3 Mayıs 2013 Cuma

İÇ SESLER-DIŞ SESLER-YAPILACAKLAR, OKUNACAKLAR, KEÇE MANTAR BİR ŞEKER EV EŞLİĞİNDE...

"Arkadaş senin kadar üçkağıtçı görmedim ben, keçeye paydos diyorsun, üçlü çerçevelere etamin işleyeceğim diyorsun, sonra dönüyorsun çerçeveler beklesin, önce Elif'e pano yapacağım diyorsun, sonra onu da bırakıp keçeden mantar ev yapıyorsun! Bu kadar da olmaz, insan azcık sözünün eri olur yahu! Pes yani, pessss!"

Tamamdır arkadaşlar, gördüğünüz gibi kendi kendimi fırçaladım, o yüzden lütfen siz bişey söylemeyin, ima bile etmeyin, biliyorum kendimi ben, fırıldağın biriyim :))) Hata şurada ki, lüzumsuz sözler veriyorum ben,  tutamayacağım sözler, anladım ben hatamı, söz vermek yok, her an her söylediğimden cayabilirim çünkü, kafama göre takılabilirim, tembelliğimden mütevellit, "Dursun şimdi şu, daha çabuk olana meyledeyim ben, aklıma süper bi fikir geldi, kaçmadan onu bi hayata geçireyim" halim her daim mevcut ;)

Bir mantar ev daha yaptım keçeden, eskiler için lütfen etiketlere müracaat (ben olsam en çok kırmızıları beğenirdim eskilerden), bu sefer nakıştan çiçekler yapmadım, onun yerine Nehir'in çiçekli bi tacı vardı ordan yürüttüm o beyaz süsleri (yok tacı bozmadan, dikkatlice)... Çok zevk alıyorum bu evleri yaparken, yeni yeni minicik şeyler eklerken, çok da heyecanlanıyorum...  O heyecanla bazen biraz çuvallayabiliyorum da-misal o kalplerin iplerini, motif yaptığım ipi birkaç kat yapıp, saç örgüsü ile oldurdum ama aslında onları tığla zincir yapsaydım daha düzgün olacaktı, tüh :( Tamam üzülmeyeyim şimdi buna, bir dahaki için ders oldu bana ;)


Renkleri ne güzel di mi ;) Sıcacık...
Mantar evlerin piri Mehtap Abla'nın evlerinin renk uyumlarına bayılıyorum :) Bakmak için ve bu evlerin kaynağı için bir tık lütfen 

Kalpleri yamaladım bu kez ve ben bu sarı tonlarını çok sevdim, kendime sarı bişeyler mi alsam :) O sarı civcivleri bu evde de sap olarak kullandım ama hala bitmedi ;) Çok idareliyim çoook, ortaokuldaki Ev İdaresi dersinden midir nedir :)

DÜĞÜMLERE ÜFLEYEN KADINLAR-ECE TEMELKURAN
Kitap okuyorum sabah akşam motorda, geçen hafta sonu Elif'ten aldım bu kitabı, merak ettiğim bir kitaptı, kaç kez dedim bilmiyorum ama bir kez daha "İnsanın ablası olması bi başka güzel!"
Henüz 35 sayfa okumama rağmen, Ece Temelkuran'ın esprili dilini öyle çok beğendim ki, kelimeleri kullanışını, şimdiden tavsiye ediyorum size, bir kez de kitabı bitirdiğimde konuşuruz bu hususta ;)

Kitaptan; ".... Peki biliyor musunuz maşmuum demetlerine koydukları yaseminleri neden sabah erkenden, daha kapalıyken toplarlar?"
Sesindeki barones işvesi her sözcükte bir kibrit yakıyor.
"Çünkü yaseminler rüyalarını unutmazlar böylece. Eve getirip gümüş tabağa koyarsanız yavaşça açılır, geceyi hatırlar ve size beyaz rüyalarını fısıldarlar."



Elif'in etaminine başladım, çok seveceğini biliyorum, ben de zevkle işliyorum, bir an önce bitirmek istiyorum, hem etamini, hem üçlü çerçevenin içini, hem kitabı, hem başka başka bi dünya işi ;)
Üniversitenin içinden geçen ağaç ;) Yanında da yalnız ağaca yarenlik eden  minik çiçekler...
Bu ağacı her gördüğümde Yalova Ticaret Lisesi'nde okurken, odunluktan bozma, binadan bağımsız sınıfımız aklıma gelir, onun da içinden bir ağaç geçerdi, sobalıydı sınıfımız, her türlü olumsuzluğa rağmen, olsun denize nazırdı ya, o yeter de artardı bile bize ;) Bildiğiniz kumsaldaydı bizim okulumuz...
Bu fotoğraftaki gördükleriniz Üniversitemizde stand açan  LÖSEV için Nehir hanımın gönlünden kopanlar, ben anlatınca kampanyayı, tek tek seçti bunları ve şaşırttı beni en sevdiği bebeklerini de vererek ;)
Çok oyuncak var bizde, Nehir'in bebekleri bi dünya, dağıtıyoruz böyle yavaş yavaş, Nehir de çok şükür paylaşmayı sevdiği için ayrılması zor olmuyor oyuncaklarından ;)
Her seferinde tereddüt etsem de bu tür yardımları yazmakta, göstermekte, iç sesim ve dış sesim ortak bir sese dönüşüp "Göster ki, aklında olmayanların, unutanların aklına getir, belki minicik de olsa bir faydan dokunur, bir el uzanır minik bir ele!" Lütfen siz de böyle algılayın e mi? 


*******************

"Peki Esen Hanım, yeni bir proje var mı ufukta? Sayıları arşa varan güzide blog takipçilerinize müjdesini verebileceğiniz  yeni bir proje?"
"Eeee, evet var gibi aslında ama henüz olgunlaşmadığı için söyleyemem, ön hazırlıklarıyla meşgulüm şu aralar. İnşallah yakın zamanda müjdesini verebilirim size, bir de lütfen yazın o memleketimizin en çok satan gazetenizin sekiz sütuna manşetine, takipçilerim beni hem edebiyat dünyasında hem de dijital dünyada izlesinler ki kaçırmasınlar en bi yeni- en bi harika projemi" :)))
E izleyin öyleyse bir müddet daha ;)


BONUS
Yürü kardeşim, kim tutar bizi :)

30 yorum:

  1. Ayy keyifle okudum postunu gene:)) herbir satırına yorum yapasım var da vaktim yok malesef:))
    Mantar evin çok şirin dediğin gibi renkler sıcacık. Bu yaz da böyle renkler moda galiba sen al sarı bişeyler:))
    Gene duramadım yazıyorum ama şimdilik bu kadar. Küçük kuzu yerlerde yuvarlanıyo uykusu gelmiş:))
    Çok öpüyorum sizleri:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ayy ben de keyifle okudum yorumunu yine :) Boşver yorumu sen çocuğa bak, günahtır ;)
      Ben bu mantar evlere bayılıyorum zaten, renk renk çeşit çeşit yapasım var, bıraksalar bi köşeye oturup kendimi hobilere veresim de ;)
      Sarı bişeyler alıcam kesin, bakalım bi hafta sonu :)
      Öpüyorum kuzuları da seni de ;) Sağol moriçem...

      Sil
  2. Pesss:) Ben bi öncekine yorum yaparken sen yazı mı yayınladın:)) Evine bayıldım şekerim, içine yerleşesim var. Yardımları duyurmak elbette iyidir, bak benim aklıma çok güzel bişey getirdin mesela, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, ben de öyle diyorum işte Baharım, pes diyorum kendime pes yani :) Bi dur, bi soluklan ama durduramıyorum kendimi ;)
      Ev senindir, geç salonu, en rahat koltuğu ayırdım sana :)
      Ne geldi bak çok merak ettim ben şimdi, hadi inşallah senin gibi başkalarının da aklına gelir belki :)
      sevgiler, sağol şekerim...

      Sil
  3. mantar ev harika olmuş.renkler de çok iç açıcı.Aklını eseni yap bence.ister keçe ister etamin...feyzanincicileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuş di mi, kuzguna yavrusu şahin görünür misali, bir bana güzel gelmiyor di mi :)
      Adımdan dolayı sanıyorum bolca aklıma eseni yapıyorum, doymuyorum da bir türlü işin kötüsü ;)
      Teşekkürler Feyza hanım, mutlu hafta sonları :)

      Sil
  4. Sarı renge bayılırım !!bu keçe eve de bayıldım !!! kesinlikle gittikçe uzman oluyorsun, her yaptığın ev bir öncekinden daha güzel.ellerine sağlık
    hobi dallarının hepsinde dolaşman azıcık ondan azıcık bundan karıştırman lazım,biz seni böyle tanıdık, böyle sevdik .
    hep böyle kal Sevgili Esen :)
    Nehir'in güzel kalbi yüzüne vurmuş zaten, o güzel yüz güzel ruhunun yansıması.Çok özel bir çocuk, Allah bu güzel yüreği kendi gibi güzel yüreklerle karşılaştırsın.
    Sevgiler bu güzel kıza ve güzel çocuklar yetiştiren güzel anneye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim, ben de bayıldım o kadar ki, hediye vereceğim arkadaşı kıskandım :)
      Yorumlarınız çok kıymetli, birşeyler üretmek güzel ama ondan da güzeli, yaptıklarımın gelişmesi, iyiye doğru gitmesi :)
      Aynen dediğin gibi, karman çorman herşey, insanın bi hobisi olur di mi, onda uzmanlaşır, bende yok maalesef, biraz ondan biraz bundan ama hiçbirinden tam değil :)))
      Aminnn bu ve bundan önceki bütün güzel dileklerine ve bir de kocaman "Eyvallah"
      Sağol...

      Sil
  5. Hepsi de lazım, hepsi de güzel, daldan dala konmadıkça uçmanın nesi güzel? Ohhh, sefan olsun, hepsine başla, hepsini bitir, yarısına başla, bazısını bırak, yaşasın özgürlüüükk," hayat oraya varmaya çalışmakmış, varmak değil", ne güzeelll:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel söylemişsin Elifçim, bayıldım yorumuna :) aynen dediğin gibi daldan dala konarak geçecek galiba benim hayatım :) Hepsine başlayıp yarım bırakmak kısmına ayrı bi bayıldım :)) Daha rahat olurum bu yorumdan sonra ben, madem benim gibi düşünenler çoğunlukta, vicdan da yapmıyorum bundan gayrı :)
      Teşekkürler, mutlu hafta sonları ;)

      Sil
  6. Mantar evin tam Şirinler'e layık olmuş,ellerine sağlık:)Evet sarı çok hoş olmuş,sarı bu ara çok gündemde sanırım al sen de kendine birşeyler:)Nehir'e bravo,kişinin en değer verdiği şeyleri başkasına vermesi çok zordur,ne kadar cömert maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tubacım, ben de çok zevk alıyorum bu evleri yapmaktan, renklerini seçmekten, ne yapsam diye kafa yormaktan :) Sarı mutlaka alacağım bişeyler bakalım :) İnşallah yakışır zira çok kullandığım bir renk değil :)
      Nehir'e küçüklüğünden beri işledim ki, hem kıyafetlerini hem kitaplarını hem de oyuncaklarını olmayanlarla paylaşsın, şimdilik iyi gidiyoruz inşallah hep böyle cömert olsun çocuklarım ;)
      Mutlu hafta sonları, öperim ;)

      Sil
  7. Anacım senin bloguna girdim mi nereye hangisine bakacağımı şaşırıyorum, hatta hangi birine ne yorum yazacağımı :)
    Ruh haline mi... ki çoğunlukla aynı durumdayım :))
    Bu hayran olduğum mantar evlerine mi... ki kıskandığım için hep yapasım var...da keçe almam lazım, o işe de bulaşmak istemiyorum :))
    Okuduğun kitaba mı... ki kitap okumayı çok sevdiğimden zaman ayırmak için kendimle savaşıyorum, bu kitabını da listeme ekliyorum (doymuyorum), okunacak bir sürü kitap varken, ben pc başındayım işte bak :))
    Çiçeklere bakmadan geçmek istiyorum... çünkü çok seviyorum ama dağ havasına dayanabilen çok az çiçek var, gözüm kalmasın :)
    Ay çok gevezelik ettim, gidim ben... öptüm seniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Benziyoruz seninle di mi, elbet sen benden çok daha ilerdesin ama ruh halimiz aynı gibi, çeşitli, renkli, oyuncaklı :)
      Keçeyle uğraşmayı ben de hiç düşünmemiştim ama onmarifetin hediye keçeleriyle denedim ilk ve bir daha da bırakamadım, bu gidişle de zor çünkü sürekli yenilerini alıyorum :) O yüzden iyi düşün, bi bulaşırsan kurtulamıyorsun :)
      Kitabı da şiddetle öneriyorum :)
      Öpüyorum ben de, selamlar anneye :)
      Mutlu hafta sonları :)

      Sil
  8. Amanın herkeşler yazacağım her bişiyi yazmış! Bana ne kaldı ki?

    Olanlar şunnar:
    Eve sözümü dedim; uzatmayım 10 numero!
    Keçeleriniz sayesinde keçe külahı ben geçirdim kafama oldu bitti Maşallah durumları!
    Kitap güzel, yardımlaşma dayanışma ondan güzel; Nehir benim yüzümü kara çıkarmadı; masal kahramanlarımla gurur duyuyorum o da en güzeli.

    Gelelim şu kumsaldaki okula! Ben orada takıldım birde çocukların sürdüğü şu tekerlekli alette!

    Taşıyacağını bilsek alıp hiç olmazsa evde sürecez de taşımaz ki anacığım....Zaten Nursun' un da gözü var, ondan bana sıra da gelmez....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Canım arkadaşım, herkesler bişi dese de, sizin farklı bakış açınızla söyleyeceğiniz bişiler de mutlaka vardır ;)
      Keçelere bir türlü paydos edemedim gördüğünüz gibi ama bugünkü Filiz Hanımın o enfes işlerini gördükten sonra etamine acilen çark etmem gerektiğini anladım. O güzelim dergideki desenlerinin hepsini ama hepsini tek tek yapmak istiyorum, elbette başaramam ama en azından bir kısmını denemeyi çok istiyorum. Hayranlıkla izledim her gördüğümü, azcık ucundan kıyısından bana da bulaşmıştır inşallah, şimdi değilse de ilerde ben de farklı şeyler denemek isterim elbet yeteneğim ölçüsünde, bakalım zaman ne gösterecek...
      Ezcümle bu güzel gün için, davetiniz için çok teşekkürler canım arkadaşım... Filiz hanım çok mütevazi bir sanatçı, gerçekten de feyz alınacak biri, teşekkürlerin kocamanı bir de ona...
      Kumsaldaki okul, şahaneydi, odunluktan bozma sınıflarıyla, ayağını uzatacak kadar yakın deniziyle çok şahaneydi ama sonra yıktılar, başka yere taşıdılar okulu, bizim mezuniyetimizden sonra Allahtan ;) Bolca faydalandık okulun konumunun nimetlerinden...
      Keşke getirseydim size bugün sıkuuutırları :))) Bi deneme yapardınız ;)
      sevgiyle kucaklıyorum sizi, çok selamlar...

      Sil
  9. Ahaha, ben de bazen kendimi böyle fırçalıyorum :) Yüreğim çok hovarda, durduğu yerde kalamıyor :) Aklım hep yaptığım şey dışında başka işlerde. O yüzden neredeyse hiç biri tam olmuyor Esen :)

    Kolay gele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yalnız değilim değil mi Leylacım, bu güzel :) "Yüreğim hovarda" demişsin ya bayıldım bu sözüne ;) Bırakalım da hovarda kalsınlar ;) Sen öyle sanıyorsun ama yaptığın işler hep "tastamam" merak etme ;)
      Sağol arkadaşım, sana da :)

      Sil
  10. Projelerinin ardı arkası kesilmiyor:)) Süpersin!!!
    Ev harika, sen harika, çocuklar harika...

    Not: Yapılan yardımlardan bahsetmek lazım. İnsanoğlu unutkan, hatırlamakta/hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesilmiyor vallahi Semicim, çok beterim çoook :)
      Yok hiç birimiz harika değiliz yahu, tıpkı herkes gibiyiz, azcık kusurlu, azcık eksik, bazenler de şahane :) İdare ediyoruz çok şükür :)
      Notuna sevindim, benim gibi düşünmene ;) Sağol arkadaşım, öperim...

      Sil
  11. ev çok şirin olmuş elinize sağlık,

    kalbinin de kendisi kadar güzel olduğu belli olan Nehir
    Hanım'a sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hoşgeldin, sefalar getirdin :)
      Nehir'in kalbi inşallah hep böyle kalsın, biz böyle kalması için elimizden geleni yapacağımıza söz verelim anne-baba olarak, bir de diyelim ki "Hep iyilerle karşılaşsın çocuklarımız"
      Bu güzel yorum için çok teşekkürler :)
      Sevgiler, mutlu hafta sonları...

      Sil
  12. Esen'ciğim soluk soluğa kaldım okurken...Sanki senin heyecanını,telaşını,üretme coşkunu gidim koluna ve beraber yaşadım:)) Yaptıkların o kadar güzel ki...

    Lösev'i kaçırmışım,herhalde önceki yazılarında vardı,bakacağım da,kısa yoldan sorayım;
    Ne kadar zamanımız var?Şu dünkü bileklikler en çabuk ve çok yapabileceğim bir iş.Ne dersin öreyim mi?

    Nehir'i sımsıkı kucaklıyor ve hem o güzel yüreğinden ve de yanaklarından öpüyorum:) Hiç kuşkun olmasın annesi o tatlı varlık alacağını almış sizlerden,artık değişmez ve hep böyle cömert devam eder:) Dileğim ömrü boyunca kendi güzelliğinde insanlarla yaşasın.

    Sevgiler ve mutlu pazarlar sana ve güzel ailene...




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıcacık yorum için ve yorumda geçen bütün güzel dilekler için çok teşekkürler :)
      Heyecanımı size azcık da olsa geçirebiliyorsam ne mutlu bana, yazılarımdaki çünkü asıl amacım bu ;)
      Lösev için bizim üniversitede stand kuruldu ve sadece yardım topluyorlardı, cuma günü sondu. Giysi, kırtasiye, kitap, oyuncak yardımı yapıldı, o yüzden kaçırdığınız birşey yok, telaş etmeyin ;)
      Nehir için söyledikleriniz bütün çocuklar için olsun :) Kocaman bir Aminnn, inşallah :)
      Bileklik bugün sınavda şans getirdi galiba :) Tekrar çok teşekkürler, çok zarifsiniz ;)
      Mutlu pazarlar, çok sevgiler ;)

      Sil
    2. Sınavın iyi geçmesine çok sevindim, bileklik bahanesi olmuş başarı sizindir:))

      Sil
    3. ;) Yok Gülden hanımcım, benim gibi bi tembel tenekeye başarı yok :) Varsa da kesin bilekliğin marifetiyle, iyi alırsam, her sınavda kolumdadır bundan böyle :)

      Sil
  13. Esen'ciğim yorum yazmakta çok geç kaldım biliyorum ama sen beni anlıyorsun.Keçe evlerde gittikçe ustalaşıyorsun renk seçimin çok güzel olmuş sadece kesim hatan var senin için kalıp çıkarttım ilk fırsatta ulaştırmaya çalışacağım.Gülden hanıma yazdığın cevaptan sınavının iyi geçmiş olduğu anlaşılıyor tebrik ederim.
    En içten sevgilerimle hepinizi çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tabii anlıyorum ve biliyorum da :) O yüzden bir kez daha söyleyeyim sen gönlünü ferah tut Mehtap Abla, ömür boyu yazmasan da hiiiç zararı yok :) Ben başka yoldan da alırım ki yorumları, seni taciz eder yine alırım, sen de beni bilirsin ;)
      Çok teşekkür ederim ev için yorumlarına, ben de renklerini çok sevdim, kalıp için teşekkürler, alırım tabii ;) Nursun hanım duydunuz mu, bir dahakine ordan not kıramayacaksınız :)))
      İyi gibiydi vallahi sınav, yani sonuç ne olur bilemem ama galiba çok kötü not almam bugünkülerden ;)
      Çok öptük biz de, çok sevgiler :)

      Sil
  14. Ne kadar güzel,ne kadar sevimliler:)) ellerine sağlık. Elimdeki örgüler bitsin keçe denenecek , şart oldu:)) sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, keçeye bir bulaşırsanız bir daha vazgeçemezsiniz benim gibi, çok zevkli ve diğer işlere göre daha çabuk sonuçlanan bir malzeme :)
      Sevgiler ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.