23 Şubat 2015 Pazartesi

BOHÇACI GELDİ HANIM :)

Kendimi biz çocukken sık sık gelen köydeki bohçacı kadın gibi hissediyorum. Çarşaf, havlu, örtü, etek, blüz, başörtüsü vs. satan, o sırtında taşıdığı bohçasına avm'lerdeki envai çeşidi sığdıran bohçacı kadın işte. İri yarı, esmer, altın liralı küpeleri olan, orta yaşlı, şalvarlı bohçacı kadının adı neydi, kaç gündür düşünüyorum ama bulamıyorum. Bizim köyün benimle yaşıt olan gençleri! neydi sahi adı!
Böyle düşünmeme sebep olan da bloğuma verdiğim "hobicigeldihanim" isminden çok memnun olmasam da, bana ilham olan o kadın gibi hissetmem son zamanlarda. Yaptığım işler çeşitleniyor çünkü. Bohçama ben de başta dantel, sonraları etamin, sonra keçe, biraz acemice yapılmış nakışlı panolar, sonra sonra yapma çiçekli kapı çelenkleri, yakma çiçekler, nazarlıklar, boncuklarla yapılan duvar süsleri ve nihayetinde bunların bazen biri, bazen birkaçı birarada işler! Daha neler girer o ummanlar kadar geniş bohçama bilmem...
Bunların hepsini ayrı ayrı çok seviyorum..Düşünmeyi en çok da, önce içimden içimden yapmayı, en çok o zaman heyecanlanıyorum çünkü...
Ve hep tavsiye ediyorum, dardaysanız, ruhen sıkıntıya düştüyseniz derhal bir hobi edinin. İlla ki vardır yapabileceğiniz bir şey, size zevk veren, enerjinizi arşa taşıyacak, sıkıntıdaki kalbinizi bayram yerine döndürecek bir iş illa ki vardır. Bir de bu gözle bakın, misal Pinterest'e, misal Instagram'a, illa ki bulun ve sonra deyin ki "Dünya varmış!" Kimbilir belki hem ruhunuzu genişletir bu meşgale zamanla, hem de cüzdanınızı ;)
Yaptıklarımı paylaşıyorum, yapılışını da anlatıyorum, soranlara sırlarımı, püf noktalarını da söylüyorum ki, birinin kalbine minicik de olsa dokunabileyim. Benim yaptığım şeylerin aynısını, benzerini yapmak için izin istemeye de gerek yok, görüyorum zaman zaman, rastlıyorum ama hiç bozulmuyorum şahsen... Çünkü herkes yaptığı işe kendi imzasını koyuyor zaten, çünkü "ellerimiz" farklı sevgili okur, benim güzel ellerim benim için yaratılmış ve onlardan çıkanlarla bir başkasının ellerinden çıkanların aynı olmasına imkan yok ki, kimi daha güzel, kimi daha az güzel :))
Neyse işte, ne diyecektim, bu "hobicigeldihanim", "bohçacı geldi haaa-nımmm" dan geliyor, bilenleriniz vardır, daha önce de yazmıştım sanırım, yine yazayım istedim...  Daha özgün bi isim bulsaydım diyorum bazen ama, olsun...
E buyur o zaman sen hafta sonunda çıkan işlere :)

KEÇE CÜZDAN
Ne zamandır cüzdan yapmamıştım, böyle ağaçlı, kedili bir cüzdan denedim bu hafta sonu... 


ETAMİN KİTAP AYRACI
Benden aylar önce kitap ayracı isteyen Elif'e hediye yaptım. Keçenin içine yerleştiriverdim. Kabul, klasik ayraçlardan olmadı ama varsın bu da sıradışı bir ayraç olsun :) 
ÇAY İLE PÜSKEVİT :)

HEDİYE PAKEDİ
Bu da ayracın pakedi :)
Ali Deniz'in odasında duvarda kütüphane var, böyle kocaman, iki duvarı kaplayan... Orda eski dekorasyon dergileri vardı bir sürü, hepsini attık :( Yani attık derken kağıt toplayan arkadaşlara verdik. Tamam sonuçta çöpe gitmedi ama üzüldüm biraz, çünkü ben onları tek tek tarayıp, böyle güzel fikirleri olan sayfalardan kendime bir dosya yapacaktım. Bilmem hangi evim için ama vardı yani öyle bir isteğim. Önce bi tarayayım dedim, baktım iki dergiyi iki günde ancak halledebildim, kıydım hepsine.. Neyse işte, yukarıda gördüğün pakedi de kalan bir derginin son sayfalarından yaptım. Çok da hoşuma gitti, keşke ayırsaymışım bari o sayfaları! Hayır ayır ayır da nereye kadar, yaşlanınca çöp ev olacak evimiz! Hayır bari bi 10 sayfa falan ayırsaydım! Hayır yaa, boşver iyi ki ayırmamışım, gazetelerin ilan sayfalarından yaparım ki ben paketlerimi :)


KEÇE KOLYE
Bir kolye yaptım, mor muskalı... 

KEÇE MUSKA
Muskası da tam olarak şöyle 

PORTAKALLI, KAKAOLU, ZENCEFİLLİ, TARÇINLI KEK


NE EMRETMİŞTİNİZ ŞEFİM :) 


Bu dantelleri çekmecelerden Semiciğim için çıkardım. Sen de gör ;) 
ARA DANTELİ
ANCHOR 70 numara :))
Ben işledim, metrelerce hem de :) Nasıl zevkli dantel ;) 

SIKI İĞNELİ TEPSİ ÖRTÜSÜ
:) Zor biraz bu, insanın parmakları acıyor o sıkı iğnelerde :( Şimdilerde daha kolay, daha yormayan işler peşindeyim, kabul gittikçe sabırda bir azalma var ama, hangimizde yok ki sevgili okur :) 


KAHVE BAHANE
Bu sabah çektim bu fotoğrafı, kedi hızla tırmanınca ağaca dikkatimi çekti. Upuzun da bir ağaç, yanındaki dört katlı apartmandan da anlaşılacağı üzere...
Nasıl bir hırs sendeki arkadaş! O Kuşa nasıl varacaksın, varsan da orda seni mi bekleyecek böyle, nanik yapar uçar gider, sen de nefes nefese kalıverirsin  ardından ;) 
YÜKSEK LİSANS BAHAR DÖNEMİ
Yalnızca iki ders alabiliyorum bir dönemde :( Cumartesileri arka arkaya iki ders! Fazlasına imkan ve ihtimal yok şimdilik :( Böyle olunca da azcık uzun sürecek ama varsın sürsün, n'apalım! 

MUTLU HAFTALAR OLSUN...

Not: Gördüğün gibi, hafta başı postu olmasına rağmen, gayet az ve küçük işlerle dolu bir post ;) Varsın öyle olsun, yaptığımız önceki böyük böyük procelere sayarız biz de :)

21 yorum:

  1. Hafta içi dolu hafta sonu dolu, ne yoğunsun hobicihanım :)) Güzel şey hobilebmek, sana tamamen katılıyorun canım, ama bırak bu işleri de şu mutfaktaki güzellikler var ya, ben onlara daha bir bayılıyorum. Öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır böyle molacım, biliyorsun ya işte, tatilde iş götürmedim fazla diye nasıl sıkıldım, bu tempoya alıştım ve sanki hep böyle yaşamışım gibi hissediyorum. Dileyelim de enerjim(iz) hiç bitmesin :)
      Mutfaktaki güzellikler kocaman öper seni teyzesi :)

      Sil
  2. Daldan dala yazılarını okudum sevgili blogyazarı :) Hafta sonu ben de beklentilerimin üstünde 2 gün yaşadım, kendimi de şaşırttım. Hatta diktiğim buluzlardan artan kumaşlardan yakma güller yaptım ve kulaklarını çınlattım, sahi çınladı mı? (Bak, yazı tarzını da çaldım, hadi kulakların bir daha çınlasın). Benim öyle seninki gibi özel ve de güzel organze kumaşlarım yok gül için. Krep kumaş bile kullandım biliyor usun? Ve bu güllerde ne bulduğunu artık çok iyi biliyorum :) Ben uydurmasyon kumaşlarla bile bir şeyler bulduysam... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Amaaan, az kalsın unutuyordum: Keçe cüzdanla yuvarlak boncuklu pano pek hoş, beğenmesem olmaz, beğendiğimi sana söylemesem hiç içime sinmez, söyledim gitti o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daldan dala yazmaya bayılıyorum :) İçimden böyle geliyor ;) Hafta sonu demek sende de böyleydi, sevindim sıkıntının geçmesine :) Süpersin ama :) E nerde peki çiçekler, ben ne zaman göreceğim onları ;) Yahu ille de organze şart değil ki, neyle dilersen onunla olur, hem de sandığından da güzel olur :) Kulağım o zaman çınlamadı ama dün gece çok çınladı ve hatta o sırada dedim ki içimden "^Nurtenbeğendi yine yakma çiçek mi yaptı acaba?" :)))
      Bu kadar güzel dikiş diken bir kadının evi kumaş cennetidir ve o kumaşlardan daha ne çiçekler çıkartırsın kimbilir :)
      Beğendiğini söylemen iyi oldu tabii :) Biraz daha mutlu etti yorumun beni :) Bunu söyleyebilmek için tekrar yorum yazman da nasıl bir incelik, biliyorum :)
      Çok teşekkürler, çok sevgiler :)

      Sil
  4. Ben de hayalimde hee işe el atıyorum ah bir de gerçeğe dönüştürüversem onları.. Sahi şu boncuklu panodan yapasım var. Ne dersin az güzel olur mu acep??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneş ülkesinden ah o içimizden yaptıklarımızı bir de dışımızdan yapabilsek, o fırsatı, zamanı, malzemeyi bulabilsek ;)
      Niye yapmadın ki hala, yap tabii, az değil, çok çok güzel olur, emin ol :)

      Sil
  5. Çok çeşitli şeylerle uğraşmak güzel..Ben de o daldan bu dala atlayıp duruyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da ne oluyor sevdicann, ruhumuz zenginleşiyor ;) en iyisini yapıyorsun, hiç kısıtlamamalı insan kendisini, ben bunu çok geç öğrendim ama şükür ki öğrendim :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Hangisinden baslayacagimi bilemedim simdi,ama aklimda kalanlar kece cüzdanin,kahven,cocuklar ve o güzelim danteller! Nerdeyse hepsi ayni modellerimizle karsi karsiya kaldim bir an,yine beni eski günlere götürdün ,yine:)) Ara dantelimiz kesinlikle ayni!

    Uzun zaman oldu yine,seni tam okumak firsatim olmadi,böyle güzel güzel kelimesi kelimesine...Beni merak edip yorum biraktin,cok tesekkür ediyorum sana ilgin icin,anlatirim bir ara herhalde,bu ara isten dolayi cok fazla türk bayan arkadasimla görüstük,sanirim o beni baya tuttu,hafta sonuda calisinca,hafta ici isleri cogaldi gibi,yani benim tarafta hicbir degisiklik yok senin anlayacagin!Bir haftalik okul tatilimiz vardi,bugün bitti:)) Bana öyle iyi geldiki sorma,gec kalktim,yormadim kendimi deli gibi herseye,martin 30 unda yine iki haftalik tatilimiz var,iple cekiyorum denilebilir:))

    Her zamanki gibi cok mutlu oldum postunu okuyunca,cok tesekkürler Esencim,birgün yüzyüze o güzel kahvenden icebilmek en büyük arzum...sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Aynı nesildeniz çünkü :) O yüzden örnekler, modalar, sevdiklerimiz hep benzer Serpilcim :) Kültürümüz de ortak oluyor bu sayede :) Yakınsın yani sen bana ;) Her manada...
      Sen mi işledin peki ara dantelini???
      Almanya Türkiye gibi di mi, ne çok Türk var, şanslısın aslında, hem Türk hem Alman arkadaşların var, Türkler seni arada tutsa da :)))
      Tatilleriniz ne çok, ne güzel :) Biz de senede iki ;)
      Ben de senin böyle mutlu olmana çok sevindim canım ;) inşallah hep keyif alırsın yazdıklarımdan, paylaştıklarımdan...
      Aminn, yürekten hem de, tez vakitte diyelim :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Mutfaktaki küçük aşçılar yine iş başındalar, ne güzel!! Çok öperim ben onları :))
    Hani yazmışsın ya, ''en çok düşünmeyi ve içimden yapmayı seviyorum'' diye, hah işte bende de durum aynı. Önce hayalini kurmak, sonra kullanacağım renkleri desenleri malzemeleri..... vs. aklımda belirlemek :)) Ben de çok heyecanlanıyorum öyle zamanlarda :))
    Keçeler yine çok güzel, en çok da kolyen :)) Çok yakışmış :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim küçük şef biraz kaprisli teyzesi :) Mikser tutmaktan kolu yoruluyormuş beyefendinin, çatalla karıştıracakmış ille :) Abla takviye kuvvet olarak yetişti :) Onlar da seni çok öperler Hülyacım, sağol :)
      Evet yahu, ne heyecanlı di mi, aşk gibi neredeyse, böyle bi nabzın yükseliyor, hafif bir çarpıntı, abarttım mı, olabilir, muhtemeldir ama sen elbet anlıyorsun :)
      Senin de kutuların, paketlerin yakıyor ortalığı ama :)
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  8. ımmmm ne yazsam diye neden başlasam diye düşünmekten yazasım kaçtı iimi :) hangisinden başlasam derken gitti tüm sıralama hayatım enerjinede hayat dolu olmanada hayranım yaptıklarına sözüm yok tembel TDK memurları hala bana dönmediler :) kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E yazmışsın ya kuzum, bu kadarı da yeter :) sağol :)
      Enerjimiz hiç bitmesin Sevilcim, yenilerine hep olsun o güzel enerjimiz :)
      Ben de senin yaptıklarına hayranım ;) Bekliyorum yeni oyuncaklarını heyecanla :)
      Öperim çok çok Sevilim :)

      Sil
  9. Nasıl da özlemişim Esen' ciğim :) Daha sadece bu yazını okuyabildin ama gözüm gönlüm açıldı,her zaman ki gibi harikasın,emeklerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi özledim Gülden Hanım :) Neden yazmıyorsunuz artık, yaptıklarınızı paylaşmıyorsunuz? Yok di mi yeni post?
      Bakayım tekrar :)
      Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize, çok sevgiler benden de size :)

      Sil
  10. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, ben de takibe aldım sizi, sevgiler :)

      Sil
  11. Seni nasıl çok sevdiğimi bilirsin değil mi :) Bir sürü sey vardı aklımda okurken yazacağım ama dağıldı kafam birden böyle bir giriş yapiverdim. Ne çok iş ne çok çeşit nasıl zarif ve keyifli şeyler çıkarıyorsun ortaya Esen. Helal olsun sana tekrar kuzulara da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilirim tabii :) Bilir ve sevinirim bundan :) Benim de seni nasıl sevdiğimi burda yazmaya lüzum var mı? Elbette yok :) Arkadaşlar birbirlerini bilirler ;)
      Öyle di mi sahi Ülker, bazen yaptığım bişeyi çok beğendiğimde "Sana öyle geliyo!" diyorum içimden ama şimdi sen böyle deyince, tekrar sorayım, öyle di mi sahi? E o zaman daha güzellerini yapayım ben :)
      Sağol canım benim :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.