20 Mayıs 2013 Pazartesi

HAFTA SONU-BİR MİNİK KEÇE ANAHTARLIK EŞLİĞİNDE....

Evet sevgili okur, ünlü olmanın getirdiği serhoşluğu üstümüzden çabucak atıverdikten sonra döndük mü kürkçü dükkanına :)) Bu arada bütün tebrikler için çok teşekkürler tekrar tekrar efenim, beni sizler varettiniz ;) Nilgün Hanım (Collette) size özel bir teşekkür, Cumartesi günkü güzel mailiniz sayesinde öğrendim videoyu ve çok mutlu etti beni yazdıklarınız, sağolun ;)

Önce bir Nehir'den İnciler azcık, ardından da türlü türlü şeyler ;)
Buyrun öyleyse :)

*******
Nehir'e o çok istediği straplez elbiseyi almaya karar verdim, "Nehir bulabilirsem sana straplez elbise alıcam yarın"
"Hiiiiii, anneee, sahiden mi, (omuzlarını göstererek) tutmakları da olmayacak ama di mi?" :)) Oldu netekim, straplez yoktu ama bu elbiseyi de çok sevdi kuzum incecik tutmaklarıyla :)
*******
Nehir: "Anne biliyorum sen bana anlatmıştın, 'Ölüm olmasa yeni doğan bebeklere nasıl yer açılacak dünyada' diye ama yine de ölmek olmasın anne, mesela her yeni bebek doğduğunda, dünya biraz daha büyüse"
Keşke güzel kızım, keşke....
*******
Dolma sarıyorum, Nehir de bir yandan kabakların içini dolduruyor, "Anne ben büyüyünce, siz de yaşlı olunca size dolma yapıp getiricem ama önce kocama DNA'sına baktırıcam, o beğenirse size getiricem"
"DNA'sına mı baktıracaksın" :))))))) Baktır kızım sakın ihmal etme :)))
*******

Cumartesi Kolej Günü'müz vardı, eski, epeski ama eskimeyen arkadaşlarımla, kolejde yıllarca güzel güzel birlikte çalıştığımız arkadaşlarımla olan altın günümüz...
Havuçlu Cezerye, Elmalı Kurabiye, Peynirli-Kıymalı Börek, Patates Salatası, Kahveli Kurabiye yaptım onlara :) Hepsinin tarifi blogda var, bir tek patates salatası yok :) Ben de yapayım derseniz, etiketlere müracaat :)) (Evet yaaa, sıkılıyorum bunlara link eklemeye ama adres gösteriyorum en azından di mi ama ;)




Yıldız, Şebnem, Nurcan, ben, Sevim, Emel :)
Gördünüz mü hediyelerinden dolayı ne kadar da mutlular, magnetleri ve anahtarlığı broş yapıp, poz verdirdim bir de kızlara :))
Şebnemin İpeği, Sevimin Çınarı :) ve benim kuzularım :)
10Marifet'teki videom için hediyeler geldi bana :) İlk keçeleri henüz bitirememişken, bir kutu daha :))) Yaşasınnnnn, çok teşekkürler 10Marifet, hediyeye gerek yoktu ki, zevkti ki benim için :)))
Kutudan bir de baykuş şablonu çıktı bu sefer, kalpleri göz yapıverdim, aşık baykuş oldu :))
Alttaki yavru kuşları yapmaya başladım hafta sonu, söylemiştim ya size Yumak Dergisi'nden bir pano yapacağımı... Bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya Sevgili Filiz Türkocağı'nın bu güzelim örneğinden :)
**********

KEÇE ANAHTARLIK
"Bakma sen keçe magnetlere "En çok seni seviyorum" dememe, en çok seni sevdim güzel ağaç, en çok seni..."


Elma ve Portakal Ağacı :) Aşılamış babam bu ağacı, meyvesi hem elma hem portakal oluvermiş...
Efenim anlatıyorum ince ince, hepiniz alasını biliyorsunuz ama bilmiyormuş gibi anlatıyorum şimdi, kare keçe kestim, sonra keçeden ağaç gövdesi kesip, kahverengi iple diktim güzelce, ağaç dallarını makina dikişi gibi uzattım te keçenin sonuna kadar, yine kahverengi iple. Üstüne de yeşilin iki tonuyla yaprak yapıverdim, halka yapıp ipliği, uygun yerinden de minicik bi tutturuverince oldu mu sana yaprak. Sıra geldi elmalara, aralara serpiştirdim tohum işi elmaları, ben iğneye 6 kez doladım ve aynı yere battım ;) Baktım kırmızıya ne lazım bir güzel turuncu, e o zaman biraz da portakal yapayım aynı yöntemle dedim, birkaçını da yere düşmüş gibi yapıverdim, oldu mu sana neşeli, cıvıl cıvıl bir güzel ağaç. Dikiverdim iki parça keçeyi, dikişin bitmesine az kala içine silikon koydum, diktim kalan kısmını, sonra siz göremiyosunuz ama bu anahtarlığın bir de renkli boncukları var, evdeki kullanılmayan bir anahtarlık halkasını da geçirverdim, oldu mu Nurcanıma bir araba anahtarlığı, güle güle kullansın ;)
Çok ama çok kıskandım Nurcanı sonra, zor ayrıldım bu güzel ağaçtan ama söz verdim, bir tane de kendime yapacağım :) 
Dedim ya siz alasını yaparsınız, yapsanıza bi ;)
******

Yoruldunuz  yine okurken di mi sevgili okur, yoruldunuz ama sıkılmadınız umarım :)
MUTLU HAFTALAR OLSUN, SAĞLIKLA, HUZURLA....

MERAKLISINA NOT: Sınav sonuçları açıklandı: Pazarlama İletişimi: 90 (Gerisi yok :) Bu kadarını bil yeter sevgili okur :)))

26 yorum:

  1. Seni okurken hiç sıkılmıyorum ki!
    Bu günler beni mahvetti yalnız,dikkat! "ay şekerim şunun tadına bakalım,bu da pek güzel olmuş " derken...

    Neyse moral bozmak yok!
    Mutlu bir hafta dileklerimle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok seviniyorum sizler böyle sıkılmadığınızı söyleyince, çünkü iki satır yazıp, sadece fotoğraf koyacağım dediğim postlarda bile bi dünya kelam! Çok mu gevezeydim zaten, yoksa bu blog mu beni bu kadar çenesi düşük yaptı bilemedim şimdi...
      Görüyorsunuz işte yorum cevaplarım bile dünya ;)
      Günlere gelince, iki tane günümüz var bizim böyle ama gün olmasına gerek yok ki, her hafta sonu çocuklara hamur işi yapıyorum ve onlardan çok daha fazlasını koca kişisiyle karşılıklı yiyoruz afiyetle :))
      Moral bozmak yok bence de :) Üç günlük dünyada, yemek için yaşayalım azcık yahu, elbet tombalak olmayalım ama yiyelim de, sonra güzelce yürüyelim eritmek için :)
      Size de musmutlu bir hafta diliyorum Nilgün öğretmenim :)

      Sil
  2. karsilikli sohbet ediyor gibi okuyorum yazdiklarini , o kadar icten... kimbilir ne guzellikle gelecek yni kecelerden. kolayliklar diliyoum canim sana simdiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah! Tam da istediğim bu, demek ki becerebiliyorum azcık ;) Sohbet ediyorum zaten ben sizinle bu postlar aracılığıyla :) Ne mutlu ki, yankı bulabiliyor sesim sizler tarafından :)
      Teşekkür ederim, Etka'nın tatlı annesi ;)
      Bakalım, benim de içim kıpır kıpır keçelerime baktıkça, elbet ilk size göstereceğim yaptıklarımı :)
      Sağol...

      Sil
  3. SÜper ya.. Küçücük bir anahtarlıkta ne çok emek var. Kıskanılacak kadar var valla. Ellerin dert görmesin Sevgili Esen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Teşekkür ederim çok Gülsüm Hanım...
      Çok ama çok sevdim ben bu ağacı :)) Renklerine bayıldım... İnsanın kendi yaptığını başkalarının takdir etmesi lazım biliyorum ama bazı şeylerde engel olamıyorum kendime :)))
      Sağolun :)
      Sevgiler çok....

      Sil
  4. Valla becerebileceğimi düşünsem çok hevesleniyorum bu azmine ama nafile...
    Yine döktürmüşün canım ellerine sağlık süper olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir başla bak neler yaparsın şekerim :) Bir eşik var ordan atladın atladın, o zaman kim tutar seni :) Benimkilerin alasını yaparsın üstelik...
      Çok sağol şekerim, öperim Aylincim :)

      Sil
  5. 10marifet yakaladığı yerde başıma çuval geçirse yeridir... Yine mi keçe? :D
    O kadar etamin nasıl yapılır diye annattırdılar; yordular; üstelik 1 bardak su bile vermemişler (dikkatlice izledim)! bari 1m etamin kumaş ve biraz etamin ipi de koysalarmış ya o keçe kutusunun içine :D :D :D

    "cıks cıks cıks" (bunlar Nilgün Öğretmenimin patentli sözcükleridir - kaynak göstermeden kullanmayalım lütfen)

    Hadi affettim orada güzel bir iş daha başlamış netekim...

    Bonusların tadından yenmiyor olması da cabası...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nurdan hanım gelin sizi keçeyle barıştıralım, aklıma şu anda ne geldi biliyor musunuz? Sizin bu kartpostalları keşke biri de keçeyle denese, ama keçe ustası biri, misal Mehtap Abla, nasıl şahane işler çıkar ortaya :)
      Mehtap Abla'nın keçelerini ilk gördüğümde, her yaptığı keçe işinde aklım başımdan gitti, bakarken bile mest oldum ;) Şimdi hiç aklımda olmayan, tamamen tesadüfi hayatıma giren keçeler beni nasıl mutlu ediyor bir bilseniz, bu anahtarlık mesela, aklımdan tasarlarken, işlerken, bittiğinde, fotoğraflarken yüzümde sürekli bir gülümseme...
      Etamin büyük aşkım ama keçeyi de çok sevdim canım arkadaşım, kah ondan, kah bundan, kah şimdilik bir köşede duran tığ işinden, aslında bunların toplamından çok büyük bir haz alıyorum ben, nereye kadar gider bilmem, yerine başka işler geçer mi onu da bilmem ama bıraksalar sürekli, işler, diker, örer, tasarlarım ;)
      Çekim sırasında değil ama öncesinde çaylar, kurabiler ikram edildi, hele bir limonlu kek vardı ki sevgili Aylin hanımın yaptığı, enfesti :)
      Bu arada kuşun biri bitti bile bu akşam (Neden bu kadar çabuk bitirebildiğimi size bilahare anlatıcam ;) Çok da sevimli oldu yahu :)) İkincisinde sıra, bakalım, bittiğinde hemmen paylaşırım inşallah :)
      Bu hafta sonu güzeldi, bonuslarıyla, sürpriz videosuyla, güzeldi çok şükür :)
      Güzel bir hafta olsun sizlere de, kocaman öperim ;)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Aminnnn Serpilcim :) Mutluluk hepimiz için olsun ;)
      40 yaş itibariyle, daha doğrusu galiba Ali Deniz'in doğumu ile idrak ettim ki, mutluluğu küçük küçük şeylerden çıkarmak, bulmak, tadına varmak bizim elimizde... Yoksa sen de bir terazi olarak bilirsin ki, dengemiz yok pek bizim, kah duygusal, hüzünlü, kah neşeli geçip gidiyor hayat... Hüzünlü, duygusal kısımları bana, mutlu, neşeli kısımları size olsun diye bu blog :)
      Teşekkür ederim güzel yorumlarına, destek veren, motive eden, mutlu eden yorumlarına, sağol arkadaşım ;)

      Sil
  7. Aman da aman şu yaratıcı, duygulu, içten, sevgi dolu yorumlara bakın...Ben bu Nehir'i yerim, prensescik ne tatlı, ne güzel kalpleri var...Okurken hem duygulandım hem güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nehir alem bir kız, önceden daha çoktu incileri artık büyüyor ve azalıyor gittikçe komik lafları :) Unutmayalım diye amatörce bastırıp kitap yaptık biz de, belki bilmiyorsunuzdur diye yazdım, belki sen de düşünürsün çocuğun(uz) için böyle bir şeyi, çok ama çok güzel bir hatıra kalacak kızıma, belki de torunlarıma :)
      Teşekkürler Derya, hoşgeldin :)

      Sil
  8. ne kadar özel bir kızın var senin maşallah !!!! her diyaloğu, her cümlesi özel.
    maşallah maşallah güzel akıllı Nehir'e nazar değmesin.
    o muhteşem anahtarlığa ilk görüşte bayılmıştım zati
    ellerine, emeklerine ve tüm ailene sağlık sağlık !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Sağol Filizcim, Nehir biraz da sizlerin de gözü önünde büyüyor, gelişimini benimle birlikte siz de yakından takip edebiliyorsunuz ve gittikçe bu komik lafları azalıyor ne yazık ki :( Yakalayabildiklerimi paylaşıyorum-ki yorumundan iyi yaptığımı anlıyorum :)
      Anahtarlığa ben de bayıldım, başlarken bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim, nakıştan bi haberim ama bu tohum işi basitliğiyle tam bana göreymiş :)
      Evet, sağlık, sağlık, en çok ve en başta sağlık, sana bana hepimize :)
      Öperim...

      Sil
  9. 1 aylık yoklukta birşeyler kaçırdım ben demek ki...
    ama güzel şeyler olmuş belli...
    dur bende tebrik ediyim seni...
    gel bi öpim önce
    mucuk mucuk :) :)
    her ne yaptıysan aferin :)

    kızın lafları bitiriyor beni resmen:)
    şimdiki veletler bi başka canıııım
    maşallah der
    giderim :)

    YanıtlaSil
  10. Oooo, epey olmuş...
    Çok şükür, bizim cephede herşey yolunda :) Azcık meşhur oldum o kadar :)) Tebrikleri kabul etmekle meşgulüm birkaç gündür :) Seninkini de memnuniyetle kabul ettim, öptüm :)
    Nehir komik kız, dur bi şeyini daha anlatayım sana öyleyse: Hastaneye dişçiye giden Nehir, babasına "Baba bu hastane nezenvektan mı kokuyo" :)) Nerden duydun ezberledin, ya da tam ezberleyemedin :)))
    Sağol....

    YanıtlaSil
  11. Çocukların yaratıcılığı ve çözüm üretme çabalarına şahit olmak ne güzel :)
    Yazın bence, daha çok yaızn kızınızın incilerini.
    Büyüyünce okuyup mutlu olsun :)
    Yaptığınız el işlerinin yanında hamur işleri de harika görünüyor.
    Sizi alan yaşadı kesin :P

    YanıtlaSil
  12. :))))))) Çok güldüm son cümleye :) Koca kişisi de hep beni çok şanslı görür, onunla evli olduğum için, baktığın açıya göre değişiyor ama çok şükür ;)
    Yaptıklarıma dikkat edersen, hepsi teferruatsız, basit işler, hamurişinden tut, yemek de dahi, elişlerim de, uzun, sabır gerektiren, detaylı işlere gelemiyorum hiç :( Bu halimden memnun muyum, evet, çoook :)
    Nehir'in İncileri'ni amatörce bastırıp kitap yaptım geçenlerde, hatıra kalsın kızıma istedim, resimli, yazılı, çok hoş bir minicik kitap oldu :) Aynısını da konuşmaya karar verdiği gün Ali Deniz için yapacağım inşallah :)
    Senin profil resmin de çok şeker gözüküyor burdan bakınca ;)

    YanıtlaSil
  13. Doğumdan sonra bebişle uğraşmaktan bir süredir blogları takip edemez olmuştum.Bugün girdim uzun bir süreden sonra.Az kalsın senin ünlü olduğunu kaçırıyormuşum canım =)Videoyu izledim seni daha yakından tanımış oldum.Devamını bekliyoruz efendim.Bu arada şu iğneye iplik takma aparatını öğrendiğim iyi oldu =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii, iyi ki bakmışsın Gülcüm, meşhurluğumu ne çok insan duyarsa o kadar iyi :)))
      Sağol canım, devamı yok ama bu kadarı bile çok zevkliydi :) O iplik takma aleti süper ama pahalılarından al e mi, ucuzundan aldım, ilk geçirmede kopuverdiler :)))
      Bebişi kokla benim için...

      Sil
  14. Hangi birine bayılayım bilemedim!

    Her şey çok güzel, Nehir'in incileri müthiş...

    Anahtarlık şahane. Keçeye hiç elimi sürmediğim için nasıl yaptığına böyle hayran hayran bakıyorum:)

    Kuzuların hepsi birbirinden kuzu, çok tatlılar...

    Devam eder gider,iyisi mi kaçmak, sevgiler güzel Esen'ciğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Gülden hanımcım, sağolun :) Nehir'in İncileri beni de öldürüyor :))
      Anahtarlığı beğendiniz di mi, ben de çok sevdim, kendime de yapıcam inşallah :)
      Keçeye el sürün siz, bir kez deneyin en azından, çok zevkli, denemek için malzemeleri ben verebilirim isterseniz :)
      Sevgiler :)

      Sil
  15. blogundaki herşey harika... nereye baksam şaşırdım ellerine sağlık... bende bloguma beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu :) Teşekkürler Öznur ve hoşgeldin ;) Benimkiler minik minik çerezlik ama zevkle yaptığım işler, yoksa ne harika bloglar var ;)
      Takibe aldım seni, sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.