14 Kasım 2012 Çarşamba

GÖZÜ OKYANUSUM İYİ Kİ DOĞDUN*

Kuzuuuu, tatlı kuzu, akıllı kuzu, güzel kuzu, doğum günü çocuğu minicik kuzu, iyi ki doğdun desem, iyi ki bizi seçtin gelmek için desem, bin şükür, binlerce şükür seni bize verene desem... 
Çok seviyorum annecim seni, ilk göz ağrım, iyi kalpli kızım, doğum günün kutlu olsun ...




Resim yazısı ekle
 

 

 
Doğum günü şarkısı Sezen Aksu'dan... 


43 yorum:

  1. Maşallah çok tatlı. Sağlıklı mutlu nice senelere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı bence de ;) Kuzguna yavrusu şahin görünür misali :))) Teşekkürler

      Sil
  2. Doğum günü kutlu olsun kuzunun, nice nice sağlıklı, mutlu seneleri olsun ailesiyle, sevdikleriyle beraber inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn, inşallah ÇokoPrensin Annesi, dileklerin tüm çocuklarımız için olsun ;)

      Sil
  3. zehra aydoğan14 Kasım 2012 01:12

    Bir yaş dahamı büyümüş okyanus gözlü güzel,seninde anneliğin 1 yaş daha aldı elbette ikinizide tebrik ederim ....
    Her senesi birbirinden güzel nice nice nice yaşlar dilerim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zehra teyzesi çocuklarla birlikte bizim anneliğimiz de büyüyen ;)
      Çok teşekkürler, öperim.....

      Sil
  4. İyi ki doğdun Kuzu:)
    Ailenle birlikte nice güzel yıllar dilerim:)

    YanıtlaSil
  5. Okyanus gözlü kıza iyi ki doğmuşşun,nice mutlu yaşların olsun derim.Vee yanaklarından öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün hanım, o da sizin ellerinizden öpsün mü :)

      Sil
  6. İyiki doğdun Nehir'ciğim annenden seni dinlemek çok keyifli.Hep birlikte geçireceğiniz nice güzel yıllar dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtap ablacım, Nehir'le yaşamak çok daha keyifli, ben de anlatmaya devam ederim, malzeme bol bizde :)
      Sevgiler çok...

      Sil
  7. nıce mutlu hayırlı yaslara ınsallahhh canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn Serpil hanımcım, çok teşekkürler...

      Sil
  8. Allah uzun, sağlıklı, mutlu ömürler versin Nehire...

    YanıtlaSil
  9. Uzun ve sağlıklı ömürler dilerim yavruna Esencim:) Yalnız o ilk resimde oyuncak bebek gibi maaşallah, ne kadar güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol baharcım, aminn... Nehir 1 yaşına kadar hep oyuncak bebek gibiydi ;) Japon çizgi filmlerindeki gibi kocaman gözlü bebekler gibiydi, çoook tatlıydı ;)
      sevgiler...

      Sil
  10. Allah niceee sağlıklı yaşlar, kaliteli bir ömür versin inşallah.doğum günü kutlu olsun okyanus gözlü güzeliiin .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn Selcencim, bütün çocuklarımızın bahtı güzel, ömürleri uzun olsun inşallah, sevgiler...

      Sil
  11. Anneler kızlarının tahtını yaparmış bahtını değil der büyüklerimiz...

    Dlerim ki bu güzel gözlü, güzel yürekli kızın bahtını, talihini birbirinden iyi yürekli melekler yapsınlar. O, sevgiyle büyüyüp; ailesine, vatanına, milletine güzel hizmetler yapan; etrafındaki insanlara ışık ve güzellikler saçan çok başarılı genç bir hanım olsun!

    Yaptığı işlerin büyüklüğü Kaf dağını aşsın; nam-ı güzel yüzü ve güzel yüreğiyle birlikte anılsın!

    Doğum günün kutlu olsun sevgili Nehir, anasının kuzusu;))

    Önemli bir güneş tutulmasının yaşandığı bu özel gün; ilerde, geriye kendi kişisel tarihine dönüp baktığında, talihinin daha da güzelleştiği günlerin öncüsü olarak anılsın dilerim!

    En içten tebrik ve sevgilerimle;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel dilekler bunlar Nurdan hanım, hepsine kocaman bir "Aminnn" diyorum, çok isterim ben de kuzularımın etraflarına, ülkelerine hayırlı insanlar olmalarını, öyle meslekler seçmelerini...
      Nehir hanımın meslek tercihi her gün başka başka olsa da, dilerim dediğiniz gibi olsun, kaf dağını aşsın yaptıkları işler...
      Ve biz bir kez daha sayenizde bugün gökyüzünde neler döndüğünü öğrendik, demek güneş tutulması var bugün :) Ne yapmalı peki, onunla ilgili bi bilgi de var mı acaba bilgi bohçanızda Nurdan hanımcım :)
      Sevgiler çoook...

      Sil
    2. HAKAN KIRKOGLU YORUMUYLA BUGÜNÜN GÜNEŞ TUTULMASI
      14 Kasım’daki tutulma, hayatımıza yenilenme ve dönüşüm temaları taşımakta.
      Güneş tutulmaları zamana düşen büyük taş parçaları gibidir, önemli dalgalar oluştururlar. Tutulmalar rastgele oluşmazlar, yaklaşık olarak altı ay aralıkla tutulma mevsimlerinden geçeriz. İşte şimdi içinde bulunduğumuz dönemde,
      14 Kasım gecesi 00:12’de gerçekleşecek tam tutulmanın etki alanı içerisindeyiz. Bu tutulma Akrep burcunda gerçekleşiyor ve önümüzdeki dönemde, 2014’ün ekimine kadar da güneş tutulmaları Boğa / Akrep ekseninde gerçekleşecekler. Bu süreç içinde etkin olan güneş tutulmalarının hayatımıza neler getirdiğini anlayabilmemiz için Boğa / Akrep burçlarının nelere karşılık geldiğini farkedebilmeliyiz.

      Tutulmalar sürprizler getirebilir, sarsıcı olabilir
      Akrep’te gerçekleşen bu tutulma bitişlere, sonlanmalara, mücadele ile gelebilecek yeniden doğuş temasına işaret ediyor. Tutulmalar çoğunlukla sürprizler, ani olaylar getirirler ve hayatımız üzerinde büyük oranda değiştirici ve sarsıcı olabilirler. Akrep burcundaki tutulma, Akrep astrolojik haritamızda hangi evde yer alıyorsa, o evin anlattığı konularda yenilenme, değişim, geçmişi geride bırakma ve gelecek için konsantre olacağımız bir mücadeleye girmemize işaret eder. Akrep içerisinde büyük bir güç barındıran bir burçtur. Nitekim Akrep burcunun yöneticisi Mars’tır ve bu burçla gece bağlantısı içerisindedir. Akrep-Mars teması zorlayarak değiştiren, yenileyen, baskı kuran ve bizi özellikle ilişkiler ve ortaklıklar alanında daha kararlı olmaya iten nitelikler taşıyor. Durum böyle olunca, bu dönemde özellikle bizi bağlayan ilişkiler içerisinde, gerek özel hayatımızda, gerekse işe ait konularda daha fazla müdahil olma, zorlama ve kurcalama getirebilir. Akrep hiçbir şeyin sabit kalmasını, değişmesini istemez. Güneş tutulmaları Kuzey ya da Güney Ay düğümü çevresinde gerçekleşmelerine farklı özellikler kazanırlar. Kuzey düğümü tutulmaları daha yapıcı, geliştirici ve gelecek vaadeden olayların kapılarını açar. Güney Ay düğümü çevresinde gerçekleşen tutulmalar ise daha fazla uğraştırıcı, sanki ters yönde ilerlemeye çalışan bir araba gibi kişiyi değişik derslerden, tecrübelerden geçiren olayları tetiklerler. Saros döngüsünde bu tutulmanın Kuzey yönünde 15 numaralı tutulma olduğunu görmekteyiz. Gerçekten de bu dönemde, kuzey ay düğümü de Akrep burcunda olduğu için bu tutulmanın kuzey yönünde gerçekleştiğini ve etkilerinin hayatımıza yeni kapılar açacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda Akrep ortak çıkarlar ve kazançlar için de işbirliği geliştirilmesi gereğini anlatıyor.

      Sil
    3. DEVAM
      Tutulmalar üzerine çalışmaları olan astrolog Dr. Bernadette Brady, 15 Kuzey tutulma serisinin neşe veren sorumluluklar getirdiğini ifade eder. Yeni bir fikrin doğumu, gelecek yönünde hayatımızı yeniden yapılandırarak yapabileceğimiz imkanlar
      bu dönemde bize daha fazla kararlılık ve odaklanma getirebilir.
      Bu süreç içerisinde aslında şimdiye kadar biriktirdiğimiz enerjimizi, yaratıcılığımızı boşaltmak, hangi konu ile ilgileniyorsak, önem veriyorsak bu konulara daha tutkulu ve güçlü biçimde odaklanabileceğimizi söyleyebiliriz. Akrep, Boğa’nın tersine varolanı korumak istemez, değiştirir ve harcar. Bu dönemde birikmiş enerjimizi boşaltamamız ve bizi geçmişe tutan bağlardan, ilişkilerden kurtulmamız için mücadele içine girmemiz için önemli nedenler söz konusu olabilir. Cesaret edebilmek, değişimden yana olmak, ne kadar zor ve yorucu olsa da, varolanı olduğu gibi kabul etmemek, zorlamak durumundayız. Kuşkusuz böyle bir zamanda özellikle maddi konularda, parasal alanda dengeleri değiştiren huzursuzluklar da yaşanabilir. Sonuçta Akrep/Boğa eksenindeki tutulmaların daha başındayız ve 2014 Ekim’ine kadar olan sürede, sözünü ettiğimiz konularda gerçekleşecek güçlü değişime henüz ilk adımı atmaktayız.

      Engelleri aşmak için büyük bir irade ortaya koyacağız
      14 Ekim gecesi gerçekleşen güneş tutulması sırasında tutulmanın yöneticisi Mars Yay burcunda ilerliyor. Dolayısıyla bu dönemde ufuklarımızı genişletecek temalar, içerisinde yabancıların ya da uluslar arası konuların da yer alabileceği gelişmeler söz konusu olabilir. Ayrıca bu dönemde Satürn de Akrep burcunda yer aldığı için, ne yapıyorsak, hangi yönde yenilenme ve güçlenme arıyorsak, onu ciddi ve disiplinli biçimde, sorumluluk alarak yapmak durumundayız. Kısıtlayıcı şartları, engelleri aşmak yönünde büyük bir irade ve kararlılık ortaya koyabileceğiz. Bu tutulma özellikle 9-11 Şubat, 10-12 Mayıs, 12-14 Ağustos ve 13-15 Kasım doğumlu olanların hayatına çok daha etkin biçimde yansıyor.

      Sil
    4. DEVAM
      Tutulmanın yükselen burcunuza göre getirdiği temalar

      Güneş tutulmasının astrolojik haritanızda hangi eve düştüğü çok önemlidir. Tutulmanın getirdiği değişimi bu evin konularına ilişkin yaşarız. Bunun için yükselen burcunuzdan Akrep burcuna kadar sayarsanız, haritanızda hangi evin konularını yakından ilgilendirdiğini görebilirsiniz.
      Yükselen Koç’lar için bu dönemde finansal alanda yeni ortaklıklar kurmak ya da başkalarının kaynaklarından yararlanmak mümkün olabilir. Miras, yatırımlar, borç, alacak konuları önemli kapılar açabilir. Parasal konuları daha dikkatli yönetmek gerekebilir. Ayrıca bu tutulma ruhsal yönde de gelişmeyi tetikleyebilir.

      Yükselen Boğa’lar için bu tutulma ortaklaşa konularda, evlilik hayatında yeni bir dönemin açıldığına işaret edebilir. Bu alanlardaki sorumluluklara dikkat etmek gerekecekir. Kariyerde ilerleme sağlayabilecek imkanlar da bu çerçevede ortaya çıkabilirler.

      Sağlığa özen gösterilmeli

      Yükselen İkizler için bu tutulma iş ortamında, çalışma koşulların zor olsa da yapıcı değişikliklere ve sorumluluklara işaret edebilir. Belirli bir proje üzerinde odaklanmak ve daha verimli olmak için değişik organizasyonlara gidebilmek yararlı sonuçlar getirecektir ancak sağlığa da özen gösterilmelidir.

      Yükselen Yengeç için bu tutulma döneminde kendilerini yaratıcı yönden geliştirebilecekleri çok şey var. Bir çocuk doğumundan, sahnesi güçlü olan bir işe kadar, keyifli ve tutkulu ile yapılabilecek işleri iyi yönde kullanmak imkanı vardır. Bu dönemde aşk hayatında yeni kapılar açılabilir.

      Yükselen Aslan’lar bu dönemde kendi iç dünyalarına, ne istediklerine daha fazla bakmak, anlamak ve karar vermek imkanı bulabilecekler. Eve ve aileye ait sorumluluklar, babaya ilişkin konular ne kadar yüklü olsa da, bu dönemde iç seslerini dinlemek ve aileye odaklanmak, gelecek için planlar yapmak için olumlu koşullar var.

      Yükselen Başak’lar için bu dönemde zihinsel yükler ve eğitime ilişkin çabalar ne kadar artmış ve sorumluluklar öne çıkmış olsa da, daha fazla konsantrasyon ve kararlılık mümkün. Yakın çevrede araştırmalar, sözleşmeler, konuşmalar ve yolculuklar değişik fırsatlar sunabilecek.

      Yükselen Terazi’ler için bu dönemde ortaklaşa girişimlere odaklanmak ve daha sorumlu bir bakış açısı geliştirmek gündeme geliyor. Parasal yönde size destek veren ilişkilere, ortaklıklara hatta evliliğinize daha ciddi gözle bakabilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi arttırma yönünde kararlılık gösterebilirsiniz.

      Yükselen Akrep’ler için bu tutulma çok önemli zira kişisel planda yenilikler yapmak, bireysel projelere odaklanmak imkanı var. Zaten son zamanlarda Satürn’ün de üzerinizdeki olgunlaştırıcı etkisini fazlasıyla hissetmeye başladınız. Bu dönemde bedensel sağlığınıza ve her yöndeki kişisel girişimlere daha ciddi odaklanmak gerek.

      Yükselen Yay’lar için bu tutulma daha çok ruhsal alanda gelişim ve yenilenme getiriyor. Kontrolünüzün dışında bazı konularla, kayıplarla karşılaşmak mümkün ancak başta kötü gözüken bu gelişmelerin daha sonra sizi kişisel açıdan geliştirdiğini görebileceksiniz.

      Yükselen Oğlak’lar için bu dönemde gelecek hedeflere sorumlu ve ciddi biçimde bakma gereği var. İşte olsun, kişisel alanda olsun umutları tazelemek
      ve kararlılık göstermek için yeni koşullar içerisindesiniz. Ayrıca bu dönemde gruplar ya da sosyal ve kolektif konularda daha fazla sorumluluk alabilirsiniz.

      Mesleki alanda yeni kapılar

      Yükselen Saka’lar bu dönemde ister istemez kariyerlerine ve gelecek hedeflerine odaklanmak durumundalar. Bu güneş tutulması daha fazla sorumluluk ve iş getirirken, ortak çıkarların da göz önüne alınmasını, daha iyi değerlendirilmesini gerekli kılıyor. Mesleki alanda yeni kapılar bu şekilde açılabilir.

      Yükselen Balık’lar ise bu dönemde kendilerini geliştirebilecekleri, yepyeni şeyler öğrenebilecekleri bir dönemden geçiyorlar. Yeni insanlarla karşılaşmak, yabancılarla ilişkiler, akademik ya da medyaya yönelik çalışmalarda ortak kazançlar için sorumluluk almak ve çaba göstermek gereği var.

      Sil
    5. Okudum hepsini de :) Yükselen kısmını okumadım çünkü benim yükselenim yok :( Size yazmayı unuttum geçen gün hani uçaktan fotoğraflar çekmiştiniz ya, ben hiç uçağa da binmedim :( Gördüğünüz gibi çoook talihsizim, ama şimdi korkmuyorum artık güneş tutulmasından, bilgilendim çünkü, bilene kadar benim korkularım bir kez başıma geldi mi ikincisinden neredeyse hiç korkmuyorum :)
      Dr. Bernadette Brady'e güveniyorum ve inanıyorum :)
      Teşekkürler ve sevgiler de çook Nurdan hanımcım ;)

      Sil
    6. Sevgili Esen Hanım,

      Nursun' la şaka gibi olmuşuz; valla birbirimizden haberimiz yok idi :(

      İşte ikizlik böyle bişey :)))) Aynı anda aynı şeyi düşünme ve yapma - mesafe fark etmiyor :))))

      Uçak insana yükseklik korkusu ve dar alana sıkışma duygusuyla panik atak krizleri de getirebilir ama pencereden dünyaya başka bir açıyla bakmak çok daha keyiflidir. Dilerim birgün o zevki siz de tadarsınız :))

      Doğum saati ve doğum yeri biliniyorsa yükselen bulunur. Biliyorsanız yazın bana hep beraber öğrenelim :))

      Bu da amme hizmetim olsun size :)))))

      Sil
    7. İkizlik nasıl birşey uygulamalı olarak görmüş oldum ben de :)
      Uçak korkum yok ki, fırsatım olmadı hiç, o yüzden binemedim, uzak yerlere tatile giderken de hep otobüsle gittik... Bekliyorum ben de o günü sabırla ;)
      Doğum yeri belli de saat konusu ı-ıhhh, annem bilmiyo, ne tuhaf di mi, yaklaşık bi zaman bile söyleyemiyo, hormonları değişirken o günlük hafıza kaybı oldu galiba :))
      O yüzden yok benim yükselenim :))
      Teşekkürler yine de :)

      Sil
    8. Fazla sancili bir dogum olmus olmali ki anneniz tum beyninde bilgileri sifirlamis. Benim tahminin yukselen aslan gibi sanki.

      Sil
    9. :))) Annemin unutma sebebi sizin dediğiniz gibi olsun ama peki babama ne demeli, o ki onca rahat adamdır, anneme üzüntüsünden unutmuş diyemeyiz :)) Benimki tamamen talihsizlik, hatta kendi yorumumu söyleyeyim, ortanca olmanın sonucu bunlar, ortalarda kalmanın :)))

      Sil
    10. Olsun olsun, her insanin icinde ve davranislarinda onu tanimlayan ona ozel genetik ve ruhsal imzalar vardir.

      Siz sizi en cok betimleyen ozelliklerinize dikkatli bakarsaniz kendinizi daha iyi analiz edersiniz.

      Isilti, taki, gorselliginize(makyaj, aksesuar, giyim vs) onem vermeniz ve kendini ifade etme tarziniz bana aslan gibi geldiniz.

      Sil
    11. Pekiii, bundan gayrı benim yükselenim Aslan'dır, güveniyorum size Nursun Hanımcım, şimdi gideyim yazayım bunu Nurdan Hanımın yorumunun altına :)))))
      Haa bi de benim aslanlığım daha çok blog aslanlığı olabilir, normalde bu kadar kendimi ifade edemem, yazı kısmında aslan kesiliyorum galiba .))
      teşekkürler çoook...

      Sil
  12. :D Nehir Hanim bugun mu dogmus, oy oy oy. Iyiki de dogmus, annesine ilham perisi olmus, babasina .......... (burayi baba doldursun ben bilemedim), kardesine super abla, oyuncak ailesine anne olmus.

    Iyiki dogdunuz Nehir Hanim, sevinclerinizin katlanarak cogalacagi nice dogum gunleri dilerim.

    Anne bu arada bos durmayip hem dogum gunu hazirliklarina hem de gokyuzu hareketlerine bakar olmus.

    Bu gunes tutulmasi bildigim kadari ile iyi huylu, detaylari Nurdan der sanirsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir hanıma bütün bu güzel dilekler akşam okul dönüşü iletilecek, ben onun adına teşekkür edeyim :)
      İnşallah bütün güzel dilekler bütün çocuklar için olsun ;)
      Doğum gününü 10 gün kadar önce bi güzel kutladık da bu akşam da pasta keseceğiz asıl doğum günü şerefine :)
      Gökyüzü beni pek bi alakadar eder oldu gerçekten de, "Bas git Merkür" diyesim var "Satürn benden ebediyyen uzak olsun" (Nurdan hanım kızacak şimdi bana! Tamam öğretici satürn, tamam bana da az çektirmedi ama sonradan güzellikler getirdi, pardoooonnn) Bi de güneş tutulması deyince bi irkildim ister istemez Nurdan hanım ve siz rahatlattınız beni biraz :)
      sevgiler, selamlar da çoook....
      Not: Nehir babasının en kıymetlisi, babişi...

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kardeş arka arkaya açıklamışsınız, çoook teşekkürler bu aydınlatıcı bilgiler için hem kendi hem de diğer okuyanlar adına...
      Nurdan hanımla ne güzel ikiz kardeşlersiniz :) Çok merak ederim hep ikizlerin arasındaki ilişkiyi (belki yakınımda hiç ikiz olmadığından) hele de tek yumurta ikiziyseler...

      Sil
    2. Vallahi Esen Hanimcim, gordugunuz gibi ikizlik surekli pisti olmak gibi birsey.

      Sadece siz degilsiniz ki, taniyan tum esnaf bu duurumu bilir, birimiz onceden gittiyse uyarir, alma seninki aldi aynini deyu.

      Ben kendi postumu sileyim, insanlar kusacaklar yoksa. Nurdan masallah makineli tufek gibi hepsini kopyalamis.

      Sil
    3. :))) Çok güldüm yorumunuza Nursun Hanım, merakımı da gidermiş oldunuz :)
      E güzel insanın kendi gibi düşünen birinin olması, yükünü hafifletir :)

      Sil
    4. Otle oyle\ biz sansliyiz o konuda.

      Sil
  14. nice sağlık dolu yaşları olsun ,kendi güzel şansı çirkin şansı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn Sitare, hoşgeldin, dilerim tüm çocuklara allah çirkin talihi versin ;)
      Sevgiler

      Sil
  15. Güzeller güzeli Nehir'in doğumgünü kutlu olsun, ömrü de yüzü gibi güzel, hep gülücüklüe geçsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn şekerim, teşekkürler ;) iletirim kuzuya...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.