5 Şubat 2015 Perşembe

KEÇE NAZARLIK, KEÇE BALIK VE DAHİ ÇOCUKLUĞUMUN KÜTÜPHANESİ...

Yalova'da gezerken çocukluğumda geziniyorum aslında. Okulum Atatürk İlkokulu'nun önünden geçerken 7 yaşıma ışınlanıyorum. Okulun yanındaki merdivenlerden çıkılan  kütüphaneye gidiyorum bir koşu. Elif de var yanımda. Araştırma, ödev için falan değil ama, onlar için zaten fasikül fasikül biriktirdiğimiz bi sürü ansiklopedimiz var ya zaten. Biz kütüphaneye masal kitapları okumaya gidiyoruz. Sayfaları yıpranmış, ayrılmış o güzelim Ayşegül Kitapları için, Atom karıncalar için... Kütüphanedeki kıvırcık-kısa saçlı, gözlüklü kadın orda hala, bize yardım ediyor zaman zaman... Biz içimize o eski kitapların kokusunu sindire sindire hafif loş kütüphanede ibadete gider gibi kitaplara koşuyoruz... 
80'ler postumda anlatmıştım aslında o ansiklopedileri, o günlerin moda olan şeylerini, onların toplamı işte benim ve benimle birlikte bizim neslin pek çoğunun hikayesi eder ;)
Gelelim yıl 2015, aylardan şubat, şubatlardan 5'e ;) Hava açık, güneşli, ılık ılık... Memnun musun dersen değilim elbet ;) Kar istiyorum yine, bir posta daha dolu dolu kar bekliyorum. 
Sana yaptığım son nazarlığı göstermek için burdayım şimdi ;) 

KEÇE NAZARLIK
Bu da  deli bir  nazarlık  işte, tıpkı Filiz Abla için yaptığım gibi :)
Belli bir nizamda dizdim ama bu kez boncuk ve keçeleri, iki keçe, iki boncuk ;)



KEÇE NAZARLIK

HEDİYE PAKETİ
İçinde nazarlık var :)

KEÇE BALIKLI DUVAR SÜSÜ
Ve bu balıklı süs de bir arkadaşımın çocuğuna hediye. Balık seven bir beyefendiye :) Umarım sever :)
İlk hali böyleydi ama gece uyudum, uyandım ve sabahın köründe ben bu balıkların kuyruklarını aşağıdaki şekilde süsledim :) 


KEÇE BALIKLI DUVAR SÜSÜ
Böyle daha iyi oldu di mi, azcık neşelendiler sanki :) 

#şiirsokakta
Yalova'da çekmiştim bu fotoğrafı ama sana göstermeyi unuttum, çok hoşuma gitti, sen de mahrum kalma istedim :) 

Böyleyken böyle sevgili okur, kal sağlıcakla...

14 yorum:

  1. Hakkaten deli bişey olmuş bu Esen cıvıl cıvıl bahar gibi :)) Sen kar bekliyosun ama benim içimde kelebekler uçmaya başladı bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ::)) Sağol semoşcum, yeni evlenen bir arkadaşıma hediye yaptım, şans getirsin inşallah :)
      Senin kelebekler bir müddet daha bekleyecekler şekerim, kar yağıyor :))

      Sil
  2. Süppersiin esen, yazılarını çok seviyorum, heyecanla okuyorum. nehirli yazılara henüz bakamadım ama bakacağım.. öperim güzel insanlar sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensin süper İki Balık Bir Kedi'cim :) Ne mutlu bana vallahi, sıkılmadan okuyanlara, hele böyle heyecanla okuduğunu yazanlara bayılıyorum :) Sağol...
      Nehir'den İnciler toplu var bir postta ona bakarsın :) Yazıyorsun sen gerçi Elif'i ama konuşmaya başladığında asıl çok zevkli olacak :)

      Sil
  3. Offf bu nazarlık hakikaten deli olmuş Esencim, şahane gerçekten dolu dolu :)) Balıkların da çok hoş ve evet kuyrukları süslenince daha da güzel olmuşlar, sahibi beğenmez mi hiç bayılacak bence :)
    Ne güzeldi eskiden kütüphaneye giderdik, bakardık okurduk araştırırdık, şimdi öyle mi, çocuklar kütüphane nedir bilmiyor, benimkiler ilkokuldayken okul gezisi olmuştu bir kütüphaneye, o kadar yani.... Müze gibi gezip gelmişlerdi. :( Şimdi bilgiler bir tık uzağımızda, tabi ki teknoloji güzel ama sanki yeni nesil tembel oluyor gibi geliyor bana :) Çok uzattım :))
    Öperim canım, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım Hülyacım, biliyorsun nazarlık aşkını, ne kadar deli o kadar sevilesi :) Balıklar ne kolay :) Kuyruklarına ponpon geldi aklıma ama başka bi sürü süsleme de yapılabilir ;)
      Çok güldüm kütüphane gezisine :) Yok artık dedim bir de :)) Ne yapsın çocuklar, internet burunlarının dibindenyken kim gitsin kütüphaneye. Halbuki o havayı solumak ayrı bir güzellik ve bu güzelliği eski nesiller bilecek sadece :) Bir dahaki Yalova'ya gidişimizde gidip bakacağım kütüphaneye, duruyuor mu diye ;)

      Sil
  4. Deli nazarlık adını haketmiş ama deli gibi güzel olmuş, yeni deyimle korkunç güzel, ellerine sağlık..Balıklar da balık kraker gibiler, çok tatlılar ve unutulmazlar..Ben hepsini ortadan bölerek yerdim, yavaş ve itinayla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunç güzel :)) Süpsüper mi yani :)) Sağol Elifçim, çok seviyorum ben nazarlık yapmayı, hiç bıkmıyorum da ;)
      Balık kraker ben de çok yerdim ama bak senin yöntemle hiç denemedim, çocuklara alınca öyle yiyip, seni anayım ;)

      Sil
  5. Nazarlığa bayıldım . Ve nedense bende deli gibi kar istiyorum şöyle dışarda kar biz evde , camdan lapa yağışını izliyoruz . Hayalde kalmasa bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler serrafun :)
      Bak geldi işte kar, yalnız biz evde değil de işte seyrediyoruz :( Olsun buna şükür :) Bir de tutarsa tam süper olacak :)

      Sil
  6. Harika olmuş, ellerinize sağlık.Kara yarın gelecek diyorlar bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Gamze :)
      Geldi vallahi kar, bu sefer tutturdu meteoroloji ;) Çok çok yağsa, çok tutsa bu sefer ;)

      Sil
  7. Kütüphane deyince aklıma hep o güzel eski kitap kokusu gelir ki postunu da o koku eşliğinde okudum. Balıklar enfes :)) nazarlik deli olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif los, hafif rutubetli, kağıt kokan o güzel yerler... Hiç çıkmadı aklımdan o atmosfer biliyor musun ve ne yazık ki çocuklarımız o ortamı hiç bilemeyecekler...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.