8 Haziran 2016 Çarşamba

Meksika Yemekleri Lezzetini Acıdan Alıyor




Tüm dünyada en sevilen mutfaklardan biri olan Meksika mutfağı, dünyanın hemen her şehrinde birçok Meksika restoranında karşımıza çıkıyor. Meksika yemekleri, her yaştan yemek düşkünü tarafından çok seviliyor.
Coğrafi açıdan Türkiye'ye uzak olsa da Meksika yemekleri, ülkemizde de çok ilgi görüyor. Türk yemek kültürüne göre acı kullanımına daha çok yer veren Meksika spesiyalleri, bu acı lezzete rağmen sevilerek tüketiliyor. Bu ilginin sebebi, Meksika mutfağında da Türk mutfağı gibi domates, biber, soğan gibi sebzelerin sıkça kullanılması oluyor.

Meksika Yemeklerinin Ana Malzemesi: Biber

Meksika yemeklerinde biber çeşitleri sıklıkla kullanılıyor. Öyle ki biber içermeyen bir Meksika yemeği tarifi bulmak neredeyse imkansız. Kırmızı, yeşil, mor biberler; biber turşuları ve közlenmiş biber çeşitleri, bu lezzetli mutfağa aroma katıyor. Biberin en yoğun hissedildiği yemeklerden birisi, şüphesiz ki "chilli" oluyor. "Chilli"de ana malzemeler; kırmızı Meksika fasulyesi, yeşil ve kırmızı biberler, domates ve  kıymadan oluşuyor. Bu malzemeler, uzun süre kısık ateşte kaynatılırken bu süreçte biberlerin acısı, diğer malzemelerle bütünleşiyor ve "chilli"nin enfes acı lezzetini oluşturuyor. "Chilli" tarifi denemek isterseniz ve yeterince acı biberler bulamazsanız aynı acılığı elde etmek için Knorr Acısso tercih edebilirsiniz. "Chilli" acılığını dengelemek için ekşi krema ve avokado ezmesi (guacamole) ile beraber yeniyor.

Vazgeçilemeyen Kırmızı: Domates
Meksika yemeklerinde sıkça karşımıza çıkan başka bir tanıdık sebze ise domates oluyor. Aynı biber gibi neredeyse her Meksika yemeğinde domatese de rastlamak mümkün oluyor. Meksikalıların da aynı Türk mutfağında olduğu gibi domatesli çorbalara oldukça düşkün olduklarını görüyoruz. Klasik domates çorbasından daha acı bir çorba tarifi uyguluyor ve çorbalarına mısır, fasulye gibi eklemelerde de bulunuyorlar.

Et ve Hamur Birlikteliği
Meksika yemeklerinin başka bir karakteristik özelliği de et ve hamur işini bir arada kullanılıyor olması. Türk mutfağının gözlemesine benzeyen "quesadilla" isimli Meksika spesiyali, iki ince hamur tabakası arasına serpiştirilen et ya da tavuk parçacıkları ve bunlara eşlik eden peynir, mısır, fasulye gibi ek malzemelerden oluşuyor. Tüm dünyada çok  sevilen bir başka Meksika yemeği ise "taco" oluyor. "Taco", mısır cipsine benzeyen yarım ay şeklindeki ruloların arasında sunulan et ya da tavuk; peynir, avokado, domates gibi yiyeceklerden oluşuyor. Bu lezzetli tarif de Meksika sosları ile zenginleştiriliyor.
Acı lezzetiyle tadanların aklından çıkaramadığı Meksika yemekleri tariflerini öğrenmek ya da bu yemekleri yaparken kullanabileceğiniz Knorr ürünleri hakkında bilgi almak isterseniz http://www.herkessofraya.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla yemek tarifi için: http://www.herkessofraya.com/tarifler



1 yorum:

  1. nerden aklına geldi meksika yemekleri
    Denemeyi hep istemişimdir heee :-)))

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.