2 Ocak 2013 Çarşamba

İMZA: BİR DOST...

Şiiiişşşşşştttttt, daha iki gün önce gebermiyo muydun başının ve boynunun ağrısından, hani boynun zor taşıyodu başını, hani başının sol tarafı zonk zonk zonkluyodu da demiyo muydun "Tövbe etamine, hele gecenin üçüne kadar eğip de başımı, boynumu isyan ettirecek kadar inatla ketene çarpı işlemeye tövbe" demiyo muydun??? N'oluyo şimdi, hoooop, sana diyorum, bak hiç kulak veriyo mu!!! Niye çıkardın şimdi ortaya o proje dosyanı yine, sanki hepsini becerebilecekmişsin gibi içine de doldurdun milyon tane etamin örneğini, koy onu kenara çabuk! Bırak o bordürler kitabını, bekleyiversin o güzelim desenler de, sakın ha el atma bahçeler kitabına :( Koy hepsini kenara, keçe mi dedin, yok artık, doymadın ev yapmalara, hem kabul et artık istersen ne kadar yaparsan yap, Mehtap Abla'nın sevimli, tombul mantar evlerine yaklaşamıyosun bile, haddini bil azcık kızım,  iki çocuklu, çalışan bir kadın olarak haddini bil !
Cevap verme bi, dinlemeyi öğren önce!
Kitap okumak istiyosun ama orda gözünün içine yalvararak bakan AÖF ders kitaplarını açmıyosun bile :( Günah değil mi, madem çalışmayacaktın ne tutturdun lisans tamamlama diye, iki yıllığını çalışmadan bitirdin nasılsa diye aklına güvendin di mi, papaz her zaman pilav yemez kızım! Hadi istesene paranı geri, "Vazgeçtim sevgili AÖF benim harcım değilmiş, ders çalışmayı beceremiyorum, darallar geliyor  kitabı elime aldığımda! Alın kaydınızı geri verin paramı" desene kolaysa... Hafta sonu sınavda da anlatırsın artık etaminin inceliklerini, keçenin hangi iple ve iğneyle nasıl  dikilmesi gerektiğini :(((
Kitapları da aç gözlüler gibi ikişer ikişer alıyosun e n'oluyo sonra, mahçup oluyosun yazarlarına, iki satırlık Koku'yu bile bir ayda bitiren sen değil misin??? Neyse ki Elif'ten aldığın Koku filmini izlemen ayları bulmadı, hayret ki ne hayret!
Oya Baydar'ı çok seviyosun, son kitabını deliler gibi merak ediyosun, "İmza: Kızın"ı da hemen okuyup yutmak istiyosun ama yok öyle! Beceremiyosun işte, bi yandan o, bir yandan bu, bir yandan film izlemek, bir yandan kaymaklı ayva tatlısı, bi dur, annen haklı hep  maymun iştahlıydın sen! Herşeyden olsun istiyosun ama aynı anda olsun, misal bir yandan kitap okuyup, bir yandan film izleyip bir yandan da etamin yapmak istiyorsun, günün birinde olabilir belki ama şimdi imkansız be kızım, anlasana! Tam layıkıyla da yapamıyosun ki hiçbirini, yapamadın şöyle seyirlik gerçek bir etamin pano! Minik kasnaklar senin için mi icad edilmiş ne, habire onlara sardın! Keçe desen, yaratıcılık yok ki sende, habire kopya, peki haksızlık etmeyeyim hadi, isimlikleri sen tasarladın ama başka? Nanay kızım, sen beni dinle, debelenmekten vazgeç artık, azcık sakinle, dur bi! Huzura er ki huzur verebilesin... Benden söylemesi ;)

İMZA: TA KALBİNİN İÇİNDEN SESLENEN BİR DOST...

Not: Madem ta kalbimin içinden sesleniyorsun öyleyse seni dinleyeceğim sevgili DOST ya da dinlemeye çalışacağım diyelim, biraz yavaşlamak bana iyi gelecek galiba en çok da isyan eden başıma....



Üstte "Güle Güle" altta "Hoşgeldiniz" dediklerim...
Bakalım ne kadar sürecek yenileri okumam...
"Koku" herkesin fikir birliği ettiği şekilde çok etkileyici bir kitap, filmi de etkileyici ama elbet kelimeler kadar değil...

20 yorum:

  1. Esen'ciğim arada kalbinin sesini dinlemekte fayda var,biraz ara ver ,lütfen kendini yorma bu yazılarıda paylaşamaz hale gelebilirsin buna en çok ben üzülürüm.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bence de şimdi azcık durmam lazım, durmak değil de yavaşlamak belki, çok daralıyorum çünkü, birinin bana engel olması lazımdı, şükür ki bir dost yetişti :)
      Yazı yazmak benim için en kolayı, onu her zaman yapabilirmişim gibi geliyor, kelimeler tükenirse bir gün, başka bir yol bulunur elbet kendimi anlatacak :)
      Çok sağol Mehtap Abla güzel yorumun için, çok zarifsin :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Bu üst benlik - alt benlik çekişmesine müdahil olamayacağım Esen Hanım...

    Bize karı koca kavgası, kardeşler arası miras paylaşımı ve benlikler arası çekişmelere karışılmaz diye öğretildi.

    O kadar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) "Üst benlikle alt benliğin arasına girilmez" demek :) Girmeyin bence de, ne "İsa'ya ne Musa'ya" olur girmeye kalkarsanız...
      ;) Sevgiler, selamlar...

      Sil
  3. Ben hep diyorum fazla yoruyosun kendini..ama iste sen boyle mutlu oluyosun ne fayda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum şekerim, şimdi böyle diyorum da, üç gün sonra bunların hepsini unutuveririm eminim :)

      Sil
  4. Ya işte böyle bu kadar şey yaparsan, yorarsan kendini, taa kalbinin içinden seslenen bir dosttan yersin fırçayı, ohh olsun sana:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Olsun valla, hatta "Yuf olsun bana" :)))
      Susturdum ki ben onu, bugün çıtı çıkmıyo ;)

      Sil
  5. Bu tip kalp seslerini zaman zaman hepimiz duyarız,kulak asma.Canın neyi yapmak istiyorsa onu yap,hep mutlu ol.Mutlu yıllar,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asmadım valla Nilgün hanımcım, o kadar asmadım ki, yeni bir mantar evi bitirmek üzereyim, yakında göstereyim de çatlasın :)
      Çok teşekkürler samimi ve güzel dileklerinize, kocaman da bir aminnn, dilerim bana dilediğiniz mutluluğun bin katı sizi yakalasın :)

      Sil
  6. Sevgili Esen ,bu sesin bir dosttan geldiğinden emin misin yahuu bayağı bir azarlama var yani, yan komşunun kıskanç kızının sesi olmasın kuzum bu ses ?
    dinlen dinlen bu kadar çok şeyi aynı anda kimse yapamıyor zaten. o kadar çok işi yapanların bir sürü asistanı var da onlar yapyor zaten.
    birgün klonlamayı başarırlarsa senden bir kaç tane klonlarlar, o zaman bir kaç işi aynı anda yapabilirsin.sana da yazık bu kadar yüklenme kendine canım ,zaten benim gözümde atom karıncasın bunun daha ötesi ışık hızına girer.
    sınavda başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Filiz, bu ses nerden geldi ben de emin olamadım sonradan, baktım kalbimin ta içine, uçmuş gitmiş sesin sahibi :) Yüz bulamadı benden diye sanırım ;)
      :)) Güldürdü beni yorumun, çok sağol ;)
      Atom karınca kahrolurdu beni ona benzettiğini duysaydı :)))
      Çok teşekkürler Filizcim, çok sağol, varol....

      Sil
  7. Blogger bir dost olarak o kalbinin içindeki dosta sesleniyorum, bu deli gönül herşeye yetişmeye çalışmazsa, heyecanı mı kalır sabahları uyanmanın, yeni yıllara girmenin, görmenin, tutmanın, düşünmenin? Tamam hafif bir yavaşlama lazım herkese ama, bilsin ki, kalbini mesken tuttuğu kişi, hımbıl tembel, hiç bir şey beceremeyip, hepsini zamansızlığa yükleyenlerden değil, beğenmiyorsa gitsin bir sardunya bulsun, o saksıya yerleşsin, hadeee, hadeee, sen ona bakma canım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler dostum...
      Ben ona bi ayar verdim zaten, çektirip gitti başka kapıya :))
      Bu post bi anlık bi hisle yazdığım bi yazıydı, elbette ki aslıma rücu ederek yine daldım hobilerime, kitaplarıma ve gönlüm neyi çekiyorsa hepsine birden :)
      Çok teşekkürler bu güzel yoruma (Sardunyayı kurutmasa bari!)
      sevgiler...

      Sil
  8. Aaaa şaşırdım gerçekten, hayret ama sizi ciddi takip etmiş belli! neden ki?
    Kişi ne yaptığını bildikten sonra hatta bilemeye de bilir bu kimi ilgilendirir. Siz kendinizi dinleyin, daha yeni gördüm bu yazıyı kusuruma bakmayan ancak yorum yazıyorum, şaşırdım kaldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Handan hanım o bir dost diye anlattığım benim :) Kendimi dinlerken çıktı zaten ortaya bu yazı :) Ama o içimden konuşan çok bilmiş bir dost'u da postaladım gitti zaten :)

      Sil
    2. Esen Hanım, ama siz de o kadar karşı bir duruşu capcanlı ifade etmişsiniz ki kalp sesi olarak değil gerçek birinden geldi sandım.:))Bence ciddi ciddi yazınsal birşeyler düşünmelisiniz...çok güldüm çoook:))

      Sil
    3. :))) Çok hoşuma gitmişti yorumunuz, ciddi ciddi kızdırmıştı sizi iç sesim, gerçi beni de çok kızdırdı "Kes sesini!" dedim :))
      Yazmakla ilgili blog yetiyor yana, daha fazlası haddimi aşmak olur, gerçekten bu işi meslek edinmiş, gönül vermiş insanlara da haksızlık belki... Ama çevremden sizin gibi düşünenlerin olması beni gururlandırıyor açıkçası, çok sağolun Handan hanım, çok sevgiler ;)

      Sil
  9. Ne biçim dost ki o ileri geri konuşmuş. Sen bakma ona gönlünün dilediğince yap hobilerini de tatlılarını da. Allah allah ya :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ülkercim, aynen öyle dedim ben de, gönlümün dilediğini yapmaya devam :) Çok bilmiş dosta veda ettim gitti :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.