21 Ocak 2013 Pazartesi

MİNİK, MİNİCİK ŞEYLER...

Hafta sonundan bize kalanları göstereyim mi size, neler yaptığımı, küçük minicik şeyler bunlar, iki güne sığdırdım ikisini, biri altın kesesi, biri de kitap ayracı ;) Diğer pano kaldı tamamlanacak, "Happily Ever After" panosu ama öncesinde Elif'in minicik panosunu bitirmem lazım, çok ayıp ettim ablama çoook, telafi için aşağıdaki gibi bir kitap ayracı yapıcam ona da tez zamanda (Valla yapıcam Elif yaaa, inan bana, kitap ayracı ne ki, dünyaları yaparım ben sana, sen yeter ki iste şekerim ;) )

ETAMİN KESE
Etaminden keseler yapmayı çok seviyorum, çabucak bitiyor çünkü,  zevkle işliyorum, çıtır çıtır desenlerle, güzelim renklerle, aşkla işliyorum ;)
Bu gördüğünüz etamin şerit halinde satılıyor, kenarları da oyalı üstelik ;)  Çok pratik, bir metre kadar aldım, üç tane daha kese çıkar kalan parçadan, bakalım onlar nasıl olacak ;)



"Keçe ve Etaminden Mütevellit Kitap Ayracı"
Dedim ki "Bu seferki ayraç farklı olsun", dedi ki, "E keçeyle birlikte olsun" Dedim ki, "Nasıl yani?"
Dedi ki, "E uydurursun sen, düşün bişeyler"  Dedim ki "Hiç öyle örnek de görmedim ama deneyelim bakalım ;)" "Yaparsın sen yaparsın" (Hah işte böyle şeylerle gel bana iç sesim, motive et, aşka getirecek laflar et!)
Uydurdum velhasıl iç sesime kulak vererek ve çok zevkle yaptım, çok da beğendim ayıptır söylemesi ;) Düsturum "Kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun" En bi kalın keçeyi kullandım, ortasına pencere açtım (kabul azcık yamuk kesebildim keçeyi :(  (Allahaşkına söyleyin hangi kul yapısı iş mükemmel ki, mükemmellik doğada, tüm yaradılmış canlılarda, kul yapısı olan herşey azcık kusurlu bence, tıpkı benimkiler gibi ;) )
 
 
 
Yakından bakalım desenimize... Böyle minik minik çiçek desenlerini çok seviyorum, çok kibarlar çünkü, çok tatlılar çünkü, çok sevilesiler çünkü ;)
 
 
Eserlere toplu bir bakış ;)



**********************
 
Bi de anne olacaksın, çocukların haline bak, kuru ekmeğe muhtaç kalmış mahsuncuklar, vah vah...
 

Son moda gözlüklerimiz, çok havalıyız çoook...
 
BONUS:
(rahmetle...)
 
 

46 yorum:

  1. Çook güzeller, kitap ayracına özellikle bayıldığımı bittiğimi çok çok beğendiğimi söylemeden geçemiycem :)) bi çorba kaynatıver çocuklara yazıktır yavv:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap ayracı üstünde çalışmalarım devam edecek (elbette iç sesimle birlikte :)))
      Çok teşekkürler, beğenmenizle birlikte bende bir heyecan fırtınası, bir kendini tutamama, bir daha daha daha yapayım isteği vs... :))
      Müstehaktır o çocuklara, yesinler kuru ekmeği, çorba yaptım da çok yediler sanki :)))
      Alışveriş merkezinde idik, ekmekler çok sıcak ve çok güzellerdi, ikisi de kapıverdi bir iştah ekmeklere karşı ama çorbaya yok, köfteye yok o iştah malesef :(
      Teşekkürler, sevgiler, çok güzel bir hafta dileği bir de..

      Sil
  2. Çok ciciiii çalışmalar bayıldım :)
    Bu arada miniklerin gözlükleride yakıyoo :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten de burda bu işler için anahtar kelime "cici" galiba :)
      Bizimkilerin gözlük maceraları bitmez, gördünüz mü bilmem şunları (http://esen-can.blogspot.com/2012/12/bir-sorunumuz-var.html)
      Sevgiler

      Sil
  3. Çok ciciler, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Baharcım, haklısın benimkiler Cici :))
      Ama seninkiler vallahi şahane ;)
      Sevgiler çoook...

      Sil
  4. Çok güzeeeel olmuşlaaar.
    Ben böle çıtır çıtır desenlere bayılıyorum.Yaptığım, en büyük etamin olan seccademin desenide böyle çıtır çıtırdı.Namaz kılmak isteyenlere önce onu seriyorum ehehehhe.Bir ara paylaşsam diyorum onun resmini.
    Ama siz böyle yaptıkça olmuyooo,herşeyleri yapmak istiyorum ben :/ Bugün eşime söylüyodum."ben çok mu ayran gönüllüyüm acaba?" :)) biraz durduu, "yooooo" dedi garibim ehehehehe.
    Keçe ve etamin uyumu harika olmuş.
    Bu çocukların kuru ekmek sevdası ne olacak?Nereye gidecek Esen'ciğim?Sena'm da, ver kuru ekmeği başka bişi yemesin:)) amaaaan sonra herşeyi yiyecekler nasıl olsa dimiii?
    Gözlüklerde yakıyo ama.İkisini de öpre misin? Annesi, benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum böyle desenleri, kibar kibar çiçekler, minicik yapraklar vs :)Seccadeye de olur valla, bi göstersene, hem hep cami örneği olacak değil ya, Allah'a yönelirken, güzel bir şeye bakmak ayrıca sevaptır belki de ;)
      Sen de yapsana, böyle minik minik şeyler yapabilirsin, çok kolay vallahi, dene bence, seninki ayran gönüllülük benimki maymun iştahlılık :)
      Kuru ekmek bir yana bizim bücür ekmek arasına da bayılıyo, babasında gördü mü atlıyo valla :)
      Öperim tabi, sen de öpersen (düzeldi di mi ev ahalisi, geçti di mi hastalıklar)

      Sil
    2. Yoook, sorma.Ertelediğimiz İstanbul turunu oradaki K.B.B. doktoru için öne çektik:( İkisinin de geniz eti ilerlemiş alınması gerekiyomuş.Geçen yaz Üsküdar devlet hastanesinde,Mükemmel bir K.B.B. doktoru buldum ve ses tellerimdeki polipi almıştı.Şimdi çocukları ona götürmek istiyorum.Ayın 30'u için randevu aldım ama ayarlayabilirsek daha önce gidicem.
      Fırsat bulursak görüşmeyi çok isterim.Bana face.den telefonunu yazar mısın?Müsait olursam ararım seni olur mu?

      Sil
    3. Ooo, geçmiş olsun, Nehir'in de üç yıl kadar önce aldırmıştık geniz etini, çok rahatladı... Hadi hayırlısı, inşallah kolaylıkla atlatırsınız...
      Görüşme ayarlarız burda olduğun zaman içinde, Üsküdar'da buluşuruz, Salacak'ta Simit Sarayı var çok güzel, kız kulesine karşı, biliyosundur ya sen zaten ;)
      Yazıcam sana telefonumu, öperim...

      Sil
  5. canımm çok güzel olmuş hepside ellerine saglık.bende aldım bir aşkla etamini bir türlü sıra gelmiyor kendime.kuru ekmeğede şükretmek lazım benimkiler onuda yemiyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Etamine gereken ilgiyi hemen ver bence :)) Başla mutlaka, arkası gelecektir...
      Napıcaz bu çocukların iştahsızlıklarını bilmem, bakıyorum etrafımda da hiç güzel yemek yiyen çocuk yok, bu jenerasyonun özelliği galiba bu ;)
      Sevgiler

      Sil
  6. Bence güzel olmuş,Kul yapısı da güzel olmuş.Çocukları çok sevdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Siz de beğendiniz demek ;) Teşekkürler çok...
      Kesme konusunda kendimi geliştirmem lazım, düzgün kesemiyorum, çözüm cetvelle çizip kesmek ama cetvelle de düzgün çizemiyorum :( Boş zamanlarımda (ne zamansa o zamanlar) sürekli kesme çalışmaları yaparsam belki düzelir ama ben çizgisiz kağıda da düz yazamıyorum ki, hep yukarı, hep yukarı :((
      Çocuklar ömrümüz, çok seviyoruz, bazen sabrımızı zorlasalar da, hep ama hep çok seviyoruz onları ;)
      Sevgiler çok....

      Sil
  7. Kıskandım ben o etamin işlerini şimdik nolcek? :))))

    Sercen hanıma sesleniyorum; seccadeyi yayınlayın; etamine başlayın hemen :)) Biz böyle ayran gönüllülüğe bayılıyoruz etamin mahallesi olarak; sizi de beklerüz!

    Bu dünya işleri hep o kuru bir dilim ekmek için değil mi zaten? Çocuklar bu yaşta çözmüşler dünya işlerini daha ne olsun? Tabii afiyet bal ve şekre olsun.

    Gözlüklere sözüm yok da "ben de isterim ben de"fonda çığırıyor...

    İğneşörlükte rakibim olabilirsiniz Esen Hanımcım, bu ne hız böyle Maşallahh tü tü ve tüü!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E öyleyse Esen size diyecek ki: "Daha iyileri sizin olsun canım arkadaşım"
      Selcen'in seccadesini ben de merakla bekliyorum, bizim jenerasyonun kaderiydi sanırım, anneleri tarafından ellerine seccade ya da bilemedin buzdolabı örtüsü tutuşturulması, ama yanlış ama doğru desenlerle etamin yaptırılması :))
      Düz buyurmuşsunuz tamamen "Ekmek kavgası" bizimkiler erkenden çözmüşler dediğiniz gibi ;)
      Üç boyutlu gözlükler, takıp şaşkın şaşkın izliyolar filmleri :)) Size de ayarlarız bi tane, en bi kırmızısından :)
      Estağfurullah Nurdan hanımcım, haddimi biliyorum çok şükür, ben kim size rakip olmak kim, benimki tamamen kendi çapında, minik-minicik işlerle...
      Selam ve selametle...

      Sil
    2. Bu gece vakit bulabilirsem eklerim.Fotoğraflarını çektim eheheheheh.
      Yanlışlıkları göreceksiniz.Ama olsun ben çok seviyorum bu seccademi, aslında yanlışlıklar bana göre değil çünkü ben üşenmeyip söker tekrar yapardım ama te canlı anneannenicim de el atmıştı bu seccadeye.O yüzden de benm için ayrı değerlidir.
      Yorumlarınızı hemen göremem ama ben de yorumlarınızı merakla bekleyeceğiiim.

      Sil
    3. Hadi bakalım, merakla bekliyorum seccadeni :)
      Yanlışlıklar bana göre valla Selcen, ortaokulda yaptığım buzdolabı örtüsünü nerden bulup da göstermeli, desenler nasıl yamuk yamuk uzayıp gitmiş :)
      Hayatta sökmeyi sevmiyorum, bin türlü numarayla kılıfına uydurmaya çalışırım itinayla :)

      Sil
  8. Esenciğim Nurdan hanıma katılıyorum bu ne hız maşallah,maşallah.
    Desen seçimlerin harika çok hoşuma gitti çıtır ,çıtır gerçekten.
    Kitap ayracınıda çok beğendim,yamuk kestim diye üzülme keçe maalesef öyle bir kumaşkı el sıcaklığı ile şekil değiştirir.
    Çocuklar böyle büyüyor diyeceğim yinemi diyeceksin ama korkma biraz büyüyünce yemek yeme şekilleride değişiyor.
    Ali Denize gözlük çok yakışıyor zaten yakışıklı dahada yakışıklı oluyor.
    Hepinizi çok öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Mehtap Ablacım yaa, maşallahlık bir durumum yok henüz :) Bir de keşke biraz da başka başka işlerde, mesela ütüde, mesela temizlikte olsa bu şevkim :(
      Sen de beğendin işte desenleri, bizim ortak özelliğimiz zarafetimiz, işte o yüzden de böyle böyle zarif şeyler yaklaştırıyor bizi birbirimize, senin bütün işlerin, benim minik etaminlerim ;)
      Çocuklar gerçekten de dediğin gibi böyle böyle büyüyor :) (İtiraf ediyorum bir yorumda iki kez "böyle böyle" olmadı ama böyle böyle yazabiliyorum anca :)
      Ali Deniz'in gözlük koleksiyonu var biliyosun, hepsi de tamamen tedavi amaçlı, doktor tavsiyeli ;)
      Öperim çoook (Nedir şu kafede konuşulan "görüşme işi" çözemedim ama çok da meraktayım, hadi hayırlısı diyeyim ;) )

      Sil
    2. Esenciğim bir iş görüşmesi güzel bir teklif var ama nasıl değerlendireceğimi bilemedim daha doğrusu geç gelen bir teklif oldu biliyorsun eşim emekli olacak yazlıkta daha çok vakit geçirmeyi planlıyoruz.Yinede kısmet bakalım.Detayları anlatırım..

      Sil
    3. :)) Oooo, harika bişey bu Mehtap Abla, hadi hayırlısı diyelim, e madem güzel diyosun değerlendir bence de bi, ayrıntıları da bilahare öğrenicem inşallah :)

      Sil
    4. Düzeltme
      1. Selcen hanım darılmasın elim sürçmüş (Sercen yazmışım) tahtaya 1000 kere tek ayak üstü Selcen yazcem-kendime cezamdır)
      2. Şekre de ne? Şeker o şeker...
      3. Nursun yarın yollara düşüyor - gidiş o gidiş olabilir /emanetler bana gelecek her şartta diyem dedim :)
      4. Mehtap hanım için hayır duaları iş başında; hayırlısıyla ektiğini biçecek
      5. Sizin yaptığınız o minicik delikli kumaş üstü işlemeleri ben yapamam Esen hanım; yapanlara hayranım :)
      6. Maşallah gerçekten isteyince ses hızını aştırıyorsunuz iğneye :)

      Ay yoruldum....

      Sil
    5. 1) Yapmayın günahtır, 500 olsun bari :)
      2) Şekre şekerin kibarcası ;) Hoş olmuş bu haliyle de...
      3) Napmalı peki, Nursun hanım gitmeden kesesini nasıl yetiştirmeli, napıcak gurbet ellerde, biriken altınlarını nerde saklayacak kesesi olmazsa :( Sağlık olsun diyelim, ben en yakın ve uygun bir zamanda emanetini size teslim ederim inşallah, siz bir şekilde ulaştırırsınız belki...
      4) Çok merak ettim valla Mehtap Abla'nın işini, ektiğini çoktan biçmeliydi bence de, hadi hayırlısı bir kez daha, güzel şeyler olsun inşallah :)
      5) Çok minik delikleri sahiden de yav, sinir oluyorum bazen, çalakalem yapamıyorum, gözünü ayırmayacaksın yoksa delikler karışıveriyor :) Hayranlık derseniz, hepimiz birbirimize, ben de sizin yaptıklarınıza, çok hem de pek çok...
      6) İsteyince! Anahtar kelime burda bu... Yetiştireyim dedim can dostlara ama olamadı :(
      Ben yorulmadım ama :))

      Sil
  9. Bayıldım, çok cici olmuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be Leylacım, senin yaptıklarına, pişirdiklerine de ben bayılıyorum, bil e mi?
      (Kızlar, Leyla'nın Dükkanı'na uğrayın, güzel bi yarışma duyurusu var, ben katılıcam inşallah, siz de katılın ama basit tariflerle, bana rakip olamayacak kadar basit tariflerle lütfen ;)

      Sil
  10. Harika olmuş kanavicelerin ben de özledim mi ne burada görünce:) Bir el atmalı:))Ohhh çocuklar ne de güzel yiyiyorlar, afiyet olsun, Kuru ekmek tadı hiçbirşeyde yoktur o yaşta kendine haksızlık etme bence... ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler fiamma :) İnsan özeniyor di mi, benim de bloglarda görüp de "ben de yapayım" dediğim öyle çok şey var ki... Yap bence sen de kanaviçe, yap ve bize de göster ;)
      Nasıl güzeldi o ekmekler, sıcacık, mis gibi, keşke o iştahları diğer yemeklerde de olsa...
      Sevgiler, safinaz'a da safi selamlar :)

      Sil
  11. bence çok zarif ve de çok güzeller. kusur musur göremedim ben.ellerine sağlık :)

    tüm çocuklarda var bu ekmek yeme sevdası. ee türk toplumunda doğunca normal bir davranış ekmek yemek. ekmek üzerine tüm kavgalarımız, ata sözlerimiz.
    ekmek aslanın ağzında
    ekmek davası
    bir kuru ekmeğe muhtaç olmak
    ekmek= türk olmak
    yabancı turistler hayret ediyorlarmış bizim ekmeği ne kadar çok yediğimizi görünce.biz sıra dışı bir milletiz demek :)
    diyetlerde en zor olan ekmeği azaltmak değil midir bizim için ?
    ekmek sevdası hiç bir sevdaya benzemez :)hele fırından yeni çıkmış, mis kokulu konya ekmeği başka olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Filizcim, beğendiniz hepiniz, şevk veriyor yorumlarınız ;)
      Ekmek güzellemesi yapmışsın sen yahu?
      Konya ekmeğini bilemedim şimdi, merak da ettim iyi mi? Nesi var ki acaba bizim Üsküdar ekmeğinden farklı?

      Sil
  12. cok zarıf cok guzeller ıkısıde ama encok kesenın nakışına bayıldım canımm....ellerıne saglık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Serpil hanımcım, güzel bakan güzel görür ;)
      Ben de kese yapmayı çok seviyorum, böyle ince, minik desenlerle...
      Sevgiler

      Sil
  13. ufacık tefecik içi dolu sevgicik.. çok sevimli görünüyorlar.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler Sevgicim, gerçekten de içlerine sevgi doldurdum :)

      Sil
  14. Çok şeker olmuş etamin çalışmaları bayıldım, sevimli işler çıkmış bence kese çok hoş, kitap ayracı da. Çocuklara bayılıyorum zaten, çocukların yeme alışkanlıkları zamanla oturuyor anladığım kadarıyla, gözlükler beni mahvetti, vallahi isterim diyesim geldi:)) çok tatlılar Maşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İçimden geçen "O sizin şekerliğiniz" demek ama uygun olmayabilir Handan hanımcım, o yüzden ben çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz diyim ;)
      Çocukların yeme alışkanlıkları zamanla otursun lütfen, bence de bi otursun da uğraştırmasınlar bizi :)) İkisi de birbirinden beter diycem ama Nehir'e haksızlık olacak çünkü bücür biraz daha fena bu konuda :(
      Gözlük koleksiyonumuz var ki bizim, çocukların renk renk çerçeveli gözlükleri var :) Size birini verebiliriz ama "ödünç"
      Teşekkürler, sevgiler de...

      Sil
  15. Bir kaç güncük yemek yemeseler ekmek yeseler bişey olmaz endişelenme:))Rezervleri dolu onların.Kitap ayracı güzelmiş,ellerine gözlerine sağlık.Bu konu başlığına ne çok yorum gelmiş değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Birkaç gün yemek yemeseler onlara bişey olmaz belki ama babaları kalp krizi geçirir heralde :)))
      Sağol canım, evet haklısın, etamin işleri çok rağbet görüyor demek ki bunca yorum aldığına göre :)

      Sil
  16. Etamin işinde ben de pek oyalamayan işleri seviyorum, Seninkileri de sevdim:)
    Keçe ile birleştirmek iyi fikirmiş, ben de denesem mi acep?
    Çocukları bana gönder de yemek vereyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve Semicim, aylarca elimizde sürünmesin, çabuk bitsin, çabuk mutlu etsin di mi :)
      Dene valla, çok zevkli, keçe de çok kolay dikilen bir malzeme, o yüzden hiç düşünme ;) Etamin kumaşa yapışkan tela yapıştırdım (kumaş) ve sonra da keçeye yapıştırdım, sonra diktim, yalnız etaminin ebatlarının keçe kadar olması lazım ki onu da bi yandan tutturuverebilesin (acayip bi kelime oldu, kabul!)
      Göndereyim valla ama dikkat et de seni hayattan soğutmasınlar iştahsızlıklarıyla, bakma böyle ekmek kemirdiklerine :)
      Sevgiler Semicim....

      Sil
  17. Bende çok sevdim etamin işlerinizi ... kese için şerit halinde kenarı oyalı bir etaminden bahsetmişsiniz. nereden alıyorsunuz bunları .. Eğer bilgi verirseniz cok sevinirim.. (neslihanmetinsu@hotmail.com)
    Bu arada çocuklar çok tatlılar maşallah
    sevgiler
    http://neslihanmetin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizler sevmeye devam ederseniz, ben de yapar ve sizlere göstermeye devam ederim Neslihan Hanım :)
      Kese için bu şerit halindeki etamini tesadüfen buldum, normalde yarım metreler halinde alıp kesiyordum kese için etamin kumaşlarını ama bu son aldığım kenarları oyalı olan şerit kumaş aynı zamanda diğerlerinden daha yumuşak ve parlak da :)
      Gelelim sorunuzun cevabına, bu aldığım şerit ve daha inceleri Beşiktaş'taki bir tuhafiyeciden aldım, hobi malzemesi satan başka dükkanlarda da vardır sanırım, isterseniz yerini de tarif ederim dükkanın :)
      Çocuklar adına da teşekürler :)
      Sevgiler

      Sil
  18. harika olmuş yine, bahsettiğiniz bu sanırım, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bahsettiğim buydu Hilalcim, beğenmene sevindim :) Ben de çok severek yaptım bu tasarımımı, sanıyorum benim tasarımım, bu internette de hiç emin olamıyorum daha önce benzer bir örneği var mı benim tasarımım sandıklarımın ama varsa da en azından ben hiç böyle etamin ve keçe bir arada ayraç görmedim :)
      Yapabilirsin sen de, çok basit aslında, takıldığın yerde bana yazarsan anlatırım da :)
      Sevgiler...

      Sil
  19. O etaminler ne şirin öyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyza aydın başer, çok teşekkürler, minicik ama sevimli işler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.