26 Şubat 2015 Perşembe

HAFTANIN GÜNLERİ YEDİDİR YEDİ :)

İlkokul zamanlarımdan kalan bu şarkı olsun başlık bu sefer de, ne çok severdim ve hala da söylerim çocuklarıma yatarken :)
Masallar uyduruyorum onlara uyku öncesi, bayılıyorlar. Uyduruk uyduruk masallar ama ;) Ayten, Nurten, Gülten üçüzlerinin hikayelerini çok anlattım şimdi sıra geldi, Ahmet, Mehmet, Cevdet üçüzlerine :) Çok tatlılar, çok akıllılar ama... diye anlatıp duruyorum işte, misal inatçılıklarını, yaramazlıklarını, arada da lafı arkadaşları Ali Deniz'e getiriyorum, bizimki bir bozuluyor :) "Ali Deniz deme!" diye uyarıyor hemen ama nasıl merakla dinliyor görmeniz lazım, nasıl kıkırdıyor arada :) Sen nasıl masallar anlatıyorsun peki çocuklarına, ya da anlattın vakti zamanında?
Bazen her gün 1 saati onlarla uyku öncesi ritüellerle harcadığım için bozuluyorum, hatta itiraf edeyim, asabileşiyorum ama çok da keyifli oluyoruz o zamanlarda, öperek, koklayarak, gıdıklayarak güzel güzel muhabbetle geçen çok keyifli zamanlar.. Hem ne kadar daha vaktimiz var ki, büyüyorlar çabucak, kıymetini bilmeli di mi (en çok da di mi Elif!) 
********

Çılgın mı çılgın, tatlı mı tatlı bir baykuş peşindeyim bu sıralar :) 
Çok sevdiğim bir tanıdığımın portresi gibi :) Onu resmeder gibiyim etamine ;) Dolayısıyla baykuşları çok seven o dosta hediye olacak  bu iş ;) 
Bitirince gösteririm son halini ;)

ETAMİN BAYKUŞ PANO
Kaynak: Pinterest 

Yazdan Kalan'ın çektiği fotoğraflar şahane ;) Çağla çiçeklerini çekmiş bu sefer :) Ve ben o fotoğrafları görünce direk "Ne güzel paket kağıdı olur bu fotoğraflardan!" dedim :) Ki sen bilirsin ben bunu daha önce de yaptım :) Çektiğim çiçek resimlerini basıp, paketlemede kullandım ama billahi bu kadar canlı, bu kadar sevilesi değildi benimkiler :)
Bu fotoğrafları minik basıp, düz renkli paketlerimize not kağıdı da yaparız :)
Fotoğraflarını kullanmama izin verdiği için bir kez de buradan teşekkür edeyim Yazdan Kalancığıma :) Bi sorun, belki size de izin verir, kimbilir ;) Torpilli geldik deyin olmadı, deneyin şansınızı yahu :)

YAKMA ÇİÇEKLİ TAÇ VE TOKA
Ali Deniz'in sınıf arkadaşı Defne'nin doğum gününü unutmuşuz :( Ertesi gün götürdü hediyelerini Ali Deniz, yukarıdaki paketin içinde bunlar vardı işte :)
Sordum Ali Deniz'e verdin mi diye, dedi ki "Veydim, çok beyendi, üstüme atladı!" :))) 

Hava miss, ben de bizim terasta poz verdim böyle böyle :)
Sence benim saçlarıma ne oldu?
Yıllar önce pırasa olan saçlarım nasıl oldu da tam istediğim dalgaya kavuştu kendiliğinden?? Nasıl nasıl? Tamam çok istedim ama insanın saçı değişir mi yahu? Maşallah diyim de yine pırasa olmasınlar ;)
Ne kaldı geriye posta koyabilecek ;)
Elbette #kahvebahane fotoğrafları, buyrun öyleyse :)
KAHVE BAHANE
Kal sağlıcakla sevgili okur, muhabbetle.....

14 yorum:

  1. bende gorur gormez Ali Deniz in ustune atliycam bascam bagrima :) biyakkkkj biyakkk diye bagirtcam demedi deme ;) su yaraticiligina hayranim fotoyu cekende guzel cekmis deklansorune saglik :) masallar guzeldi annem anlatirken henuz bnm anlatacak kimsem yok ama olunca senden destek alirim artik.
    opuyorum kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah Sevilim, inşallah bir gün gerçek olsun o kavuşma :)
      Masal anlatacağın bir kuzu tez vakitte gelsin inşallah :) Ve inan o gün masal konusunda desteğe hiç ihtiyacın olmayacak, çünkü gelen bebeler ne lazımsa beraberlerinde taşıyorlar annelerine :) İnan...
      Hadi inşallah...

      Sil
  2. Yine güzel,samimi ve okumaktan keyif aldığım bir yazı olmuş Esen'cim..Benim çocuklar masal yaşını geçtiler ama her akşam oğlan 5 dakikada olsa yanına yatmamı ister..Başkuşun bitmiş halini bekliyorum,çiçekler her zamanki gibi çok güzel..Saçlara gelince benimde saçlar bildiğin pırasa ama bir türlü istediğim gibi dalgalı olmadı gitti..Düşün önceden perma-su dalgası yaptırdığım zaman 2 kere yaptırırdım ki tutsun diye,öyle böyle pırasa yani:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bağnucum :)
      Nehir de başladı tekrar birlikte uyuyalım demeye :( Ali Deniz'in yatağına üçümüz zar zor sığışmaya çalışıyoruz, bir müddet daha böyle sanırım. Çocuklar kaç yaşında olursa olsun annelerini istiyorlar uykuya dalarken ;)
      :)) Ne komikti di mi o zamanlar, ben de yaptırmıştım perma ve illa ertesi gün, tutmayan yerler için tekrar gidilirdi kuaföre ;) Olsun ama bak benim oldu işte, bakarsın senin de olur, hadi inşalalh :)

      Sil
  3. Bilmiyorum o şarkıyı ama seni okurken gülümsedim
    Baykuş acaip yakışıklı görünüyor :-)
    Ali Deniz'in sınıf arkadaşına da mutlu yıllar Esen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraraya geldiğimizde ben sana namesiyle söylerim :)
      Baykuş bitmek bilmedi Kadriye, az kaldı ama boynum çok ağrıor önüme eğince, dur bakalım ;)
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  4. bizim uyku rituellerimizde ayni, bazen gülüş cümbüş, bazen bağırış çağırış, bazen öpüş kokuş ve mutlaka masallı...
    Sahi pırasa saclar kendiliginden dalgalanabiliyor mu Esen, benim içinde umut olabilir mi? Yok olamaz ya pırasanın pırası saçlar nasıl dalgalanacak, fön bile tutmazken..
    Yakma çiçekli taç da pek güzel olmuş, haklı kizcagız sevince bogulmakta, baykusu da merakla bekliyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :)) İlle söyletecekler, uğraştıracaklar, oyalayacaklar :)
      Dalgalanıyor valla Esracım, dur sana sırrını da söyleyeyim, yani en azından bende nasıl olduğunu :)
      Nehir doğdu az biraz dalgalanmaya başladı benim pırasalar ama sonra Ali Deniz doğdu, resmen bildiğin dalga dalga oldu saçlarım. Yani ikinci çocuk diyorum, sırrı bu, ben paylaşayım da sen düşün gerisini :) Çok istiyorsun di mi dalgalı saç, e o zaman??/
      Öperim çok çok :))

      Sil
  5. Yamaçtaki çağla meşhur oldu desene : ) Ellerine sağlık.

    Ben de bütün yaratıcılığımı masal uydurmaya harcıyorum. Uyku evveli sanıyorum her evde aynı manzara var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O meşhurluğu çoktan haketti sayende Yazdan Kalan :) Asıl senin ellerine sağlık :)
      Evet yahu, resmen masal uydurmacısı olduk çıktık :) Ne kadar yaratıcıyız biz kadınlar yarabbim :))

      Sil
  6. Masal anlatırken benimde senden pek bir farkım yok aslında çoğu uydurmasyon masallar ama bildiklerimizden çok daha etkileyici:) baykuşunda son halini merakla bekliyorum canım iyi hafta sonları şimdiden .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi, pamuk prenses masalları kesmiyor artık bu nesli ;) Yaşasın anne masalları :)
      Baykuş epey ilerledi ama boynum elverirse tamamlayabileceğim... Paylaşırım bittiğinde yine :)
      İyi haftalar o zaman :)
      Öperim Meltemcim :) Sevgiler

      Sil
  7. Ben de manasız ve ne idugu belirsiz kendini dalgalı sanan saçlarımın pırasa kıvamına gelmesini istiyorum olur o zaman. Yeterince istersek olur bence. :) Harika görünüyorsun uçuş uçuş :)
    O fotograflardan birinde bir cokokrem gördüm sanki aklım irda kaldı yedin mi sen onu? Afiyet olsun canım bir şey demedim. Baykuş pek şukela olacak sanırım şimdiden güzel.
    Gelelim masallara. Çocuğuna masal uydurmayan ana yoktur bence ve evet pek de keyiflidir kimi zaman gereksiz uzasa ve yorsa da o uyku öncesi saatler. Çok hızlı büyüyorlar çoook. Hele bu yıl nasıl geçti ne çok büyüdü Lara. Ali Deniz de öyle tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, boşuna ümitlenme, dalgalıdan pırasaya dönüş yok maalesef şekerim :))
      Çokokremi çocuklardan sakladım da, herkes uyuyunca afiyetle yedimdi :)
      Baykuş çok çılgın, çok tatlı :) Bakalım son halini de sevecek misin ;)
      Büyürken bize düşen de, masallarla, ninnilerle eşlik etmek, kaçırmayalım di mi bu dönemlerini, içimize sindire sindire yaşayalım, hadi inşallah :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.