16 Ocak 2013 Çarşamba

HAPPILY EVER AFTER...

Gördüğünüz üzere son güzide çalışmam epey ilerledi, aslında her an ama her an bu işi düşünüyorum, hatta diyorum ki kendi kendime "Bir gün boyunca bir kafede oturup bunu işlesem ama şöyle havalı bir kafede, geniş ve rahat koltukları olan, sıcacık, güzel müzikli bir kafede, Cafe London'da mesela, arada çay içsem, pasta yesem,  etaminimi doyasıya işlesem, ipliklerim saçılsa, garsonlar "Hiç dert etmeyin efendim, siz sanatınıza yoğunlaşın, dökülen -saçılanları biz hallederiz, başka bir dileğiniz varsa sakın çekinmeyin siz sanatçılara hizmet bizim için şereftir." dese... :))) 
O gördüğünüz iplikler kimin ağzında olacak biliyor musunuz, güzelim bir kuşun ;)
Parıltılı kırmızı ip aldım, evde de sarı simli ip var (Sim sever can arkadaşa bi selam göndereyim), bunları da katayım bu örneğin içinde bir yerlere dedim, siz burdan bakınca görmüyorsunuz ama o büyük kırmızı kalbin içinde kırmızı havai şimşekler patlıyor :) (Bildiniz tabii havayi şimşek Nehir'in lafı)


Kaynak için: Bu bloğa bir bakın ama bütün modellere bir bakın bence, hem çok zarif hem de çok basit işlemeler var ;) 

Sonra kuşun üstünde de kırmızılı-turunculu ve yine havayi şimşekli  kocaman bir kalp yerleşecek, bir de yazısı olacak bu panonun, diyecek ki "Happily Ever After" orjinalinde başka birşey yazıyordu ama bu cümlenin müziği çok hoşuma gittiği için bunu seçtim (Yok tabii gerçek bir müziği, müzikli bir cümle demek istedim ama siz anlamıştınız ki zaten onu)
"Sonsuza dek mutlu" yaşasın diye güzel arkadaşım, öyle bir mesaj yazmak istedim...
Bu karede de şimdi yaptığım işe ek olarak akşam büyük bir heyecanla başladığım kese var (çok güzel olacak çoook), sonra bir de Elif'e te yılbaşından önce söz verdiğim ama yanlış yaptığım için (dalın sapını ters yöne baktırmışım) soğuyup bıraktığım minik pırnal pano var, içimde hepsini aynı yapma isteği de var ayrıca, ruhumun açgözlülüğünün bir kanıtıdır bu kare, iyi bakın ;)


25 yorum:

  1. allah kolaylıklar versin bebem:))))çocuklarla kocayla işle evle koltuğunun altında birsürü karpuzla zor ama zevkli bir uğraş......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn, bence de Allah kolaylıklar versin bana :) Sen bu işleri benden alsan var ya, ben bittim, öldüm, bunlar beni ayakta tutan biraz da...
      Sağol şekerim...

      Sil
  2. Esenciğim o kafede bende olsam seninle sohbet ederek işlerimi yapsam vallahi hayali bile çok hoşuma gitti acaba böyle bir cafemi açsak.
    Yeni işini çok beğendim içinde ev ve kuş olan her iş harika oluyor senin yaptığında öyle.Bir ara şablonunu almak isterim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gel Mehtap Abla, birlikte yapalım işlerimizi, zevkle işleriz valla, sohbet de bonusu :)
      Çok sağol, ben de çok sevdim bütün bu desenleri, kuşu da kondurunca daha da güzel olacak inşallah, o zaman tekrar gösteririm...
      Şablon senindir ;)
      Cafe işini ayrıntılı bi düşünelim, belki ikiz ortaklar da buluruz :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Sevgili Esen, kardeşim anlatmıştı,Amerika'da insanlar işlerini sırf kafelerden yürütüyormuş. öyle kafeler varmış Amerika'da.kardeşim ders çalışmak için kafelere gidiyor.hiçbir şey içmek zorunda da değilmişsin, garson başında dikilmiyormuş bir şey içeceksen iç ,içmeyeceksen işgal etme burayı diye bakışlarda yokmuş. belki kanaviçe de işletiyorlardır o kafelerde. sanırım senin hayal ettiğin kafe okyanus ötesinde.
    çok güzel bir proje olacağı ilk adımlardan belli. ellerine sağlık.
    birgün bu etamin kalıplarını örgüye uygulama planım var, bakalım gelecek neler getirecek :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Filiz, nolur kardeşine söyle beni de götürsün, o kafelere bıraksın :)))
    Bizim buralarda garson başında dikilmese bile uzaktan uzaktan pis bakışlarıyla, "iç bişey, ye bişey" diye taciz eder durur :))) E o da benim hayalime uymayan bişey zaten :)
    Hadi inşallah bakalım, dediğin gibi olsun inşallah, güzel olsun...
    Olur valla, süper olur hatta, merakla bekliycem.....
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ahhh keşke beni götürse de seni de yanıma alsam ,görsek şu özgürlük ülkesini özgürlük var mı, yok mu yerinde test ederdik. hava limanında sorguya çekiyorlar ya bu ülkeye niye geldiniz diye sen de dersin kafelerinizde etamin işlemek için geldim diye :)

    YanıtlaSil
  6. Bugünün koşuşturması içinde sağıma soluma çarpan laflar ve göndermeler nereden ve ne deyip duruyorum; meğer burdanmış :)))))

    Hangi birine laf atacağımı şaşırdım ama "Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine" şablonlu etaminden başlayayım.

    Onu ilk gördüğüm zaman ile şimdi arasında, henüz bir iki gün olmasına; yapan ellerin moodunun olmamasına, ruhunun karanlığına bakmayarak dağlar kadar fark oluşmuş; Aferim ki ne aferim. (Arka fonda alkış sesleri de var)

    Kafe London nispeten daha rahat; orada sohbet olur ama MK Cafe' de açıldı yenilerde; orada böyle kaygılar da yok. çay, kahve de hesapsız veriliyor en uygunu orasıdır gibime geliyor.

    Parlak iplere bir sardın mı bir daha bırakamazsın, öyle hastalık yapıyollar. Şimdiden geçmiş olsun :))) Ben; "Amman doktor, canım gülüm doktor, derdime bir çare" diye çığırıp gezmekteyim şahsen.

    Nehir' in hayal gücü, düşünce ötesine geçmiş vaziyette; uzaysal bir solucan deliği bağlantısından şüphelenmekteyim....

    Böyleyken böyle........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdendi Nurdan hanımcım, her seferinde bizden şüphelenin siz, en çok da benden :))
      Olmuş di mi, bugün de kuşu kondurdum vallahi :)) Çok şeker, tombul bir kuş, geldi oturdu ;) O kaynak belirttiğim bloğa baktınız mı? Çok şeker işler var ama izleyicisi çok az, hayret valla...
      MK Cafe bizim zaten, hep ordayız, orda buluşuyoruz (NK biliyodum adını ama MK da olur ;)
      Çok hoşuma gitti o simli ipler ama ayrılıveriyor iğneye geçirmeye kalkınca, ona da bi hal çaresi bulmam lazım acilen, iğneye iplik geçirme aleti alayım yine, onlar da hemen paralanıyorlar, kopuveriyorlar...
      Sizin ipliklere yetişemem o ayrı, benimki azcık azcık çeşit olsun diğerlerinin içinde diye..
      Uzaysal bir solucan deliği??? Bilemedim valla, açıklarsınız bilahare, yüzyüze geldiğimizde Nursan hanımcım :)))
      Bizde de öyleyken öyle işte...
      Selam eder, öperim...

      Sil
    2. Karıştırdınız yauw - Ben Nurdun - Nursan öbürü!
      Bu karışıklıktan sonra da size açıklama maçıklama yoktur; ismimizi karıştırdınız dakka bir gol bir; şimdik solucak deliklerini annatmaya kalksam kafanız da karışacek. Hele ki kalsın :)))!

      Sil
    3. Siteyi izlemeye aldım bu arada; pek bi merci!

      Sil
    4. :))) Karışmış isimler Nurdun hanımcım, çok pardon :) Geceye verin, uykuya verin, yorgunluğuma verin :))
      Siteyi beğenmenize sevindim ;) Yine rastlarsam böyle sitelere size de haber ederim :)

      Sil
  7. Ellerine sağlık Esen'ciğim.
    Beni de yanında götürür müsün?Ben de gitmek istiyorum o kafeyee:))
    Bir de o yazı türkçe olsaaa???
    Çok güzel bu etamin işi.Nurdan hanıma da yazmıştım, böyle giderse ben de tekrar yapacağım bu işleri :) ama yok yok gözüm yemiyo walla.Siz yapın bi bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber gidicez zaten, kafe kapatıcam size :)))
      Türkçe olsa da güzel olur ama bizim slogan gibi değil sözlerimiz çok, "Güzel dil Türkçe bize" diyorum hep ama bunlara gelince böyle müzikli istiyorum Selcencim yaa, bu da böyle olsun he ;)
      Aaaa, aşkolsun hiç tereddüt etme, hemen başla bence :) Yap ve hemen göster bize ;)

      Sil
  8. Canım benim , hani ben kitap, dergi kafe açacağım.ya sizin için de etamin, keçe ..hobi köşesi yaparım, Amerika hayali de ne ol'uyor ? Dışardan yiyecek içecek de getirirsiniz isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın gözlüklerinizle gelip yaparsınız etamininizi diyosun ya da Allah muhafaza, romatizmalar falan izin verirse :))
      İyi hadi bakalım şekerim, hayalimize senin kafeyi de katalım ama inşallah gerçek olsun ve çabucak olsun, ben hem elişimi yapar hem de çıraklık ederim sana, söz :)
      Duydunuz mu arkadaşlar, Elif'in kafesi de var sırada :))

      Sil
  9. Ya Esen valla benim başım döndü, biri bitmeden diğeri falan, maşallah diyelim. Ama etaminlerde güzel, hayallerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben böyle adamın başını döndürürüm şekerim, çok iyi oldu bu yorumu yazdığın, noldu senin onca etamin malzemesi, iki minik desen, oldu bitti öyle mi??? Yok öyle yağma, tez vakitte işleyeceksin bir kocaman pano, göstereceksin bana ;)
      Öperim...

      Sil
    2. Kocaman demen bile yeterince gözümü korkuttu :):) Ancak bir şartla yaparım, bloğumun çırağı anca şuncacık pano yaptı diye yayınlarsan...:))

      Sil
    3. Hiç küçümseme kendini ;) Bloğumun çırağının yaptığını elbet yayınlarım ama takipçiler, "Sen bu bloğu çırağına bırak da sen çekil" derler diye korkuyorum :))

      Sil
  10. Verdiğin linke baktım, çooook güzel! Ben böyle minik şeyleri çok seviyorum, çabuk bitiyor ve sıkmıyor insanı.
    Zamanında bir masa örtüsüne başlamıştım, bitmek bilmedi. Hala bitmedi bu arada. Yaklaşık 10 yıldır elimi sürmüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok faydalanıyorum o blogdan, dediğin gibi kolay ve çabuk biten şeyleri seviyor galiba blog sahibi, tam benim kafadan yani :))
      Elini sürme bence de diycem ama yazık da olacak, ara ara bi bak, sev bari, ağlamasın unuttun onu diye :)) Önlükler ne alemde peki, hiç yapmıyo musun, göstermiyosun artık bize???

      Sil
    2. Pek önlük dikmiyorum şu sıralar. Çanta dikiyorum daha çok. Kermeslerde çanta soruyor millet:))
      Facebook`ta Mutlueller olarak ara, diktiklerim orada:)

      Sil
    3. Hemen bakıyorum, niye eklemedim ki ben seni face'den???
      E çanta da güzel :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.