9 Haziran 2016 Perşembe

PÜSKÜLLER SAĞA, KEPLER HAVAYAAA!

"PÜSKÜLLER SAĞA KEPLER HAVAYA!!!"

Ne demiştim ben sana hatırlıyor musun? Nerden hatırlayacaksın iki yıl olmuş neredeyse, dilersen bu postu okumadan önce şuradan bak bi ne demişim ;)

Zaman zalim, zaman vefasız, zaman bildiğin su ama zaman bazen de güzel, sevilesi, lazım gelen, beklenen, özlenen şeylere de eriştiren bir güzel zaman...

Geçmez sanmıştım, yüksek lisansın yüksekliğine belki de erişemem sanmıştım... Geçti ve ben de eriştim işte :) Yüksek lisans bana -o kadar da- yüksek gelmedi, yetiştim, bitirdim, hem de kendi klasımda çok da iyi bir dereceyle :) Afferin bana :)

Müsadenle teşekkür konuşmama geçiyorum şimdi: Ekim 2014'den bu yana 4 dönem boyunca, sabırla dersten dönmemi bekleyen çocuklarıma, beni destekleyen, yüreklendiren, yüksek lisans kararıma,  "boşver" "iki çocukla, bu yaştan sonra!" demek yerine "hadi!" diyen eşime borçluyum aslında bu diplomayı biraz da, onlar olmasaydı yapamazdım. Biraz da çocuklarıma rol-model olayım istedim aslında ve sanıyorum başardım da. İşten eve gelmişim bir gün, o akşam da dersim var, dedim önce eve gidip çabucak yemek yapayım çocuklara. Nehir geldi mutfağa "Anne seninle çok gurur duyuyorum, hem çalışıyosun, hem okula gidiyosun, hem de çocuklarını düşünüp eve gelip yemek yapıyosun!" O zaman dedim ki "Tamamdır!"

Omuzlarımdan kocaman bir yük kalktı, bir hafifleme, bir kocaman gülümseme! "Kadın", "Anne", "Eş", "Çalışan", "Hobici", "Öğrenci" kimliklerimden birine veda ettim.
Bununla birlikte elbette özleyeceğim de bir yandan dersleri, hocaları, sınıf arkadaşlarımı, arkadaşlarla yaptığımız ders öncesi, arası keyifleri. Derse erken gittiğim günlerde kütüphanede dekorasyon dergilerini karıştırma, ilham alma, ihlamım gitmesin diye aklıma gelenleri not alma faslını,

İnsan kendine küçük de olsa alanlar yaratmalı, küçük koridorlar; herkesten, her şeyden uzak, tenha bir koridorda kısacık da olsa yürümeli. Bu benim yapmayı başarabildiğim bir şey ve çok da keyif aldığım aynı zamanda. Yüksek lisans olur, sonrasında başka fırsatlar olur, illa ki olur istedikten sonra...

Ve sen de farkındaysan bu post gittikçe uzamaya başladı ;) Durmayı pek bil(e)mediğimi bilirsin :)

Hadi gel biraz resimlere bakalım, sonra pastamızı keselim, kepimizi atıp, "nice güzel başarılara inşAllah" diyerek ayrılalım sevgili okur :)


İki resim arasında tam dört dönem var... 

Pasta kesicez demiştik di mi, işte bu da pastamız :) Buyrun bir dilim, Pastamız sevgili pinterest ten hediye:)  bakma sen üzerinde Lara yazdığına, göbek adım olur :))


MEZUNİYET PASTASI
NAZARLIK
Nazara inanırım hem de çok, senden gelmeyeceğini bilirim elbet sevgili okur ama yine de bu son yaptığım nazarlık kem gözlerden korumak için burada kalsın :) 


BONUS
Güneş enerjisiyle giden arabanın mucidi beyefendi :)))

Not: Ah be çocuk! Ah be güzel Nehir'im, asıl ben seninle nasıl gurur duyuyorum bir bilsen... Hiç yormadan, üzmeden, böyle kendi kendine, böyle kolayca yetişip, derslerinde bu kadar başarılı olman -ve çok şükür matematik zekanı annenden almaman- mutlu, duyarlı, nazik bir çocuk olman ne büyük gurur kaynağı bizim için bir bilsen...
Dipnot: Senin bu mezuniyetteki payını unutmadım hiç, senden aldığım duaların bir bir yeri var bu sonuçta, varol, yaşa sen sevgili okur...
Enbidipnot: Youtube'a yeni videolar eklenmekle birlikte, sen şunu kaçırma bence :) Unutmadan abone olmayı ama :)
Dipnotundibi: O baykuş benim tabii ;) Mezuniyet törenine gidemeyeceğim çünkü köye gitmem lazım bu hafta sonu ama temsili olarak kep taktım işte ben de :)


19 yorum:

  1. Esencigim, cok cok tebrik ediyorum. Bu yuksek lisansin senin icin o kadar da yuksek olmadigini biliyordum zaten. Bundan sonrasinda da her sey gonlunce olsun, canim opuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekerim, hep de söyledin bunu, çok şükür dediğin gibi olduğunu gördüm ben de :) Sağolasın canım, aminn, inşallah hepimizin gönlüne göre versin Rabbim :)
      Çok öperim güzel arkadaşım

      Sil
  2. Yerim ben seni de kepini de o güzel minnoşlarınıda :)))
    Canımm tebrik ediyorum seni, en çok da azmini...
    En güzel kutlamaları hakettin vallahi. tamam köye git ama sonra kutlamayı unutma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köyde kestik ki pasta :)
      Sağolasın Şebnemcim, vallahi ben bile hayret ettim azmime, tanımıyorum galiba çok kendimi... Boşvermiş, rahat bir tip olmakla, kendimi kesinlikle kasmamakla ve dahi çabukr sıkılmakla birlikte bak bi yandan da azimliymişim... AFerin bana di mi :)
      Öperim çok çok...

      Sil
  3. Kutlarım Esen. Azmin ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Burcu, benimki çook geç kalmış bir mezuniyet. Keşke bugünkü azmim vakti zamanında olaymış... Buna da şükür elbette :)

      Sil
  4. nasıl duygusal nasıl tatlı nasıl gurur dolu bi yazı bu
    heyyooo kepleri atın fırlatın siz bunu hak ettiniz efenim
    pasta şahane göründü
    kep şirin göründü
    dipsizdipnotlar eğlenceli göründü

    O zaman durma,sen zamandan da hızlı koşmaya devam et Esen

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye :) Hakettim di mi, iki çocukla, haftanın üç günü derse giderek, devamsızlık yapmayarak, hocayı can kulağıyla dinleyerek, yaratıcı sunumlar hazırlayarak -ders çalışarak da demek isterdim ama çalışmadım ;) - hakettim vallahi :)
      Koşuyorum dolu dizgin vallahi Kadriye, ne güzel demişsin :) İnşallah gücümüz, enerjimiz hep yerinde olsun hep güzel güzel koşalım :)
      Sevgiler pek çok

      Sil
  5. Kocaman AFERİN ! sana Esenciğim !
    Ben de seninle gurur duyuyorum . Neymiş " kadının yalnızca anne anne olmanın da dışında yapabileceği pek çok şey varmış ! "
    Marifetli ,azimli ve çalışkan hatunsun vesselam !
    Öperim kocaman !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenim :) Çok mutlu oldum yorumunuza :)
      Yalnızca "anne" olmak keser mi insanı yahu! Bir kere geliyoruz dünyaya, hakkını vererek yaşamalı, her fırsatı değerlendirmeli, geldiğimiz gibi gitmemeli...
      İltifat etmişsiniz :) Ben de öyleyse diyeyim ki "sizin gibi mi?" :))
      Öperim çok çok, yaseminlere selam :)

      Sil
  6. Alkışlar senin için. Önünde saygıyla eğiliyorum. Ve merakla bekliyorum acaba ben birgün kızımın ağzından benimle gurur duyduğunu duyacak mıyım? Hiç sanmıyorum.
    Başarıların daim olsun güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay utandırdın benim Nilhan :)
      O nasıl söz, elbette gurur duyacak kızların seninle, sen de onlarla elbette :)
      Başarı, mutluluk hepimiz için daim olsun..
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Esencim selam! Evet biliyorum uzun süredir ses vermedim,yoktum:(( Bana biraktigin mesaji aldigim günlerde de bende seni hep düsünüyordum ama bir türlü firsat bulamiyordum!Gecen gün cebine mesaj yolladim ama bilmiyorum hala ayni numarayi mi kullaniyorsun? Eger degistiyse lütfen bana yorum olarak yaz ,seni arayip konusmak istiyorum,sen de müsait olursan!

    Nasil güzel bir haber bu Mezuniyet! Her zamanki gibi harikasin,diplomali annelere bayiliyorum ben!

    Tebrik ediyorum seni cani gönülden...

    Benide izin stersi sardi birkac gündür uyuyamiyorum,normalde erken yatinca gün cabuk bitiyor:))

    Neyse konusuruz nunlari,yaz ana olurmu numarani,cok öpüyorum seni ve kuzularini ve kocaman bir MASAALLAH diyorum!

    Hepinize...

    Sevgiler,

    SERPIL.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil, nelerdesin yahu :) Yaz bi Allahaşkına bloğa, resim koy, uzun uzun anlat yine...
      Mesajın geldi :) Sağolasın, telefonum aynı, ne zaman istersen ara :)
      Mezuniyet süper oldu vallahi, ben de inanamıyorum biliyor musun :) Kurtuldum akşamları, hafta sonları derse gitmekten :)
      Çok sevgiler, çok teşekkürler yorumun için, öpüyorum canım çok

      Sil
  8. "nice güzel başarılara inşAllah" diyerek ayrılalım sevgili okur :) sözlerinde olduğu gibi nice başarılara Esen'ciğim.

    Çok tebrik ediyorum, içten sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülden hanım :) Sağolunnn, aminn, akademik olarak daha da bir şey istemesem de başarı hepimiz için daim olsun inşallah ;)
      Sevgiler, öperim çok :)

      Sil
  9. Ayyy! senin adına çok mutlu olduum! Benim koca köstekleyen cinsinden, seninkinden feyz alaydı iyiydi :D

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.