadaşım :)
      Sena'ya uygun bir zamanda oku bu yazdığımı e mi "Senacığım, çok teşekkür ederim dualarına beni de kattığın için kuzum, ben de merak ediyordum geçen sınavdan nasıl o kadar yüksek bir not alabildiğimi, demek ki senin o güzel duaların sayesindeymiş, ben de hem size, hem de babanın sınavına dua ediyorum artık :) Öperim kuzum, Esen Teyzen" :))
      Sağol şekerim yaa, sağol, varol :) Kocaman öperim...

      Sil
  2. Canım benim,ne kadar güzelsin sen :)

    Her şey o güzel yüreğine göre olsun Esenciğim, gel bir sımsıkı sarılayım sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bu kadar güzelsiniz diye güzelim belki de :)
      Aminnn Gülden Hanımcım, Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah :)
      Ben de sımsıkı sarıldım, öptüm...

      Sil
  3. vallahi içimden geçenleri böyle güzel cümlelere dökecek kadar yetenekli olsam ben de rahat ederdim yahuu !!
    ne kadar güzel ve anlamlı bir yazı olmuş, hele son cümleler ne kadar da vurucu.
    Allah içindeki yaşam sevincini ve enerjini hiç eksik etmesin.
    ne çok yapacak projen var Allah kolaylık versin.
    Nehir'in neden o kadar akıllı olduğu annesinin güzel cümlelerinden anlaşılıyor aslında.
    ailecek pek yeteneklisiniz kutlarım.
    yeni başladığın etamin çalışmasının güzelliği şimdiden muhteşem ,bitmiş halini bekliyorum kuzum.
    ellerine ve kalemine sağlık :)
    sevgiler çalışkan Esen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnan sen benden daha güzel cümleler kuruyorsun, üstelik benden fazla olarak bir de çiziyorsun :) Yeteneklerinin farkında değilsin sadece ama artık kendini bil be Filizcim :) Yeminle çok ama çok yeteneklisin, ben değil seni tanımayan biri de bunu böylece söyler, hakkını teslim eder, sen yeter ki çizdiklerini, diktiklerini göster...
      Aminn, Allah hiç birimizin umudunu kırmasın, yaşama sevincimizi eksik etmesin. Akıl konusunda bana çekmemiştir Nehir umarım, çünkü çok parlak bir zekaya hiç sahip olmadım, sıradan bir öğrenciydim her daim, matematiği de hep kırık ;)
      Yine de kulağa hoş geliyor söylediklerin, sağol :)
      Çok tatlı di mi bu yavru kuşlar, şimdi diğerine başladım, bakalım tamamlanınca nasıl olacak, en mühimi de koca kişisi beğenecek mi :))
      Sevgiler yetenekli Filiz :)

      Sil
  4. bir solukta okudum yine yazdıklarınızı :) 2 güzel evlat sahibi güzel annem müsade ederseniz size Abla demek istiyorum, hem tahmini yaş aralığı hem hissetiğim yakınlıkdan dolayı :) Sakın yanlış anlamayın daha gencecik yüzünüz yüreğiniz,sadece saygısızlık etmek istemediğimden ,işte böyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar uzun yazıyı bir solukta??? Bravo Etka'nın tatlı annesi :) Bloğunuza baktım baktım adını bilemedim, sen bi söyler misin burdan...
      Blog dünyasında bazı bloggerları kendime çok yakın hissedip benim de "Size abla diyebilir miyim?" dediğim iki kişi var, o yüzden seni çok iyi anlıyorum ve çok da mutlu oldum teklifine :) Hiç saygısızlık olur mu, hiç yanlış anlar mıyım :) Sen bana hep "Abla" de e mi? Abla de ama bir yandan da Etka'ya yaptığınız güzel aktivitelerle hep bana ablalık et olur mu :) Öğret bize de, ya da en iyisi komşu gel yahu, bırakayım Ali Deniz'i ara ara size, hem faydalansın senin güzel aktivitelerinden, hem Etka'ya arkadaş olsun, hem de ben nefes alırım azcık :) Bekliyorum Üsküdar'a :)
      Öperim...

      Sil
  5. Yazını okurken hızlı hızlı okuduğumu farketttim. Okadar çok yapılacak güzel şeyin varki Senin heyecanın ve bunları yaparken aldığın keyif bize olduğu gibi geçiyor,bizde heyecanla takipteyiz:)) Şimdiden kolay gelsin:)) sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, aynen ben de koştura koştura yazıyorum çünkü, aklımdakiler uçup gitmesin, yakalayayım diye acele acele :) Demek ki o heyecanımı size de geçirebilmişim, harika :)
      Hoşgeldin Bize Göre :) Sefalar getirdin...
      Çok teşekkürler, ben de sizi izleyeceğim elbet :) Sevgiler, hem anneye, hem kızına :)

      Sil
  6. yeni bir şeyler öğrenip yaptıkça kişi daha fazlalarını yapıp paylaşmak istiyor, bu insan doğasında var ve bunları yapanın da güzel bir yüreğe sahip olması okuyucuyu kendisine bağlıyor.. takipteyim Esencim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel arkadaşım Nurcanım, bak geçen yorumunun sonunda sana bir teklifte bulunmuştum, sesin çıkmadı, lütfen Nurcan yaa, lütfen bir blog açalım sana ;)
      En başından beri takipte olduğunu biliyorum, içimi açan, sıcacık yorumların olmasa çok üzülürüm, hep yanımda ol e mi canım benim :)
      Öperim çok, memleketime selamlar, söyle onu çok özledim (seni de :)

      Sil
    2. Esen'iim,
      Sen de benim, Filiz'e yaptığımı yap veeee Nurcan hanıma sen bir blog aç :D Filiz'de "ben yapamam,beceremem,yazamam vs." biiir sürü bahane uyduruyodu :D ben de onun adına bir blog adresi aldım biraz bir şeyler yaptım, İstanbul'a gittim.O arada allem etmiş kallem etmiş, çok kısa zamanda çözmüş olayı hatta kendi istediği adresi almıştı.
      Bu kadar ısrar ettiğine göre takibe alınacak güel bir blog olacak ;) ilk üyelerinden olmak isterim

      Sil
    3. Nurcan benim liseden arkadaşım, Yalova'da kurslara gitti ve çok güzel resim yapıyor, seramik de yapıyor :) Çok tatlıdır kendisi, senin bu yorumunu da okuyunca gaza gelir belki Selcencim :) Sağol şekerim...
      Ben de bloğumu hiç yardımsız tamamen deneme yanılma ile, zor değil yani ama isteyene her zaman yardıma hazırız de mi ;)
      Duydun mu Nurcanım, elde var iki :)

      Sil
    4. Akşam akşam güldürdün beni Esenim üstüne üstük bir de destek almışsın Deli işi bunlar'dan. bir bilsen bu aralar neye merak sardığımı hadi yap yap diye çığlık atardın. hani hazır burada biz bizeyken ve tabi senin blog takipçilerin varken sana bir sır verebilirim; web sayfası yapımını öğrenmeye çalışıyorum. kim bilir bakarsın günün birinde web sayfamla katılırım aranıza..sevgiyle kocaman öptüm Esenim..:)

      Sil
    5. Ne diyosunnnnn :)) Duydun mu Selcen, biz de tereciye tere satmaya kalkmışız meğer :)
      E hadi öyleyse, önce kendine yap, sonra da bize sen destek ver şekerim :))
      Aferin sana, öperim çok... (Haziranın ortasından itibaren Yalova'dayım, ayarlayalım bir kızlar partisi yine :)))

      Sil
    6. :D hakikaten fena olmuş :D

      Sil
  7. Az önce eşime senin araba sürme maceralarını anlatıyordum ki birden yazını gördüm:)Sen çok iyi yürekli bir insansın. Yazdıklarını okurken bunu görmek öyle kolay ki. Allah seni de senin gibi iyilerle karşılaştırsın Esenim. Lafın kısası; Selahattinin tonlamasıyla sesleniyorum: Seni yirim yirim yirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah sabah ne iyi geldi yorumun :)
      Araba deme Baharcım yaaa, kullanmıyorum ama derdi bitmiyor yine de :( Eşine ne anlattın ki? Beceremediklerimi değil de, köyün bayırlarında, uçurumlu yollarında nasıl da güzel araba kullandığımı, yokuşta nasıl durup, el freniyle kolaycacık kalktığımı falan anlatsaydın keşke :)))
      Allah beni iyilerle karşılaştırıyor ya zaten, e sen de onlardan birisin, diğer bütün güzel dostlarım, arkadaşlarım gibi :)))
      Selahattin cevap versin öyleyse :))) "Ben de seni yirim gülüm yirim, yirim yirim :)))))"

      Sil
    2. Hahahaa:))) Haytım aslında eşime senin maceraların üzerinden laf soktum. Şimdi biz arabayı paylaşamıyoruz. Yok sen kullanıcan yok ben falan derken en sonunda ben surat asıyorum. Neyse şimdi sıraya koyduk:) Ben de dedimki bizim Esen de araba kullanmak istiyormuş. Eşinin hiç hevesi yokken Esen'den daha çok kullanmaya başlamış. Esen de köyde çok güzel kullanıyomuş ama şehirde zorlanıyomuş dedim. Sonunu da tüm erkekler aynısınız diyerek bağladım:) Tamam senin hikayene uymuyo ama senin hikayeni benim duruma uydurmak için mecburen sonunu bu şekilde getirdim:)) Canım benim, inşallah yüzyüze tanışmak da nasip olur, kocaman öpücükler:)

      Sil
    3. :)))) Ama olmamış ki, eksik söylemişsin şekerim ;) Koca kişisinin hem hevesi yoktu, hem de ehliyeti :)))) Ki benimki 20 yıllık neredeyse :)))
      İyi yapmışsın, benim bütün hikayelerim, sizin durumlara uydurmak için, gerekirse laf sokmak için senindir, istediğin gibi uyarlayabilirsin :)
      Bir de ne diycem sana, esen.can@bahcesehir.edu.tr'ye yazsana bi ;)
      Öperim....

      Sil
  8. Başarılarının devamını diliyorum, böyle güzel bir posta anca bu yorum yapılabilirdi :D hahahaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum ayamaya kumpanyacım :) Başarı denecek kadar bişey yok ortada henüz ama sağol yine de ;)
      Sevgiler...

      Sil
  9. okuma listemde sizden bir post gördüysem hiiiiiiç atlamıyorum. çünkü okurken mutlaka çok eğleniyorum :) aynı anda parça parça bir sürü projeniz olmasına hiç şaşırmadım. düşüncelerinizi yazarken bile konuyu defalarca bölüp araya başka şeyler sıkıştırıyorsunuz :):) kafanızın içinde aynı anda 40 tilki döndüğünü fark etmek hiç de zor değil :) sizinle hemfikirim, sizi gönülden destekliyorum: hep böyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Senin tarafından takip edildiğimi bilmiyodum hiç LaSangria ;) Çok memnun oldum yazdıklarına :) Teşekkür ederim ;)
      Haklısın yahu, gerçekten de aklımda bin tane iş, koşturup duruyor beynimin içinde, bazen de çarpışıp :)))
      Kalayım di mi ;)
      Sevgiler...

      Sil
  10. Sen daha neler neler yaparsın güzel kadın. Hep mutlu ol hep böyle bak hayata...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah Ülkercim, inşallah aklımdakilerin hepsini bir bir yapabilirim :)
      Hep mutlu olmak çok olası olmasa da, küçük küçük şeylere sevinerek, o sevindiğim küçük şeyleri, kocaman mutluluklarmış gibi hissederek, sonra ona çok inanarak yaşıyorum bu aralar... E ben böyle olunca da evdekilere de yansıyor çoğunlukla, böyle böyle geçiriyoruz hayatı şekerim :)
      Sen de hep böyle kal e mi Lara'nın tatlı annesi ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.