6 Ocak 2013 Pazar

BU MUDUR? E BENCE BU'DUR ;)



Ve uzunnn meşakkatli bir yolun sonuna geldim arkadaşlar, geldiğim nokta aşağıda yorumlarınıza sunulmuştur. Evet yaa, mantar ev konusunda gelip gelebileceğim son nokta budur! Her ne kadar, bizim kuzuların tedavi öncesi gözlerine benzese de evimin gözleri ben çok sevdim bu şehla mantar evi :) Kırmızının farkını bir kez daha gördünüz di mi arkadaşlar, hep birlikte bir kez daha şahit olduk mu bu güzelim rengin enerjisine, öyleyse ne diyoruz "Üç kuruş fazla olsun, KIRMIZI olsun" :)


Dikkatli bakın bi, dikişlerde herhangi bir falso yok! Neden, çünkü bu işin gerçek sahibi, sevgili arkadaşım Mehtap Abla, bana bizzat gösterdi nasıl dikmem gerektiğini, inceliklerini de öğreterek, ki ben biliyorum öğretmek, öğretebilmek  büyük meziyet, bildiklerini kendine saklamamak, paylaşmak kardeşçe, ilk teşekkür ona, bu kadarı  için değil ama herşey için :)

Evin penceresindeki yıldızları gördünüz mü, o pencerelere düşen yıldızlar için de bir teşekkür Sevgili arkadaşım Nursun Hanıma ;)
E bütün bu yaptıklarıma bir de görmeyi ve yorumlamayı bilen bir güzel göz lazım ki o da Sevgili arkadaşım Nurdan Hanım, üçüncü teşekkür de ona :)

"Evvel zaman içinde kalbur saman içinde uzak ülkelerden birinde Ayten-Nurten-Gülten adında üçüz kızlar yaşarmış, bu kızlar çok iyi anlaşan çok tatlı kızlarmış" "Anne bu seferkinin konusu ne olsun" "Bilmem, ne olsun kızım sen söyle" "Kardeşini kıskanmak olsun" Bizim uyku öncesi hikayelerimiz böyle hikayeler, Nehir hanım bu üçüzlere bir de abla çıkardı, "Ablaları varmış bi de anne, "Sulten" :))) E böyle üçüzlere anca böyle isimli bi abla yakışırdı di mi ;) İşte bu mantar ev bu hikayedeki ev olsun, böyle şirin, böyle sıcak...
*********
Gece gece yormayayım sizi, sıkılıyorsunuz bazen di mi upuzun anlatınca, biri bana sık sık "DUR" demeli, yoksa tutamıyorum kendimi, sayfalarca anlatabilirim, belki lüzumlu, belki lüzumsuz ama mutlaka anlatabilirim ;)
Gelelim bu hafta sonunun  nakışına, bildiğimiz nakış değil bu ama :) Size bir tarif vermiştim "NAKIŞLI DOLMA", bu akşam yine bu dolmadan yaptım ama zor tutuyorum kendimi yeminle bütün tencereyi bitirmemek için...
Sizin için bir fotoğrafını da çektim ama diyeceğim o ki, bu dolmanın püf noktası, nakışı, yani etli dolmayı isterseniz bildiğiniz usül pişirin, pişirdikten sonra üstüne bu sosu dökün, çok rica ediyorum yapın bunu, azcık hukukumuz varsa bi deneyin :) "Bütün tencerem ziyan olmasın, belki bişeye benzemiyordur" derseniz de ufak bir tabakta deneyin, mutlaka deneyin, çok hoş bir tadı oluyor dolmanın, pişman olmayacağınıza yüzde binbeşyüz garanti benden :)

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ;)

HAMİŞ: Yahu nedir sınavda saydırmaca anlamadım ki, saf mısın kızım sen, şıklar beş olduktan sonra, "a" ile başlayıp "e" ile bittikten sonra her takıldığında "o mo karado"ya ne gerek var, hepsinde çıkan "c" şıkkı işte :))) Zahmet etme sen, yekten işaretle "c"leri :))

29 yorum:

  1. şirinlerin evi gibi olmuş

    ay bence sen o konsepte göre bir şeyler yap
    şirinler köyü yani
    çok moda bu sene :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Almiyim ben köy falan, iki hane yeter bana, kapısından içeri iki şirine atmalı ama bak :))

      Sil
  2. Bu evin pencerelerini gorunce aklima Yildz Gozlu Prens hikayesi geldi. Bence bu eve Ayten-Nurten-Gulten ucusune goz kulak olan Yildiz Gozlu prensi ekleyelim.

    Bu arada nakis nerde yaw, bu bildigimiz uzumun yapragisi. Gozum bomba aramaktan kor gibi olsa da ben nakis goremiyorum, goren var mi ey cemaat-i muslimin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur :) Bunca kıza bi prens lazımdı zaten ;) Yıldız Gözlü Prens hikayesini bilmiyorum, bildiğim bir hikaye Küçük Prens hikayesi ;) Araştırayım bakalım bu prensin hikayesini...
      Aşkolsun Nursun Hanım seçemediniz mi üstündeki nakışları dolmanın, bombalar gözünüzü hakikaten bozmuş, ara verin bence :)
      Nakış dediğimiz şey, sumak, nar ekşisi, limon suyu ve hepsinin üstüne nakış gibi ekilen nanedir efenim :)

      Sil
    2. He he...

      Ben nakis olayini Uzakdogu Yemek Susleme sanati olarak biliyorum, malum karpuzdan guller, muzdan kugular falan... Meger Dressing'mis.

      Yildiz Gozlu Prens biz henuz okuma ogrenmeden babamin biz okudugu bir Cekoslavak (a zamanki adi ile) masaliydi. Hatirladigim Prensin gozleri yildiz seklinde oldugu. Yine hatirimda kalan, bebekken kacirilan ve cobanlik yaparken prens oldugu kesfedilen bir garibadi. Gozlei sayesinde galiba bulunuyordu vs vs..

      Sil
    3. Nasıl bir şey bu bilmem, siz bana güzel bir kumaş hediye ediyorsunuz, kumaş yıldızları yüzünden bu eve perde oluyor, gördüğünüz perde sizi çocukluğunuzdaki hikayeye götürüyor, yıldız gözlü prensin hikayesini ben de öğreniyorum :) Demek ki neymiş, hediyeleşmek iyi bir şeymiş, hem verene hem alana yeni ufuklar açarmış ;)
      Teşekkürler

      Sil
  3. İlk teşekkürün adresi Mehtap Hanım, muhtemeldir ki REM uykusuna bile geçmiştir çoktan; yorumunu sabah yazadursun; 3. teşekkürün adresi olan bendeniz; tombala kesemdeki kelimelerden beğeni ifadesi en güçlü olanlarını seçmeye başlayım.

    İşte geliyor...

    Bu mantar ev ya bu mantar ev; bu hale gelene kadar ne meşakkatlerden geçti geldi bilen biliyor. Bu mantar ev var ya bu mantar ev tam da Nehir' in Sulten' lerine (bana göre kibarlaştırılmış Sultan demek )layık olmuş. Bu mantar ev var ya bu mantar ev; havalı benekleri şıkır şıkır yıldızlarıynan akranlarına 5 basmış.

    Toparlarsak şahane olmuş şahane- bu işten yüzünüzün akıyla çıktınız artık size bröve takma zamanı gelmiştir.

    Bröve de tek şık var; o piti piti' ye gerek kalmaycek....

    Dolmaları yemeyin; sözünüz var! Hem de ben nakışına özgün bir desen daha kondururum belli mi olur :)) Dolma da kartpostal; yemede yanında yat :)))))

    Ellerinize sağlık canım arkadaşım Esen Hanımcımcım!



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Haklısınız, Mehtap Abla, sabah erkenden yazmış yorumunu :)
      Evet siz benim bu evlerimini aşamalarının yakın şahidisiniz, gördünüz nasıl sabırla koruk helva olur :))) Şükür bugünüme, şükür bu yorumu hakettirene :)
      Çok teşekkürler güzel yorumunuz için, hakettim ama di mi :)))
      Dolmalar sizindir, ne zaman dilerseniz hem de :)
      Çok teşekkürler, çok da sevgiler :)

      Sil
    2. Vallahi sizin ki koruk ve üzüm ikilemesinden ziyade; çirkin ördek yavrusunun kuğuya evrilmesi öyküsünün modern versiyonu oldu :))))

      Mehtap Hanımı biliyoruz; tavuklarla beraber yatıp, horozlarla beraber kalkıyor zaten. Onun Country tutkusunun altında da bu var. Körle yatan şaşı kalkıyor de mi :))))

      Sil
    3. :)))) Çok haklısınız kuğuya döndürdük el birliğiyle çirkin yavruyu :)
      Amannn keşke hep dediğiniz olsa da ben hep Meptap Abla'nın güzelliklerinden böyle etkilensem, büyüyünce Mehtap Abla olmak istiyorum :)))

      Sil
  4. İşte budur,Esenciğim sen harika bir öğrencisin azmin için seni tebrik ederim.Bu sefer on üzerinden on hiçbir kusur yok ayrıca penceredeki yıldızlarada bayıldım ellerine sağlık.Şimdi nazarlık çalışmanı heyecanla bekliyorum.
    Dolmanın üzerine bende sos dökerim gerçekten farklı bir lezzet katar.
    İyi haftalar hepinizi çok öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Mehtap Abla bu konudaki istikrarım keşke ders çalışmak konusunda da olsaydı :)
      Tebriklerini büyük bir onurla kabul ediyorum çok da teşekkür ediyorum, çok sağol :) İyi bir öğrenciyim çünkü öğretmenim çok iyi :)
      Nazarlık için bütün malzemeleri hazırladım ama bir türlü kafamda oluşturamadım şeklini :( Azcık daha düşüneyim bakalım, yapınca hemen gösteririm :)
      Dolmayı annem de çok güzel yapar ama üstündeki bu sos nefis yapıyor gerçekten de :)
      iyi haftalar olsun Mehtap Abla hepimize, çok öperiz biz de...

      Sil
  5. Hakikaten kirmizi etkisimi yoksa degerli oneriler etkisimi bilmem ama bu sefer muhtesem olmus ellerine saglik..masallah ta diyelim dimi kizlar nazar degiyo sonra arkadasa :)).
    Dolmada super gorunuyor bu arada bende boyle nakisliyi daha cok seviyorum ellerine saglik afiyet olsun canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten kırmızı etkisi şekerim :) Başka renklerle bu kadar sıcak olmazdı ama ben de fena değilim yani, el birliğiyle, fikirlerle, önerilerle, işin erbabının elinin değmesiyle çok şükür oldu galiba :)
      Çok sağol canım bir gün kapıştırırız dolmaları bakalım :)

      Sil
  6. Bayıldım bu mantar eve ama destek gücünüzde kuvvetli hani:)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler pembe makara :) Ben de bayıldım o kadar bayıldım ki benzerinden bi tane daha başladım :) Durmak bilmiyorum, taktım mı takıyorum, bi de böyle herkes beğendikçe gaza gelip arkadaşlarıma da yapmaya başlıyorum :)
      Destek gücü olmasa bu ev ne kadar zavallı bir ev olurdu biliyor musun, şükür üçüne de, bin şükür :)

      Sil
  7. Eseeen hala gülüyorum :)
    Daha ne diim sana ben

    YanıtlaSil
  8. :)))) Neyeeee???? Söylesene bi Ülkercim yaaa, neye gülüyosun? Köfte değil di mi, yok artıkkk???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köfte olur mu hiç ?
      Ev muhteşem, dolma tadından yenmez, Nehir zaten bomba. Ama o saydırmaca beni kopardı. :))

      Sil
    2. Seni koparan o saydırmaca beni bitirdi :( Bi dahakine "lastik patladı" ile "omo karado"yu dönüşümlü sayıcam :)))

      Sil
    3. Ben bu evi nie görmedim hayret :) Ellerine sağlık, iyi bir öğrenci olmuşsun vesselam:)) çok başarılı.
      Nakışlı dolmaya gelince, nane ve etli dolma nasıl olur hayal edemedim.Zeytinyağlıda pek çok kullanıyorum ama....
      Gerçi etli dolmayı ben her türlü yerim ehehehhehhe
      Esen'im, final sınavı için sana bir yöntem sölicem, belki biliyorsundur o zaman da hatırlatmış oliim.Öncelikle, köşeli kurşun kalemlerden alıyorsun.)) sonra her kenarına bir şıkkı yazıyosun.Sınavda da kalemi zar gibi at dönsün, çıkan senindir ehhehehhehhe.

      Sil
  9. Ben bu evi nie görmedim hayret :) Ellerine sağlık, iyi bir öğrenci olmuşsun vesselam:)) çok başarılı.
    Nakışlı dolmaya gelince, nane ve etli dolma nasıl olur hayal edemedim.Zeytinyağlıda pek çok kullanıyorum ama....
    Gerçi etli dolmayı ben her türlü yerim ehehehhehhe
    Esen'im, final sınavı için sana bir yöntem sölicem, belki biliyorsundur o zaman da hatırlatmış oliim.Öncelikle, köşeli kurşun kalemlerden alıyorsun.)) sonra her kenarına bir şıkkı yazıyosun.Sınavda da kalemi zar gibi at dönsün, çıkan senindir ehhehehhehhe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, öğretmenim de beğeniyor beni :))
      Tam süper oluyor, mutlaka dene bence bi Selcencim, tadından yenmiyor, nar ekşisi, limon, sumak ve nane ile etli dolma başka bişey oluyor bence :)))
      Senin yöntemin de süpermiş ama kopya çekiyorum sanmasınlar gözetmenler :)

      Sil
    2. Ayyyh! dilim nasıl sulandı anlatamaaaam.Yaprağım yok, olsa bu gecee yapıcam yani o derece :))))) sumak, limoon bir de nar ekşisiii bilumum ekşiler var.Ekşiyi seven bana göre walla.
      Sınavda sallayan o kadar çok insan oluyo kiii:))) onlar kafalarını çeviriyolar :)
      Çok iyi bilirim gö<etmenlik yapmışlığım var ehehhehhe

      Sil
    3. :))) Bizde vardı yaprak yaaa, dondurucuya atmıştım, yine Üsküdar'da olsaydın verirdim ki ben sana ;)
      Bilmiyorum ama bu isabetli sallamak çok önemli sınavda, bakalım bu sınavın sonuçları bi gelsin ona göre yeni bi strateji belirleriz ;)

      Sil
    4. Ben koymuyorum artık öyle şeyler:) olsun unutmazsam alırım yarın.Üsküdar'da olsam dolmayı yemeye gelirdim .))(Yüzsüzlük di boyu)
      Evet, hadi bakalım hayırlısı .)

      Sil
    5. Bitti ki, bitmese "gelirdin bize" derdim ama bir dahakine, belki sömestr tatilinde???

      Sil
  10. Mantar ev ilk bakışta Mehtap Hanımı hatırlatsa da, size özgü detaylar da dikkatli gözlerden kaçmıyor. Özgün pencereler, yıldızlı perdeler...Sizin ve Mehtap Hanımın ellerinize sağlık.

    "Nakışlı" dolma nefis görünüyor ama acıktım işte...Yapmaya kalksam ne zaman olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Abla, mantar evlerin piri :) Ben de onun nacizane bir öğrencisi :)
      Beğenmenize çok sevindim, çok teşekkürler ;)
      Haklısınız biraz uzun sürüyor ama değiyor onca zahmete, mutlaka deneyin ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.