3 Mart 2015 Salı

DIY :))))))

Evde kimsecikler yoktu, evde kimseciklerin olmadığı anlar ne kadar da nadirdi! Hane halkı eve doluşmadan önce az bi keyif yapılmasa mıydı? Elbette yapılmasındı, ne gerek vardı bu huzursuz bünyeye öyle lüzumsuz şeyler! Ne yapmalıydı peki, derhal tabure ecza dolabının önüne çekilmeliydi-sahi ecza dolabı dediğin elinin altında olması gereken bir dolap değil miydi, en tepesine ulaşmak için tabure niye gereksindi, bu soruyu "ecza dolabı"kelimesini bu sıralar duymasa iyi olacak kocaya münasip bir zamanda söylemeliydi!- Şurup şişeleri kutularına tek tek bakılarak son kullanma tarihi dolmuş şuruplar zinhar boşaltılmalı, Cherfulmoon'daki o dahiyane, o zarif, o harika fikir hayata geçirilmeliydi. Heyhat! Bu adı batasıca şurupların hiçbirinin vaktinin geçmemiş olması nasıl mümkün olabilirdi? Kutusu açılmamışlar, daha 3 yıl süresi olanlar! İlaç şirketleri derhal bu duruma bir çare bulmalıydı, Bu kadar uzun kullanma süresi olan ilaçlardan insana hayır mı gelirdi? Bu çocuklara bu şurupların etki etmemesi, öksürüklerinin bir başladımı, bir türlü geçmek bilmemesi hep bu uzun kullanma süresi olan adı batasıca şuruplardan olmasın mıydı? Ne yapmalıydı, o kenarda, en kenarda, en uzak köşede duran, hani doktorun bir vakitler "Bu, bu, bu ilaçları kullanın ama iki güne geçmezse bu antibiyotiğe başlayın" dediği ve şükürler olsun gerek kalmayan adı batasıca antibiyotiği  bi incelemeliydi. Evet, evet, 07/2015 olan bu şişe gayet uygundu :) Zira, martı sayma, temmuzu sayma ne kaldı geriye 3 bilemedin 4 ay, gelmiş ayol bunun son tarihi demeli ve derhal lavaboya antibiyotik tozunu dökmeliydi. Hem o ne acayip şeydi, insan kıyıda, ya lazım olursa diye antibiyotik mi bekletirdi :( Sonra bir de küçük boy bir şişe bulmalıydı, tüh en tombul şurup şişesinden bizde niye yoktu ki? İki adet de şimdilik işimizi görürdü. Yok  canım, ne keyfiydi, bu proje mühimdi, hem de hiç yap(a)madığım, yapanları delicesine kıskandığım o "DIY"lardan ne farkı vardı?
 Amann, boşver işte sen  sevgili okur, sözün özü aldım şişeyi, boşalttım günü gelmemiş şurupları (bu yüzden kocamla papaz olduk ama olsun, güzel resim verdiler Allah için bu vazocuklar!) sonra içine doldurdum suyu, sonra boğaz kısmındaki beyaz plastikleri söktüm attım, tam da oraya, kırnap ipini doladım, birine nazar boncuğu, birine de yapma çiçek, koydum içine de birer dal frezyaları hepsi bu :))


ŞURUP ŞİŞESİNDEN VAZO PROCESİ
Ben böyle süsledim ama sen kurdele bağlayabilirsin, fisto, dantel ya da ne biliyim, yakma çiçekli bişeyler falan? Sana diyorum ama bi yandan da hayalden böyle böyle yeni vazolar süsledim iyi mi? Duymasın birileri :)) 

Böyleydi ilkin, dokunmalı bunlara, az biraz kişilik kazandırmalı dedim sonra, ki sen böyle de kullanabilirsin.
Sahi yaa, sizin ecza dolabında günü geçmiş fazla şurup var m??? 

ÇILGIN BAYKUŞ PROCESİ
Bu proce de boynum elverdiğince gidiyor işte ;)
O mozaik pastayı sorarsan bir nefis, bir tatlı :)
Ali Deniz'in pazartesi ödevi için yaptık ama fazlaca yaptık, birazını da bize ayırdık :) 

ÇILGIN BAYKUŞ PROCESİ
Son hali budur! O nasıl bir yeşil surat dersen, bence de pek bi bet oldu rengi :( Dur bakalım gövdesini güzel bir renk seçersem belki düzelir!


#KAHVEBAHANE 
Bayılıyorum çocukların oyuncaklarına :) 

#KAHVEBAHANE 

#KAHVEBAHANE 


Sana şimdi tarif veremiycem ama bir güzel bu kakaolu kek, anlatamam sana, az malzemeli, 2 yumurta var içinde, süt yok mesela ama bayılıyor çocuklar!
O değil de, ne düşünüyosun bu tatlılı, pastalı, kekli fotoğraflar için "Kadının işi gücü yemek!" diyo musun, doğru söyle?
Evet, haklısın, aynen öyle gibi gözükse de, tam olarak öyle değil.
Normalde bunları yiyen insan şipşişko olur -hele de benim gibi hipotroidi hastası ise-ama gözden kaçırdığın bişey var, sor bakalım bi bu fakir kulun her gün ne kadar yürüyor? Ben diyim bi saat, sen de bir buçuk! Ne kadar idare eder beni bu yürüyüşler bilmem, elbet bi yerde, şekere, tatlıya, hamur işine dur demek lazım ama benim için galiba gelmedi henüz o gün, gelene kadar da keyfini süreyim müsaade et de şekerim :)

Zara Home çıldırmış, niye mi, bak şimdi, o ikili metal topların ikisi birarada 1.95, o keçeliler de öyle, o metal yıldızların da dördü birarada 2.95 ;)
O yeşil tüylü kuş yuvası da 1.95 :)
Bu fotoğrafta olmayanlar da var, misal bir sürü kıpkırmızı çanlı bi sarkıt ;) Çok mutlu oldum bu aldıklarıma :)
O aradaki kırmızılı beyazlı ip de mart ipliği için ;) 

MART İPLİĞİ- MARTENİÇKA
Geçen sene de yapmıştık Nehir'le kendimize bu mart ipliklerinden :)
Özlem hatırlattı yine, bloğundaki postundan okudum, mart ipliğinin hikayesini bilmiyorsanız, şu posta alalım sizi :)
Bayılıyorum böyle geleneklere, hıdrellezdir, mart ipliğidir, ne kadar fırsat varsa dilek dilemeye, koşa koşa :)
Rabbim kabul etsin herkesin dileğini, bizimkilerle birlikte :)

KUŞ YUVASI
Benim güzel kuşum meğer bu yuvayı beklermiş bunca zamandır ;) Konuverdi içine misler gibi... 

ALİ DENİZ EMİNÖNÜ TURUNDA
Teyzesiyle beraberdi Ali Deniz cumartesi, sabahtan gittiler Eminönü'ne, bir güzel gezmişler, dayısına uğramışlar, birlikte kitap bile yapmışlar :) 
Böyle böyle geçip gidiyor günler bizde işte...
Kal sağlıcakla sevgili okur, esenkal....

24 yorum:

  1. Bir Eti cin de ben alırım : )
    Zara Home kışı bitiriyor demek burada yok kendileri, yarın Antalya'ya gidiyordum iyi oldu söylediğin uğrayayım zaman bulursam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Eti Cin kolay :) Verdim gitti...
      Zara'da buldun mu bişeyler merak ettim çok ;)

      Sil
  2. Ama biz MART İPLİĞİ- MARTENİÇKA için geç kalmışız. Şubat ayının son günü takılırmış.
    Sevgili blog yazarı teessüflerimi iletiyorum :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah beni bildiği gibi yapsın! Tüh1 E Nazancım sen beni face den, ig den takip ediyosun zaten, ordan niye görmedin ki? Denk gelmedi bloğa yazmak ama seneye söz (yani inşallah diyim yine de :)
      Teessüflerini aldım kabul ettim, pardonlarımı ilettim çok :)
      Öptüm bi de çok çok...

      Sil
  3. Kahve var tatlı var renk var diy var bu postta :) bayıldım canısı, enerji kaynakların belli oluyor, öptüm kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, vallahi doğru dedin molacım, bunlardan besleniyorum (z) işte :)
      Öperim çok çok

      Sil
  4. keyifle okudum yine :) sevgiler
    Birsen K.Öztürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana öyleyse Birsencim :)
      Çok teşekkürler güzel desteğin için :)

      Sil
  5. Unutmadan yazayım belki bir pembe hafifletebilir o yeşil rengi bayankuştaki :)
    Mart ipliğine bayıldım ama geç kaldık atmıştır karasini değil mi takılmaz bu saatten sonra seneye hatırlat yine sen emi?
    Sen o caaanım suruplari döktün demek evde hiç vazo yokmuş gibi :))) Oh pek de iyi yapmışsın valla ilaçlara hiç ihtiyacımız olmasın keşke. Hatta elimizin altında olmasınlar ki bir çağrı gibi algilanmasin evrenden bu.
    Yürüyüş candır Esen'cim devam et sen ki edersin zaten. Ama şu şekerli şeyleri azalt yine de şeker çok zararlı be kuzum.
    Yarın bir ZARA yapsam mı diyerekten ayriliyorum huzurdan. Bakalım ne kalmış ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe yaptım ben de Ülkercim, bitmedi henüz ama azcık kaldı ;)
      Tüh yaa, bak sen de yapamadın mart ipliğini :( Tamam, seneye inşallah güzelce yaparız birlikte ama ig'de sen de mi görmedin? Denk gelmedi demek, üzüldüm şimdi...
      Bence de, hiç tutmamalı fuzuli yere onca ilacı, o ne öyle? İhtiyaç halinde alınır zaten di mi...
      Haklısın valla, azaltayım di mi, çaydan başladım ama dur bakalım...
      Yap mutlaka, inşallah kalmıştır sizin ordaki Zara'da güzel şeyler, öperim çok çok :)

      Sil
  6. İlaç mı ilaç
    Şifa mı şifa
    Sen doğru kullanmışsın hayatı Esen :-) Ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Budur Kadriyecem, benim satırlarca yazdığını, iki satırda ne güzel özetledin :)
      Sağol canım, senin de ellerin dert görmesin :)

      Sil
  7. İlahi Esen, ne olacak bizim bu yaratma aşkımız, sen git şişesi için şurupları dök :) benim de sırf kavanozu, kutusu, ambalajı güzelmiş sonra değerlendiririm diye aldığım şeyler oluyor, bizimki de değişik bir tüketim çılgınlığı. Ama değmiş şekerim, şişeler pek güzel olmuş.
    Mart iplikleriniz çok güzel, benim son anda yatarken geldi aklıma, etamin iplerinden bir kırmızı bir beyaz burup takıverdim koluma, bu yıl pek sade oldu anlayacağın. Öpüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum Esracım yaa, bi de domino taşı gibi, bir yaptığım, sonrakine temel oluyor, fikir oluyor, ilham oluyor, gördüğün bir fotoğraf, alakasız bir görüntü beynimde şimşekler çaktırıyor. Biliyorum ki bu sende de, diğer pek çok hobiseverde de böyle, bitti dediğimiz gün biz de bitmeyelim de ;)
      Beğendin di mi vazolarımı :)
      iyi yapmışsın, çok sevindim senin kaçırmadığına :) Hadi hayırlısıyla kabul olsun dileklerimiz inşallah :)
      öperim çok çok, sevgiler canım benim

      Sil
  8. mart ipliğini ilk kez duydum ve çok ilginç buldum,bir dahaki marta inşallah ne diyim :)bu yıl kararcaz artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, hiç merak etme nuray kamiloğlu, duyanlar da kararmıyormuş, bilmek yetiyormuş bu adeti (Yani öyledir inşallah,umarım :)
      Seneye söz burdan yazacağım vakitlice ;)

      Sil
  9. Esencim, Mart ipliğini hatırlattığın iyi oldu, o akşam hemen yaptık taktık kolumuza, ama bir sorun var. Benimki sabah bir baktım kolumda yok, yatağı alt üst ettim buldum, ama yeniden takmadım. Kızımınki duruyor hala. E bana nolucak şimdi :)) Dileğim tutmayacak herhalde değil mi? :)))
    Baykuş işlemeni merakla beklemekteyim :) Şurup şişelerine de hayat vermişsin o çiçeklerle, ne güzel olmuşlar :) Ellerine aklına fikrine sağlık canım :) Öptüm seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim yapmanıza :) Benimkinin de düğümü açıldı ama tekrar bağladık. Keşke taksaydın sen de tekrar, aman boşver, bi kere takmak yetiyomuş zaten, çıksa da önemli değil, kabul olur dileğin yine de (yani inşallah, umarım :))
      Baykuş bitmek üzere, şişelere ben de bayıldım ama tombulundan bulamadım :(
      Sağol canım benim, ben de çok öperim

      Sil
  10. esen ben o şişeleri neredeyse bir yıldır biriktiriyorum, hay aksi üzüldüm şimdi şişe bulamamış olmana. ama başladın artık devamı gelir. ayrıca çok teşekkür ediyorum ayrıcalığım için, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de hep attık :(( Neyse, bundan sonra biriktiririz, olmadı tarihlerini geçiririz ))
      İki tane de olsa oldu ya :) Buna şükür...
      Ben teşekkür ederim tekrar, blog dostluğu güzel, birbirimizden aldığımız ilham en güzel :)
      Sevgiler moon

      Sil
  11. Esen şimdi öyle bir hastalandım ki sanırım şişe bitmeden öksürüğüm kesilmeyecek. elde var bir diyelim. kalan şurupları , ilaçları belediyenin topladığı merkezlere bırakıyorum. Birkaç aydır baya biriktiler, bir iyileşeyim dibinde kalmışları ayırdım mı tamamdır. benden de gelir bu küçük vazolar. Mart ipliğiniz çook yakıştı. Öpüyorum Nehir ve Denizi sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) elde var bir olmasaymış iyiymiş Özlemcim yaa, vesile olmuş bu proceye hastalığın diyelim.. Tekrar çok geçmiş olsun canım...
      Merakla bekliyorum vazolarını :)
      Ben de seni ve hamarat kızlarını öperim çok çok :)

      Sil
  12. ortaya bi karışık post olmuşki önce neyi yazsam bilemedim.baykuş bed olmamış yarım ya öyle görünüyor sen devam et şekerim.şurup şişeleri en güzel hallerine gelmiş.inşallah o şişeleri hep bu şekilde kullanırsınız.keçe toplar,pastalar,kahve...
    mart ipliğini yapmayı unuttum ben yaa.geç olmuşmudur ki? hemen bi gidip özleme uğrayayım bilgi tazeleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baykuş bitti, sahibi de çok beğendi Dolunaycım :)
      Amin yaa, hadi inşallah, şurup şişeleri hep vazo olsunlar bizde :) Sinir oluyorum çünkü çocuklara ilaç vermeye, aklımda hep yan etkileri, kocamla çok kapışıyoruz bu yüzden :((
      Geç oldu sanırım, tüh! Herkes kaçırdı bu sene, seneye söz vakitlice hatırlatırım :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.