8 Kasım 2019 Cuma

MEYDAN OKUMA 8. GÜN

8. Neden blog yazıyorsun? Bloğu sevme sebebin nedir?

Neden yazıyorum ve neden seviyorum? Çünkü yazmayı, yazarak anlatmayı çok seviyorum. 9 yıldır blog yazıyorum. Zaman zaman çok yoğun, zaman zaman uzun aralıklarla. Ama hep illa ki burada bloğum. Her ihtiyaç duyduğumda, içimi dökmek istediğimde yanı başımda, beni bekleyen sadık bir dost adeta.. 
İlk zamanlar daha çok günlük gibi yazdım bloğa. Çocukların -bilhassa da Nehir'in- güzel anlarını, komik hallerini yazdım. Hatıra kalsın istedim. Şimdi aklıma ne geldi bak, aslında blog dediğin, yazılarla süslü eski fotoğraf albümlerinden. Hani şöyle sayfa sayfa açılan, üstü yapışkan jelatinli o güzelim albümler gibi.. 
Blogda eskilerde kalmış pek çok anı, yemek tarifleri (ki tarif bakmak için çok kullanıyorum bloğumu) var. Biraz akıl defteri, biraz tarif defteri, çokca hatıra defteri. Ve ayrıca hem kişisel hem beceri anlamında gelişim sürecime, nazarlık serüvenime ayna tutan mecra benim güzel bloğum. 
Yazmayı, uzun uzun devrik cümlelerle içimden geçenleri anlatmayı pek çok seviyorum ben. Görüyorum ki, dostlarda da karşılığı var bu sevginin. Onlar da seviyor yazdıklarımı, okuyor ve  yazmam konusunda yüreklendiriyorlar beni. Samimi, içimden geldiği gibi, hesapsızca yazdığımda illa ki karşılık buluyor. Kimse okumasa yazar mıydım ya da nereye kadar yazardım bilmiyorum ama iyi ki var bloğum, canım bloğum, upuzun yıllar sürsün, devam etsin dilerim :) 
Düşünsene bundan 20 yıl sonra Nehir ya da Ali Deniz, çocuklarıyla bakarlarmış bloğa, okurlarmış güzelce.. Şahane olmaz mı?
Ve son olarak çok çok kıymetli dostlar kazandırdı bana bloğum. Instagram henüz icadedilmemişken, bloglar çok kıymetliyken öyle güzel dostlar kazandım ki, çoğuyla hala görüşüyoruz artık pek çoğu blog yazmasa da. Yazsalar keşke, hatta herkes yazsa keşke... 

1 yorum:

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.