5 Ocak 2013 Cumartesi

O-MO KARA DO'nun REYKİYLE BAĞLANTISI :)

O mo kara do, sime sime sime do, la pa tika la pa ti ka bil men do ele san do, bir ce ket, bir pal to


biliyo musunuz bu saymacayı, bilmeyenler için böyle hece hece yazdım ki, her hece de parmak saymaya devam edecek şekilde öğrensinler :)))
Ben sık sık kullanırım bunu, kararsız bir teraziyim ya hani, karar vermeme yardımcı araçlardan biri de bu güzelim saydırmaca. Bu sabah yine kullandım, sınavda, bazen iki şık arasında karar vermek için, bazen de beş şık arasında :)) Evet valla, beş şıkın beşi de aynı yakınlıkta gelir mi insana, beşini de işaretleyesim gelince, beşi de  "Beni seç abla, beni seç" diye bas bas bağırınca, ben de saydırdım habire, toplamda sanırım 10 soruda saydım durdum içimden, çok umutluyum ama bakalım ;) En az %80'i doğru çıkmıştır bu yöntemle (lütfen çıksın Allahım!) çıkmazsa artık normal insanlar gibi ders çalışma yöntemini seçmem lazım :( Ya da AÖF beni yani güzide bir öğrencisini kaybedecek :) 
Ya da Elif'e daha çok baskı yapsam, "Yahu bırak artık millete Reiki (R2 mi yazılır, reyki mi desem, nedir bunun doğrusu!) göndermeyi de, bütün hepsini- ne varsa stokta tamamını bana yolla, bütün kanalları açtım, büyük bir açgözlülükle bekliyorum, yolla ki sınavların anasını ağlatayım" desem. Yollar da valla, bi senedir falan yapıyo reykiyi, hiç bıkmadan usanmadan, yakın çevresinden başlayıp, taaa Van'daki ihtiyaç sahibi birine kadar cümle aleme hem de :)) 
İlk öğrendiği zamanlarda köydeyiz, manzara şu: Akşam vakti, annem uzanmış koltukta, belinden şikayet edip duruyo, Elif hemen apartta "Ya sana reyki yapayım anne dur, hemen geçer" Annem "Kızım onunla olacak şey mi bu, dinlenmeyle geçer, fıtık var!" Elif kararlı, inatla yolluyo enerjilerini ama çok somut bi değişiklik yok annemde, bi mucize gerçekleş(e)medi gibi :))) 
Ben ayağımı vurdum sandalyenin kenarına, ama feciii parmakları ayrılır gibi vurur ya hani insan, yıldızları sayar ya hani, hani beyni ile kalbi ayağının serçe parmağı oluverir ya bir anda, işte tam öyle. Ağlamak üzereyim acıdan, Elif  "Aaa, gel hemen uzat ayağını, çıkar çorabını bi reyki sana da!" Amaninnn, nasıl oldu yahu, geçti gibi ağrı.  Bilemedim yani, faydalı bişeydir mutlaka ama hani kesin söyleyebileceğim bir zararı olmadığı kanaati hasıl oldu bende :) Şimdilerde başım ağrıdı, zırrrr Elif, çocuk ateşlendi zırrrr Elif, önemli bişey bekliyorum bi gelişme gibi, bi güzel şey gibi zırrrrr hadi onda da Elif :))) Ben atladım diyelim aramayı, o anda aklıma gelmedi, Elif de bir fırça, sormayın gitsin "Kızım niye aramadın, saat kaç olursa olsun ara diyorum sana, ben reyki gönderirdim hemen, zaten gece daha iyi oluyo enerji akışı, gece 11'den sabah bilmem kaça kadar"(o biliyo da ben diyemedim şimdi!) Yuh be kızım, işin gücün yok gece yat uyu, hiç mi üşenmiyosun sen, sen kimin ablasının, sen bunlara böyle iştahla dalarken bende bunların bir kırıntısı bile niye olamamış, niye kuzey ve güney kutbu kadar zıtız bu konularda, hayret ki ne hayret!
Köyde yaz tatilinde Elif böyle reykiye sarmışken, sürekli bir enerji transferiyle meşgulken, meğer Nehir hanım da öğrenmiş teyzesinden usulünü ya da el almış diyeyim :))) Geldik İstanbul'a, boynumun çok ağrıdığı bi anda, uzatıverdi minik ellerini boynuma, anne reyki gönderiyorum sana, suratında da bir tuhaf ifade :)))
Var mı sizin de ihtiyacınız, sakın çekinmeyin lütfen, zevktir Elif için :)))

HAMİŞ 1: Kızma şekerim yaaa, takılıyorum :))) İstekleri bilahare iletirim sana ;) 

HAMİŞ 2: Bi tekerlemeden nereye geldim, sap(ıt)tırdım yine konuyu, çok pardon asıl bişey soracaktım ben size, hani bi şarkı vardı biz çocukken, hani köyde söylerdik (bizim köylüler duydunuz mu?) "Arabistaaaan buğdaylarııı, severler sevdiğiniii, kız seni almaya geldim, halini sormaya geldim....." nedir bunun devamı bilen var mı içinizde, bulamıyorum, çıkaramıyorum :(

Bu pabuçları Nehir'e aldım, % 50 indirimle, Accessorize'den  (Bu nasıl zor bir mağaza adıdır yahu)
Nehir'e çok ayakkabı aldım ordan, daha çok süslü, pullu ayakkabılar, indirimden hepsi de, misal bu kırmızı pulsuz olanı 20 tl'ye geldi ;)
Teşekkürler Selcencim, ilhamın için ;)

16 yorum:

  1. "Zambak zumbak dön arkana iyi bak"

    Mendil ile oynanan oyunun tekerlemesi değil miydi bu?

    :))) Reiki ve Elif size kızacaklar kesin deyim.
    Aksesoriiz mağazasının aksesuralarını severim. Belki ondan belki başka sebepten kıskandım Nehir' in "benim olsa keşke" dedirtecek kadar güzel papuçlarını. Zambak zumbak yani....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o değildi bu :) Sizin dediğiniz "Yağ satarım, bal satarım"ın sonu :)
      Elif'e bu sabah dedim zaten, "Gecenin bi yarısı şuursuzca yazdım, kızma sakın" diye :) Kızmamış ki okuduktan sonra gülerek aradı, "Seni yetiştirme yurdundan almışlar heralde, nasıl kardeşiz biz sahi" dedi, güldü bi de ;)
      Reyki mühim değil kızarsa kızsın :) Demek Reiki, bunu da öğrendim sayenizde :)
      Aksessorayz da diyolar ona çok abuk bişey Türkiye'de böyle bir mağaza adı, değiştirsene kardeşim, tuhafiyeci gibi bi isim bulsana, aksesuarcı de geç işte... Adana'lı teyze torununa toka almak için gidecek, nerden aldın diye soranlara da diyecek ki "Accessorize'den aldım", bi kodlar mısın derlerse yandı bitti kül oldu teyze :)))
      Ben ayakkabı düşmanı biri olarak kendime ayakkabı almaktan nefret ederken, Nehir'e çeşit çeşit ayakkabı almaya bayılıyorum en çok da böyle pullusuna ;) Bi dahakine bakayım mı sizin için de büyük numarası varsa :)

      Sil
  2. Arabistan buğdayları severler
    Sevgilerle kız seni almaya geldik
    Halini sormaya geldik
    Çık dışarı
    Zambak zumbak dön arkana iyi bak

    da olabilir gibi geldi :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Abla (bizim köyden) yazmış face'den devamını, "Bundan böyle bir kızım oldu" gerçekten de öyleydi, yazınca hatırladım ama havada kalıyo böyle de yaaa, bilemedim şimdi :(

      Sil
  3. bu saymacayı duymamıştım bak eğlenceliymiş:))
    ben de açıköğretime kaydolmuştum hatta 1. sınıfı bitirdim ama devam edemedim. çalışmadan olmuyor, bi de ona çalışırsam kendime hiç vakit kalmıcak diye bıraktım. bi ara devam edeim diyorum napıyım:)) sosyoloji okuyordum ben. sen ne okuyorsun?
    aileden birinin reiki yapması iyi bir şeydr herhalde. bizim ailede yok bu boşluğğa en uygun kişi de benimdir kesin ama hiç uğraşamıcam :))
    sabah sabah hiç duymadığım o şarkıyı görünce merak ettim baktım şöyle bir blogda çıktı. bak istersen.
    http://karadenizsofrasi.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

    nehirin ayakkabılarına bayıldım ahh benim niye bir kzıım yok. beğendiğim bir kız kıyafeti olunca bunu kimin kızına alsam diye düşünüyorum hep.
    şimdiden alıpta torunlarıma mı saklasam:))
    güpgüzel pazarlar diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim akıbetim de senin gibi olacak sanırım moriçe, ben de "Sana ayıracağım vakti etamine ayırırım AÖF deyip veda edicem galiba... Bu sabahkiler rezaletti, omo karado diye saymaktan başka bişey yapamadım sınav boyunca :((
      Bizim ailede bu tür mistik şeylerin tamamı Elif'e yakışır, bana da öyle uzak ki...
      Araştırmacı blogculuk yapmışsın, sağol :) Söylediğin bloğa baktım, benim bildiğim kadar yazmışlar, demek ki genel olarak bu şarkı bu kadarıyla biliniyor, Zeynep abla bir cümlesini eklemiş ama o kadar mı bilemedim yine, "Bundan böyle bir kızım oldu"
      Nehir'e ayakkabıları çoğunlukla ordan alıyorum, elbette baharlık ve yazlık olanları bir de süslüler ki hepsi, doreli, simli, parıl parıl ;)
      Bilemedim şimdi torunlarına mı saklasan yoksa bir kız daha gelir belki diye ona mı yatırım yapsan :))))
      Güpgüzel pazarlar hepimize olsun :)

      Sil
  4. Elife soyllermisin su reikiden adasi elif yagmur ve bende istiyoruz:)) sevgilerimizi iletiyoruz..
    bu arada nehirin ayakkabilari super gule gule giysin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derhal, hemen yollar valla Yeniçeri ailesine güzel enerjilerini ;)
      Ayakkabıların numaraları kalmamış, bir numara büyük aldım, yaza giyer inşallah ;)
      Sağol canım, öperim şekerim ;)

      Sil
  5. Esen yaaaa,
    sen çok yaşa emii :)))) gülmekten ölmedim ama çok güldüm:)) yawrum Memet te kucağımda bakıyo ekrana, nolduuu annneee diyo.Hade anlat bakalım .))) bi teyze komik şeyler yazmış ona gülüyorum dedim :)
    Elif e söle bana çok lazım enerjiii, benim işe de bi el atsın Allah rızası için:))
    Ne yazdığın tekerlemeyi ne de şarıkı bilmiyorum beeeen, neden acaba? dedim kendi kendime :))))
    Nehir'ciğimin ayakkabılarına bayıldııım.Hem de bedavaymış onlar, Allah'tan Sena ekranın başında değildi görmedi.Yoksa kırmızı hastası kızım onları görse yapışırdı bana da al diye :))
    Bence etkinliğin en şirin ayakkabıları olacaklar .)

    YanıtlaSil
  6. :))) Aminn, hep birlikte çok ve sağlıkla yaşayalım inşallah Selcencim :) Mehmet'i kocaman bi öp de ki "Komik teyze öpüyo seni"
    Elif'e liste yapmaya başladım, seni de ekliyorum hemen :)
    Çok bilinen şarkı değil zaten sonunu bilmediğim, o mo karado ise bizim oralarda (Yalova) çok yaygındı ;)
    Sena kaç yaşındaydı, ona göre var mı acaba, küçük numaralar hiç kalmamıştı, ben de Nehir'e sonra giyer diye büyük almak zorunda kaldım...
    Çocuk ayakkabıları her zaman çok güzel zaten, büyüklerinkine göre çok daha estetik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, aksesuar kullanmadığım için oraya hiç bakmam.Ayakkabı, hatta çocuk ayakabısı olduğunu bilseydiiim:)hemen araştırdım ama Ankara'da nerelerde var diye buraya çok yakın bir kaç avm de varmış.bir bakıcam bakalım, Sena nın ayakları taraklı olduğu için :/ her ayakkabı hatta böle babet ve dar ayakkabılar olmuyo maalesef.Mutlaka giyip bakması gerekiyo, bazeeen içim gidiyo harika diyorum ama kızışımın tombik ayaklarında komik duruyo:)) yani sizde ki durum biz de tersine işliyo anlıyacağın .))

      Sil
    2. Aaaaa, çok geçmiş olsun kuzuya, geçen sene tam da yılbaşı haftası Nehir olmuştu suçiçeği, okulda salgın vardı ama korktuğumuz kadar ağır olmadı, çabucak atlattı, şimdiki çocuk hastalıkları çok korkutmuyor, çabucak geçer inşallah sizinki de, ama dikkat edin de dokunmasın, izi kalır, bizim doktor kaşıntı için bi ilaç vermişti onu sürmüştük, hiç iz kalmadı (haklısın bu senin bloğunun yorumu ama burdan yazıverdim, kabul et canım)
      Gelelim benim bloğumdaki yorumunun cevabına, bu dükkanda çocuklar için çok aksesuar, çanta, çıkartmalar, ev ayakkabısı, terlik, atkı bere ve çok güzel de kıyafetler var, normalde çok pahalı ama çok ucuzluk yapıyorlar, denk gelirsen kaçırma :) Ayakkabıların da kalıpları geniş geniş bence sıkıntı olmaz ;)
      Eee, kimimizde anneye, kimimizde kuzuya! Denge bu galiba ;)

      Sil
    3. Yanlış alarm galiba :)) Memetcim, geçen haftalarda geçirdiği için gözüm hep Senacıımın üzerinde en ufak bir pıtırcıkta hemen su çiçeği yapıyorum çocuğu:)) aslında geçirmesini istiyorum.Galiba o yüzden her kabartı su çiçeği gibi geliyor.
      Ayrıca, senin ev benim ev farketmez.Sohbet her yerde sohbet keyif aynı olsun yeter.)
      Mağazayıda takibe alayım ben bare .))

      Sil
    4. :)) Geçirse de kurtulsak mı diyosun :)
      Bence de bütün bloglar bizim di mi :)
      Evet sık sık bak oraya özellikle de indirimleri kaçırma ;)

      Sil
  7. O saymacayı bilmiyorum gerçekten. Ama güzelmiş, çocukken çok tuhaf tekerlemeler, söylenceler olur değil mi:)) hepsi de birbirinen komik olur çoğu zaman anlamsız şeyler de bir araya getirilebilir:)) güzelliği buradadır sanki;)) Bu arada Elif hanımla tanışmak ve kaynaşmak gerek, pek sevdim yöntemini:) Artik bir istanbul yaparsak;)) belki karşılaşıp tanışmak mümkün olabilir. Ben Reiki gönderemesem de selamımı gönderiyorum, hem size hem kız kardeşinize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her oyuna başlarken, her anlaşmazlıkta saydırmacaya başvururduk, sorunlar çözülüverirdi, keşke çocukluğumuzdaki kadar kolay olsa şimdi de sorunların çözümü ;)
      Elif çok mutlu olur sizinle tanışmaktan, o benim gönlü çok zengin ablam :)
      Ben de çok isterim sizi tanımayı, kısmet, inşallah gerçek olsun diyelim :)
      Selamınız başım üstüne, çok sağolun, bizden de çok selam...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.